Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-08-20, 08:20 AM   #26
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
新動畫係咩時間點?
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-20, 11:45 PM   #27
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
引用:
作者: 真!DC 查看文章
新動畫係咩時間點?
由手機版發出
按Promo所寫
應該係焰剛變魔法少女開始Loop,用魔法矯視之前
由手機版發出
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-20, 01:07 AM   #28
ra2hk
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2006
PSN  IDEXAMPLEFOUR
引用:
作者: 真!DC 查看文章
新動畫係咩時間點?
由手機版發出
發現魔女係由魔法少女變成之後果次輪迴分裂出嚟冇同其他人講真相嘅時間軸
連本篇曉美焰都唔知嘅時間軸
ra2hk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-12-20, 12:01 PM   #29
leungky1

第二集睇埋ED
覺得班Staff鍾情幾原>新房

依季個格局應該係兩集一單元?
舊 01-12-20, 03:49 PM   #30
Kewellma
Game Master

註冊日期: Mar 2005
引用:
作者: leungky1 查看文章
第二集睇埋ED
覺得班Staff鍾情幾原>新房

依季個格局應該係兩集一單元?
的確係有d位睇到陣幾原味...百合熊企鵝罐既視感

出沒地:里斯本總部發呆中
大航海時代V id: 坂井悠二 lv:已登陸
暫時HR SR R バスX船,歡迎借用

日服戰國IXA 1-16 坂井悠二

並不是由法律保護人,而是要人去遵守法律
Kewellma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-20, 02:54 PM   #31
leungky1

大平賣(?)
似乎係攪到同出面個系統完全唔同
由手機版發出
舊 02-09-20, 02:15 AM   #32
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
居然會有油麻地嘅美都冰室場景

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-20, 11:56 AM   #33
leungky1

睇到仲諗係咪有日本舊餐廳同香港如出一轍......

論新房片嘅香港原素,我最早諗到呢個OP

由手機版發出
舊 03-08-20, 01:19 PM   #34
leungky1

宣傳圖嘅人終於齊哂
仲要開始見到小圓等人

戰鬥作畫似乎有疲態
唔打算休息一下?
由手機版發出
舊 03-22-20, 06:22 PM   #35
Game Master

遊戲版QB幾乎影都冇隻(小QB唔計),所以幾乎忘記咗呢隻淫獸嘅陰毒個性。

動畫12集就完美地令大家再次想對QB碎屍萬段

舊 03-22-20, 11:22 PM   #36
Dangerous-boy
God of Gamer
D-boy

註冊日期: May 2011
Viu到現在仲未有12集
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-20, 08:02 AM   #37
leungky1

燈花所謂整到個系統出嚟
分分鐘係最大嘅謠言.......
亦隨時就係叛逆QB嗰種謎之技術
舊 03-29-20, 02:26 AM   #38
leungky1

個邪教理念,好有當年QB響沙耶香死後同圓講嗰番話咁慘情......

小圓似乎會口述到最後先登場
但焰響呢個世界線,分分鐘無份?連提都無提過
由手機版發出
舊 03-29-20, 10:33 AM   #39
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
兩季?

舊 03-29-20, 12:06 PM   #40
casio

註冊日期: Apr 2005
引用:
個邪教理念,好有當年QB響沙耶香死後同圓講嗰番話咁慘情......

小圓似乎會口述到最後先登場
但焰響呢個世界線,分分鐘無份?連提都無提過
由手機版發出
聽聞game版圓神同焰係同沙耶香一齊去神濱,而且呢個時間線嘅焰係知道所有事但乜都冇講

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-20, 01:40 PM   #41
leungky1

引用:
作者: casio 查看文章
聽聞game版圓神同焰係同沙耶香一齊去神濱,而且呢個時間線嘅焰係知道所有事但乜都冇講
咁應該係動畫寫做純綷同學姐交情無咁深吧......
由手機版發出

此篇文章於 03-29-20 01:53 PM 被 leungky1 編輯。
舊 03-29-20, 06:13 PM   #42
Game Master

印象中沙耶香以前冇咁勁架,今次居然可以勁到喺洗咗腦嘅學姐強大火力下頂到咁耐。

正傳都只係暗示學姐被咬甩頭,今次獵奇去到新境界,沙耶香被炸斷隻手見埋骨要用治療魔法駁返佢。

Shaft冇講二期會幾時出,睇嚟佢哋都對能唔能夠喺疫情爆發下及時喺7月夏天出信心唔大。

八千代真係慘,啱啱先搵到新老婆(無誤)又得而復失。唔通佢真係命犯天煞孤星?

舊 03-29-20, 06:15 PM   #43
Game Master

引用:
咁應該係動畫寫做純綷同學姐交情無咁深吧......
由手機版發出
非也,只係Shaft唔想咁快令兩人出場搶晒外傳角色風頭。

圓焰兩人而家同沙耶香一樣都係學姐徒弟。

舊 03-29-20, 08:44 PM   #44
東條希
Game Master
青春色の波紋疾走

註冊日期: May 2005
環是年下攻,鑒定完畢
學姐這無限火力也太屈機了吧
ed好有感染力,估計八千代又要自閉了

四十九年一睡夢,
一期栄華一盃酒。

TSUMUGI RHYME 薄桜鬼中毒中 今期1番好きな曲 希deきしめ
大好きって言うなら、大大好きって返すよ
忘れ物もうないよね? ずっと永遠に一緒だよ
東條希 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-21, 04:13 PM   #45
Nanoha
Game Master

註冊日期: Oct 2005

Nanoha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-01-21, 03:58 AM   #46
leungky1

第2季開播

即刻滿足對本篇熟悉嘅粉絲們
換番傳統劇本後啲故事有方向好多
作畫經費同演出效果仲勁過當年新篇(雖然都有借劇場版兼用卡)
真係想知迴天劇場版會否再突破呢個級數?
舊 08-01-21, 03:58 PM   #47
Game Master

Shaft隔咗成年幾嘅魔法記錄第二季一開波就大玩懷舊風,呢集完全係向元祖小圓版致敬,又出圓又出焰仲要以前嘅BGM都用埋,仲要係神作畫。

雖然原作課金遊戲嘅序幕亦係由呢幕開始,但Shaft真係好識得玩,一炮過連冇玩過呢套外傳遊戲嘅原作迷都吸引過嚟(新課金顧客對像

舊 08-08-21, 10:31 AM   #48
leungky1

第2集

啲劇情行得幾快

見到八千代孤身掙扎成集,都明要盡快搵番同伴
不過咁樣就搵到個同彩羽有關嘅謠言,有啲犯規......
只能講,成件事睇到音夢技術好勁
舊 08-09-21, 09:27 PM   #49
Game Master

連續兩集神作畫 而且劇情就算係玩過原作都幾乎完全猜測不能

難怪今季咁遲先開波,睇嚟可能只得8集,如果唔係可能keep到咁嘅作畫水準。

同埋聽聞會有第三季同樣係8集,應該都會劇情及作畫都超展開。

舊 08-15-21, 02:31 AM   #50
leungky1

第3集

直情係魔紀版叛逆的物語
見到彩羽結界係自動填補美夢
就更感受到焰當年拉哂真人入去幾咁絕望......

劇情流暢到謠言點整都好自然地帶過
所以見到最尾嗰幕,都有啲信心唔係呃正傳粉絲
應該好快會接落去

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[マギレコ] マギアレコード 魔法少女まどか マギカ外伝 (魔法紀錄 魔法少女小圓外傳) - 第7章『楽園行き覚醒前夜』10~11話配信中 KUTAR# 手機平板遊戲討論版 367 09-24-23 07:13 PM
[預訂]MADOGATARI展東京アンコール 魔法少女まどか 海野藻屑 買賣專區 0 09-28-16 07:36 PM
[sold]劇場版 魔法少女まどか 叛逆の物語 砂時計 海野藻屑 買賣專區 5 01-01-14 12:12 AM
(HOLD)魔法少女まどか 叛逆の物語 場刊 粉+黑簽名版 shaorin 買賣專區 1 12-02-13 09:22 PM
[HOLD]魔法少女まどか 叛逆の物語 收黑毛簽名板 海野藻屑 買賣專區 2 12-02-13 03:52 PM

現在的時間是 06:36 PM

手機版 | APP版