Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-11-21, 01:47 AM   #901
mrk
God of Gamer

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
在下覺得OK,本身後期一直都鋪緊呢條線…
雖然最後說服班揸槍既果場有D唔合乎人性,一般黎講點會聽你解釋,係咪開咗槍先架啦。
結局我都接受到,
因艾倫真係成功滅絕晒全部巨人!(包括自己)

PS:不過好多讀者都嘈緊,
睇呢作者寫埋篇後日談,先平息到啦!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-21, 08:18 AM   #902
神名レオ
Game Master
紅蓮團

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDleoayu
結局冇問題喎
理解唔到有問題係邊度
第一話已經預告左結局會係咁
首尾呼應

舊 04-11-21, 08:21 AM   #903
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
主線故事基本上已好完滿, 成功解放左初代尤彌爾的奴性 (對王的愛?!)

解除了巨人力輪廻的連鎖, 同時地嗚後令島民可以得到幾十年的安全不受外來勢力攻撃

作為故事主軸 "驅逐所有巨人" 的立誓艾倫也超額完成了

基本上艾倫同GUNDAM W 傑克斯做法相似

親手搞一場大戰爭再槓上所有罪名, 至於手法好壞就視乎讀者自己感受了

由GUNDAM W到反逆的魯魯修, 這種手法也一直正反兩派爭論多年

不過今期別冊少年マガジン本身有巨人舊回全彩連載.............

個人感覺應該將這舊回全彩連載的頁數改為第139回的 "二回合拼" 連載

増加頁數去描敘三年後部份.................

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-21, 09:17 AM   #904
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
最尾變成你班惡魔千幾年前殺我祖先變你班XX殺晒我家人!
你話解決巨人係解決左既,但要咁樣不知你直頭黑落去真心想殺晒所有人再俾人阻止啦……起碼重叫多D說服力……真心唔夠時間解,就俾多D時間自己畫……或者你剩係想解決巨人就唔好提島外個仇恨連鎖,想重點轉左佢呢度又解唔到變成解決巨人就算……

舊 04-11-21, 09:22 AM   #905
神名レオ
Game Master
紅蓮團

引用:
作者: 尼路 查看文章
最尾變成你班惡魔千幾年前殺我祖先變你班XX殺晒我家人!
你話解決巨人係解決左既,但要咁樣不知你直頭黑落去真心想殺晒所有人再俾人阻止啦……起碼重叫多D說服力……真心唔夠時間解,就俾多D時間自己畫……
仲想解乜?唔係所有故事都要畫公仔畫出腸
冇得不如咁不如咁㗎
咁多不如呢套就唔係巨人
同埋欣賞作者,唔駛說服你地㗎
佢就係一心想寫自己諗嘅故事
好buy台灣仔串大陸仔不滿結局嘅原因:
理解唔到個結局係因為牆內人同牆外人嘅分別

舊 04-11-21, 02:46 PM   #906
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
玻璃人講到套野點樣反戰敗思想
創哥點樣左翼法
有d仲搞笑、講講下拉埋中國歷史話我國何等清高 唔會侵略人,牆內既人類武裝起來 選擇戰爭下去就是反戰敗思維

唔通人地舉槍指你你不反抗?
我國清高唔侵略人?當年政哥哥滅6國戈d叫乜
那6國人民既視點 秦國唔通唔係侵略者?

Fate/GO ID 335,820,884

此篇文章於 04-11-21 02:48 PM 被 GN00508771 編輯。
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-21, 03:19 PM   #907
尼路
The One

引用:
作者: 神名レオ 查看文章
仲想解乜?唔係所有故事都要畫公仔畫出腸
冇得不如咁不如咁㗎
咁多不如呢套就唔係巨人
同埋欣賞作者,唔駛說服你地㗎
佢就係一心想寫自己諗嘅故事
好buy台灣仔串大陸仔不滿結局嘅原因:
理解唔到個結局係因為牆內人同牆外人嘅分別
我都好欣賞你上綱上線的態度去討論自由
講白D中間轉左去話種族矛盾然後又地嗚又安樂死,將個重點變左仇恨連鎖然後結局就係我解左巨人啦,仇恨加大碼繼續落去你地自己解決啦~咁叫解左?都係既。
作者可以唔洗說服我,咁我都可以唔欣賞佢架?不滿都唔俾咁惡既?你做高官架?

此篇文章於 04-11-21 03:27 PM 被 尼路 編輯。
尼路 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-21, 05:55 PM   #908
神名レオ
Game Master
紅蓮團

引用:
我都好欣賞你上綱上線的態度去討論自由
講白D中間轉左去話種族矛盾然後又地嗚又安樂死,將個重點變左仇恨連鎖然後結局就係我解左巨人啦,仇恨加大碼繼續落去你地自己解決啦~咁叫解左?都係既。
作者可以唔洗說服我,咁我都可以唔欣賞佢架?不滿都唔俾咁惡既?你做高官架?
有料喎
人地講自己想講嘅故事
你就教返人應該點寫
原來「你」諗嘅嘢就係啱
利害利害

舊 04-11-21, 06:27 PM   #909
尼路
The One

引用:
有料喎
人地講自己想講嘅故事
你就教返人應該點寫
原來「你」諗嘅嘢就係啱
利害利害
發表個人感想叫教返人?咁全世界都咁啦,有幾厲害?
你咪一樣。唔講我以為你係作者TIM,你感受就係作者感受。

舊 04-11-21, 06:35 PM   #910
神名レオ
Game Master
紅蓮團

引用:
發表個人感想叫教返人?咁全世界都咁啦,有幾厲害?
你咪一樣。唔講我以為你係作者TIM,你感受就係作者感受。
咁一定係你啱
你開心便好

舊 04-11-21, 06:55 PM   #911
尼路
The One

引用:
咁一定係你啱
你開心便好
大家咁話

舊 04-11-21, 07:08 PM   #912
Heaven
Game Master

註冊日期: May 2013
之前一堆分析結局係點 話點埋尾先係神作
咁易估到就唔會有套咁熱既話題作啦
由手機版發出
Heaven 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-21, 03:21 AM   #913
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>
上次某人解析一張圖mappa警戒都不會亂來

留意他jojo第6部和數碼暴龍新作 pv圖流出幾日 希望日本留意他行為

舊 12-21-21, 08:33 PM   #914
Heaven
Game Master

仲要餓多廿日
舊 01-10-22, 08:48 AM   #915
Heaven
Game Master

「進撃の巨人」の最終章となる「The Final Season(ファイナルシーズン)」のパート2で、バンド「SiM」がオープニングテーマ(OP)「The Rumbling」を担当したことが明らかになった。シンガー・ソングライターのヒグチアイさんがエンディングテーマ(ED)「悪魔の子」を担当する。

舊 01-10-22, 09:44 PM   #916
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
ED唔錯

咁多季OP最鐘意上一季

真!DC 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-22, 08:24 PM   #917
真!DC
Banned User
奉行我道

剛剛見倒Netflix都上左最新一集唔似上季咁等一個星期先上
知唔係係今日定琴日上的?
由手機版發出
舊 01-13-22, 08:01 AM   #918
anyone
The One
↘嫁

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRitsuZui
netflix同日上
不過遲過黃viu少少

anyone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-13-22, 09:02 AM   #919
真!DC
Banned User
奉行我道

引用:
作者: anyone 查看文章
netflix同日上
不過遲過黃viu少少
Thx
黃viu冇比錢等Netflix電視睇好了
由手機版發出
舊 01-29-22, 07:41 AM   #920
武藤遊戲
The One

這話有惡搞分鏡特效

舊 02-07-22, 08:49 AM   #921
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
既然要滅族,咁就滅你地個族好了
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-22, 09:12 PM   #922
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
引用:
作者: J+1 查看文章
既然要滅族,咁就滅你地個族好了
滅晒其他國家種族,就唔會再有國仇家恨種族歧視等問題

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-14-22, 09:34 AM   #923
武藤遊戲
The One

佐倉把聲真是沒變多年用這種聲線...
就去青二事務所大晒了

舊 02-14-22, 08:43 PM   #924
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
唔係片尾出一出現都唔記得咗阿尼哩個伏筆存在
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-14-22, 10:26 PM   #925
真!DC
Banned User
奉行我道

動畫全程用橙紅色調, 真係好有沒日感覺

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
進撃の巨人 l Capcom 武藤遊戲 街機遊戲討論版 8 03-13-18 01:48 PM
[多機種] 進撃の巨人 | 已售 武藤遊戲 電視遊戲討論版 234 06-17-16 12:50 AM
[漫畫] 諫山創:「進撃の巨人」作者が将棋マンガ 「ARMS」の皆川亮二とタッグ money 日本動漫畫討論版 9 08-07-14 08:51 AM
[動畫] 諫山創「進撃の巨人」#25「壁 ――ストヘス区急襲③――」(終)Vol.2 money 日本動漫畫討論版 1222 04-03-14 11:18 PM
[漫畫] 諫山創「進撃の巨人」#08「心臓の鼓動が聞こえる ――トロスト区攻防戦④――」丨絕望人類大戰巨人兵團――。 神名レオ 日本動漫畫討論版 1006 05-28-13 01:19 PM

現在的時間是 09:18 PM

手機版 | APP版