Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-05-21, 10:36 PM   #201
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
4月8,,,

睇D影評都係劍指小太刀,都唔知好唔好入去睇

件垃圾到底有咩背景

可以爆死咁多次都仲做到熱門大作?

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-21, 10:46 PM   #202
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: pet3 查看文章
件垃圾到底有咩背景

可以爆死咁多次都仲做到熱門大作?
我覺得佢已經係專業背鍋……(任何人上套野無信心都搵佢頂個名先,衰左唔上身)唔係解釋唔到……今次真係唔想入場……

舊 04-06-21, 05:17 PM   #203
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
樓上幾位對FGO真係好大成見喎,我又唔覺得好垃圾囉。

第六及第七特異點開始由蘑菇親自執筆叫做好睇咗啦,你仲想點?

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-21, 06:31 PM   #204
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章

唔好誤會 我(地)唔係對6、7章既故事有成見(利申 日版開服玩到依家)
係對小太刀右京有意見

磨菇執筆緊係冇問題 讚好添啦
問題係「小太刀右京」

Fate/GO ID 335,820,884

此篇文章於 04-06-21 06:37 PM 被 GN00508771 編輯。
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-21, 07:23 PM   #205
鐵之侍
God of Gamer

註冊日期: Apr 2005
補充第七章動畫整體是不錯,前提把死肥刀負責的話數踢掉

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-21, 09:37 PM   #206
pet3
The One

引用:

我超喜歡FGO好嗎

只是動畫

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
舊 04-07-21, 12:10 AM   #207
尼路
The One

引用:

一路都講小太刀喎……你自己走去睇返劇場版評價啦都係鬧多……

舊 04-10-21, 03:56 PM   #208
pet3
The One

引用:
作者: 尼路 查看文章
一路都講小太刀喎……你自己走去睇返劇場版評價啦都係鬧多……
早上12點場睇完了

好想zzz

小貝不斷比人說廢,一邊說超必得番幾次

但同時狂放超必 打爆太陽高文,打走小莫,打贏悲傷弓

救小靜是十萬火急,唔坐大英雄航空,係道慢慢爬山...

流星一條原本應該很有氣勢,但現在小便一條....

佢有無睇原作架

FGO 目標預算
舊 04-10-21, 04:24 PM   #209
尼路
The One

引用:
作者: pet3 查看文章
早上12點場睇完了

好想zzz

小貝不斷比人說廢,一邊說超必得番幾次

但同時狂放超必 打爆太陽高文,打走小莫,打贏悲傷弓

救小靜是十萬火急,唔坐大英雄航空,係道慢慢爬山...

流星一條原本應該很有氣勢,但現在小便一條....

佢有無睇原作架
咁我都係唔去浪費時間啦……

舊 04-10-21, 05:05 PM   #210
pet3
The One

引用:
作者: 尼路 查看文章
咁我都係唔去浪費時間啦……
打架畫面
太陽的高文和最弱的小貝用普斬2-3下
之後就一起大叫寶具名,(劍,手發光一撞)

高文輸了,倒地了
立香 :小貝 走啦

第二場
小莫:BBBEX ,小貝用普劍全擋(......說好圓桌最弱呢?)
EX 果下打脫了劍
立即出寶具 轟走小莫

第三場
弓兵站在原地不動...就咁向前普射
瑪修就拿著盾,一步一步向之前
小貝跟在後邊,出寶具打贏弓

明明弓只要 行住射就已經贏了
但全程站著

全套最精彩就只有大英雄和劍藍打果十秒
邊行邊射,用弓去開格鬥

不過十秒不到,劍藍就開寶具秒殺對方

全套劇就是
開打 普格幾下,影下把劍發光,下一秒贏左

我鬧錯小太刀了
他不是沒看原作,而且佢係3T效率廚
打架? 開場孔明梅林加落小貝道出寶具爆佢場就贏架啦
你地玩果時會普攻咩

FGO 目標預算

此篇文章於 04-10-21 05:14 PM 被 pet3 編輯。
舊 04-10-21, 11:44 PM   #211
Game Master

啱啱睇咗,都大概明大家所講嘅對小太刀改編嘅批評,但又未至於去到慘不忍睹嘅垃圾程度囉。

Extella Link可以寫到完全冇咩高低起伏都預咗佢係咁嘅級數,如果唔係有磨菇原作劇本墊底,應該會更加無眼睇。

舊 05-15-21, 01:05 PM   #212
J+1
God of Gamer
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007

由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-15-21, 03:29 PM   #213
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

『Fate/Grand Order -終局特異点 冠位時間神殿ソロモン-』の7月30日の公開が決定!ゲーム「FGO」リリース6周年という記念すべき日に全国の対象映画館でイベント上映

STAFF名單冇小太刀、首先過左第一關

此篇文章於 05-15-21 05:29 PM 被 GN00508771 編輯。
舊 05-16-21, 08:28 PM   #214
pet3
The One

引用:
作者: GN00508771 查看文章
『Fate/Grand Order -終局特異点 冠位時間神殿ソロモン-』の7月30日の公開が決定!ゲーム「FGO」リリース6周年という記念すべき日に全国の対象映画館でイベント上映

STAFF名單冇小太刀、首先過左第一關
但有名單隱藏

再看看上次英格隱藏後
竟然是豬熊

我想這次也是小太刀啦

日本人係咁垃圾

FGO 目標預算
舊 05-16-21, 11:27 PM   #215
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

將來有得睇
播ENDING時睇哂成個STAFF名單有冇小太刀咪知

舊 06-01-21, 10:45 PM   #216
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
好歡樂咁...

完全一致

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。

此篇文章於 06-02-21 06:40 AM 被 亍 ◣ 編輯。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-21, 09:52 PM   #217
Game Master

巖窟王你做乜偷拍我,啊唔係,你做乜偷拍我老婆咕達子?

真係令人懷念嘅OP,片尾仲有老虎道場,啊唔係,係豹人道場環節(不自覺地暴露年齡 XD)

舊 07-28-21, 07:25 AM   #218
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

【期間限定】TVアニメ「Fate/Grand Order -絶対魔獣戦線バビロニア-」 Episode 0 Initium Iter

https://www.youtube.com/watch?v=um2wX7_lDD8

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 09-23-21, 03:16 PM   #219
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

致唔怕伏死的你:今日上

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 12-05-21, 09:52 AM   #220
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

下週上

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 03-27-22, 06:07 AM   #221
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>

舊 08-12-22, 07:35 PM   #222
武藤遊戲
The One

https://mobile.twitter.com/Fate_SF_Anime

又漏

此篇文章於 08-12-22 07:38 PM 被 武藤遊戲 編輯。
武藤遊戲 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-22, 07:24 AM   #223
武藤遊戲
The One

舊 09-24-22, 02:59 PM   #224
武藤遊戲
The One

留給你們了,漏情報都2個月單開又不像太好

舊 03-25-23, 12:33 PM   #225
武藤遊戲
The One

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
賣 Fate/Grand Order 1st Anniversary Book【ANIPLEX+限定セット】アクリルスマホスタンド付き 北条加蓮 買賣專區 0 09-23-16 07:45 AM
[出售]Fate/Grand Order 1st Anniversary Book [ANIPLEX+限定セット] グッズ 海野藻屑 買賣專區 0 09-18-16 07:45 PM
[SELL] Fate/Grand Order account Toshi 買賣專區 0 01-20-16 01:08 PM
Fate Grand Order FGO 120石 初始, 低進度 黑Saber acc, 事前 bigv 買賣專區 3 09-24-15 11:16 AM
出售 Fate/Grand Order 帳號(60貞德/60Saber/33阿提拉) isumi2613 買賣專區 1 08-14-15 08:48 PM

現在的時間是 07:05 PM

手機版 | APP版