Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-02-09, 12:36 PM   #101
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: ps399 查看文章
唔係出左行貨周街都係啦咩?
以往慣例KONAMI的行貨,其實係日版加張貼紙甚至乜都無加原裝日版到港,
呢隻都係?

舊 12-02-09, 12:38 PM   #102
柚原このみ
God of Gamer

註冊日期: Oct 2002
平常行貨包裝,有中文

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-09, 12:43 PM   #103
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 柚原このみ 查看文章
平常行貨包裝,有中文
即係封面左下角有"紅綠燈"?

舊 12-02-09, 01:49 PM   #104
BLMballball
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code0430 8233 5589
PSN  IDBallball
XBox Live GamertagBLMballball
引用:
作者: 機場美少年 查看文章
即係封面左下角有"紅綠燈"?
冇紅錄燈, 不過封底係中文

舊 12-02-09, 02:50 PM   #105
Asurada
機動六課的一等空尉

註冊日期: Apr 2003
重點

聖誕派對一定要選第二項
第一項會有型男同你玩RPG格鬥,勝o佐會有$100
但無得參加聖誕派對

特技的協調性非常實用,係必修技能之一
今集好多對炸彈用特技

如不是攻略兩位女主角,請勿加入學生會,
因為會強制無得打工,打工係重要資金來源,
無論買生日禮物或是約會都需要錢,一個月$20的零用錢唔可能夠用

手提電話一個月只會充電一次
無電又要用就是去商店買電池

道具只係有加乘能力的用途,
著衫對約會影響不大

好感度夠高有拖手仔事件

舊 12-02-09, 03:09 PM   #106
叉燒飯
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2005
打錯
-del-

舊 12-02-09, 07:07 PM   #107
kahiro

註冊日期: Oct 2008
引用:
作者: nicwii 查看文章
完成了星川ending了,
今集黎講都幾好玩
如果淨講系統, 我覺得仲好過1
果個星川真希性格勁港女
鐘意埋D野都係潮流野一氹就OK
但故事入邊佢一定會出現
如果追緊其他女仔佢一定會成日放炸彈....
kahiro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-09, 09:46 PM   #108
nicwii
Junior Member

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDWind1985
唉, 經歷左第一次冇人表白ending, 明明疑似詩織已經去到最高心跳度
應該係讀書唔成既後果

不過有個event, 從佢口中提及詩織既事, 已經差D感動到喊
nicwii 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-09, 10:25 PM   #109
莎月美希
Game Master

註冊日期: Nov 2003
引用:
作者: tsddr 查看文章
電腦裝MediaGO,PSP用USB線駁去電腦就可以
安裝了.但不會用.....>_<
莎月美希 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-09, 10:49 PM   #110
Asurada
機動六課的一等空尉

引用:
唉, 經歷左第一次冇人表白ending, 明明疑似詩織已經去到最高心跳度
應該係讀書唔成既後果

不過有個event, 從佢口中提及詩織既事, 已經差D感動到喊
如果你運動能力高~~參加大會入到名次的話~
會見到記錄保持者都係心跳1班人(伊集院,詩織,清川)

舊 12-02-09, 10:56 PM   #111
nicwii

引用:
作者: Asurada 查看文章
如果你運動能力高~~參加大會入到名次的話~
會見到記錄保持者都係心跳1班人(伊集院,詩織,清川)
係呀, 好正呀!
二人三足有好雄同優美添呀
舊 12-02-09, 11:16 PM   #112
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
信和 有冇貨呀 價錢平均幾多

澳門冇番...星期六過來入

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-09, 11:27 PM   #113
Asurada
機動六課的一等空尉

引用:
作者: GN00508771 查看文章
信和 有冇貨呀 價錢平均幾多

澳門冇番...星期六過來入
我入$368
見最平都係$350

舊 12-03-09, 12:09 AM   #114
tom2002

註冊日期: Oct 2009
都子的另一面竟然

劇透
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=1353392&fpage=1

應該不會有Nice boat結局吧...

此篇文章於 12-03-09 12:15 AM 被 tom2002 編輯。
tom2002 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-09, 12:23 AM   #115
nicwii

引用:
作者: tom2002 查看文章
都子的另一面竟然

劇透
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=1353392&fpage=1

我都覺得佢有古怪....
OP o個度佢好似忍者咁飛走
舊 12-03-09, 07:20 AM   #116
kaichung20

註冊日期: Jul 2008
引用:
作者: tom2002 查看文章
都子的另一面竟然

劇透

咁神 佢黑化個look好正
我攻略緊佢~就睇下有咩事發生
kaichung20 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-09, 11:41 AM   #117
tom2002

引用:
我都覺得佢有古怪....
OP o個度佢好似忍者咁飛走
上google search ヤンデレ ときメモ4
可以search到更多圖
http://blog.livedoor.jp/insidears/ar.../52092712.html

有傳同呢隻野有關(Silent Hill 3...)
仲有傳要打贏呢隻野先可以令都子正常返....

此篇文章於 12-03-09 11:56 AM 被 tom2002 編輯。
舊 12-03-09, 11:54 AM   #118
Asurada
機動六課的一等空尉

都子爆機~~~~
壞嬌腔會覺得正~~,雖然唔係由頭壞到尾~~

頭半年不停打電話搵都子約會,一段時間你會覺得她口氣慢慢轉變~
之後會可以真正約會,而且不段有事件~

但幾個月左右都子會開始壞掉~開始時直頭唔聽電話~
之後仲超難約出來.......仲有壞掉便當事件......不過最慘仲係零用錢無哂........

不過都子有一個優點,就係完全無視炸彈~~
(無計,就算壞掉好返,都唔可以再問其他女角的情報及好感度)

另外,就算只是學部出路都爆到~~(我今次是劍道家ending)

今集一流大學同超一流大學好難成功~~一定要特技加乘先得~
另外今集其實都有得自己主動告白,但都係要有特技先得~
(最後一頁,上位技能....出現條件不明,估計好似要爆一次炸彈)

舊 12-03-09, 12:57 PM   #119
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
引用:
作者: 機場美少年 查看文章
以往慣例KONAMI的行貨,其實係日版加張貼紙甚至乜都無加原裝日版到港,
呢隻都係?
以前PS2時代就係
而家跟足晒香港行貨規則啦

另JP PSN已有DL content下載
OP無料, 另外2樣要收幾百隻羊仔

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-09, 02:36 PM   #120
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
三天心血的便當...即是放了3天吧?

舊 12-03-09, 03:33 PM   #121
kaichung20

註冊日期: Jul 2008
引用:
都子爆機~~~~

頭半年不停打電話搵都子約會,一段時間你會覺得她口氣慢慢轉變~

之後仲超難約出來.......仲有壞掉便當事件......不過最慘仲係零用錢無哂........

另外,就算只是學部出路都爆到~~(我今次是劍道家ending)

(最後一頁,上位技能....出現條件不明,估計好似要爆一次炸彈)
我都攪掂都子線啦,唔知點解覺得佢黑得有魅力!!
不過我未試到打贏小兔,唔知會唔會多左D野
話說今次唔係心跳回憶~~係心痛回憶(to都子)
kaichung20 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-09, 07:38 PM   #122
tom2002

今次金魚mini game依然有boss...係燈籠魚
今次應該單次500分以上會立即出現
我釣o左2條紅色大金魚,3條橙色金魚,2條黑色細金魚,3條紅色細金魚,3條黑色大金魚,2隻龜就出現.....
舊 12-03-09, 11:02 PM   #123
kahiro

註冊日期: Oct 2008
引用:
都子爆機~~~~

LAST一頁D技能應該係前面幾頁D技能升爆左就開到
kahiro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-04-09, 12:02 AM   #124
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
睇完黑化後更加想買XD

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-04-09, 02:32 AM   #125
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
我入$368
見最平都係$350