Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-04-14, 06:05 PM   #26
ta423
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2009
一開頭睇到幾幕人物靜止畫,祭典 已經好true tears feel
睇埋op,原來真係西村做監督

true tears 既原素都好齊下
由上面果兩樣,到雞,素描,電波
雖然第一集悶悶地,但我很期待

人設方面女主角個樣有d似配角多過主角,總括黎講都ok

雞仔聲係得之前花開果兩首op接受到,之後佢唱任何一首歌都頂唔順 sorry
ta423 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-14, 08:13 PM   #27
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
第一話感想只有眼鏡好萌……

舊 07-04-14, 08:43 PM   #28
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
引用:
作者: 尼路 查看文章
第一話感想只有眼鏡好萌……
X2 種島D角色唔萌就假。

睇佢臨尾對「大衛」既反應似係百合女。

PA係咪每套都要黎個講野神神化化既型男木獨佬黎踩場破壞現存角色之間感情關係既微妙平衡?

呢套又再展現PA畫風景畫既功力,不過唔知今集係咪將D筆直洗o西響畫風景,dum波鐘既靜止畫特別多。
Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-14, 08:44 PM   #29
Game Master

引用:
作者: ta423 查看文章

雞仔聲係得之前花開果兩首op接受到,之後佢唱任何一首歌都頂唔順 sorry
完全唔能夠同意,打工魔王既ED我基本上係每次都開黎聽。
舊 07-04-14, 10:04 PM   #30
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
眼鏡做咩無啦啦對男主咁敵意
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-14, 11:30 PM   #31
東條希
Game Master
青春色の波紋疾走

註冊日期: May 2005
胃痛片預定
對大衛無乜好感,裝模作樣
女角都還不錯,女主感覺有點電波,觀望多一兩話先決定加入邊黨

四十九年一睡夢,
一期栄華一盃酒。

TSUMUGI RHYME 薄桜鬼中毒中 今期1番好きな曲 希deきしめ
大好きって言うなら、大大好きって返すよ
忘れ物もうないよね? ずっと永遠に一緒だよ
東條希 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-14, 11:58 PM   #32
Kewellma
Game Master

註冊日期: Mar 2005
滿滿的TT畫風,劇情還不好說,只能說今次一季番不太重視故事構成

出沒地:里斯本總部發呆中
大航海時代V id: 坂井悠二 lv:已登陸
暫時HR SR R バスX船,歡迎借用

日服戰國IXA 1-16 坂井悠二

並不是由法律保護人,而是要人去遵守法律
Kewellma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-14, 11:59 PM   #33
Kewellma
Game Master

註冊日期: Mar 2005
引用:
作者: 野良猫 查看文章
眼鏡做咩無啦啦對男主咁敵意
估計見到自己心上人發現情敵而有發應
或者抗拒外人進入自己朋友圈...

出沒地:里斯本總部發呆中
大航海時代V id: 坂井悠二 lv:已登陸
暫時HR SR R バスX船,歡迎借用

日服戰國IXA 1-16 坂井悠二

並不是由法律保護人,而是要人去遵守法律
Kewellma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-14, 10:01 PM   #34
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002

舊 07-08-14, 10:16 AM   #35
CSY
Ultimate Gamer
女神親衛隊

註冊日期: Mar 2003
我錯覺嗎.. 怎樣男主角看似用緊ZERO領域..

CSY 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-14, 08:31 PM   #36
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
2話「ベンチ」
佐藤梨香 花井宏和 安斎剛文 古賀誠

3話「ポリタンク」
佐藤梨香 倉川英揚 倉川英揚 川面恒介

4話「坂道」
西村ジュンジ 安斎剛文 安斎剛文 宮下雄次と松岡謙治

5話「パンチ」
佐藤梨香 守岡博 川面真也 川面恒介

舊 07-09-14, 09:04 PM   #37
葉老頭
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2010
意義不明唔係只得我一個
轉校生好電波.....
最尾眼鏡娘好似見到仇人咁款
葉老頭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-14, 09:18 PM   #38
ta423

愈睇愈覺得眼鏡娘最搶眼 女主角平凡左d
舊 07-10-14, 06:52 PM   #39
事丫娃些
京アニに祈りを

註冊日期: Apr 2004
事丫娃些 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-14, 03:09 PM   #40
小Ray
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2006
睇完第 2 話, 之後似有唔少悲劇會發生咁..
小Ray 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-14, 03:23 PM   #41
shooter
Game Master

註冊日期: Jan 2005
我仲以為 早見沙織 係阿雪個妹,點解住埋一齊既?
shooter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-14, 09:35 PM   #42
Game Master

除左突然多左超能力呢個梗,我發覺就連架單車都有靈性。XD

雪咁快就自爆收好人卡。(淚目)

大衛王比想像中仲要神神化化,不愧為PA嘅型男。

眼鏡娘百合度開得太大太明顯。慶幸透子係個白痴妹,頓感度爆晒標。
舊 07-11-14, 10:06 PM   #43
事丫娃些
京アニに祈りを

舊 07-11-14, 10:14 PM   #44
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
咁快修羅場……不過先第二話唔明透子點解男女通殺……
最後眼鏡繼續好萌……

舊 07-11-14, 11:20 PM   #45
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
第2集就已經修羅場

舊 07-12-14, 03:52 PM   #46
事丫娃些
京アニに祈りを

第二齣令我有棄番衝動的P.A.WORKS作品…

舊 07-13-14, 12:30 PM   #47
ta423

引用:
作者: 事丫娃些 查看文章
第二齣令我有棄番衝動的P.A.WORKS作品…
第一套係咩
舊 07-13-14, 03:20 PM   #48
Terri
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2007
第二話型男同女主既對話真係睇唔明, 原來第一話有發生超能力我真係理解唔出
Terri 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-14, 03:56 PM   #49
Gallardo
最強(最凶)アイドル

註冊日期: Mar 2003
引用:
作者: Terri 查看文章
第二話型男同女主既對話真係睇唔明, 原來第一話有發生超能力我真係理解唔出
透子: 你知道這個(兩人一起就可能見/聽到未來), 打算做咩?
沖倉: 這是我的電話號碼.

九唔搭八, 關子唔係咁賣的

舊 07-13-14, 07:19 PM   #50
事丫娃些
京アニに祈りを

引用:
作者: ta423 查看文章
第一套係咩
RDG瀕危物種少女

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 「凪のあすから」総合THREAD丨P.A.WORKS制作 money 日本動漫畫討論版 358 10-04-19 04:35 PM
[動畫] 「true tears」総合THREAD丨P.A.Works制作 money 日本動漫畫討論版 548 12-16-17 08:13 PM
[動畫] 綾辻行人「Another2001」10月連載開始丨P.A.WORKS制作 money 日本動漫畫討論版 791 05-21-17 04:28 AM
[動畫] 車田正美「聖闘士星矢Ω」第11話「アリアを守れ!追跡者ソニアの襲撃!」丨瞬:神谷浩史 第12話に登場 money 日本動漫畫討論版 1003 06-11-12 01:31 PM

現在的時間是 01:39 PM

手機版 | APP版