Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 街機遊戲討論版 > 街機心得交流討論區

主題工具 顯示模式
舊 12-24-18, 02:20 PM   #4326
6eo
God of Gamer
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:
作者: MR.CD-ROM 查看文章
今日一半場數都對到惡女
惡女係咪太惡呀
引用:
作者: darkvolver 查看文章
惡女可能未來下修都係消lv氣速度,攻擊力可能都會降少少。

不過打惡女,我印象中見過典偉wara插死左成隊...惡女後心打最後30c也不是容易。]
只多人用者,我又覺得唔算好惡,始終8粒仲要起左壇先用得
人地唔比counter位惡女,再留士氣守last 1波,惡女其實唔係好大優勢

我覺得sega唔會郁惡女,甚至會微微上修添...

引用:
作者: LR猫 查看文章
仲係七州咋
一上到20戰11勝或以上就打舊一品
未打一睇就知贏咗嘅對戰

中咗劉曼
睇片+2 20c 回兵又唔係多 真係等上修

除咗恭喜之外都唔知講乜好

對面第一下雙弓唔需要開
咁後面多三粒易守唔少
你係上定下?

劉曼直頭廢

佢可能驚我6+7硬打,雖然我都覺其實唔開都可以,佢都會拎到個下征
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-24-18, 02:35 PM   #4327
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
作者: ouki 查看文章
YES...過金雞啦

金雞唔係爛線咩
諗住可能去旺角買書再玩下咋

引用:
作者: iamleoluk 查看文章
只多人用者,我又覺得唔算好惡,始終8粒仲要起左壇先用得
人地唔比counter位惡女,再留士氣守last 1波,惡女其實唔係好大優勢

我覺得sega唔會郁惡女,甚至會微微上修添...

你係上定下?

劉曼直頭廢

佢可能驚我6+7硬打,雖然我都覺其實唔開都可以,佢都會拎到個下征

長時間+6仲會Combo多下卑彌呼我覺得好惡喎

紅色係自己嘛所以係下面
一睇到對面副嘢無伏又低基武就知道我只需9推城門就贏
67C落城

麻剛雙弓通常對大型號令用,司馬呢啲+4嘅根本用唔着

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-24-18, 02:37 PM   #4328
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
引用:
旺角新之係咪要儲值卡?

新記幾時禁先進,搵日見識下先。

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 12-24-18, 02:39 PM   #4329
ouki
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
引用:
金雞唔係爛線咩
諗住可能去旺角買書再玩下咋

紅色係自己嘛所以係下面
67C落城

我OK WO=.=....LEO都係金雞打
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-24-18, 05:31 PM   #4330
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:

紅色係自己嘛所以係下面
67C落城

你起到個壇就係囉, 你試下用一場先啦, 頭段又唔可以輸太多, 壓上個timing又難
LV3覺都係15C咋, 要埋卑combo先18-19c左右, 個時間係長但太多限制唔易用
同埋搞咁多都只係+9, 加速唔明顯, 係個攻城力幾勁
有場對面起好哂壇 LV3覺12士氣+兵法攻我, 我戰巧者+袁姬+吳大就守哂

利申今個ver對過4, 5次賈南風未輸過
可能D人未熟未用得好掛

其實我覺得上面個副如果有支弓/有個DAM計已經有得打
單殺燒戈拉散油你色, 鄭+楊氏守門

咪就係話可能佢驚我6+7咁打, 到時先雙弓驚殺唔切掛

引用:
我OK WO=.=....LEO都係金雞打
我99%係新之, 1%係金雞喎
懶得行過金雞, 好遠

此篇文章於 12-24-18 05:37 PM 被 6eo 編輯。
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-24-18, 05:51 PM   #4331
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
引用:
你起到個壇就係囉, 你試下用一場先啦, 頭段又唔可以輸太多, 壓上個timing又難
LV3覺都係15C咋, 要埋卑combo先18-19c左右, 個時間係長但太多限制唔易用
有場對面起好哂壇 LV3覺12士氣+兵法攻我, 我戰巧者+袁姬+吳大就守哂

可能D人未熟未用得好掛

懶得行過金雞, 好遠
副野個打法根本係讓9成拎返10成

勁在個攻城力UP 對面冇得讓一定要同你鬥掘 對面有計頂到/係你儲完之前推爆你就GG

你C馬昭本身針針地

玩13氣個波好易落到城

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-24-18, 05:59 PM   #4332
darkvolver
頹冗

我覺得今期係唔係重點要搵泊車拍檔?自從用左典偉及蜀礎姜維後,真係好容易上癮...

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 12-24-18, 06:04 PM   #4333
ouki
戸松控

引用:

可能D人未熟未用得好掛

懶得行過金雞, 好遠
=.=....1%都見到你
舊 12-24-18, 06:44 PM   #4334
b_boy
↘呆~

註冊日期: Mar 2002
金雞個場太多人係你後面/隔離食煙...

淯底可保一世平安
祝所有路必拾遺者年年月月日日破財
b_boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-24-18, 07:01 PM   #4335
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:

可能D人未熟未用得好掛

懶得行過金雞, 好遠
所以先講先到deck已經贏咗,無伏無dam
鄭死咗先開類楊氏落花蔓我就開太史慈

去分雞
見4待同埋好焗
走咗

鏟手遊保平安
舊 12-24-18, 07:24 PM   #4336
MR.CD-ROM
Game Master

註冊日期: Aug 2002
C石苞C徐質…咦原來呢隻GAME有呢兩張卡
MR.CD-ROM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-24-18, 10:36 PM   #4337
darkvolver
頹冗

三國志大戰討論區 Vol.LIX &lt;&lt;我們回來了&gt;&gt;

袁姬真係無恥...睇住人打上來,爆一下,再出來守城.....

步夫人,用來補血泊車...今集係唔係搵吳國度身訂做...?

此篇文章於 12-24-18 10:40 PM 被 darkvolver 編輯。
darkvolver 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-25-18, 01:50 PM   #4338
LR猫
ˊ_>ˋ

仲諗住聽日去打
但睇返牛金28號先開始
所以剛才出咗去玩咗轉

馬騰都係用返四枚2.5 2.5 2 1算
堅推好玩

鏟手遊保平安
舊 12-25-18, 05:42 PM   #4339
maxwaver
Game Master
自爆を使う程度の能力

註冊日期: Jan 2007
吾彥真係好狗,勁到想用緣印出黎

舊 12-25-18, 06:17 PM   #4340
darkvolver
頹冗

引用:
作者: maxwaver 查看文章
吾彥真係好狗,勁到想用緣印出黎

我有2張,一張長槍,一張募兵。

暫時不知點用,有沒有巨巨指點下..

舊 12-25-18, 07:17 PM   #4341
kev00269270
Game Master

註冊日期: Apr 2004
吾彥搭步夫人?
kev00269270 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-18, 12:25 AM   #4342
MR.CD-ROM
Game Master

引用:
我有2張,一張長槍,一張募兵。

暫時不知點用,有沒有巨巨指點下..

93C既計可以點用?有士氣就開囉

計略「孫呉の征武」は溜め計略の一種。
約2Cの溜めの後、武力・征圧力が共に+2される。効果としては「孫呉の戦」に近い。
効果時間は実に93C。
撤退しなければ武力10の槍が長時間戦場に居座るので白兵戦では有利に立ち回れるだろう。
舊 12-26-18, 09:25 AM   #4343
darkvolver
頹冗

引用:
93C既計可以點用?有士氣就開囉

計略「孫呉の征武」は溜め計略の一種。

約2Cの溜めの後、武力・征圧力が共に+2される。効果としては「孫呉の戦」に近い。

効果時間は実に93C。

撤退しなければ武力10の槍が長時間戦場に居座るので白兵戦では有利に立ち回れるだろう。

icic,試下駁個巨虎號令泊車先...

舊 12-28-18, 10:32 AM   #4344
MR.CD-ROM
Game Master

杜預WARA其實有無得打?
不過初期0征開場好難油到征
舊 12-28-18, 11:06 AM   #4345
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
杜預WARA其實有無得打?
不過初期0征開場好難油到征

睇片晉馬單幾乎都會先輸征一次先

鏟手遊保平安
舊 12-28-18, 11:35 AM   #4346
b_boy
↘呆~

其實杜預做主計唔多適合玩WARA, 前30C 搶唔到領先其實好難打

淯底可保一世平安
舊 12-28-18, 11:40 AM   #4347
darkvolver
頹冗

引用:
作者: b_boy 查看文章
其實杜預做主計唔多適合玩WARA, 前30C 搶唔到領先其實好難打

今期玩晉始終有難度..不計算風姐,巨巨不如老老實實玩狼主司馬昭或文哥泊車算...

話時話,現在已有3張快速攻城文哥...唉

舊 12-28-18, 01:53 PM   #4348
ouki
戸松控

想問下轉副將器洗唔洗俾錢印過張卡
舊 12-28-18, 02:20 PM   #4349
b_boy
↘呆~

引用:
今期玩晉始終有難度..不計算風姐,巨巨不如老老實實玩狼主司馬昭或文哥泊車算...

話時話,現在已有3張快速攻城文哥...唉

司馬昭易用過惡女

引用:
想問下轉副將器洗唔洗俾錢印過張卡
當然要啦

淯底可保一世平安
舊 12-28-18, 02:22 PM   #4350
b_boy
↘呆~

隻吾彥話就話3氣變一隻10/8/2 出黎好惡, 但係大槍要上前攻城就好易無命返去
無樂琳之類咁易用架

淯底可保一世平安

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
三國志大戰討論區 Vol.LVIII 6eo 街機心得交流討論區 1078 08-21-13 11:04 AM
三國志大戰討論區 Vol.LVII Stevesteve 街機心得交流討論區 1000 04-01-13 01:06 AM
三國志大戰討論區 Vol.LI maxwaver 街機心得交流討論區 1035 07-18-12 12:22 AM
三國志大戰討論區 Vol.50 alucardp 街機心得交流討論區 1000 06-30-12 12:08 AM
三國志大戰討論區 Vol.48 b_boy 街機心得交流討論區 1000 05-25-12 12:13 AM

現在的時間是 09:18 PM

手機版 | APP版