Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-05-15, 11:34 PM   #151
Led Mirage
God of Gamer

註冊日期: Feb 2003
大家見到貴婦隻狗後有冇去資料庫望望?
Shaun雖然成日short short地但真係有情有義

人を変えるのは、心。
心を変えるのは、たった一言の言葉で足りる。』
スマガ -STAR MINE GIRL-
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=609322&fpage=1
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=348911&fpage=1
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=310854&fpage=1

此篇文章於 11-12-15 09:39 PM 被 Led Mirage 編輯。
Led Mirage 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-15, 04:19 PM   #152
Irwin
愛.ROCK.友

註冊日期: Aug 2006
PSN  IDlrwin
XBox Live Gamertagsirwinho
11月4日果SET裝備包都算幾神了…LV7就用得,但能力拍得住LV10的…

<------------時間------------>
工作搵錢                  買GAME打機

時間,永遠不夠用似的。 <>
Irwin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-15, 09:37 AM   #153
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
打到S5 ,真係易左好多
S4 時已經LV7 ,S5 LV8,得番一個AREA 未解放
仲要d 支線唔係做左好多

如果做埋支線,我諗到時d crafting,lv 已經7788,咁條主線應該食菜咁食 (不過早幾集已經係咁)
不過今集真係算做得唔錯,好過unity 好多,起碼主線無咁悶。
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-15, 02:10 PM   #154
Irwin
愛.ROCK.友

引用:
作者: Hello MiMi 查看文章
打到S5 ,真係易左好多
S4 時已經LV7 ,S5 LV8,得番一個AREA 未解放
仲要d 支線唔係做左好多

如果做埋支線,我諗到時d crafting,lv 已經7788,咁條主線應該食菜咁食 (不過早幾集已經係咁)
不過今集真係算做得唔錯,好過unity 好多,起碼主線無咁悶。
今集重點其實係一戰時期

舊 11-12-15, 02:39 PM   #155
Hello MiMi
Game Master

引用:
作者: Irwin 查看文章
今集重點其實係一戰時期
可惜我未玩到,但相信都唔遠了。
舊 11-14-15, 02:18 AM   #156
吳政常
Senior Gamer

註冊日期: May 2007
終於升到lv10.....d10 lv裝同武器點先有?_?
我而家得武器 lv9,其他都係4~7
都搶左唔小地盤解左唔小支線啦
吳政常 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-15, 02:28 AM   #157
ZOMA
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2006
爆機~
今次真係唔錯
主線d 100%同步set得幾好
難得我做晒

引用:
作者: 吳政常 查看文章
終於升到lv10.....d10 lv裝同武器點先有?_?
我而家得武器 lv9,其他都係4~7
都搶左唔小地盤解左唔小支線啦
主要都係升同伴行動
冇記錯好多都係忠誠度LV5

DeviantArt
PIXIV
ZOMA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-15, 10:16 AM   #158
Irwin
愛.ROCK.友

引用:
作者: ZOMA 查看文章
爆機~
今次真係唔錯
主線d 100%同步set得幾好
難得我做晒

主要都係升同伴行動
冇記錯好多都係忠誠度LV5
你忘了一戰果件得LV2…

打BOSS有多種方法係好的,我都有專登去試用其他方式打
唯獨最終戰無得咁玩 

此篇文章於 11-14-15 10:19 AM 被 Irwin 編輯。
舊 12-15-15, 01:52 PM   #159
Irwin
愛.ROCK.友

12月DLC JACK THE RIPPER

舊 12-30-15, 12:08 PM   #160
nakakula

註冊日期: Apr 2003
Wii U ID
PSN  ID
XBox Live Gamertag
前幾日買的,雖然係PC但post係呢度冇問題吧 ? lol

nakakula 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-15, 12:18 PM   #161
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
有人推上來我說說吧,傑克dlc真是搵笨,雖然以往dlc遊玩時間都不是太長但也真是未免太短,又沒有什麼驚喜(除了可以用某人比較好),而且還收這種價錢實在是……(人家巫師3比你平遊玩時間和質素也不知高你多少班)

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-15, 12:59 PM   #162
yuhchan5
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2008
PSN  IDmartinchan1986
XBox Live GamertagMrMidatumn
引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
有人推上來我說說吧,傑克dlc真是搵笨,雖然以往dlc遊玩時間都不是太長但也真是未免太短,又沒有什麼驚喜(除了可以用某人比較好),而且還收這種價錢實在是……(人家巫師3比你平遊玩時間和質素也不知高你多少班)
吓,真係咁差,我仲諗住買
yuhchan5 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-05-16, 04:38 PM   #163
whassupbun
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2010
PSN  IDwhassupbun
XBox Live Gamertagwhassupbun
[傳聞] 休息一年, 2017再戰古埃及

Sources: Next Big Assassin's Creed Set In Egypt, Skipping 2016 As Part of Possible Series Slowdown
http://kotaku.com/sources-next-big-a...pin-1750937895

whassupbun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-05-16, 05:15 PM   #164
鐵之侍

有傳言今年EA主力是看門狗2

也好,刺客出得太密已變得沒新鮮感又悶,休息一年也是好事

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
舊 01-05-16, 05:34 PM   #165
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
休息一年好
之前咪就係每年出一作先出現AC3同大革命呢D頹作.....

・海外掲示板の4chanに現れた開発者を名乗る匿名の人物と、『Black Flag』以降のアサシンクリードシリーズの内部情報を毎年リークしている海外Kotakuが次回作の内容をリークした

・報道によると、次回作は古代エジプトが舞台で、2017年後半のリリースになる

・Ubisoftに近い異なる3人の情報提供者のうち2人が新作プロジェクトを“Empire”と呼んでおり、2017年後半のリリース時期については3人の情報が全て合致している

匿名の開発者を名乗る人物が投稿した』次回作に関する未確認情報
・開発に『Black Flag』チームが参加しており、『ウィッチャー』のようなプレイフィールやプログレッション、フリーフォームの戦闘システムを視野に入れ開発を進めている
・馬と船が再登場
・アサシン教団とテンプル騎士団誕生以前を描くフランチャイズ全体のプリクエルとなる
・古代エジプトとギリシャ、ローマを通じて描く新たなトリロジーとする検討が進められている
・“Empire”の主人公は奴隷か元奴隷を思わせる人物で、操作可能な鷹をペットとしている
・当面のあいだシリーズにオンラインCo-opを復活させる予定はない

Black Flag Teambbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb
講教團同聖騎出生之謎

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新

此篇文章於 01-05-16 05:40 PM 被 鈴蘭 編輯。
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-05-16, 07:37 PM   #166
liar
Game Master

註冊日期: Sep 2006
PSN  IDLastcoin
XBox Live Gamertagbbconlinenews
上年都因為Black flag我先有興趣買unity.結果真係大失敗....

如果係埃及我懷疑會繼續講拿破倫...
講真佢介唔介意出個主角唔係刺客既刺客教條,者係主角係商人、軍人、文官之類,文官都可以好打得架喎(陳某腔).

此篇文章於 01-05-16 07:40 PM 被 liar 編輯。
liar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-05-16, 10:38 PM   #167
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
其實計埋Assassin's Creed Chronicles果個系列,AC應該無斷過年年都有作品吧?

奇怪Assassin's Creed Rogue咁耐都唔出PS4/XBOX ONE加強版。

舊 01-05-16, 11:14 PM   #168
Akira1205
Senior Gamer
冇錢

註冊日期: May 2007
XBox Live GamertagZZZ
唔知會唔會見到Socrates呢
Akira1205 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-06-16, 11:05 AM   #169
Hello MiMi
Game Master

2 年出一始好呀
如果佢今年11 月又出隻同syndicate 差唔多既,真係會好多人棄game
就算今集都只係中上之作。
舊 01-06-16, 11:11 AM   #170
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
又一證明出得密自己變垃圾的定律
不過話唔定會出AC Japan之類的外傳頂檔期

舊 01-06-16, 01:25 PM   #171
whassupbun
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2010
PSN  IDwhassupbun
XBox Live Gamertagwhassupbun
引用:
有傳言今年EA主力是看門狗2

也好,刺客出得太密已變得沒新鮮感又悶,休息一年也是好事
刺客同看門狗都係ubisoft, 唔係EA

係喎見你上面話Jack the ripper個DLC唔得, 可唔可以講多D? 我真係幾鍾意梟雄, 有興趣買埋個DLC 100%佢, 但見你話呃錢

引用:
作者: liar 查看文章
如果係埃及我懷疑會繼續講拿破倫...
如果根據流出資料既原post就唔會繼續拿破倫, 放風條友指明時代係古埃及, 特登揀哩個時代就係因為少D正史文獻, 少D既歷史枷鎖, 多D創作空間, 照佢所講會係全系列故事線最早既一集, 仲早過Assassin同Templars組成之前

當然以上一切都係假設傳聞係真

whassupbun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-16, 04:20 PM   #172
KA版柯柏文
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2006
我仲期待就快可以刺殺希特拉, 點知回瑭去古埃及? 再下集古希臘打宙c娜姐?
KA版柯柏文 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-16, 04:43 PM   #173
鐵之侍

引用:
作者: whassupbun 查看文章

係喎見你上面話Jack the ripper個DLC唔得, 可唔可以講多D? 我真係幾鍾意梟雄, 有興趣買埋個DLC 100%佢, 但見你話呃錢

:
多謝指正

DLC基本上只能用家姐(還有另一個劇情強制用的)

沒什麼特別武器增加,新增那個感覺只是變相使遊戲難度更低

DLC支線任務和正傳差不多,很多都是重複的玩法,除非是為獎杯和要收齊裝備根本可以不玩

不理支線只玩主線數小時就可爆機了,故事本是不錯的但結尾真是收得太求其,浪費了不錯的大反派

最糟是我剛玩完巫師3的DLC後馬上玩這個,質素上更加高下立見了,最少我上方提過人家價錢平過你之餘比你抵玩太多

引用:
作者: KA版柯柏文 查看文章
我仲期待就快可以刺殺希特拉, 點知回瑭去古埃及? 再下集古希臘打宙c娜姐?
說真我還是希望玩回古代的刺客了,不過不可能打那些傳說的神明吧

此篇文章於 01-08-16 04:46 PM 被 鐵之侍 編輯。
舊 01-08-16, 07:06 PM   #174
KA版柯柏文
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2006
>>不過不可能打那些傳說的神明吧

反正黑幕果班正是什麼宇宙人上帝, 宙C碎料啦
KA版柯柏文 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-16, 12:40 PM   #175
Irwin
愛.ROCK.友

引用:
作者: whassupbun 查看文章

如果根據流出資料既原post就唔會繼續拿破倫, 放風條友指明時代係古埃及, 特登揀哩個時代就係因為少D正史文獻, 少D既歷史枷鎖, 多D創作空間, 照佢所講會係全系列故事線最早既一集, 仲早過Assassin同Templars組成之前

當然以上一切都係假設傳聞係真
引用:
多謝指正

DLC基本上只能用家姐(還有另一個劇情強制用的)

沒什麼特別武器增加,新增那個感覺只是變相使遊戲難度更低

DLC支線任務和正傳差不多,很多都是重複的玩法,除非是為獎杯和要收齊裝備根本可以不玩

不理支線只玩主線數小時就可爆機了,故事本是不錯的但結尾真是收得太求其,浪費了不錯的大反派

最糟是我剛玩完巫師3的DLC後馬上玩這個,質素上更加高下立見了,最少我上方提過人家價錢平過你之餘比你抵玩太多

說真我還是希望玩回古代的刺客了,不過不可能打那些傳說的神明吧

我就覺得兩睇啦… (P.S. 因為我有季票)

主線算唔錯,玩番推理方式睇位置搵野的感覺幾好
但有D場景因為無乜BLOCK,可以一早去到睇到有D後期故事會用到的死者,感覺好怪
(其實係唔覺意去到果區見到有屋就入先睇到)

清地區打勢力呢樣由奪取敵方地區變成清除敵方地區,作用似係俾玩家練SKILL用多
還有加了少少新玩法(偷運目標人物在無被敵對情況下去到差館)係新嘗試
路上有不少明顯經過安排的事件發生阻路、還有突襲式NPC用馬車衝握等等
開得極慢大致上可以安全到步,只是很多時路上的BLOCKING位好難繞過去
另外時限前阻止妓女被殺、再捉條友遊街示眾又係新玩法
但路上明顯有放伏兵要避開唔好TRIGGER到
最後先帶到指定地點(其實算係做捉TEMPLAR上馬車的強化版…)
還有妓院戰(其實等於救童工),最後會有隻小BOSS出來叫囂不過可以上屋頂一下KO了佢…
整體算好玩的,不過唔鍾意的人會覺得煩

故事BOSS戰都有新場景(除了一個沒有…瘋人院)
新場景都造得幾好,最後果度好陰森吓
最後打JACK開頭我唔明點玩的,之後諗了一陣先知要靠嚇…
(唔係出呢個技能為乜…)

作為DLC呢次算合格的,因為係玩法上佢的確做了少少變化(靠嚇…靠…)
只要出晒COMBO或者用靠嚇炸彈就可以令身邊雜卒嚇到走(大隻佬除外)
不過仍然係飛刀王道…

此篇文章於 01-09-16 12:44 PM 被 Irwin 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Assassin's Creed Unity《刺客教條:大革命》| PC、PS4、XBOX One | IDGAF 電視遊戲討論版 434 04-18-19 01:08 PM
[多機種] Assassin's Creed Rogue l Remastered 《刺客教條:叛變重製版》 安安 電視遊戲討論版 31 03-24-18 10:47 AM
[徵求] PS4 Assassin's Creed IV: Black Flag【刺客教條 IV:黑旗】 ricky828 買賣專區 2 01-17-14 10:14 AM
[出售] 100% 全新 PS4 Assassin's Creed IV: Black Flag【刺客教條 IV:黑旗】$250 chiwai107 買賣專區 3 01-15-14 09:29 AM
[出售] Xbox One Assassin's Creed IV: Black Flag【刺客教條 IV:黑旗】 verdy_returner 買賣專區 0 12-25-13 02:10 AM

現在的時間是 06:40 AM

手機版 | APP版