Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 街機遊戲討論版 > 街機心得交流討論區

主題工具 顯示模式
舊 02-18-13, 05:57 PM   #301
Stevesteve
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2012
引用:
作者: maxwaver 查看文章
地勢咩腳,有d性趣
地勢 淵gor 危地 烈風 J/局散?

地天就免了,我成日都唔齊人<>
http://www.youtube.com/watch?v=UXii-SY4ys8
http://www.youtube.com/watch?v=NOnFKZ4rzf0

好多好腳, 任配.

舊 02-18-13, 06:03 PM   #302
魔靈娘
Game Master
葵千尋

註冊日期: Dec 2010
Wii U IDilovecardcaptor
引用:
作者: iamleoluk 查看文章
依家我估係英4

可以執住黑白玩下先既
二分 小霸王 槍凌統 全琮 孫靜
戰騎大喝打到而家都吾識應對
大大隻,圍佢又大喝,開超絕又喝

暴雪英霸: 魔靈娘#3534

爆裂吧! 肝臟!!
魔靈娘 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-13, 06:27 PM   #303
石原夏織
Ultimate Gamer

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code4597 0320 8939
PSN  IDHO2_0219
甘漢頂上
打地天
石原夏織 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-13, 06:58 PM   #304
咖哩飯

註冊日期: Feb 2011
99641打二分粘上風喎 我問過幾個高手都咁講
係隻大喝好煩啫...

舊 02-18-13, 07:43 PM   #305
Rotagen
Game Master

註冊日期: Jul 2008
引用:
作者: Stevesteve 查看文章

你去fc睇下蜆神點講, 佢話 赤火快進7:3喎, 蜆神以前打99641打咗唔知幾多打ic
http://arcade.打交會.com.pk/forums/show...3&page=1&pp=20

fightclub replace 打交會
不倫得1支牙簽梗係易打啦,
開幕硬質都打到城添,
但係一副不倫可以代表埋其他deck嘛

舊 02-18-13, 07:44 PM   #306
Rotagen
Game Master

引用:
作者: 咖哩飯 查看文章
99641打二分粘上風喎 我問過幾個高手都咁講
係隻大喝好煩啫...
高手…STO回復舞打好多deck都上風添啦,
咁上風你自己打下好唔好?
高手話,世上有幾多高手先

舊 02-18-13, 08:02 PM   #307
魔靈娘
Game Master
葵千尋

引用:
作者: Rotagen 查看文章

知灑
神速號令絕對係下位deck
武力低,多deck針,死龐德就入得錢,只靠奧義打一波
蠃到既一定係神人高人幾班,表演用!
玩親既都係M屬性鐘意用弱deck 輸牌面咁打!

用32武deck啦
武力高,多針deck,死呂布都有無雙改,奧義通常吾駛用

爆裂吧! 肝臟!!
舊 02-18-13, 08:08 PM   #308
風音
The One

註冊日期: Feb 2004
Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
引用:
作者: 魔靈娘 查看文章

知灑

用32武deck啦
我m
鍾意用赤兔

セカイガオワルマデハー ノシ
(☝ ՞ਊ ՞)☝オメデトウ
⊃天⊂
風音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-13, 08:20 PM   #309
魔靈娘
Game Master
葵千尋

引用:
作者: 風音 查看文章
我m
鍾意用赤兔
赤兔廚啊
無傷害/連環堅難打

對親個個都好似dok波天王咁…都吾知係吾係帶量角器打機

爆裂吧! 肝臟!!
舊 02-18-13, 08:35 PM   #310
Rotagen
Game Master

引用:

知灑

用32武deck啦
淨係話99641難打o者,我覺得唔駛講兩句就咁
既然你地認為個deck勁,一定乜不利狀況都有哂solution鳥,
咁我覺得應該講出黎,做福我呢d新手下位玩家嘛

我覺得就算係打5隻神速,2cost位用曹洪鄧艾大部份情況穩定好多
我都唔明點解一定要強調99641,好似唔係99641就唔係神速鳥

舊 02-18-13, 08:44 PM   #311
風音
The One

唔係99641的確唔係純正神速

99641既偉大之處係佢+3頂到d+5/共鳴系號令
變化度又大

我見過n咁多個非99641既ver因為其中一隻唔跟標準而出事
唔係話佢打唔到機,只係有d位做唔到99641既效果

⊃天⊂
舊 02-18-13, 08:50 PM   #312
魔靈娘
Game Master
葵千尋

引用:
既然你地認為個deck勁,一定乜不利狀況都有哂solution鳥,

我覺得就算係打5隻神速,2cost位用曹洪鄧艾大部份情況穩定好多
我都唔明點解一定要強調99641,好似唔係99641就唔係神速鳥
就係勁在高武(基武點都係第2高基武deck啦)
行得快偷得走得壓得
行埋d又有離間,行開d又可以集突
開幕用機動性拉拉下又可以拆棚打城
吾爆計29基武行埋去磨,人地頂吾住要爆計頂又走得甩(個個有加速計咩)
奧義又勁,突2下死1隻

缺點?咪馬單不歸路囉

一副平衡性極高的deck
吾係特別勁,不過對應力高
每個version都吾少人用

吾好執著封槍集突就得,成日見(被)人生殺支大槍係中場放置play
被火燒?你睇下高手點排位就得,出城一定同離間企一邊啦,你同曹仁行埋一齊咁吸引好難吾燒wor

最主要:無特攻點追城?

爆裂吧! 肝臟!!
舊 02-18-13, 08:53 PM   #313
風音
The One

見人用都唔係下下為突人
好多時都係俾對手拍計埋城神速出出入入磨>生殺counter

下下開計單殺龐德肯定蝕住黎打無好下場

⊃天⊂

此篇文章於 02-18-13 08:55 PM 被 風音 編輯。
舊 02-18-13, 09:03 PM   #314
石原夏織
Ultimate Gamer

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code4597 0320 8939
PSN  IDHO2_0219
引用:
見人用都唔係下下為突人
好多時都係俾對手拍計埋城神速出出入入磨>生殺counter

下下開計單殺龐德肯定蝕住黎打無好下場

係大家連到日本先知點玩姐
之前二代睇親都大紅蓮咁神咪出事
石原夏織 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-13, 09:10 PM   #315
魔靈娘
Game Master
葵千尋

引用:
作者: 石原夏織 查看文章

係大家連到日本先知點玩姐
之前二代睇親都大紅蓮咁神咪出事
大紅蓮絕對係表演
佢45度切落槍頭到就係槍擊->封槍->集突
我地就45度切落槍頭->迎擊->死->集中迎

爆裂吧! 肝臟!!
舊 02-18-13, 09:10 PM   #316
風音
The One

而且有個重點
以後既ver up都唔會改到神速www

⊃天⊂
舊 02-18-13, 09:16 PM   #317
魔靈娘
Game Master
葵千尋

引用:
而且有個重點
以後既ver up都唔會改到神速www
係wor
神速果5隻咁耐都好似無郁過
係而家先郁下個突陣

不如下次改成2.2速

爆裂吧! 肝臟!!
舊 02-18-13, 09:19 PM   #318
風音
The One

引用:
係wor
神速果5隻咁耐都好似無郁過
係而家先郁下個突陣

不如下次改成2.2速
神速wwwww
速度唔改得
計略時間唔改得
基武改唔到
唯一改得既只係計略範圍
但佢個範圍已經係7粒加速號令之中數一數二既細wwww

⊃天⊂
舊 02-18-13, 09:38 PM   #319
wakakaka0679
Junior Member

註冊日期: May 2007
第8次挑戰征霸升格戰失敗
比人打返出輪之後試玩LOK帝求心,輸到差D跌証
我都係乖乖地用返勇求心算
wakakaka0679 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-13, 10:29 PM   #320
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
呢排D對手冇咁假

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-13, 10:36 PM   #321
LR猫
God of Gamer
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan

馬忠VS蜀

第一次,有勇有謀捉關羽:當關羽走麥城後,被伏擊,「正走之間,一聲喊起,兩下伏兵盡出,長鈎套索,一齊並擧,先把關公坐下馬絆倒。關公翻身落馬,被潘璋部將馬忠所獲。」

第二次,狂風之中射黃忠:劉備伐吳,黃忠征戰,陷入包圍,「忽然狂風大起,忠急退時,山坡上馬忠引一軍出,一箭射中黃忠肩窩,險些兒落馬。」在狂風之中射中了老黃忠這個五虎上將之一,導致當晚黃忠醫治無效而死亡

第三次,敢於迎戰退關張:兩軍混戰,馬忠「縱馬來取關興」,又被張苞帶救兵,與關興一起追馬忠,馬忠又在糜芳、傅士仁的支援下與關,張二人混戰, 最後兵力上佔優取勝馬忠,在三國這個大將如雲英雄輩出的舞台上,這是一個不引人注意的小人物,但是五虎將居然有兩位的敗忘與之有關,並且勇於與年輕的蜀國 上將後輩征戰而取勝,真是武藝高超膽識過人啊,令人驚嘆啊。

馬忠VS魏

樂進,字文謙,有勇有謀,被曹操視為心腹大將。 其箭法也十分了得!後和張遼、李典一起鎮守合肥,並斬殺吳國大將宋謙,可惜後中躲在一旁的吳國馬忠的暗箭而死。

曹仁,字子孝。 曹洪的哥哥,為人節儉清廉。善於布陣,其發明的金鎖八門陣十分了得。其守城也十分了得。 在關羽的猛攻下,堅守樊城數十日,並將關羽擊敗。後與吳國交戰時不幸中躲在一旁馬忠的暗箭至傷,不久病死。

許褚,字仲康。 山賊出身,人稱「虎痴」虎衛隊二哥。 常站於曹操左右,曾和馬超大戰一百回合不分勝負,其實力也得到了馬超的肯定! 後為救曹操過河被躲在一旁吳國的馬忠射死。

張遼,字文順,五良子將之首。原為丁原將領,丁原被呂布殺死後投降呂布,後與白門樓投降曹操。 武略兼有,且為人正義,忠心不二!與關羽關係甚好,結下青龍之誓。 曾和關羽土山約四事,將關羽勸降。與於禁,李典一起鎮守合肥。逍遙津一戰八百人擊潰孫權十萬大軍,東吳之人聞張遼喪膽千萬小兒皆不敢啼哭!可惜後為保護曹 丕,腰中躲在一旁馬忠的暗箭傷重身亡。

文鴦,魏國後期,武力堪比趙雲!後被吳國馬忠射死了。

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-13, 10:38 PM   #322
alucardp

註冊日期: Jan 2011
引用:
作者: wakakaka0679 查看文章
第8次挑戰征霸升格戰失敗
比人打返出輪之後試玩LOK帝求心,輸到差D跌証
我都係乖乖地用返勇求心算
剎神霸求我打過, 我係堅拍剎神 (之前士氣升得快
12士氣全拍剎神都試過, 好爽! A_A
不過勝率就....

我都升緊征霸 第3次挑戰now
以我技術, 用救護交響曲升應該冇咩可能
我平時都係得5成勝率...

一見到弓極就火都黎, 針到爆
有場小流星完就弓極拍到尾, 軍師係防柵再建
仲要同一個輪link 佢2次....

舊 02-18-13, 10:41 PM   #323
魔靈娘
Game Master
葵千尋

馬忠是暗殺者?

爆裂吧! 肝臟!!
舊 02-18-13, 10:49 PM   #324
咖哩飯

註冊日期: Feb 2011
引用:
引用:

你又知我未打過?? 我只係打99641升到上征霸 自問唔勁 我問過郭奉孝同睇過焉紅既post打二分粘 真係work既
穩定d我又唔係太覺 好似有多個防護又無咁怕妨害同傷害 但係少2武其實差好遠同埋個特攻真係好重要
我試過用過曹洪雲散100億張郃都係覺得龐德比較好

舊 02-18-13, 11:14 PM   #325
scrinuf
Junior Member

註冊日期: Oct 2012
打左30蚊求心馬單
腳:求心,龐德,樂進,賈詡,剎神,G張春華G荀攸
輸晒三鋪...
第一場對鬼槍李嚴馬岱關興,長槍陣
第二場對憂國戰計,車輪劉備孫堅張溫荀攸,封印陣
第三場對群吳拳推呂布,鄒張魯吳國太仲有隻唔記得咩

三場都係先驘再輸
食槍就無乜,問題係打完城比人打counter,保唔到命返城
scrinuf 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
三國志大戰討論區 Vol.LVI 鬼哥是god 街機心得交流討論區 1006 02-06-13 05:17 PM
三國志大戰討論區 Vol.LIII 鬼哥是god 街機心得交流討論區 1009 08-31-12 03:12 PM
三國志大戰討論區 Vol.LII 鬼東東 街機心得交流討論區 1040 08-09-12 02:30 PM
三國志大戰討論區 Vol.LI maxwaver 街機心得交流討論區 1035 07-18-12 12:22 AM
三國志大戰討論區 Vol.50 alucardp 街機心得交流討論區 1000 06-30-12 12:08 AM

現在的時間是 04:01 PM

手機版 | APP版