Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 12 52 102  ... 最後
電視遊戲討論版>Nintendo Switch 情報區 Vol.2 | 主機 Firmware 更新 (Ver. 10.0.0)
fortel 10:48 AM 07-04-17
作者: neo2046:
PlatinumGames opens official Japanese Twitter; Teasing Bayonetta 1+2 for Switch?
http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=1400667
咁搞真係唔掂....我自己都唔想叫呢部做冷飯主機呀....
lineage19 10:51 AM 07-04-17
神谷買到ns未呀

Sent from my iPhone using Gaforum
12號四分衛 10:57 AM 07-04-17
作者: LEGOCAPTOR:
其實唔係幾信官方會無辦法過SAVE DATA去另一部NS主機…

Anyway昨日試機我見佢試埋落Dock有無問題
開Game試又行得有點後去試個joycon

修理完出面仲有3個人等緊
難怪之前booking要等2個星期 -_-
信長 11:36 AM 07-04-17
作者: fortel:
咁搞真係唔掂....我自己都唔想叫呢部做冷飯主機呀....
其實新機頭一年都係咁, 要出見得人又賣得落手的GAME ,快手極都要開發9月以上吧,
老任比其他廠偷步開發,頭一年都係要自己頂住先,
日廠出左冷飯移植算叫做表左態

暗榮-火紋無雙,無夜2
SE - 聖劍合集,DQ 11, Octopath traveler (擬似可能有聖劍5)
CAPCOM -MHXX ,(可能手提MH 線承繼去NS)

依家冷唔冷飯都唔太大關係, 頭一年都擺晒陣,都係老任game開荒, 都供不應求
個需求明顯係真係來自老任game (Zelda 同MK8 )
打好個底,出貨多D.
下年會多番D三廠全新作吧,到時三廠game 都可以賣多D
12號四分衛 12:02 PM 07-04-17
作者: 信長:
其實新機頭一年都係咁, 要出見得人又賣得落手的GAME ,快手極都要開發9月以上吧,
老任比其他廠偷步開發,頭一年都係要自己頂住先,
日廠出左冷飯移植算叫做表左態

正常頭一兩年新主機都係咁
一來大家要適應SDK
二來要觀望新機銷情再決定投資好多 (第三方)
三來新舊世代交接期,大可以一雞兩味,新機足FPS用番靚Texture已經可以賣住先

Wii U唔賣得下,老任自己的確好多軟件浪費左,可以比佢番炒;作為第三方見到Wii U前科,出住移植先都好合理
X&Y 12:07 PM 07-04-17
今日去左紅磡
開頭諗住爽快換晒兩個左JOY CON攪掂
點知係兩個左JOY CON同埋部主機都有問題
MK8紀錄事少,
ZELDA同埋全map解鎖既炸彈人

我絕對無心機炸彈人再儲過d coins
半人馬-RigiL- 12:21 PM 07-04-17
作者: X&Y:
今日去左紅磡
開頭諗住爽快換晒兩個左JOY CON攪掂
點知係兩個左JOY CON同埋部主機都有問題
MK8紀錄事少,
ZELDA同埋全map解鎖既炸彈人

其實等唔等到update 可以transfer save先換?
咁樣無晒save真係好慘。。。
由手機版發出
X&Y 12:34 PM 07-04-17
作者: 半人馬-RigiL-:
其實等唔等到update 可以transfer save先換?
咁樣無晒save真係好慘。。。
由手機版發出
咁要估佢下年3月2日前出到save轉移
我本身都諗住等到最後先, 因為出tv mode依家pro制有有線mode
但玩ARMS體感mode真係完全唔掂 喪斷
而且越來越多games, 萬一下年3月都未有save轉移就好大件事
長痛不如短痛

其實3月時已經發現兩左制有問題, 但個陣諗住等左制真係有hw fix先去港任度處理
今日只係估唔到連部主機都有問題而已
神龍 12:40 PM 07-04-17
買隻連打制, 去online mode 按實個a狂輸就係啦
好彩嘅訓一晚都差唔多3000分, 2500基本
12號四分衛 12:44 PM 07-04-17
咁要估佢下年3月2日前出到save轉移
我本身都諗住等到最後先, 因為出tv mode依家pro制有有線mode
但玩ARMS體感mode真係完全唔掂 喪斷
而且越來越多games, 萬一下年3月都未有save轉移就好大件事
長痛不如短痛
我都係長痛不如短痛所以換左先
最慘cloud save佢無schedule,真係唔知等到幾時
outlineman2003 01:55 PM 07-04-17
好game移植,我冇所謂。就算係ps4, 一開始,隻last of us remastered 都係咁
信長 01:20 AM 07-05-17
依家買機+$1有環保袋
信長 08:07 AM 07-05-17
http://inticreates.com/shantae-shove...r-master-zero/

信長 08:11 AM 07-05-17
More Switch / Wii U / 3DS maintenance tomorrow, next week
http://nintendoeverything.com/more-s...row-next-week/

Nintendo has updated the maintenance schedule once again. Between tomorrow and next week, Switch / Wii U / 3DS will be impacted during three different sessions.

Here’s the full schedule:

Switch / Wii U / 3DS (online play, rankings, etc.)

– 6:45 PM PT (July 5) – 8 PM PT (July 5)
– 9:45 PM ET (July 5) – 11 PM ET (July 5)
– 2:45 AM in the UK (July 6) – 4 AM in the UK (July 6)
– 3:45 AM in Europe (July 6) – 5 AM in Europe (July 6)

Switch (all network services)

– 1 PM PT (July 10) – 7 PM PT (July 10)
– 4 PM ET (July 10) – 10 PM ET (July 10)
– 9 PM in the UK (July 10) – 3 AM in the UK (July 11)
– 10 PM in Europe (July 10) – 4 AM in Europe (July 11)

Switch / Wii U / 3DS (online play, rankings, etc.)

– 5 PM PT (July 10) – 8 PM PT (July 10)
– 8 PM ET (July 10) – 11 PM ET (July 10)
– 1 AM in the UK (July 11) – 4 AM in the UK (July 11)
– 2 AM in Europe (July 11) – 5 AM in Europe (July 11)
charcsc2000 11:30 AM 07-05-17
作者: 12號四分衛:
我都係長痛不如短痛所以換左先
最慘cloud save佢無schedule,真係唔知等到幾時
沒USB BACKUP SAVE又沒得cloud save, 機又難買, 遊戲又少...
呢D都係我暫時唔出機既原因.....
反正根本買唔到正價入...
babish 02:03 PM 07-05-17
https://www.focusattack.com/brook-su...h-usb-adapter/

有冇人試過E隻convertor? 見佢可以wireless mode幾吸引
charcsc2000 03:44 PM 07-05-17
作者: babish:
https://www.focusattack.com/brook-su...h-usb-adapter/

有冇人試過E隻convertor? 見佢可以wireless mode幾吸引
brook不嬲好用...我隻ps3<>ps4都用緊...
但我問過呢隻ns版暫時得有線...wireless要等佢update個ver...
要買就快手...應該好快斷貨~
harakuma 11:45 PM 07-05-17
唔知點解置頂咗反而唔慣
風間鈴木仁 12:06 AM 07-06-17
請加回 Nintendo Switch 情報區 Vol.1 謝謝你樓主

http://gaforum.org/showthread.php?t=246499 <<< Nintendo Switch 情報區 Vol.1
八仙果 12:35 AM 07-06-17
作者: harakuma:
唔知點解置頂咗反而唔慣
置咗頂好似少咗人入嚟。
harakuma 12:36 AM 07-06-17
作者: 八仙果:
置咗頂好似少咗人入嚟。
咪係, 我仲意佢係下面浮下沈下
Terry Sham 09:15 AM 07-06-17
作者: harakuma:
唔知點解置頂咗反而唔慣
傳統智慧話俾我地知,一置頂人流就會少,要一段時間先回復正常。
Gundam MK-2 09:28 AM 07-06-17
置咗頂好似少咗人入嚟。
只係暫時俾隻高達搶晒d客啫
IDGAF 09:32 AM 07-06-17
置咗頂好似少咗人入嚟。
因為都上晒軌道,
"第一批"要買的都買咗,都無乜人會問同報下部主機套餐的街價。

NS GAME方面又各自有討論區可以去講。
12號四分衛 09:56 AM 07-06-17
大作出左要出機呀,公佈新作呀,d人就會歸位
標籤:Nintendo Switch 討論, Switch 遊戲, 任天堂 Switch
1 2 3 4 5 6 7 8 12 52 102  ... 最後

返回主題版面