Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-30-08, 02:25 AM   #1
Levine
Junior Member

註冊日期: Jan 2006
RSV 1 救 kan 的問題

後尾玩到好似chapter5,係一個地盤來的,有幾條又似隊道又似水管既圓形物體,果度有個人質"kan"坐左o係度

點解救左佢佢又會無啦啦死左既~? 後面班手足保護唔到佢~? 定係要好快咁護送佢去objective~?

佢話少左d咩vital information
Levine 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-08, 12:09 PM   #2
RPG之鬼
God of Gamer

註冊日期: Sep 2002
死緊
必死
冇得救

舊 03-30-08, 03:28 PM   #3
wongja0708

註冊日期: Dec 2004
俾RSV2 個奸角 (亦係RSV 既奸角)
殺左
><
嗚嗚

wongja0708 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-08, 12:28 AM   #4
Levine

去到第6關了~~

此篇文章於 03-31-08 01:11 AM 被 Levine 編輯。
舊 03-31-08, 01:22 AM   #5
wongja0708

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: Levine 查看文章
去到第6關了~~
爆機將近, 加油!
一氣呵成玩埋R6V2 吧!

wongja0708 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-08, 12:22 AM   #6
Levine

我又有唔識啦

就係最尾發射完rocket之後,個objective叫我叫直昇機同埋某個人度

我clear完敵人就發現有個自己人訓左o係度,應該點做~?
舊 04-06-08, 12:42 AM   #7
wuxu
Crazy Gamer
廢材記者

註冊日期: Jan 2004
XBox Live GamertagMikekoala
引用:
我又有唔識啦

就係最尾發射完rocket之後,個objective叫我叫直昇機同埋某個人度

我clear完敵人就發現有個自己人訓左o係度,應該點做~?
劇情需要走個去就得

問我點解會釘控~ 究竟點解要苦楚
我笑住回答~ 講一聲~ 我係我
wuxu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-08, 12:44 AM   #8
kingtin1

註冊日期: Nov 2003
PSN  IDkingtin1
XBox Live Gamertagkingtin1
其實,有無講依兩隻Game劇情既攻略睇...?
因為小弟真係唔明個故事講咩..
kingtin1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-08, 01:07 AM   #9
wuxu
Crazy Gamer
廢材記者

引用:
作者: kingtin1 查看文章
其實,有無講依兩隻Game劇情既攻略睇...?
因為小弟真係唔明個故事講咩..
超簡化版劇情掐他:

200X年:
R6V2主角Bishop帶兩個新仔Gabriel同Logan去開工,點知其中一過熱血過度結果害死人...後黎Bishop幫個新仔鑊,之後就留係Rainbow個訓練基地專做教官...

201X年:
R6V線:
五年後Logan昇職做小隊長,帶埋Gabriel同Kan去墨西哥執行任務,點知中途反而被人暗算返轉頭兩個手下都被人捉埋,Logan走甩jor之後就去Las Vegas開始接手任務(接R6V2後半段劇情)。

去到Las Vegas之後佢同兩個係個度訓練緊gei新人Walters同Jun Park一齊開始係個度清除恐佈份子,之後更搵返被人捉jor個兩個隊友,不過Kan最後都被人殺埋,剩係救到Gabriel。最後成隊友走去個水壩度準備解決埋最後個批恐佈份子同埋阻止佢地放飛彈,點知被佢地發現埋原來Gabriel係無間道...不過最後都被佢走甩。(後接R6V2最後一關)

R6V2線:
Bishop今次再帶兩個新人Walters同Jun Park去Las Vegas做「實戰訓練」,點知成件事竟然演變成一次大形生化恐佈襲擊,後追查落去之下先發覺成件事原來同R6V Logan跟緊個單野有關,後來有個美國NSA特工幫手佢地執行任務。後來Walter同Jun Park離隊去跟Logan執行正式任務,而Bishop同個特工就去jor一個鍊油廠度搵個幕後黑手,點知最後個特工原來就係Griable,跟手Bishop被人炸暈jor...不過後來其他人及事趕到救得返

R6V2最後一關:

Bishop私下帶Walters同Jun Park去解決個25仔Gabriel,之後Rainbow Six (個時係Ding Chavez)知道之後再叫Logan帶多隊去增援。結果當然係Happy Ending

此篇文章於 04-06-08 01:18 AM 被 wuxu 編輯。 原因: 執錯字 orz
舊 04-06-08, 01:17 AM   #10
Levine

引用:
作者: wuxu 查看文章
劇情需要走個去就得
我係走黎走去都係無野發生......
舊 04-06-08, 02:19 AM   #11
wuxu
Crazy Gamer
廢材記者

引用:
我係走黎走去都係無野發生......
你係走到個去,再殺晒跟著出黎d人都無反應的話..Load save

舊 04-07-08, 12:02 AM   #12
Levine

引用:
作者: wuxu 查看文章
你係走到個去,再殺晒跟著出黎d人都無反應的話..Load save
搞掂了~ 原來之前有bug....個 fd 行唔到埋去,好似步操咁

論壇跳轉

現在的時間是 10:03 AM

手機版 | APP版