Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 03-20-20, 07:59 PM   #776
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: J+1 查看文章
大劣中移無左800萬客代表咩?
由手機版發出
會唔會只係逃離左中國?
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-20, 08:03 PM   #777
Heaven
Game Master

註冊日期: May 2013
死左有無咁快唔洗等完約咁好手尾幫佢cut埋個號碼
由手機版發出

此篇文章於 03-20-20 08:06 PM 被 Heaven 編輯。
Heaven 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-20, 11:22 AM   #778
Heaven
Game Master

英國下令關閉酒吧餐廳 為無工開員工支付八成工資
https://news.rthk.hk/rthk/ch/compone...1-20200321.htm

咁大手筆
由手機版發出
舊 03-21-20, 11:39 AM   #779
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
實名制,大大如果真係成日去修羅國應該好清楚??
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-20, 11:58 AM   #780
Heaven
Game Master

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
實名制,大大如果真係成日去修羅國應該好清楚??
由手機版發出
我知d人話死左近千萬 究竟係政府幫佢cut呀定係冇錢交自動cut 以我所知大部分係綁定微信同支付寶自動交錢 所以唔合理 17 18年三大電訊商移動用戶同時增長又代表咩
如果用呢款指標話死左千萬人我就唔信啦
由手機版發出
舊 03-21-20, 12:27 PM   #781
Heaven
Game Master

三大電訊商2020年移動用戶16億 中國人口14億 另外每年死亡人口1千萬 用呢款指標話人死左真係可信?用黎當經濟指標我就覺得可信高d
由手機版發出
舊 03-21-20, 12:56 PM   #782
yorkyork
God of Gamer

註冊日期: May 2010
咁激動啊?
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-20, 02:47 PM   #783
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
無工開,電話費都要cut的可能性

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-20, 03:29 PM   #784
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

無左 mobile network 係咪連銀包都無? a

生存都有困難果隻?
由手機版發出
舊 03-21-20, 03:53 PM   #785
Heaven
Game Master

所以我指17,18,19年移動用戶三大電訊每月同時合計增長近幾百萬至千萬反無人會提,只會提20年無左千萬就死左人,無左既就係個人用戶死左生存唔到...死左就即時幫埋你註銷電話咁
由手機版發出

此篇文章於 03-21-20 03:55 PM 被 Heaven 編輯。
舊 03-21-20, 05:10 PM   #786
cat722uk
Junior Member

註冊日期: Jul 2004
DSE可能延期fm apple
由手機版發出
cat722uk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-20, 10:08 PM   #787
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
無左 mobile network 係咪連銀包都無? a

生存都有困難果隻?
由手機版發出
什麼信用系統,隨時你連出街都做唔到

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-20, 11:05 PM   #788
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

其實中國報死幾多人,大家都會自動幫佢加一或兩個零,mobile network 少幾多人代表 d 乜,都只係想多個佐證,開心 d 咁話姐。

我就無乜興趣深究
由手機版發出
舊 03-21-20, 11:59 PM   #789
Rance
The One
ガハハ

PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
就算喺我而前跌喺地死左都無感覺啦,重得閒理佢D數字?

舊 03-22-20, 09:39 AM   #790
Heaven
Game Master

皇馬前會長辛斯不敵新型肺炎去世 終年76歲
https://news.rthk.hk/rthk/ch/compone...3-20200322.htm

幾日就頂唔到 睇黎老人家中左就好大鑊
由手機版發出
舊 03-22-20, 03:55 PM   #791
Rv250

註冊日期: Aug 2002
Folding@home 號召網友貢獻運算能力,協助武漢肺炎療法開發
https://technews.tw/2020/03/05/foldinghome-2019-ncov/

其實已經行咗兩個星期. 參與方法:
folding@home
I support research fighting選Any disease
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-20, 06:58 PM   #792
Heaven
Game Master

大家依家有無開始慳D洗 2月到依家返緊一半工作日
對個疫情有無得係半年搞掂我開始有D懷疑 個心態轉左慳D洗
舊 03-22-20, 07:22 PM   #793
Ginji
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2006
本來就唔覺得半年可以回復正常

再加上早排各地政府幫手

希望今年完到事啦

きっと 彼らがのぞいてる
Ginji 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-20, 10:47 PM   #794
clanyuen1
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2002
XBox Live Gamertagclan3
日日開工趕頭趕命,錢冇搵少到所以唔會點慳,
呢次肺炎對我嘅影響就係嚴重增加工作量,
工作場所附近D人流多到好似日日都係嘉年華咁(沙田-大埔),你話疫情嚴重其實我係非常懷疑,
個個又單車滑板車電動車,又係度游水釣魚唱歌,
根本同暑假冇分別,
現時做緊幾個樓盤日日都一大班人黎睇樓買樓 嚴重影響我嘅工程,追進度追到 真係好想病吓俾我抖下。

放心!高空工作,1人工作,10號風球出事你都有份,但公司唔保,
住戶是神,不得反抗...
clanyuen1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-20, 11:58 PM   #795
安安

註冊日期: Jan 2002
https://news.ltn.com.tw/news/world/breakingnews/3108841
馬來西亞《中國報》被發現21日一篇報導,起初寫著中國捐贈1000萬個口罩給大馬,被指控造假後把「捐」字改為「供應」。
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-20, 12:05 AM   #796
Rance
The One
ガハハ

PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
除非全香港揸車D人病死晒之外對我地公司都無咩影響

舊 03-23-20, 02:12 AM   #797
Squall-Lucifer
懶人一個

註冊日期: Oct 2008
德國總理麥克爾見過確診的醫生,現在麥克爾要隔離

16冬、17冬、17春、17秋、18冬、19冬、19春、19夏、19秋、20桃之節句、20夏、20秋冬、21春、21夏、21秋、22冬、22春、22夏秋、23春、23夏、24春:21甲提督
18年3月、11月、12月、19年3月、4月、6月、11月、12月、20年5月、7月、11月、12月、21年5月、6月、11月、12月、22年3月、6月、11月、12月、23年5月、6月戰果提督,新艦尚缺:N/A
Squall-Lucifer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-20, 10:00 AM   #798
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:
作者: Heaven 查看文章
大家依家有無開始慳D洗 2月到依家返緊一半工作日
對個疫情有無得係半年搞掂我開始有D懷疑 個心態轉左慳D洗
街都無得出自然幫你慳左啦

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-20, 10:32 AM   #799
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
引用:
作者: 鳳熾魂 查看文章
街都無得出自然幫你慳左啦
結果手游玩多左變成課多左
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-20, 10:44 AM   #800
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:
作者: J+1 查看文章
結果手游玩多左變成課多左
由手機版發出
咁呢個幫你唔到課金自制

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 03:31 AM

手機版 | APP版