Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 09-02-20, 11:20 PM   #226
traveller
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2004
香港幾時有得睇...

舊 09-04-20, 01:44 PM   #227
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
當一套片要到臨上先解禁影評,就知有鑊氣。

睇咗嘅評論有彈有讚,當中有位踩得幾盡:劇情冇乜刻劃主角歷程,CG 太搶,女主角太木;拍埋動畫版爭好多皮。

舊 09-13-20, 12:09 AM   #228
肉羊哩咖
griffin611

我變,我變,結果變返轉頭~

Spy In Disguise 上咗陣無去戲院睇,冇耐前上咗 D+,總結:中挺。

故仔簡單到痺,但比羊咩咩遇外星人嗰套有誠意好多,當然唔會去到 Pixar 嗰啲水平。重點當然係兩位大明星度,佢哋都係做返自己,所以可以話好,亦可以話無乜驚喜。笑料都係動作為主,對成人嚟講可能幼稚啲。

此篇文章於 09-13-20 03:42 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-20, 10:22 PM   #229
肉羊哩咖
griffin611

The Mando S2,有預告!

舊 09-16-20, 08:20 AM   #230
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
The Mando S2,有預告!
感覺第二季也會很精彩

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-20, 04:04 PM   #231
肉羊哩咖
griffin611

呢套戲外有好多事,負面嘢唔講,仲有人幾實牙實齒話 Pedro Pascal 嫌繼續「冇面目見人」,已經劈炮唔撈,搞到今季一半焦點會放落去其他角色度咁話。

講返條預告,學上一季咁唔透太多內容,不過細路好醒咁「冚蓋」,個個都笑咗

舊 09-17-20, 01:27 AM   #232
肉羊哩咖
griffin611

呢條片冇乜微言大義,亮點係:今年仲有 WandaVision?!

舊 09-20-20, 02:40 AM   #233
肉羊哩咖
griffin611

She-Hulk 公怖咗主角人選,係演 Orphan Black 大受好評嘅 Tatiana Maslany 做 Jennifer Walters,期待。

舊 09-21-20, 01:23 PM   #234
肉羊哩咖
griffin611

WandaVision 有預告,呢條冇咗啲喜劇感噃。

仍然未有期。

------
有人推算,照已公怖嘅排期計,今年內首播嘅最有可能係 12月。

此篇文章於 09-23-20 12:58 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 09-25-20, 03:49 PM   #235
肉羊哩咖
griffin611

(暫時最新嘅時間表)

引用:
作者: 王小虎 查看文章
https://www.pennlive.com/entertainme...-and-more.html
https://collider.com/upcoming-marvel-tv-shows/

Dec 2020: "WandaVision" (D+)
Early 2021: "The Falcon and the Winter Soldier" (D+)
Early 2021: "Loki" (D+)
May 7, 2021: “Black Widow”
July 9, 2021: “Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings”
Mid 2021: "What If" (D+)
Nov. 5, 2021: “The Eternals”
Dec. 17, 2021: “Spider-Man 3”
Feb. 11, 2022: “Thor: Love and Thunder”
Mar. 25, 2022: “Doctor Strange in the Multiverse of Madness”
July 8, 2022: “Captain Marvel 2”
2022: "Hawkeye" (D+)
2022: "Ms. Marvel" (D+)
TBA: "Moon Knight" (D+)
TBA: "She-Hulk" (D+)

舊 09-26-20, 03:25 AM   #236
肉羊哩咖
griffin611

Agent of S.W.O.R.D 製作進行中?! 幾份業界報導指 Samuel L. Jackson 演嘅 Nich Fury 會參演呢套會上 D+ 嘅系列。故仔未知,有可能係 Spiderman Far From Home 後面個 credit 講嗰樣嘢。

https://deadline.com/2020/09/samuel-...ey-1234585334/

亦有人估 WV 條預告入面,班西裝友其實係 S.W.O.R.D. 嘅人。

舊 09-26-20, 10:19 PM   #237
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
WandaVision 有預告,呢條冇咗啲喜劇感噃。

仍然未有期。

------
有人推算,照已公怖嘅排期計,今年內首播嘅最有可能係 12月。
D+除咗日本外,到而家都遲遲未喺香港等亞太地區有得睇,到時真係逼人非睇盜版不可。

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-01-20, 01:35 PM   #238
王小虎

註冊日期: Apr 2002
Ms. Marvel cast new actress Iman Vellani
https://screenrant.com/ms-marvel-sho...asting-disney/
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-01-20, 10:07 PM   #239
肉羊哩咖
griffin611

十月有乜睇?(美國限定,其他地區或有差異)

October 1
Maleficent

October 2
Beverly Hills Chihuahua
Cheaper by the Dozen 2
Mr. Holland's Opus
Secrets of the Zoo: Down Under (s1)
The Simpsons (s31)
Zenimation Extended Edition Premiere
Magic of Disney's Animal Kingdom Episode 102
One Day at Disney Episode 144
Weird But True Episode 308

October 9
The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader
Oil Spill of the Century
Wild Portugal
X2
The Right Stuff Premiere Episode 101 & Episode 102
Magic of Disney's Animal Kingdom Episode 103
Weird But True Episode 309
One Day at Disney Episode 145

October 16
Disney Junior the Rocketeer (s1)
Drain (s3)
Lost on Everest
Marvel's Iron Man & Captain America: Heroes United
Clouds
The Right Stuff Episode 103
One Day At Disney Episode 146
Magic of Disney's Animal Kingdom Episode 104
Meet the Chimps Premiere
Weird But True Episode 310

October 23
Gathering Storm (s1)
India from Above (s1)
Marvel Super Hero Adventures (Shorts) (s4)
Pompeii: Secrets of the Dead
Ultimate Viking Sword
Magic of Disney's Animal Kingdom Episode 105
Once Upon a Snowman Premiere
The Big Fib New Episodes 116
The Right Stuff Episode 104
Weird But True Episode 311
One Day At Disney Episode 147

October 30
Disney the Owl House (s1)
The Sorcerer's Apprentice
X-Ray Earth (s1)
The Mandalorian Season Premiere "Chapter 9"
Magic of Disney's Animal Kingdom Episode 106 - The Right Stuff Episode 105
Weird But True Episode 312
One Day At Disney Episode 148

舊 10-14-20, 11:34 AM   #240
鐵之侍

The Mando s2確認 Boba Fett會出場

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
舊 10-14-20, 03:56 PM   #241
肉羊哩咖
griffin611

順手出埋 Captain Rex 都應該無問題嘅~

舊 10-16-20, 03:27 AM   #242
肉羊哩咖
griffin611

有消息指今年滴住嚟內出血實在太嚴重,尤其啲「夢幻樂園」最重傷;所以今後會最著重串流。有傳指會加插「成人」頻道,重注放 Fox 啲片(Alien? Predator? Deadpool?),等遲啲業績公怖先知。

心諗:咁 Hulu 點呀?會唔會撞呀?

此篇文章於 10-16-20 04:29 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 10-20-20, 12:59 PM   #243
肉羊哩咖
griffin611

The Mandalorian Special Look 新預告!

冇乜新料,隻腳好似⋯⋯ 而第一話個犯,好似再登場咁。
(更正— 係 Din Jarin 對腳)

此篇文章於 10-20-20 10:46 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 10-27-20, 02:27 AM   #244
肉羊哩咖
griffin611

突發! Oscar Issac 「傾緊」演 Moon Knight;亦有傳佢已經篤定。
https://variety.com/2020/tv/news/osc...-74ULc-OQqXZRY

舊 10-29-20, 04:35 AM   #245
肉羊哩咖
griffin611

重有兩日!!!(睇你住邊同點搵嚟睇啦)

舊 10-30-20, 04:08 PM   #246
肉羊哩咖
griffin611

The Mando S2E01

本人有啲驚,開個副題好多人即刻知咩事。

Jon Faveo 導演,差唔多一半啲預告都嚮呢話出咗。連 recap 成話成 54分鐘,有啲慢,動作場面唔多,但仍勁精彩特技正到。阿細路繼續賣萌! 嘻。大量彩蛋,不過一定要睇到最後,一個勁爆 cameo!

此篇文章於 10-30-20 04:14 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 10-31-20, 12:30 PM   #247
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
Mando E09
今集係屠龍記定係傳說聖衣編

C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-31-20, 02:57 PM   #248
肉羊哩咖
griffin611

KOTOR 任務。 有透感想,過咗禮拜先講。

舊 10-31-20, 11:24 PM   #249
肉羊哩咖
griffin611

11月新番

November 6
Star Wars: The Mandalorian – Season 2, Episode 2 “Chapter 10”
Magic of Disney’s Animal Kingdom – Episode 7, “The Big Egg Switcheroo”
Weird But True – Episode 313, “Camping”
The Right Stuff – Episode 6
One Day At Disney – Episode 149 “Disney Goldie & Bear” (s1)
Disney Goldie & Bear (s2)
Disney Junior Fancy Nancy: Fancy it Yourself (s1)
Disney’s A Christmas Carol
Mr. Magoo

November 13
Star Wars: The Mandalorian – Season 2 – Episode 3 “Chapter 11”
Magic of Disney’s Animal Kingdom – Episode 8 Finale – “Baby Gorilla Grace”
The Right Stuff – Episode 7
Inside Pixar
One Day At Disney – Episode 150
Petra: City of Riches
Ultimate Viking Sword

November 17
LEGO Star Wars Holiday Special

November 18
The Wonderful World of Mickey Mouse – Episode 1 “Supermarket Scramble”

November 20
Star Wars: The Mandalorian – Season 2 – Episode 4 “Chapter 12”
The Right Stuff – Episode 8 – Finale
One Day At Disney – Episode 151
Marvel’s 616
Planes
Planes: Fire Rescue
The Real Right Stuff

November 27
Star Wars: The Mandalorian – Season 2 – Episode 5 “Chapter 13”
The Wonderful World of Mickey Mouse – Episode 2 & 3
One Day At Disney – Episode 152
Black Beauty
Alexander and the Terrible, Horrible, No Good, Very Bad Day
The Adventures of Yellow Dog: Far From Home
Marvel’s Spider-man: Maximum Venum (s3)
Once Upon a Time in Wonderland
Party Animals (s1)
Alaska: Port Protection
Simpsons Forever

舊 11-01-20, 12:35 AM   #250
鐵之侍

曼達洛人第九集還是如上季高水準甚至可以說更花成本,滿滿的舊世代星戰的彩蛋,最後那個人真是驚喜

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Disney Infinity 3.0 八仙果 電視遊戲討論版 148 08-10-16 11:55 AM
[多機種] Disney Universe neo 電視遊戲討論版 7 11-19-11 06:31 AM
[Wii] Disney Sing It 神祕人1號 電視遊戲討論版 0 07-21-08 09:45 AM
[多機種] [Wii,PS2]Disney Princess(用Wii Remote化身Disney公主) 神祕人1號 電視遊戲討論版 4 09-18-07 11:27 PM
Disney Magic syncmaster Neo Music UNIVERSE 2 01-11-05 12:09 PM

現在的時間是 12:13 PM

手機版 | APP版