Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-22-14, 04:03 PM   #326
sunhikari
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDHikariLeung
XBox Live Gamertagsunhikari
引用:
作者: 嘿哈兒 查看文章
好彩唔係畫返CRT+ floppy.....唔係真係會比人笑架.
d 00後可能仲會問...哩D咩來tim.

咁照咁計,亞美部萬能機唔係pad就應係就係有kb既pda吧?
佢應唔會咁型畫laser KB pad吧???

另外不得不提變熊假面..........................以前佢都係tee + 西褲笠多件西裝嬲姐....
今輯連衫都唔畫多件,直接著件變熊禮服出來.......
已經擴展到軟飯王作為一個正常人都變熊了...

仲有以前佢救人至少都會同怪方過返一招半招,2集連招都無過過,我合理懷疑佢今輯係無能的...

另外作畫好崩..............亞美有幾個shot 都面相扭曲..
其實變態假面係正義的一方時的確係檔駕多個同人打

反而做反方時出手率係百份之百

此篇文章於 07-22-14 04:11 PM 被 sunhikari 編輯。
sunhikari 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-14, 04:10 PM   #327
sunhikari
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDHikariLeung
XBox Live Gamertagsunhikari
引用:
另外同小兔個遇見率高得有D嚇死....點諗都係地場變熊尾行小兔吧.....
印像開波無耐就係機鋪同元基很親密的了...依家一整個路人feel....
去街著禮服,又唔見佢返大學......一整個等hea.......
反正大家都知地場 = 變態假面....不如搵幾個shot 話地場調桓緊敵人好過啦.....
好過依家一係路人,一係嚇死人....
漫畫版都好高的,漫畫版單係頭3話:
1.地場衛比呀兔弄成救體狀的30分試卷向後投中頭部
2.地場衛比呀兔弄成救體狀的水晶補習社傳單向後投中頭部,地場衛吐嘈呀兔去補習一下
3.呀麗出場的6點魔巴士上又撞到撘同一架巴士,仲聽到露娜講人話,令呀美同呀兔知道地場衛係超名校的高中生(據呀美講入學考試淘汱率達90%)

另外讀大學係SS的事黎,但都因為SS的事被迫停學左一年

此篇文章於 07-22-14 04:13 PM 被 sunhikari 編輯。
sunhikari 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-14, 10:41 PM   #328
Dangerous-boy
God of Gamer
D-boy

註冊日期: May 2011
引用:
作者: sunhikari 查看文章
漫畫版都好高的,漫畫版單係頭3話:
1.地場衛比呀兔弄成救體狀的30分試卷向後投中頭部
2.地場衛比呀兔弄成救體狀的水晶補習社傳單向後投中頭部,地場衛吐嘈呀兔去補習一下
3.呀麗出場的6點魔巴士上又撞到撘同一架巴士,仲聽到露娜講人話,令呀美同呀兔知道地場衛係超名校的高中生(據呀美講入學考試淘汱率達90%)

另外讀大學係SS的事黎,但都因為SS的事被迫停學左一年
其實已一早揚晒Crystal係跟漫畫版,但大家究竟係沒看過漫畫,還是太耐唔記得晒,所以覺得尐劇情好新奇呢?
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-14, 11:05 PM   #329
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

註冊日期: Aug 2002
Wii U ID↑プスドラID
3DS Friend Code105 743 596
引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
其實已一早揚晒Crystal係跟漫畫版,但大家究竟係沒看過漫畫,還是太耐唔記得晒,所以覺得尐劇情好新奇呢?
我答你睇過最少2次..........但已經係講緊十幾年前既事,唔記得係好正常...
依家reboot咪睇下笑下咪算囉.而且一講科技美戰只會笑佢落後架姐
20年前連手機都無啦,最多都係得call機...以今時今日來講,有課室既場境,休息時竟然無人玩手機係一件幾唔可能既事.

嘿哈兒 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-14, 11:46 PM   #330
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
亞洲地區睇過晒就唔奇

歐美地區只睇過90年代版動畫佔絕大多數

YouTuber感想重好睇

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-14, 11:50 PM   #331
團子~o~
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2008
PSN  IDLuke365
引用:
作者: 神秘過客 查看文章
高中生就已經着住件踢死兔周街走, 果真是變態的典範啊
用今日說法就是中二高中生

業餘粵翻詞人乙名

Youtube頻道:
http://www.youtube.com/playlist?list...moG1KUp3YSbgzP

團子~o~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-23-14, 12:34 AM   #332
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
引用:
我答你睇過最少2次..........但已經係講緊十幾年前既事,唔記得係好正常...
依家reboot咪睇下笑下咪算囉.而且一講科技美戰只會笑佢落後架姐
20年前連手機都無啦,最多都係得call機...以今時今日來講,有課室既場境,休息時竟然無人玩手機係一件幾唔可能既事.
咁照計手機呢樣野暫時都影響唔到劇情吧?

連家居電話都未出現~
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-23-14, 01:14 AM   #333
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
D LCD MON,NOTE BOOK個WINDOW已經好跟現代啦,無啦啦埋怨唔畫D出得幾秒O既路人甲乙玩電話只係雞蛋挑骨頭....

D作畫咁快已經崩哂....

舊 08-01-14, 03:10 PM   #334
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
http://sailormoon-official.com/anima...ailormars-.php

【再掲】明日8/2(土)19時より、セーラームーンCrystal「Act.3 レイ-SAILORMARS-」が
ニコニコ動画ほかにて全世界同時配信開始!

舊 08-01-14, 04:15 PM   #335
Rance
The One
ガハハ

PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
用下巴啄死D妖魔?

舊 08-03-14, 09:30 AM   #336
地場衛
燒肉配白飯!美味!!

註冊日期: Jul 2002
新版既我終於識得換衫,到而家都仲未習慣到d新畫風......

\(>.<)/\(>.<)/\(>.<)/來!!大家一齊高呼蘿莉同乙女都係真真正正的王道!!!\(>.<)/\(>.<)/\(>.<)/

快制作向陽素描第五期&向陽版廢怯少女!!!
地場衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-14, 12:16 PM   #337
leungky1
Ultimate Gamer

作畫以東映嚟講已經係極限吧

今集戲份分配好似有啲唔好
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-14, 07:12 PM   #338
葉老頭
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2010
麗變身後個post好唔得.....

另地場衛終於唔係着踢死兔見人
葉老頭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-14, 09:33 PM   #339
Terri
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2007
點解美琴唔係配真琴, 唔噴電變左噴火
Terri 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-14, 09:59 AM   #340
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

註冊日期: Aug 2002
Wii U ID↑プスドラID
3DS Friend Code105 743 596
變態假面越來越變態,係公眾地方強吻初中生a

嘿哈兒 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-14, 08:01 PM   #341
滅龍士
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
公主D根本就係2p色亞美

下集變聲真琴蒲頭

此篇文章於 08-17-14 08:04 PM 被 滅龍士 編輯。
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-14, 08:34 PM   #342
HM

註冊日期: May 2007
估唔到四天王要死果個會改成唔駛死住
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-14, 11:05 PM   #343
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
疑似BIG-O 招Chrome Buster是否新版動畫原創?a

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-18-14, 11:44 AM   #344
神名レオ
Game Master
紅蓮團

PSN  IDleoayu
2,3,4話已經崩到七彩
連我女人唔研究動畫都話啲公仔好核突又變晒型

舊 08-18-14, 02:33 PM   #345
N0T51B
Game Master
非中國藉

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175
引用:
作者: 李奧涼介 查看文章
2,3,4話已經崩到七彩
連我女人唔研究動畫都話啲公仔好核突又變晒型
我反而覺得第4集有d改善
可能收到太多投訴

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)
N0T51B 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-18-14, 04:27 PM   #346
蚊蚊
Game Master
http://i79

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: N0T51B 查看文章
可能收到太多投訴
唔係換左監制咩?

原創同人漫畫HYALINE OF WORLD!!歡迎參觀耶!!
POKEMON 白
KALO
0475 3208 1209 歡迎尼ADD我~
蚊蚊 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-18-14, 05:17 PM   #347
神名レオ
Game Master
紅蓮團

PSN  IDleoayu
引用:
作者: N0T51B 查看文章
可能收到太多投訴
第4集你睇下機鋪個個店員......

舊 09-10-14, 06:22 AM   #348
money
◆.西野司命.◆

今回、10月15日に発売となるBD第1巻初回限定豪華版の音声特典オーディオコメンタリーの詳細が明らかに。
オーディオコメンタリーは、三石琴乃さん、野島健児さん(地場衛/タキシード仮面役)、境宗久さん(監督)、
小佐野文雄さん(担当編集)による第1話と第2話、ももいろクローバーZ(OP主題歌担当)と境さんによる第1話の計3本が収録される。

舊 09-10-14, 11:11 AM   #349
ta423
Insane Gamer

目前覺得呢個畫風最順眼係美奈子
以前舊版就火野麗 依家個版本怪得黎又老左d
ta423 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-14, 12:16 AM   #350
money
◆.西野司命.◆

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 「ポケットモンスター(Pokemon) XY」好評放送中!! Vol.2 money 日本動漫畫討論版 551 09-19-23 06:11 PM
[動畫] 小山宙哉「宇宙兄弟」 好評放送中 money 日本動漫畫討論版 72 04-21-16 12:03 PM

現在的時間是 12:29 PM

手機版 | APP版