Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-16-22, 03:44 PM   #26
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
雖然話係獨斷先斬後奏
但之後都要同公眾交代架
到底用咩理由正當化殲滅戰
正常應該安個罪明先

唔知正編會唔會補番

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-16-22, 05:09 PM   #27
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
4歳就識玩牛油炮,唔怪得叫魔女
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-16-22, 05:37 PM   #28
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
引用:
作者: 真!DC 查看文章
雖然話係獨斷先斬後奏
但之後都要同公眾交代架
到底用咩理由正當化殲滅戰
正常應該安個罪明先
試答:

其實開打同時,個新聞發怖會講,MS 開發評議會要凍結所有高達型機嘅開發,亦對主角做嘢間公司,「依法」強制取締 -- 反正呢個只係個公司下面一個孤立嘅開發基地,「大教堂」做嘢無人睇住,鏡頭外應該連成個基地都炸鬼埋,加上間公司一直被針對,事後要點冚點講都得。

唔記得邊度睇到,個主人公係咁多套之中最強嘅~ 係咪啫係 Mary Sue?

舊 07-16-22, 08:28 PM   #29
Celes
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code4811 6903 7489
居然套前傳會睇到眼濕濕…
Touch touch touch就係小朋友玩ipad咁

舊 07-18-22, 08:32 AM   #30
westpat
Jayjey

註冊日期: May 2007
PSN  IDwestmead
老豆比個機體"吸"晒D"HP"令到機能提升
又或者老豆唔係"新人類"所以只可以overload形式去揸
個設定狼過孤兒

舊 07-18-22, 05:25 PM   #31
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
希望女主唔係D咩不殺原諒敵人既ON9

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-22, 07:55 PM   #32
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-22, 05:49 PM   #33
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

9月?

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 08-29-22, 12:11 AM   #34
肉羊哩咖
griffin611

較定閙鐘,不過無乜予期~

舊 08-31-22, 11:02 PM   #35
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

水管呢刻先放前傳出海外

機動戰士高達 水星的魔女「PROLOGUE」

https://www.youtube.com/watch?v=5YGW2JRxWUU

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 09-01-22, 12:23 AM   #36
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
呢個序章真係好睇喎,
個盾又係浮游炮咁幾有型,
唔知到10月係咪一樣經官方Youtube免費串流播放呢?
今次有埋HD畫質咁好,之前有排重播舊果堆Gundam片都係得480p咋…

機動戰士鋼彈 水星的魔女「PROLOGUE」(EN,HK,TW,CN,KR,ID,VN,TH sub)
https://youtu.be/5YGW2JRxWUU
在建造於小行星前線的弗爾克范格,瓦納迪斯機構的實驗室中,進行著魔靈鋼彈的運作實驗。
面對無法達成評議會要求條件的魔靈,測試駕駛員埃爾諾拉・薩瑪雅顯得十分焦慮。
――那天正是她女兒過4歲生日的日子。

舊 09-01-22, 08:59 AM   #37
真!DC
Banned User
奉行我道

本編應該都係放utube
https://www.facebook.com/23427062426...zjup9c18mSM6l/
由手機版發出
舊 09-03-22, 10:29 AM   #38
kircheis
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: IDGAF 查看文章
呢個序章真係好睇喎,
個盾又係浮游炮咁幾有型,
唔知到10月係咪一樣經官方Youtube免費串流播放呢?
今次有埋HD畫質咁好,之前有排重播舊果堆Gundam片都係得480p咋…

機動戰士鋼彈 水星的魔女「PROLOGUE」(EN,HK,TW,CN,KR,ID,VN,TH sub)
https://youtu.be/5YGW2JRxWUU
在建造於小行星前線的弗爾克范格,瓦納迪斯機構的實驗室中,進行著魔靈鋼彈的運作實驗。
面對無法達成評議會要求條件的魔靈,測試駕駛員埃爾諾拉・薩瑪雅顯得十分焦慮。
――那天正是她女兒過4歲生日的日子。

其實gundam00開始,之後都是HD畫質
水星的魔女, 其實禁科技可以接收佢, 但現在是全滅...
看完腦海浮現00 d機械身體同鐵血的「阿賴耶識系統」,PROLOGUE提供了少少background

舊 09-03-22, 10:03 PM   #39
IDGAF
The One

引用:
作者: 真!DC 查看文章
本編應該都係放utube
https://www.facebook.com/23427062426...zjup9c18mSM6l/
由手機版發出
引用:
作者: kircheis 查看文章
其實gundam00開始,之後都是HD畫質
水星的魔女, 其實禁科技可以接收佢, 但現在是全滅...
看完腦海浮現00 d機械身體同鐵血的「阿賴耶識系統」,PROLOGUE提供了少少background
其實宜家官方自己播返都係好事,
反正動畫本身都係引人買玩具的廣告嚟,
佢大方d播多d高達動畫等新一代認識舊果堆作品,
先有人買佢的商品。

舊 09-04-22, 07:10 AM   #40
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

這動作+角度,再想到入面係女駕駛/\

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 09-04-22, 04:38 PM   #41
肉羊哩咖
griffin611

PV2

舊 09-04-22, 04:49 PM   #42
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>

富田咁多演出

此篇文章於 09-04-22 04:52 PM 被 武藤遊戲 編輯。
武藤遊戲 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-22, 08:30 PM   #43
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
PV2
OP嘅音樂好熱血
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-22, 09:26 PM   #44
真!DC
Banned User
奉行我道

https://g-witch.net/character/7/
肥?
由手機版發出
舊 09-04-22, 09:30 PM   #45
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

我信真係滿滿的肌肉

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 09-04-22, 11:31 PM   #46
肉羊哩咖
griffin611

面、手同對對腳唔似咁月巴,啲脂肪集合嘅地方似乎有啲唔合人類體格~

舊 09-05-22, 05:43 AM   #47
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
PV2
00:51有面具人~

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-22, 02:53 PM   #48
肉羊哩咖
griffin611

面具女?! 始終覺得保持住無乜期望會穏陣啲。

舊 09-05-22, 07:54 PM   #49
葉老頭
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2010
PROLOGUE唔錯
4歲就被認証揸Gundam
浮游炮成多功能輔助, 變槍變盾
指住螢幕lock on......
天真無知既4歲....大人睇得心痛.....
葉老頭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-22, 10:02 PM   #50
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
有種正章可能會有d似天空的學校既感覺

序章真係做得唔錯,女主指兩指就放煙花同生日歌呢兩段做得幾好

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
機動戦士ガンダム 戦場の絆Ⅱ 安安 街機遊戲討論版 41 02-22-24 12:00 PM
[PSV] 機動戦士ガンダム エクストリームバーサスフォース 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 817 06-13-16 02:14 PM
[PSV] 機動戦士ガンダム バトルフォートレス l 停止運營 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 61 02-27-16 01:35 AM
[動畫] 「機動戦士ガンダム」Blu-ray BOX、8月28日発売決定! money 日本動漫畫討論版 31 03-14-14 03:34 PM
機動戦士ガンダム UC [已售] 武藤遊戲 電視遊戲討論版 352 07-16-12 10:35 PM

現在的時間是 11:07 PM

手機版 | APP版