Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 告示區 > GAF告示版 > 申訴及解答區

主題工具 顯示模式
舊 09-06-19, 11:02 AM   #1
Leong
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2002
請問可否將講政治嘅主題係遊戲區移除或移去清談區

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=251781

請問可否將有關政治嘅主題係遊戲區移除或移去清談區呢?

我覺得遊戲區還是只講遊戲好, 如果要講政治還是去清談區吧!

謝謝!
Leong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-19, 11:03 AM   #2
yorkyork
God of Gamer

註冊日期: May 2010
又話唔再上gaf?
明明入面講既野就好中立,
唔夠人講就要人刪post?
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-19, 11:11 AM   #3
Leong
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: yorkyork 查看文章
又話唔再上gaf?
明明入面講既野就好中立,
唔夠人講就要人刪post?
如果版主都認為遊戲區可以講政治, 我咪走囉, 多謝關心
Leong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-19, 09:22 PM   #4
GreenTea
Administrator

註冊日期: May 2007
算業界相關新聞,理性討論 唔係算得罪邊個 其實可以選擇唔入去睇
由手機版發出
GreenTea 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-19, 02:37 AM   #5
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: GreenTea 查看文章
算業界相關新聞,理性討論 唔係算得罪邊個 其實可以選擇唔入去睇
由手機版發出
綠茶大英明

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-16-19, 11:51 AM   #6
張飛後代
Ultimate Gamer
V-MAX

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: DevilElvis 查看文章
綠茶大英明
這才不英明;遊戲本來就是為了快樂,怎可以扯上政治?
而且現在討論中既板友已經係互相鼓勵罷買刪帳,根本就係煸動對代理商及遊戲廠商既仇恨(原因係「該公司與自己持不同政見」;做人應該包容不同意見)

懇請負責人立即封鎖該topic,而且不要容許任何關於政治既討論出現在與遊戲有關的討論區

舊 10-16-19, 12:55 PM   #7
leungky1

註冊日期: Jul 2009
引用:
作者: 張飛後代 查看文章
而且現在討論中既板友已經係互相鼓勵罷買刪帳,根本就係煸動對代理商及遊戲廠商既仇恨(原因係「該公司與自己持不同政見」;做人應該包容不同意見)

懇請負責人立即封鎖該topic,而且不要容許任何關於政治既討論出現在與遊戲有關的討論區
其實到依家都得一條就即管包容下
有啲火頭燒起左係點都撲唔熄嘅
由手機版發出
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-16-19, 03:29 PM   #8
yorkyork

註冊日期: May 2010
引用:

佢有都決定,
我地就係要討論,咁點?
快樂?當初寵物小精靈強迫改名,
你個篇文討論到咁既語氣迫其他人接受又好快樂?
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-16-19, 08:05 PM   #9
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
SO FAR,討論唔會只係得快樂既,不時有D廠既GAME差唔多討論親呃錢之流架,
SORRY FAN同任豚都成日不和,唔通又煽動廠商仇恨唔俾講?
即係成個區既意見發表只可以係「好期待」「神作」「正呀」…
真係諗起都心寒。

都係果句,黎黎去去得果一個TOPIC,包容真係好深奧…

舊 10-16-19, 09:42 PM   #10
GreenTea
Administrator

註冊日期: May 2007
自由係米就迫人認同自己唔可以有正反討論?
咁上討論區有咩意思 而且係業界相關
由手機版發出
GreenTea 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-19, 03:47 PM   #11
STRIFE

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
引用:

運動界,時裝,飲食,任何都係會同政治有關
遊戲界可以有另外??

舊 10-18-19, 04:04 PM   #12
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
SV上次因為政治正確差啲被賣去陸服
係成班玩家喺討論區講,做好多所謂政治嘢fight返嚟
你真係覺得唔應該講?

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-19, 12:27 AM   #13
淡水
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2005
暗榮出咁多集三國志,信長野望,簡直系業界毒瘤
仲唔快手叫佢執粒?
淡水 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-19, 01:09 AM   #14
Shirley Sheila
Crazy Gamer
雪莉☆雪娜

註冊日期: Aug 2006
有乜好嘈丫

喜歡既就會繼續支持

唔鐘意既就只不過多左個理由咁解者

Melty Blood
Ciel
214C236C2CjAAAD63214C
MHP2G
膽小×游擊×大劍
一擊脫離之術!? OAO!?
MHX
地衝×臨戰×金剛身
托不住就閃人啦 =v=
Shirley Sheila 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-19, 04:16 PM   #15
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
又嚟呢啲懶清高「我討厭政治」立場,仲難聽過粗口。

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-28-19, 11:59 AM   #16
十一月
Game Master

註冊日期: Jan 2003
各有各道理。
topic已經寫明同遊戲無關,唔鍾意咪唔好入去睇囉。
不過,既然係同遊戲無關,搬去清談館的建議亦係合理。
十一月 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 05:09 AM

手機版 | APP版