Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-09-13, 12:26 AM   #301
Asurada
God of Gamer
機動六課的一等空尉

註冊日期: Apr 2003
引用:
作者: harakuma 查看文章
唔~應該都係咁啦.

題外話, 個局長除咗可以自改Dominator個任何模式之外,

模式的對像人都可以無視, 我記得唔知邊集好似有講過, jackson都係類似免罪体之類既人, 所以可以大搖大擺出街唔怕比街cctv check到, 但今次反而比局長支槍殺到.(即係局長/局長支槍係無敵)
之前局長都講過有免罪體質的人會有專人對付,話唔定就係佢自己.......

舊 02-09-13, 12:35 AM   #302
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
引用:
不過當小朱佢哋搵到石田屍体時, 阿局長應該晨早走咗, 而男主角會發現石田死於"自己人"槍下
不過如果係用頭先講既Decomposer模式既話,石田根本就連屍都唔會有,死無對證,個局長到時講乜都得。因為同肉醬唔同,佢而家係比個槍完全分解到渣都冇。
Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-13, 12:39 AM   #303
Game Master

引用:
唔~應該都係咁啦.

題外話, 個局長除咗可以自改Dominator個任何模式之外,

模式的對像人都可以無視, 我記得唔知邊集好似有講過, jackson都係類似免罪体之類既人, 所以可以大搖大擺出街唔怕比街cctv check到, 但今次反而比局長支槍殺到.(即係局長/局長支槍係無敵)
邊個係Jackson?
舊 02-09-13, 12:41 AM   #304
Sito
Ultimate Gamer
人修羅

註冊日期: Mar 2011
到最後系統原來是機器統治人類的手段?
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-13, 12:52 AM   #305
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
不過如果係用頭先講既Decomposer模式既話,石田根本就連屍都唔會有,死無對證,個局長到時講乜都得。因為同肉醬唔同,佢而家係比個槍完全分解到渣都冇。
或者係啦, 因為仲未知下集點演, 所以先好睇

JACKSON=崔九善,

我覺得日文發音勁似JACKSON

睇返十三集最後, 其實制作者己經表露咗阿局長唔係"正常肉体人", 佢都唔洗望個MON就可以睇到資料, 而且仲好似係HACK緊公安一組個電腦.

校花1號, 始的妻子之一
老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
校花2號, 始的妻子之一
你究竟有幾多個老婆呀??
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-13, 01:01 AM   #306
Kewellma
Game Master

註冊日期: Mar 2005
引用:
今集好正, 不過就咁死咗個自己友,

套嘢越睇越似有套叫未來報告的電影
我都係咁諗,拎去外國播實有人會話似未來報告

出沒地:里斯本總部發呆中
大航海時代V id: 坂井悠二 lv:已登陸
暫時HR SR R バスX船,歡迎借用

日服戰國IXA 1-16 坂井悠二

並不是由法律保護人,而是要人去遵守法律
Kewellma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-13, 01:25 AM   #307
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: Kewellma 查看文章
其實好多時日本動漫作者會參考荷你活電影作為靈感之用,

所以如果有常睇開電影的人睇某某電影時, 會有對某動漫有強烈既視感都唔出奇,

e.g.

驚爆遊戲06/09年<--->飢餓遊戲08/08年

軍火女王05/06年<--->軍火之王09/05年

校花1號, 始的妻子之一
老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
校花2號, 始的妻子之一
你究竟有幾多個老婆呀??
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-13, 03:17 AM   #308
gingq7

註冊日期: May 2008
- 今集是少有地打得很"扎實"的動畫
- 樓上人腦個假設很合理, 不過真係唔想愛的戰士咁"行貨" (未來報告都算是出名的電影, 搞到咁似真係唔想)
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-13, 02:57 PM   #309
Gallardo
最強(最凶)アイドル

註冊日期: Mar 2003
櫻井咁俾花澤偷襲得手, 好意外...

舊 02-09-13, 03:12 PM   #310
gingq7

註冊日期: May 2008
引用:
作者: Gallardo 查看文章
櫻井咁俾花澤偷襲得手, 好意外...
可能花澤其實是很打得的
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-13, 03:20 PM   #311
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: gingq7 查看文章
可能花澤其實是很打得的
麻雀就有佢份

不過成支釘插哂入大脾度仲可以咁樣跑住過嚟出會心一擊哩下先勁
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-13, 03:50 PM   #312
FURIMUKI
ニアちゃん抱きまくら

註冊日期: Aug 2006
狡噛「グッ...まさか一撃も返せないなんて!」

雖然唔係最終話,但都比我估中係打拳腳交
支槍最尾夾硬變形
喂第時你支模型槍做唔做到架

(´・ω・`)「Evansが47ならサイバーガガクは46でいい。マジで。」

( ;゚Д゚)「お、おお…」
FURIMUKI 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-13, 04:00 PM   #313
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
跟住白毛同偵探大大聯手打爆公安局

舊 02-09-13, 07:36 PM   #314
Game Master

引用:
作者: Kewellma 查看文章
唔係「實會」,係「已經」大把人話向未來報告及其他科幻小說致敬。因為呢個世界係有英語字幕組存在的。
舊 02-09-13, 07:38 PM   #315
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
分頭行動果刻已經預左便當
機械人好老梗

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-13, 09:34 PM   #316
Van仔
Game Master
輸了就課金..

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDcocoheha
XBox Live GamertagVan heha
引用:
作者: 真!DC 查看文章
分頭行動果刻已經預左便當
機械人好老梗
咁樣死會唔會太過無癮跳落去同個巫女攬炒都好啊

我硬係覺得部巫女應該係好多人腦組成或者人頭
Van仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-13, 11:19 PM   #317
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
兵分兩路果刻已經預左便當
但估唔到係佢落手
仲要用咁屈機既外掛(?)

竟然俾條靚妹從後扑濕

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-13, 02:52 AM   #318
joeyu1201
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2008
XBox Live Gamertagjoeyu1201
引用:
作者: 埃及使者 查看文章
兵分兩路果刻已經預左便當
但估唔到係佢落手
仲要用咁屈機既外掛(?)

竟然俾條靚妹從後扑濕
因為花澤存在感太薄弱,連植島都感覺唔到佢從後偷襲

joeyu1201 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-13, 05:20 PM   #319
minekaoru
Crazy Gamer
UROBOROS

註冊日期: Nov 2004
3DS Friend Code0087 3062 9709
PSN  IDminekaori
XBox Live GamertagDLLMisFun
引用:
作者: 佐佐木莊尼 查看文章
狡噛淚目 你唔係練到好勁架咩 雖然傷左
槙島好強, 到底是哪門派的高手
但高手被偷襲 KO, 更淚目
ケイネス大師始終都勁d
但估唔到有起源彈
minekaoru 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-11-13, 11:08 AM   #320
HEERO
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2010
武功再高, 也怕菜刀頭盔...
我比較想知佢地睇到系統真身係D咩野黎
唔會係睇到群豬腦吧...
家下先16話, 咁快就打BOSS又講系統底牌咁, 睇來最終BOSS會係個乜鬼系統吧...
HEERO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-15-13, 12:33 AM   #321
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002

舊 02-15-13, 12:51 AM   #322
Asurada
機動六課的一等空尉

註冊日期: Apr 2003
又超展開????

舊 02-15-13, 01:20 AM   #323
KTN
Banned 0.95 Century Moderator
~♡

註冊日期: Mar 2002
花澤又咁眼望住啲腹肌

舊 02-15-13, 01:57 AM   #324
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
局長一集就比白毛大大收咗皮

舊 02-15-13, 01:59 AM   #325
Sito
Ultimate Gamer
人修羅

註冊日期: Mar 2011
真係人腦internet……
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[XB1] Psycho Pass サイコパス 選択なき幸福 neo2046 電視遊戲討論版 16 12-28-15 10:38 AM
出讓 限定版主機,game, DVD & Blu-ray 等 andychan26675 買賣專區 4 03-16-14 12:27 PM
[影像碟] 黃偉文作品展[6 CD/4 DVD/3 Blu-ray][末日推出] W!LL Neo Music UNIVERSE 128 12-25-12 04:08 PM
[NEWS] PANASONIC, DMP-BD10 / SA-XR700 / SB-TP100, Blu-ray Disc播放機 / Blu-ray Disc 接收器 KTN 影音館 0 06-28-06 03:20 PM
DVD Format Wars: HP & Dell choose Blu-Ray C.K.F. 影音館 1 01-17-04 12:56 AM

現在的時間是 04:00 PM

手機版 | APP版