Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-07-20, 12:16 PM   #626
爽神
God of Gamer

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
File有寫到nest1專門開發bow
nest2係負責nest1手尾, 做疫苗同毀屍滅跡
nest1好似得一張手術床,都好意思話係開發bow
不過整隻virus出嚟可能就係等於=開發bow,可以咁樣打圓場

引用:
作者: 野良猫 查看文章
被捉的話一定咬
唔禁的話會扣多啲血,哩個要高難度先見效果,唔禁有機會直接咬死

JUST後要L2舉槍

拎夠子彈的話其實唔駛咁慳,適合時間用適合嘅武器吧
守蕉戰其實係卡佬螺絲嘅後一戰,用盡啲嘢打就得
反而我好奇loading位教學話瞓低咗撳任何掣可以解得快啲
最有效率其實點樣撳先最好

舊 04-07-20, 12:23 PM   #627
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
引用:
作者: darkvolver 查看文章
RE2....都有啦...bbbb

d動作一流
RE2果隻猩猩來架WO,冇乜興趣

舊 04-07-20, 12:23 PM   #628
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: 爽神 查看文章
nest1好似得一張手術床,都好意思話係開發bow
不過整隻virus出嚟可能就係等於=開發bow,可以咁樣打圓場

反而我好奇loading位教學話瞓低咗撳任何掣可以解得快啲
最有效率其實點樣撳先最好
應該都係亂㩒

不過都冇用
分解場追跡者俾佢觸手掃中第一下後㩒同唔㩒起身時都係會中第三hit然後combo死
我係咪打緊mh
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-07-20, 12:57 PM   #629
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
https://www.4gamers.com.tw/news/deta...emake-no-doubt

心聲

買咗珍藏版都要話下....實在太短

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-07-20, 01:03 PM   #630
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
引用:
應該都係亂㩒

不過都冇用
分解場追跡者俾佢觸手掃中第一下後㩒同唔㩒起身時都係會中第三hit然後combo死
我係咪打緊mh
MH無得按pause 食藥
呢隻算好
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-07-20, 01:20 PM   #631
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
引用:
作者: Sar8 查看文章
RE2果隻猩猩來架WO,冇乜興趣
我指Claire沒有停車場key,跪下來的動作。

舊 04-07-20, 01:32 PM   #632
izumo

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
引用:
作者: 雷火武 查看文章
MH無得按pause 食藥
呢隻算好
根本是雷狼龍亞種。
期待MHWIB有得打
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-07-20, 02:24 PM   #633
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
一路觀望,觀望到睇YT片算…
依家變咗一本道?無印果時好似有唔少選擇架,雖然ED冇分別…

舊 04-07-20, 02:32 PM   #634
爽神

引用:
應該都係亂㩒

不過都冇用
我係咪打緊mh
想知有冇話撳死一個掣都有效

舊 04-07-20, 02:53 PM   #635
雷火武
ワールド・エンド

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
一路觀望,觀望到睇YT片算…
依家變咗一本道?無印果時好似有唔少選擇架,雖然ED冇分別…
不過諗番起
如果而家要我好似廿年前咁成個地圖兜來兜去解迷加拎野
未必再有咁好心機同耐性

始終解迷只能玩一次,第二次打後已經叫公式作業
一直兜路都會令人厭煩

今集其實係節奏明快左
不過如果加番Jill係警署,停車場,餐廳之類既場景會更好
舊 04-07-20, 02:56 PM   #636
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
引用:
作者: izumo 查看文章
根本是雷狼龍亞種。
期待MHWIB有得打
追跡竜ネメシス (牙竜種)

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-07-20, 03:02 PM   #637
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
不過諗番起
未必再有咁好心機同耐性

一直兜路都會令人厭煩

今集其實係節奏明快左
咁可以少D解謎多D選擇既遮,冇衝突既。
不過今次好似隻對戰GAME先係重點。

舊 04-07-20, 03:12 PM   #638
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

Nintendo Switch ID8287-9006-2513
隻pvp愈來愈無新手場
依家先開始玩一係累其他人3~5分內滅團, 一係乜都做唔到比班異能生存者輾過

舊 04-07-20, 03:13 PM   #639
雷火武
ワールド・エンド

不過咁講啦。打機靠自己解迷自己搵路
同你上YT睇係完全唔同既

因為自己搵路搵道具解迷先有嗰種意義
舊 04-07-20, 03:13 PM   #640
darkvolver
頹冗

引用:
隻pvp愈來愈無新手場
依家先開始玩一係累其他人3~5分內滅團, 一係乜都做唔到比班異能生存者輾過
隻PVP應該上YT...補完算...等DLC....

舊 04-07-20, 03:15 PM   #641
雷火武
ワールド・エンド

引用:
隻pvp愈來愈無新手場
咁都得?
有無得課番一萬幾千可以虐殺番人

時下最吸金既課金流居然沒應用
舊 04-07-20, 03:18 PM   #642
爽神

引用:
不過諗番起
未必再有咁好心機同耐性

一直兜路都會令人厭煩

今集其實係節奏明快左
本身舊3都係玩明快,單線攻略㗎啦
所謂謎題都係啲低b game
不過見過有人讚佢ramdom出好好玩咁,但嗰陣會有人卡呢啲咩
我小學玩都冇難度,仲心諗冇1/2集兜嚟兜去咁麻煩
咪又係多餘嘢,呢類解謎2re仲未玩夠咩?

其實係咪好多人撈亂咗舊2同3,好似成日撈埋一齊講記憶錯亂咁

舊 04-07-20, 03:21 PM   #643
darkvolver
頹冗

引用:
本身舊3都係玩明快,單線攻略㗎啦
所謂謎題都係啲低b game
不過見過有人讚佢ramdom出好好玩咁,但嗰陣會有人卡呢啲咩
我小學玩都冇難度,仲心諗冇1/2集兜嚟兜去咁麻煩
咪又係多餘嘢,呢類解謎2re仲未玩夠咩?

其實係咪好多人撈亂咗舊2同3,好似成日撈埋一齊講記憶錯亂咁
其實巨巨有沒有留意,公園個石像加2隻獅子係一個致敬位...

我去到個到.....都停一停,等一等...

舊 04-07-20, 03:29 PM   #644
爽神

引用:
作者: darkvolver 查看文章
其實巨巨有沒有留意,公園個石像加2隻獅子係一個致敬位...

我去到個到.....都停一停,等一等...
冇得好似舊咁打啲人就話之你致唔致敬啦

btw, 諗起最尾拎疫苗嗰個謎抄返舊作
但會唔會易咗啲呢,我到而家都唔明個原理就過咗

舊 04-07-20, 03:32 PM   #645
darkvolver
頹冗

引用:
冇得好似舊咁打啲人就話之你致唔致敬啦

btw, 諗起最尾拎疫苗嗰個謎抄返舊作
但會唔會易咗啲呢,我到而家都唔明個原理就過咗
佢有好多細節真係不錯.......

舊 04-07-20, 03:34 PM   #646
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

引用:
咁都得?
有無得課番一萬幾千可以虐殺番人

時下最吸金既課金流居然沒應用
課金好似只可以令贏個方技能點賺多d
隻game其實幾好玩, 戰略性好高, 係個match出事

舊 04-07-20, 04:13 PM   #647
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
追跡竜ネメシス (牙竜種)

真係有
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-07-20, 05:50 PM   #648
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
不過咁講啦。打機靠自己解迷自己搵路
同你上YT睇係完全唔同既

因為自己搵路搵道具解迷先有嗰種意義
哩集謎題太簡單
各個設施結構都好單向冇之前咁四通8達
不過我鐘意今集d街景
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-07-20, 07:13 PM   #649
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

引用:
[YOUTUBE]Wt7tUlCN7gk[YOUTUBE]

真係有
26分一隻怪都算TA? 所以呢度最勁都係重弩(火箭砲)

舊 04-08-20, 09:19 AM   #650
darkvolver
頹冗

引用:
作者: 真!DC 查看文章
哩集謎題太簡單
各個設施結構都好單向冇之前咁四通8達
不過我鐘意今集d街景
由手機版發出
印象中醫院及研究所都冇廁所及食堂......

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4,XB1] Biohazard RE:2 バイオハザード RE:2 | PS4, XB1, PC | rapperjohnny 電視遊戲討論版 1106 08-05-23 12:05 AM
[PS4,XB1] バイオハザード 7 ︱Biohazard 7 (VR 完全對應)(兩DLC 及Gold Edition,發售中) 信長 電視遊戲討論版 884 12-20-22 10:22 AM
[多機種] Biohazard RE:2 バイオハザード RE:2 攻略區 darkvolver 攻略及心得交流區 1431 08-30-19 06:31 AM
[PS4,XB1] BIOHAZARD バイオハザード 4、5、6 繁/簡體中文字幕版再炒多一次冷飯 GN00508771 電視遊戲討論版 238 12-09-17 08:06 AM
收 ps 3 game - biohazard orc , chronicle hd selection, biohazard 4+cv, dragon's dogma gameky2012 買賣專區 4 01-05-13 11:37 AM

現在的時間是 07:47 AM

手機版 | APP版