Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-19-17, 01:13 PM   #2201
KENSNAKE
Ultimate Gamer
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
如果布歐打兩野就輸,咁當初悟空佢地打布歐唔駛咁辛苦。

悟飯超西根本癈,只有潛力解放先有用。
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-17, 02:25 PM   #2202
Shadow 神
God of Gamer
混沌與光明的創造者

註冊日期: Nov 2006
PSN  IDShadowNel
始終唔係好接受到超的實力設定,就算漫畫都係 ...
比達超藍無理由會唔夠對面超 2 打吧??? 好唔合理 ...
動畫新角色又係無乜睇頭,個 3 隻狗明明好屎,但又作到感應唔到佢地的氣
扮到好勁咁 ... 結果隻山治又係俾布歐秒殺

PSN: ShadowNel
wii friend code: 3580 5742 2557 1699
Shadow 神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-17, 04:00 PM   #2203
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: Shadow 神 查看文章
始終唔係好接受到超的實力設定,就算漫畫都係 ...
比達超藍無理由會唔夠對面超 2 打吧??? 好唔合理 ...
動畫新角色又係無乜睇頭,個 3 隻狗明明好屎,但又作到感應唔到佢地的氣
扮到好勁咁 ... 結果隻山治又係俾布歐秒殺
其實係神V神吹到over左,搞到之後都唔知點接....而家好似強行將最勁果d角色d 實拉低左咁

比魯斯一隻手指秒超三,神西可以用比魯斯決鬥到,正常2個超藍已經勁到唔同晒次元

不過而家點睇都唔覺
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-17, 01:44 PM   #2204
Shadow 神
混沌與光明的創造者

新一期漫畫出左,最大差別就係界王神黎幫手吧??
但咁樣之後咪無左第 10 宇宙個破壞神 + 界王神??
用龍珠??

另外依家比達/悟空的修練其實我都唔係好 feel 到會有乜分別
始終細個睇開係有新變身先會勁好多

wii friend code: 3580 5742 2557 1699
舊 02-22-17, 02:36 PM   #2205
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
新一期漫畫出左,最大差別就係界王神黎幫手吧??
但咁樣之後咪無左第 10 宇宙個破壞神 + 界王神??
用龍珠??

另外依家比達/悟空的修練其實我都唔係好 feel 到會有乜分別
始終細個睇開係有新變身先會勁好多
但細個睇時
斯路篇都講明左
就算同一種變身,基礎勁就會勁左

悟空回地球第一次見杜拉時就已經比杜拉勁(同樣普通超1)
所以勁人用超1 比廢人用超2還強是可以行得通的
努力升基礎是最有效變強的

更別說超紅的效果就是吸收變成基礎能力up(大)

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-17, 05:02 PM   #2206
京9999
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2007
PSN  IDiverson_chu
引用:
作者: 1515 查看文章
若果你係全王,將戰敗宇宙清除
之後有人用超級龍珠回復
咁你作為全王、係欣賞佢,定係覺得佢反骨?

其實第七宇宙搵十個選手真係咁難?
其他星球(如新拿美星)冇戰士強過龜仙人?

單計表演場,大神官冇話唔畀殺人
若布歐將對手變糖果,豈不贏晒? (除非又出現最強朱古力)
新拿美星應該無 因為拿美星之前勁果D都比菲利殺哂

而之前比達篇講到比達都可以打哂成個銀河系 菲利D靚又廢到唔見得人
計埋死左果D都係得拜高安見得下人...............
咁應該成個銀河系都無幾個打得 得番地球果D人

咁無限身為最強地球人 之後阿樂變左攪笑選手 地球第二好打應該係龜仙人 (天津飯好似設定左係非地球人)
京9999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-17, 07:22 PM   #2207
莎月美希
Game Master

註冊日期: Nov 2003
引用:
作者: 京9999 查看文章
新拿美星應該無 因為拿美星之前勁果D都比菲利殺哂

而之前比達篇講到比達都可以打哂成個銀河系 菲利D靚又廢到唔見得人
計埋死左果D都係得拜高安見得下人...............
咁應該成個銀河系都無幾個打得 得番地球果D人

咁無限身為最強地球人 之後阿樂變左攪笑選手 地球第二好打應該係龜仙人 (天津飯好似設定左係非地球人)
餃子應該勁過龜仙人,不過餃子都未必係地球人~~
由手機版發出
莎月美希 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-17, 08:43 PM   #2208
gingq7

註冊日期: May 2008
引用:
作者: KENSNAKE 查看文章
如果布歐打兩野就輸,咁當初悟空佢地打布歐唔駛咁辛苦。

悟飯超西根本癈,只有潛力解放先有用。
因為要打三場而第一場贏左, 所以今次悟飯應該要做炮灰了
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-17, 10:53 PM   #2209
Shadow 神
混沌與光明的創造者

引用:
作者: gingq7 查看文章
未必啦,可能 2-0 跟住弱智悟空又話
"阿全,我一場黎到,俾我地打埋第三場啦! 包你話精彩!"
全王就 "真的?! NG!! 咁你地打啦!!"

舊 02-23-17, 01:20 AM   #2210
京9999

引用:
作者: 莎月美希 查看文章
餃子應該勁過龜仙人,不過餃子都未必係地球人~~
由手機版發出
咁就真係唔知~
自從界王星後都未見佢打過
舊 02-23-17, 01:22 AM   #2211
京9999

引用:
作者: gingq7 查看文章
悟飯要輸先會去特訓嘛~
嬴左仲唔係番去做學者咩
舊 02-23-17, 05:25 PM   #2212
十一月
Game Master

註冊日期: Jan 2003
引用:
未必啦,可能 2-0 跟住弱智悟空又話
"阿全,我一場黎到,俾我地打埋第三場啦! 包你話精彩!"
全王就 "真的?! NG!! 咁你地打啦!!"
如果係咁樣都好。
而家全世界都估悟飯會輸,如果真係向大家都估到的方向發展就太悶了。
十一月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-17, 12:29 PM   #2213
KENSNAKE
Ultimate Gamer
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
第7宇宙係全宇宙平均第2弱係指平均數?即係唔係悟空佢地弱過其他宇宙啦。
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-17, 12:52 PM   #2214
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
地球無滅亡,戰五渣充斥,第七宇宙對不起

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-17, 01:15 PM   #2215
qhxu
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2008
第7宇宙如果菲利篇為止做基準,D外星人又真係幾屎
滅族前撒亞人戰鬥力先幾萬,第6宇宙果個識變超西前睇落都唔似咁差
qhxu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-17, 04:49 PM   #2216
Shadow 神
混沌與光明的創造者

如果平均數咁悟空比達實力都仲可能係超班
但唔係的話就可能有 d 超勁敵人出現?! 不過咁樣的話就會顯得比奴斯好廢

以前無 set 到 "最強" 的人就可以隨意作 d 勁 d 的敵人出黎,依家就煩啦 ~
(雖然話依家 d 實力設定都係求求其其)

舊 02-28-17, 12:27 AM   #2217
gingq7

註冊日期: May 2008
- 悟飯果然係炮灰,比個和佢算係咁,隻狼二弟睇落去仲弱過隻狼三弟;

- 果然12個宇宙百幾個角色處理唔倒, cut咁4個宇宙後主角隊都仲要打3場, 即係起碼30-40個角色和最少要打30場, 其實好似都係太多, 但我又唔覺得呢篇會玩足一年, 睇黎都係打到一半完場收工BBQ end?

- 其實個平均戰力指數無乜意義, 反正佢只抽最強十個出黎, 實際戰力都係任佢講, 以第7宇宙平均二點幾黎計, 悟空隨時幾萬億
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-17, 11:33 AM   #2218
怪人怪人
最低級亂鬥者

註冊日期: Mar 2003
Wii U IDkaijintik
人間LV唔等於戰鬥力LV 掛

吾乃傳說中的貓車(偽)勇者
怪人怪人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-17, 01:33 AM   #2219
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
悟空聽到自己個宇宙咁弱一定好興奮, 即係其他宇宙D人勁好多

不過可能係講平均數

舊 03-05-17, 01:35 PM   #2220
次期Cekehe
Game Master

註冊日期: Apr 2002
咁玩法,即係應該有幾十個角色係樣都未見到就被人KO......

P&D
輕課主acc: 160,670,900 - (已297)光埃龍、月讀龍、濕婆龍、幻龍王、覺麒麟、覺濕婆、比古洛、紅奧丁、覺愛貓、呂布、執行者、潘朵拉、光咖哩、火龍女、劉備、新木印、覺白虎、暗咖哩、覺墮西、雷奧、天秤等等...... (尚有尼龍、一護、水龍女等等正在排隊中)

無課副acc:271,912,456 - 常用隊長:月讀龍、日龍、覺愛貓、覺光埃、火龍女、潘朵拉、比達、覺麒麟、覺月讀等等...
次期Cekehe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-05-17, 02:47 PM   #2221
Thaws

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDThaws
XBox Live Gamertagthaws
咁快拎晒底牌出黎, 即係悟空又有強化flag?

舊 03-05-17, 02:48 PM   #2222
freemanl
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2004
可以協力, 不可以打死對方, 唔俾用武器, 仙豆都應該唔俾用...

如果係我會咁打法:
1) 開場後, 天津飯+悟飯+無閑馬上出太陽拳暈眾對手
2) 在此空檔, 悟空比達合體, 變超藍, 打3分鐘, (先打希特)
3) 合體時限過, 悟空比達逃入17號防護罩內, 布歐用技幫他們回體+療傷
4) 悟空比達恢復過, 再合體打第二波
循環以上1-4打法

5) 魔童智力高+順風耳, 做指揮+控場
6) 武天師傅HP最低, 必要時, 幫隊友做盾比人打死, 換敵方一員大將犯規判輸

此篇文章於 03-05-17 02:54 PM 被 freemanl 編輯。
freemanl 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-05-17, 02:50 PM   #2223
kev00269270
Game Master

註冊日期: Apr 2004
田忌賽馬
搵龜仙人佢地對對面最強的然後被殺
對方出局
kev00269270 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-05-17, 03:07 PM   #2224
次期Cekehe
Game Master

註冊日期: Apr 2002
唔準用舞空術+跌出台就輸,
即係一開始用護罩保護自己腳底塊磚,然後開地圖炮拆台?

P&D
輕課主acc: 160,670,900 - (已297)光埃龍、月讀龍、濕婆龍、幻龍王、覺麒麟、覺濕婆、比古洛、紅奧丁、覺愛貓、呂布、執行者、潘朵拉、光咖哩、火龍女、劉備、新木印、覺白虎、暗咖哩、覺墮西、雷奧、天秤等等...... (尚有尼龍、一護、水龍女等等正在排隊中)

無課副acc:271,912,456 - 常用隊長:月讀龍、日龍、覺愛貓、覺光埃、火龍女、潘朵拉、比達、覺麒麟、覺月讀等等...
次期Cekehe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-05-17, 03:24 PM   #2225
freemanl
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2004
引用:
作者: 次期Cekehe 查看文章
唔準用舞空術+跌出台就輸,
即係一開始用護罩保護自己腳底塊磚,然後開地圖炮拆台?
如果咁做好快打完, 搞到全王唔高興判全部宇宙輸一鑊熟

此篇文章於 03-05-17 03:26 PM 被 freemanl 編輯。
freemanl 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
ドラゴンボール, 鳥山明, 龍珠

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
麻枝准「Charlotte-シャーロット-」最終巻第7巻にはTV未放送特別篇収録されます | 麻枝准:アニメで終わりです supermanlady 日本動漫畫討論版 340 11-29-17 05:51 PM
TVアニメ「VALKYRIE DRIVE -MERMAID-」始動丨監督:金子ひらく シリーズ構成:黒田洋介 money 日本動漫畫討論版 25 01-01-16 10:44 PM
山形石雄「六花の勇者」第十二話 (終)「解明の時」 supermanlady 日本動漫畫討論版 107 10-06-15 10:32 PM
藍「ミリオンドール」総合Thread supermanlady 日本動漫畫討論版 4 06-19-15 11:26 PM
鳥山明 新作連載開始 money 日本動漫畫討論版 29 04-01-14 06:39 PM

現在的時間是 01:13 PM

手機版 | APP版