Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 8 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24  ... 最後
電視遊戲討論版>大乱闘スマッシュブラザーズ SP Super Smash Bros. Ultimate | 已售
強化人間ですの~★ 12:46 PM 12-12-18
作者: iu fu pig:
即係故事mode拎嘅人去唔去到其他mode?
由手機版發出
調轉
故事mode拎嘅人去到其他mode
其他mode挑戰者亂入,你打贏左拎到人係故事mode用唔到
iu fu pig 12:47 PM 12-12-18
作者: 強化人間ですの~★:
調轉
謝解答,咁我玩下故事mode先
頭幾關隻機器人已經令我重玩咗5次
由手機版發出
charcsc2000 01:49 PM 12-12-18
調轉
我相反...故事mode沒咁多時間玩...
所以開人先, 其實開人好快...係差在你夠唔夠打...正常3小時都拎到全部人~

謝解答,咁我玩下故事mode先
頭幾關隻機器人已經令我重玩咗5次
由手機版發出
其實仲有方法...
去選項option>大亂鬥>鬥士難度調整>將自己用的角色加到+3, 即130%,
然後去打人就會發覺勁左好多, 幾下重擊就收佢工...
當然你都要有返咁上下基本大亂鬥的攻擊知識....

只係我覺得咁樣太屈所以先不咁玩...
leungky1 06:25 PM 12-12-18
作者: charcsc2000:
其實仲有方法...
去選項option>大亂鬥>鬥士難度調整>將自己用的角色加到+3, 即130%,
然後去打人就會發覺勁左好多, 幾下重擊就收佢工...
當然你都要有返咁上下基本大亂鬥的攻擊知識....

只係我覺得咁樣太屈所以先不咁玩...
我諗最難慣都係重擊個時機
唔係隻隻角都可以睇死佢衝埋嚟差定AB(右菇)猛擊
可能由頭到尾都只可以搏一次B係命中
由手機版發出
野良猫 10:51 AM 12-13-18
番去警官會要求兩位探員寫報告解釋下大亂鬥有幾好玩
iu fu pig 11:01 AM 12-13-18
作者: 野良猫:
番去警官會要求兩位探員寫報告解釋下大亂鬥有幾好玩
佢地最衰喺唔叫埋鄰居一齊玩⋯
喺外國只有咁嘅新聞
由手機版發出
野良猫 11:29 AM 12-13-18
佢地最衰喺唔叫埋鄰居一齊玩⋯
喺外國只有咁嘅新聞
由手機版發出
如果鄰居係直接過嚟拍門的話最後應該會一齊玩一齊嘈
iu fu pig 11:41 AM 12-13-18
作者: 野良猫:
如果鄰居係直接過嚟拍門的話最後應該會一齊玩一齊嘈
機都唔洗買,一齊玩
警官:我地又買返部swtich好唔好?

話就,故事mode打到三個蛇叔果關我重打咗廿幾次啊
一打四超痛苦
由手機版發出
leungky1 01:00 PM 12-13-18
其實重擊時機都係人地跌落黎出應該係最易...
不過我自己好少用...都係用A多...
重擊真係去到80%以上先叫有D用...或搵位用..一下打20%以上...

正常人又點會企定定比你打...

所以先話B姐勁..個重擊範圍勁大...
80%要重擊完事係偏常識嘅技巧
始終除左衝A都唔容易保證飛到場邊
拖太耐個CPU會以盡快完場為前提狂出連擊推你個%

暫時Spirits卡左鳳王同Boss Bowser
咖喱避極都有
Boss就仲未慣返兩擊就要避
由手機版發出
neo2046 12:52 PM 12-13-18
攻略/心得
【任天堂明星大亂鬥 特別版】燈火之星
https://hobbigame.com/%E4%BB%BB%E5%A...9%8B%E6%98%9F/
滅龍士 10:21 AM 12-15-18

爽到爆b
滅龍士 11:59 AM 12-18-18
有冇人知燈火第六間shop響邊度?我爆埋機都剩係搵到特里+FunkyKong+安娜+Sheldon+兩隻狸貓仔呢五間
張飛後代 04:23 AM 12-14-18
打敗左吉拉

「贏啦!燈火之星完!」

「那誰要來接替我達斯的第二大反派位置呢?」

結果出現左一張新既大地圖

新既作業開始了...orz

聖地既謎題真係要有海拉魯勇者既頭腦先至可以解到.
大家記住唔好畀謎底,等大家用腦解決謎題啊!
charcsc2000 11:17 AM 12-14-18
作者: 張飛後代:
打敗左吉拉

「贏啦!燈火之星完!」

「那誰要來接替我達斯的第二大反派位置呢?」

結果出現左一張新既大地圖

新既作業開始了...orz

聖地既謎題真係要有海拉魯勇者既頭腦先至可以解到.
大家記住唔好畀謎底,等大家用腦解決謎題啊!
個故事mode咁長???
張飛後代 11:03 PM 12-14-18
路上有好多命魂要打,就算淨係想快D過關都要東奔西走係咁打,
仲要養3星4星命魂,我淨係要攻略到打倒吉拉都花左唔少時間...
(我已經叫做唔係4星命魂戰長期卡關)
而且過程冇劇情,雖然每個關卡有唔同要素,但係呢個漫長既旅程真係有D悶.
iu fu pig 09:07 AM 12-14-18
故事mode要渣船變魔法果地方啲喺咪隊伍有果個人就可以?
定喺要轉果個人出黎?

琴晚又有關卡咗廿幾次,最後放棄咗唔打住
唔想較簡單黎玩⋯
由手機版發出
滅龍士 11:33 AM 12-14-18
個Pauline魂桃公主要點打?難到成村人嗌哂救命
強化人間ですの~★ 12:20 PM 12-14-18
作者: 滅龍士:
狙杖
zzzdx 05:47 PM 12-14-18
我係卡比帶炸彈入場炸佢一野先(佢未行就掉埋去會擋),食隻錶衝埋去出暈鎚,再儲盡一下秒佢

話正常打曬要20小時...
PatrickNo42 01:19 AM 12-15-18
故事mode要渣船變魔法果地方啲喺咪隊伍有果個人就可以?
定喺要轉果個人出黎?
由手機版發出
收左就得,唔駛特登裝上身
果d就算派左出去探索同道場都照開到路
條友你唔埋去佢唔會郁
所以裝隻開場自帶狙杖既魂,然後響兩隻護衞打到嚟之前射公主落場就得

隻燈火其實只要一隻重量級+每個屬性一隻4星attacker就好易過…
滅龍士 10:32 AM 12-15-18
狙杖
作者: PatrickNo42:
條友你唔埋去佢唔會郁
所以裝隻開場自帶狙杖既魂,然後響兩隻護衞打到嚟之前射公主落場就得
買多個保險,要強化支狙杖,係咪得射擊道具強化命魂o岩使?/
Orage 11:33 AM 12-15-18
キーラ同ダーズ最後一戰都係差少少先做到完全唔死一隻過
Sea 09:32 PM 12-15-18
買左實體game, 想問下邊區買 fighter pass 最平?
張飛後代 12:21 AM 12-16-18
(3:50)比賽期間殺出一個程咬金!

Orage 03:42 PM 12-16-18
到底用邊個角色先會打最終決戰由開頭到尾唔miss一take過……
第一 ... 8 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24  ... 最後

返回主題版面