Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 街機遊戲討論版 > 街機心得交流討論區

主題工具 顯示模式
舊 02-22-13, 11:31 AM   #401
小備兵
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2012
引用:
作者: aubreycty 查看文章
x2......
引退好呀, 都無咩吸引
小備兵 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-13, 12:01 PM   #402
6eo
God of Gamer
美波様!

註冊日期: Nov 2005
個個都升格, 實在太神
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-13, 12:03 PM   #403
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
巨巨你也可以

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-13, 12:13 PM   #404
Stevesteve
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2012
引用:
作者: iamleoluk 查看文章
個個都升格, 實在太神

我考咗十幾廿次皇帝試都升唔到

8/10對於我來講係impossible

舊 02-22-13, 12:42 PM   #405
石原夏織
Ultimate Gamer

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code4597 0320 8939
PSN  IDHO2_0219
皇帝我都想升
石原夏織 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-13, 02:54 PM   #406
kawaiibaba

註冊日期: Feb 2012
剛復出就遇強滅飛將,
冇傷害技真係唔洗打....

此篇文章於 02-22-13 03:04 PM 被 kawaiibaba 編輯。
kawaiibaba 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-13, 02:59 PM   #407
小備兵

引用:
作者: kawaiibaba 查看文章
剛復出就遇強滅飛將,
冇修害技真係唔洗打....
邊個高手用既飛將, ic名?
舊 02-22-13, 03:03 PM   #408
kawaiibaba

引用:
作者: 小備兵 查看文章
邊個高手用既飛將, ic名?
E x o d u s
香港 CHON SHING GAME CENTER

腳係 群UC李粛
群R呂姫
群R呂布
群C帯来洞主
群C成宜

PS, 我打陰陽6

舊 02-22-13, 03:15 PM   #409
魔靈娘
Game Master
葵千尋

註冊日期: Dec 2010
Wii U IDilovecardcaptor
引用:
E x o d u s
香港 CHON SHING GAME CENTER

腳係 群UC李粛
群R呂姫
群R呂布
群C帯来洞主
群C成宜

PS, 我打陰陽6
成公英是神

暴雪英霸: 魔靈娘#3534

爆裂吧! 肝臟!!
魔靈娘 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-13, 03:16 PM   #410
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:
作者: GUSTAV 查看文章
巨巨你也可以
升格征霸?
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-13, 03:18 PM   #411
kawaiibaba

引用:
作者: 魔靈娘 查看文章
成公英是神
全場西秘阿呂布?
下次試試先!!

我放左隻蒲公英伏在正門,
對手好似一早睇穿左,
65武飛將走去打邊

舊 02-22-13, 03:18 PM   #412
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
引用:
升格征霸?
上個月先見你腦內升左聖天大帝 依家都差唔多700證啦你

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-13, 03:27 PM   #413
石原夏織
Ultimate Gamer

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code4597 0320 8939
PSN  IDHO2_0219
引用:
升格征霸?
我都知唔應該講
低証默
石原夏織 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-13, 03:39 PM   #414
魔靈娘
Game Master
葵千尋

引用:
全場西秘阿呂布?
下次試試先!!

對手好似一早睇穿左,
65武飛將走去打邊
如果覺得對手想開強滅combo,
先手成公英強滅都得,0智好似得3c左右

爆裂吧! 肝臟!!
舊 02-22-13, 04:00 PM   #415
b_boy
↘呆~

註冊日期: Mar 2002
引用:
全場西秘阿呂布?
下次試試先!!

對手好似一早睇穿左,
65武飛將走去打邊
你單伏未開, 點都係打邊啦
先手拍落李肅度, 對面要守你多數係呂姬, 你散開3,4隻開一下上打邊, 佢守唔晒
打到城比佢開飛將反擊, 走到就走, 走唔到死晒再起橫弓守2,3C飛將就完
之後就係成公英TIME

淯底可保一世平安
祝所有路必拾遺者年年月月日日破財
b_boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-13, 04:09 PM   #416
魔靈娘
Game Master
葵千尋

引用:
作者: b_boy 查看文章
你單伏未開, 點都係打邊啦
先手拍落李肅度, 對面要守你多數係呂姬, 你散開3,4隻開一下上打邊, 佢守唔晒
打到城比佢開飛將反擊, 走到就走, 走唔到死晒再起橫弓守2,3C飛將就完
之後就係成公英TIME
開幕連埋成公英6隻推上去
於夫羅吾中伏,3士氣完殺應該會有城

爆裂吧! 肝臟!!
舊 02-22-13, 04:54 PM   #417
aubreycty

註冊日期: Jul 2012
引用:
如果覺得對手想開強滅combo,
先手成公英強滅都得,0智好似得3c左右
但如果我係對面, 見你拍0左成公英落李肅度, 我就真係齋打機武/齋拍斬人算數......

my youtube channel: http://www.youtube.com/user/aubreycty1984?feature=mhee
aubreycty 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-13, 04:57 PM   #418
aubreycty

引用:
引退好呀, 都無咩吸引
打0黎打去都係咁, 又冇乜deck 話特別想打, 而家都係同fd 店內聯誼下咁

my youtube channel: http://www.youtube.com/user/aubreycty1984?feature=mhee
舊 02-22-13, 05:01 PM   #419
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
我就嚟成年無打三國了~~~

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-13, 05:03 PM   #420
aubreycty

引用:
作者: LR猫 查看文章
我就嚟成年無打三國了~~~
唔打就是贏, 起碼荷包贏...... XD

舊 02-22-13, 05:25 PM   #421
魔靈娘
Game Master
葵千尋

引用:
但如果我係對面, 見你拍0左成公英落李肅度, 我就真係齋打機武/齋拍斬人算數......
拍得落李肅當然要係交戰中吾係老遠拍啦
迫佢即刻斬/殺到佢d腳
你圈到2隻-3武,佢都要斬灑先有雷
而且呂布一定吾係隔離(如果吾係就圈埋佢啦)
咁你有2支槍佢無人封應該清吾到你場
(強滅氣炎擊wwwwwwww)

如果佢老遠開強滅,咁就縮一縮睇位圈呂布

陰陽6,不是說陰陽搞吾惦既野就靠秘策的嗎?

爆裂吧! 肝臟!!

此篇文章於 02-22-13 05:40 PM 被 魔靈娘 編輯。
舊 02-22-13, 05:38 PM   #422
aubreycty

引用:
拍得落李肅當然要係交戰中吾係老遠拍啦
迫佢即刻斬/殺到佢d腳
你圈到2隻-3武,佢都要斬灑先有雷
而且呂布一定吾係隔離(如果吾係就圈埋佢啦)
咁你有2支槍佢無人封應該清吾到你場
所以正路對面會開無雙改解圍

如果佢老遠開強滅,咁就縮一縮睇位圈呂布

陰陽6,不是說陰陽搞吾惦既野就靠秘策的嗎?
但係正常李肅見到有成公英, 都唔會行上去比佢圈

同埋強滅果4隻拉散幾邊打, 成公英最多圈到兩隻??

如果強滅+呂布一堆咁出0黎, 我當然都會訓晒10幾粒士氣落妨害度, 但正常對面打得"亂"計0既, 見到妨害應該都唔會行埋一堆掛

舊 02-22-13, 05:57 PM   #423
小備兵

引用:

如果強滅+呂布一堆咁出0黎, 我當然都會訓晒10幾粒士氣落妨害度, 但正常對面打得"亂"計0既, 見到妨害應該都唔會行埋一堆掛
約出來打返鋪店內
舊 02-22-13, 06:03 PM   #424
aubreycty

引用:
約出來打返鋪店內
大大們自己驗證得啦, 我費事獻醜~

或者應該問下打開強滅飛將的玩家的意見吧~

舊 02-22-13, 06:09 PM   #425
b_boy
↘呆~

註冊日期: Mar 2002
引用:

壓中場, 成公英係正中間, 要死角出先避到
對面要收起2隻馬打少4cost, 你齊人壓佢中場, 有氣多可以開埋完殺添
佢出城即拍, 你即拉後/開上拉後, 佢又係殺唔到你幾多隻
佢隻呂布又唔敢過黎幫手, 其實你唔多怕

淯底可保一世平安
祝所有路必拾遺者年年月月日日破財
b_boy 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
三國志大戰討論區 Vol.LVI 鬼哥是god 街機心得交流討論區 1006 02-06-13 05:17 PM
三國志大戰討論區 Vol.LIII 鬼哥是god 街機心得交流討論區 1009 08-31-12 03:12 PM
三國志大戰討論區 Vol.LII 鬼東東 街機心得交流討論區 1040 08-09-12 02:30 PM
三國志大戰討論區 Vol.LI maxwaver 街機心得交流討論區 1035 07-18-12 12:22 AM
三國志大戰討論區 Vol.50 alucardp 街機心得交流討論區 1000 06-30-12 12:08 AM

現在的時間是 01:58 PM

手機版 | APP版