Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 10-28-10, 06:25 PM   #1
keawett
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2006
bio hazard 5 ae 主畫面會有xxx水平xxx

玩bio5 ae move pack,一開始主畫面會有xxx水平xxx,兩手制水平向上移有時得有時唔得發展唔倒落去,即係點?
keawett 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-29-10, 01:41 AM   #2
keawett

想問爆左bio hazard 5 ae normal後會出乜新模式出黎?
舊 10-29-10, 02:03 AM   #3
keawett

攻略話完成3-1會出現lost in nightmares,點解我好似唔見呢(已完成5-1)?
舊 10-29-10, 05:46 PM   #4
keawett

攻略話完成3-1會出現lost in nightmares,點解我好似唔見呢(已完成5-1)?
舊 10-30-10, 04:46 PM   #5
keawett

bio hazard 5 ,5排2大佬點打,係未淨用火槍燒唔死佢,玩倒子彈盡都打唔死隻野,有乜要訣?
如果用火箭炮一野打落要害,係未即死,有無人試過,隻野算唔算成集bio5最難打既大佬?
一盒盒好似火柴盒既燒耳彈係未裝落槍,如果係,裝落邊一把槍?

想問防物理攻擊衣係未只有放在九格中的其中一就已生效,因為好似無裝備揀?
想問用完火槍後令其露出破綻後係未唔好打手下的橙色部份,而應該集中攻擊頭下的橙色部份?

此篇文章於 10-30-10 05:24 PM 被 keawett 編輯。
舊 10-30-10, 09:24 PM   #6
豪傑公子
God of Gamer

註冊日期: Jan 2005
火箭炮的話唔打WEAK POINT都一下死~~

舊 10-30-10, 10:22 PM   #7
keawett

引用:
作者: 豪傑公子 查看文章
火箭炮的話唔打WEAK POINT都一下死~~
你試過呀?
舊 10-30-10, 10:22 PM   #8
keawett

1.我賣晒所有首飾黎換錢,會唔會有乜野不良影響?

2.想問爆左主模式,金錢,道具,槍械,首飾等會否自助繼承落lost in nightmares 及 desperate escape中?
舊 10-30-10, 10:26 PM   #9
暉暉816
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: keawett 查看文章
你試過呀?
我記得除咗last boss Wesker外,
所有怪物都係一炮火箭炮死。
暉暉816 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-30-10, 10:28 PM   #10
keawett

引用:
作者: 暉暉816 查看文章
我記得除咗last boss Wesker外,
所有怪物都係一炮火箭炮死。
甘last boss要幾多槍火箭炮先死?
舊 10-30-10, 10:28 PM   #11
keawett

想問lost in nightmares 及 desperate escape mode係未用chris同jill玩?
舊 10-30-10, 10:28 PM   #12
暉暉816
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2007
引用:
1.我賣晒所有首飾黎換錢,會唔會有乜野不良影響?

2.想問爆左主模式,金錢,道具,槍械,首飾等會否自助繼承落lost in nightmares 及 desperate escape中?
1) 唔會,而且今集冇BH4咁合埋啲寶石會賣貴啲嘅情況,所以即管去賣啦。

2) 唔會。
暉暉816 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-30-10, 10:43 PM   #13
keawett

我玩一版就他move手制一次電,甘樣會唔會果制既電好易老化衰退?
舊 10-30-10, 11:51 PM   #14
keawett

想問開始左lost in nightmares 及 desperate escape mode,係未chapter select 會有得揀番lost in nightmares 及 desperate escape mode
舊 11-02-10, 11:36 AM   #15
keawett

biohazard 5 ae ,一盒盒好似火柴盒的燒耳彈,雷擊彈係未裝落槍用,如係,係邊把槍?

5-3打wesker及jill中,如果無引發發生wesker一腳踢主角引致爆門事件,會否用槍打wesker一路都未能ko佢
舊 11-03-10, 12:00 AM   #16
keawett

玩bio5 ae move pack,一開始主畫面會有xxx水平xxx,兩手制水平向上移有時得有時唔得發展唔倒落去,即係點?
舊 11-03-10, 11:35 PM   #17
keawett

係BIO HAZARD 5 AE,見攻略寫6排3要用叫 PG67A/W既武器黎打大佬,想問係要係6-1自己汁,定係劇情已經交代左主角已經自己攞左呢?
舊 11-04-10, 10:31 PM   #18
Reishin
Ultimate Gamer
Feels good

註冊日期: Feb 2006
3DS Friend Code1118 1586 3100
引用:
biohazard 5 ae ,一盒盒好似火柴盒的燒耳彈,雷擊彈係未裝落槍用,如係,係邊把槍?

5-3打wesker及jill中,如果無引發發生wesker一腳踢主角引致爆門事件,會否用槍打wesker一路都未能ko佢
>>燒耳彈,雷擊彈
用榴彈槍Grenade Launcher,4-1有得執
或者用$10,000買

>>5-3打wesker及jill
理論上未爆門都可以打低佢,大前題你要大約3分鐘內搞掂佢(火箭炮或者大量麥林子彈)

引用:
係BIO HAZARD 5 AE,見攻略寫6排3要用叫 PG67A/W既武器黎打大佬,想問係要係6-1自己汁,定係劇情已經交代左主角已經自己攞左呢?
你無睇過場動畫?? 劇情已有

哀しみで強くなれた  歓びは僕等を包む
何度でも願うよ  何処まででも振り返らずに

raize / INORAN
Reishin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-04-10, 11:14 PM   #19
keawett

感謝回答.......
舊 11-07-10, 11:10 AM   #20
keawett

Lost in Nightmares及Desperate Escape有無得好似主模式甘重入某版攞完金及子彈黎屈,如無,這兩個模式子彈會唔會好晚晚緊(normal)

此篇文章於 11-07-10 11:27 AM 被 keawett 編輯。
舊 11-07-10, 11:13 AM   #21
keawett

Lost in Nightmares及Desperate Escape金及子彈會唔會互通
舊 11-07-10, 11:31 AM   #22
yuhchan5
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2008
PSN  IDmartinchan1986
XBox Live GamertagMrMidatumn
你咩都唔試,其實好多野你自己試下就知,不斷問人,打機打到噤,有咩為呢?
不如自己發掘下,真係打唔到先問,開心好多
yuhchan5 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
有玩wii bio hazard 4請進 keawett 電視遊戲討論版 32 06-27-08 01:04 AM
[ETC] Bio Hazard 4 Mobile Edition keninbkk 手提遊戲機討論版 1 09-20-07 11:39 AM
醫生...bio hazard (the Best ver = cheap野) DCIP 照相館 6 10-07-06 03:51 PM
Help! Want to buy GB ver. Bio Hazard 3 Qubeley 電視遊戲討論版 3 12-22-04 11:13 AM
討論一下 bio hazard 4~~=.=" 影武者 電視遊戲討論版 3 02-18-04 08:57 PM

現在的時間是 05:37 AM

手機版 | APP版