Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 照相館

主題工具 顯示模式
舊 05-21-13, 02:10 PM   #1
ZlWS
God of Gamer
┌( ಥДಥ)╝?!

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch ID4486 0587 6008
flickr 每人免費1TB 全新UI

Flickr

Google Play (新UI): https://play.google.com/store/apps/d...android.flickr
iTUNES : https://itunes.apple.com/us/app/flickr/id328407587?mt=8

http://www.flickr.com/new/#storage
高質圖
--------------------------------------------------------------------------------------------
Flickr 得到重大更新:使用者可獲得 1TB 免費存儲空間並啟用方格狀新 UI

Yahoo 給 Flickr 用戶送上了新的禮物,首先是啟用了改良後的方塊狀新 UI,其次還將使用者的免費存儲空間提升到了 1TB。在早幾年 Flickr 炙手可熱,不過隨著移動設備的增長,它的光環已經沒有往常閃耀,甚至有點被 Instagram 等後起之秀搶走風頭。Flickr 的這次改變也是為了重整雄風,調整完的 1TB 空間,足夠使用者存儲 537,731 張全解析度圖片。在桌面用戶端,照片流和設置介面也變成了方塊風格,同時分享的快捷方式也移到了右上方。用戶可以快速將照片分享到 Facebook、Twitter、Pinterest 和電子郵件,以及剛剛收購的 Tumblr。照片現在可以全屏顯示,原本頁面的調整顯示尺寸功能和白色背景被剔除掉,這樣可以提升照片的觀看體驗。

另外,Flickr 的 Android 用戶端也進行了升級,現在已經可以從 Google Play 下載到。Flickr Pro 帳戶將不可購買,因為它的很多功能現在免費用戶都可以得到,付費用戶暫時沒辦法立即看到新的功能升級。Flickr 還提供了兩種付費服務,其中免廣告使用者年費 50 美元,買完之後就免受廣告困擾了;而 Doublr 帳戶的年費 500 美元,可將照片存儲容量升級到 2 TB。跳轉還有段介紹視頻,可以讓你看個明白。

D.有期望可會失望,但係冇期望就一定冇望。
E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
F.千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。

此篇文章於 05-21-13 02:14 PM 被 ZlWS 編輯。
ZlWS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-21-13, 05:23 PM   #2
alexc
Ultimate Gamer

註冊日期: Oct 2003
好彩之前無俾錢轉pro XD
alexc 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-21-13, 06:20 PM   #3
布甸
Game Master
遊民一族

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDarashi-ck
XBox Live Gamertagarashick360
引用:
作者: ZlWS 查看文章
付費用戶暫時沒辦法立即看到新的功能升級
唔怪之得我 load 唔到入去啦...

本身已係 pro 用家,已有 7xxx 張相,
有無其他 online album 好用架??

舊 05-21-13, 06:52 PM   #4
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

Nintendo Switch ID4486 0587 6008
引用:
作者: 布甸 查看文章
唔怪之得我 load 唔到入去啦...

本身已係 pro 用家,已有 7xxx 張相,
有無其他 online album 好用架??
UI + FULL SIZE + SHARING 得佢好用
仲有500px 大師先敢UL

fotologue.jp 都靚,但sharing爭d,太少容量
google picasa(就整合G+)

E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。

此篇文章於 05-21-13 07:02 PM 被 ZlWS 編輯。
舊 05-21-13, 09:29 PM   #5
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
我之前有用Pro,不過上一期就cut咗
其實有時又講唔出佢有咩問題
話Yahoo搞壞佢又唔公平嘅(因為Yahoo都冇乜理過佢...)
要講的話可能就係因為social network方面佢比唔上其他後來者

1TB free真係估佢唔到
Marissa Mayer真係為Yahoo帶來新氣象~

Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-22-13, 12:58 AM   #6
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

引用:
作者: Metal Gear NT 查看文章
我之前有用Pro,不過上一期就cut咗
其實有時又講唔出佢有咩問題
話Yahoo搞壞佢又唔公平嘅(因為Yahoo都冇乜理過佢...)
要講的話可能就係因為social network方面佢比唔上其他後來者

1TB free真係估佢唔到
Marissa Mayer真係為Yahoo帶來新氣象~
收購埋Tumblr,已整合少少野

Tumblr UI都幾正,
加埋android flickr&tumblr app版幾好用,而ipad版用落差一尐

此篇文章於 05-22-13 01:01 AM 被 ZlWS 編輯。
舊 05-22-13, 03:50 AM   #7
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
剛剛因為 DP3 d file 太大, 本月 limit 爆左, upload 唔到正想俾錢之際, 睇到呢單新聞真係開心到爆
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-22-13, 12:09 PM   #8
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
大家有冇覺得Flickr load得慢咗?
因為改版後多人上?

Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-22-13, 05:14 PM   #9
布甸
Game Master
遊民一族

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDarashi-ck
XBox Live Gamertagarashick360
引用:
因為改版後多人上?
有!我公司直頭 load 唔到相(可能部機慢)
不過整體都係慢...

舊 05-22-13, 06:37 PM   #10
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

引用:
因為改版後多人上?
一時時,左右掣LOAD好快
最慢每頁LOAD 接近1s到完成

此篇文章於 05-22-13 06:40 PM 被 ZlWS 編輯。
舊 05-29-13, 12:57 AM   #11
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

註冊日期: Sep 2004
好似真係慢過以前
手機版直情慢到不能接受
ビスケット 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-13, 02:46 AM   #12
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
好趕客
公司同屋企部腦都LOAD得好慢
以前load縮圖已覺得唔算好快, 而家仲要逼住load大張d既圖

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-13, 10:01 AM   #13
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

引用:
作者: ビスケット 查看文章
好似真係慢過以前
手機版直情慢到不能接受
4G 勁快喎

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Flickr 封鎖內容!? Chris皇 ~清談館~ 2 07-14-07 10:59 AM
[文章] What flickr does to our pictures KKH 照相館 0 02-01-07 09:12 PM
[愛圖者必看]破解flickr 的gif 圖 信長 手機資訊/電腦軟硬討論 0 07-28-06 12:31 AM
squared circle poster - flickr Hayami 照相館 0 01-28-05 04:31 PM

現在的時間是 02:02 PM

手機版 | APP版