Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-25-09, 06:14 PM   #76
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: TCS_disable 查看文章
Why think that so hard?
Just add a preload module in emulator is OK
因為之前我買的"多碟"PSN PS1 DL版GAME多數都係當同一件軟件DOWNLOAD的,
但心跳2的追加GAME DISC係用主GAME分別,當兩個軟件賣,我諗佢IN GAME點由GAME A轉去GAME B LOAD DATA o姐,當然佢兩個軟件都已經抄咗落卡/HDD的情況下。

追加碟就應該好似PS3 GAME的DLC,完全唔駛當係GAME B先入GAME LOAD一次再玩主GAME。

舊 11-25-09, 08:31 PM   #77
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-09, 08:53 PM   #78
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
http://www.konami.jp/tokimeki4/
公式サイトが更新
ミニゲームページを公開、バトル動画あり
「勉強以外もやることたくさん」、「高校生活での出会い」を更新
「盛りこまれた新機能」にバイノーラルサウンド、スペシャルにバナー素材を追加

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-09, 02:18 PM   #79
tsddr
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2007
已出,不過應該冇乜人留意...
tsddr 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-09, 02:37 PM   #80
Rafalex
Senior Gamer
剎那

註冊日期: Dec 2009
出左?!@@邊度??
呢隻我有興趣...雖然我只係玩過1

令人裹足不前的不是絕望,是放棄!
令人繼續前進的不是希望,是意志!
Rafalex 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-09, 02:41 PM   #81
tsddr
Crazy Gamer

引用:
作者: Rafalex 查看文章
出左?!@@邊度??
呢隻我有興趣...雖然我只係玩過1

我見188 GameHit有,賣三百幾....
舊 12-01-09, 03:58 PM   #82
莎月美希
Game Master

註冊日期: Nov 2003
荃灣要355..是否貴???
莎月美希 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-09, 04:01 PM   #83
wang2009hk
Game Master

註冊日期: Nov 2009
3DS Friend Code2750 1121 2042
PSN  IDWang2008hk
XBox Live Gamertagwang2007hk
引用:
作者: 莎月美希 查看文章
還好啦
現在的psp遊戲這種價算可以的了..

要像以前的290~上下很難..
日元漲很多...囧

訂了還沒有通知啊...........................囧
wang2009hk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-09, 04:03 PM   #84
joeypong
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2003
PSN  IDjoeypong
XBox Live Gamertagjoeypong
引用:
作者: wang2009hk 查看文章
還好啦
現在的psp遊戲這種價算可以的了..

要像以前的290~上下很難..
日元漲很多...囧

訂了還沒有通知啊...........................囧
現在要200尾幾乎冇可能了...

joeypong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-09, 04:06 PM   #85
tsddr
Crazy Gamer

350左右都已經算正常價位
舊 12-01-09, 04:13 PM   #86
莎月美希
Game Master

即係買得過?
舊 12-01-09, 04:43 PM   #87
tsddr
Crazy Gamer

引用:
即係買得過?
嗯,個人認為買得過。
舊 12-01-09, 04:47 PM   #88
Rafalex
剎那

不過始終正式發售日未到,還是等一下好~

舊 12-01-09, 06:21 PM   #89
AV117

註冊日期: Jul 2002
引用:
不過始終正式發售日未到,還是等一下好~
等 PSN 開賣 DLC?

PS: 可用 HK PSN acc 來合成人名音聲
AV117 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-09, 07:03 PM   #90
風之將
God of Gamer

註冊日期: Jan 2005
真係完全唔知會有行貨,旺角賣35x左右
過兩日先去買隻日版

2014年7月11日早上,官方公佈新贊助商puma新一季球衣及智利國腳山齊士加盟,轉會費35m歐元
2015年5月30日凌晨,阿仙奴再奪足總盃,雲加成為第二名攞有六次冠軍名譽的領隊
2015年6月29日晚上,簽得捷克國腳施治加盟,轉會費10.9m英磅
2015年8月2日晚上,對戰14次後,雲加首次擊敗摩連奴
2015年9月19日晚上,一球員一球證製造史丹福橋慘案,阿仙奴最後9人作戰下不敵車路士
風之將 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-09, 07:55 PM   #91
莎月美希
Game Master

如何合成人名聲?我部PSP冇得上網...我家沒有無線系統...
PS3就可以上網..>__________<
舊 12-02-09, 02:55 AM   #92
Asurada
機動六課的一等空尉

註冊日期: Apr 2003
玩o佐一陣
今集意外地好玩~~

今集女主角之一的星川相當討好~~
不過今集主角個兩個「朋友」都係咁唔掂~~

今集個兩個女主角表面上同心跳2好似
不過學生會會長真係似討織多過麻生華澄~
(不過係高一年的學姐,估計兩年時間攻略)
不過女班長星川越玩越覺得她可愛~~仲可愛過陽之下光~

反而唔知可唔可以攻略的青梅竹馬代為收集情報~~
好過心跳3乜都要自己問~~

另外引入O佐心跳GS的打工系統
同埋心跳3興趣系統同心跳GS合併起來的購物系統~~

估計我一周目都只會在玩系統~~唔主力追女了~~

仲未玩到事件~不過普通約會畫面一般,而且真係要使錢~~
主角O的零用錢少到爆~~但打工又升唔到好多能力~~
而特技系列要研究下,雖然上色易,但似乎有古惑野~

今集有買裝備系統,但好似無O佐麻煩到爆的換衫系統(測試中)
買衫好似係加乘作用,唔知會減野

約會唔夠錢,條女會走人~~(買生日禮物都要錢)
另外電話打得多會無電唔俾打~~(要買電,或等下個月)

其他再玩到先繼續講

舊 12-02-09, 02:59 AM   #93
~ViVi~

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code1435 4592 2031
PSN  IDVivi1112
引用:
作者: Asurada 查看文章
另外電話打得多會無電唔俾打~~(要買電,或等下個月)
笑左
咁睇落都幾多野玩下,但我一集都未玩過

~ViVi~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-09, 03:03 AM   #94
nicwii
Junior Member

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDWind1985
玩到星川心跳了~
修學旅行有RPG, 好有感覺!

聖誕Party竟然仲係老地方搞!! haha!
不過門口已經唔係外井....
nicwii 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-09, 03:21 AM   #95
Asurada
機動六課的一等空尉

註冊日期: Apr 2003
引用:
作者: nicwii 查看文章
玩到星川心跳了~
修學旅行有RPG, 好有感覺!

聖誕Party竟然仲係老地方搞!! haha!
不過門口已經唔係外井....
聖誕Party容姿低都有RPG打~~
不過打贏只係有$100,但都唔係俾你入場

舊 12-02-09, 06:42 AM   #96
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
日版?
我覺得$355係好合理的了,因為本身yen價都5250了。

好似話呢隻game對應psp個鏡頭,有無試過。

早幾日係PSN JP買完隻心跳2都未玩呢隻4就出咗…

我比較關心隻4會唔會唔係"完全版"有大量DLC分拆出售。

此篇文章於 12-02-09 06:45 AM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-09, 07:33 AM   #97
nicwii
Junior Member

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDWind1985
完成了星川ending了,
今集黎講都幾好玩
如果淨講系統, 我覺得仲好過1
nicwii 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-09, 10:02 AM   #98
tsddr
Crazy Gamer

引用:
如何合成人名聲?我部PSP冇得上網...我家沒有無線系統...
PS3就可以上網..>__________<
電腦裝MediaGO,PSP用USB線駁去電腦就可以
舊 12-02-09, 11:03 AM   #99
Rafalex
剎那

引用:
作者: AV117 查看文章
等 PSN 開賣 DLC?

PS: 可用 HK PSN acc 來合成人名音聲
等正日出..
雖然覺得唔會有行貨...
3號幾隻大game出...可能會俾人食住個勢推高個價~

舊 12-02-09, 12:24 PM   #100
ps399
Crazy Gamer
比比

註冊日期: May 2005
引用:
等正日出..
雖然覺得唔會有行貨...
3號幾隻大game出...可能會俾人食住個勢推高個價~
唔係出左行貨周街都係啦咩?