Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 16 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32  ... 最後
攻略及心得交流區>[WiiU] ゼルダの伝説 | The Legend of Zelda: Breath of the Wild | < 海拉爾旅遊交流區>中文版已上市
阿聰 03:32 PM 04-05-17
作者: 野良猫:
邊個會唔驚訝
就係囉!

其實係火山入口附近某STABLE,搵某個人傾計後就會送三支抗熱飲品,
我係某個地方飛過去再飲一支就足夠去到火山內那個衣服店買抗熱衣。
信長 04:58 PM 04-05-17
作者: 阿聰:
就係囉!

其實係火山入口附近某STABLE,搵某個人傾計後就會送三支抗熱飲品,
我係某個地方飛過去再飲一支就足夠去到火山內那個衣服店買抗熱衣。
我就係無...
雪山又係咁, 初期無拎衫, 尼D NPC 都係無遇到就死衝入去探索
阿聰 05:15 PM 04-05-17
作者: 信長:
我就係無...
雪山又係咁, 初期無拎衫, 尼D NPC 都係無遇到就死衝入去探索
遊戲初期個雪山我都係硬上,但係另外一D雪山、高寒地帶,
試過衝一下,發覺實在唔可行。我都係尋日趁放假先買到防熱、防寒衫。

依家我主線進度係準備去上山,然後打山上湖那個BOSS(其實停咗約三星期)。
之前因為發覺得五個心好容易被秒殺,所以呢段期間不停打SHRINE(但有D"機械人"真係打唔贏),
再不斷走去開晒D大地圖,會比較方便。依家開到13個心攞到「大劍」同埋體力加強咗三次,
手上有D勁武器先至返去再打主線。下次準備好做某件事買特別箭(殺傷力特強果種),
希望確保打主線流程可以暢順D先至上去個湖到打,一陣唔夠武器的話又係有排我死。
完成呢部份後再睇情況先決定先做主線定SIDE QUEST,收集果D就慢慢來,遇到就做。
ftime 06:46 PM 04-05-17
坐飛行器遊覽全地圖:
https://www.youtube.com/watch?v=cXMlXSDwzU8

唔知可唔可以直接飛入城堡頂打大佬?
kelkaho 08:43 PM 04-05-17
想問左面近雪山,有個廟旁邊的山頂個水tum有櫻花,有次誤打誤撞見到隻綠色透明馬,我2個綠色圏都騎唔到,之後點去都唔返,其實點trigger 到?
kelkaho 08:45 PM 04-05-17
仲有除左三文魚加牛油血全補加4黃心,有無再勁d?
赤武神 08:48 PM 04-05-17
作者: kelkaho:
通常用Big/Hearty Radish[心心果]煮埋一齊加黃心加得好勁
新月 10:44 PM 04-05-17
作者: kelkaho:
試下用 妖精,龍角,星碎之類
新月 10:45 PM 04-05-17
作者: ftime:
坐飛行器遊覽全地圖:
https://www.youtube.com/watch?v=cXMlXSDwzU8

唔知可唔可以直接飛入城堡頂打大佬?
任記失算
等睇Patch
昏迷童子Sleepy 04:19 AM 04-07-17
作者: 新月:
郁小小就有傷啦
唔洗試磁武器啦,我試過唔得
開始覺得舊磁鐵好好玩......
某間廟入面...
本來間廟俾左四個桶你諗辦法打塊大石板落去拍著個掣...
但係試過時間停止個桶...根本唔夠力......
時間停止塊石板...又冇野打得入肉......
之後見到上面po果隻磁力飛空艇之後......
突然諗到有樣學樣...掉把劍出黎吸起佢玩如來神掌we wun wun......
結果......塊石板一推即跌......

寫輪眼 05:41 PM 04-07-17
關於磁石......其實木筏上吸大型武器撞擊船桿,
其實可以自動航行, WIKI都有提, 不過不適合大風/有敵人海面
jyeung1 01:42 AM 04-08-17
有無人給個象食左個心, 本來4個心變左3個心

點樣可以拿番!!
catho7 01:48 AM 04-08-17
作者: jyeung1:

點樣可以拿番!!
惡魔像?
俾錢
昏迷童子Sleepy 05:28 PM 04-08-17

點樣可以拿番!!
第一次遇到?...
係的話好似可以去番個像度要佢俾番你......
但係之後再遇到就要科水......
kelkaho 07:28 PM 04-08-17

點樣可以拿番!!
exchange 心/耐力
chrischun 11:53 PM 04-08-17
剛攞左隻馬,請問下可唔可以係另外既地方叫到隻馬出嚟,我試過傳送到另外既地點,佢唔係同一地區,叫唔到隻馬來
kelkaho 12:05 AM 04-09-17
作者: chrischun:
剛攞左隻馬,請問下可唔可以係另外既地方叫到隻馬出嚟,我試過傳送到另外既地點,佢唔係同一地區,叫唔到隻馬來
登記jor should be ok
昏迷童子Sleepy 12:19 AM 04-09-17
作者: chrischun:
搵間馬宿俾廿皮登錄左隻馬...之後就可以響任何馬宿叫番佢出黎......
fortel 04:35 PM 04-09-17
終於升爆左WILD 裝,果下MASTER SWORD BEAM UP真係把屁

84防同古代裝仲好
ZERO NEKO 07:32 PM 04-09-17
作者: fortel:
終於升爆左WILD 裝,果下MASTER SWORD BEAM UP真係把屁

84防同古代裝仲好
?? poor?
新月 07:51 PM 04-09-17
其實我諗唔到騎馬有咩用
遠就傳送
近就慢慢行掃下seed

就算你掃哂900粒,做特別收集任務
都有高低差搞到麻麻煩煩

騎馬真係為興趣
fortel 11:53 PM 04-09-17
其實我諗唔到騎馬有咩用
遠就傳送
近就慢慢行掃下seed

都有高低差搞到麻麻煩煩

騎馬真係為興趣
SHRINE越多馬既使用率就越少 入深搵馬人打就另計

BTW 流星BUG好似FIX左
kain_plus 07:28 AM 04-10-17
其實我諗唔到騎馬有咩用
遠就傳送
近就慢慢行掃下seed

都有高低差搞到麻麻煩煩

騎馬真係為興趣
開頭有馬真係唔同d
去到後尾已經長期擺馬房

前日入o左去castle,唔小心入o左去ganon間房打爆機
最終以117 shrines, 295 seeds 告終
最尾幾個shrine 同side quest 真係要對list 先做得齊
有幾個因為竟然仲有馬房未去過而未做,有d 係因為夜晚先會出現...真係玩死人
赤武神 03:57 PM 04-10-17
我唔係超級遠途我都鍾意騎馬,盡量少用傳送~
有d地方係幾適合騎馬,例如右上地圖,火山就不適合騎了
每人玩法同,騎馬在樹林中穿插都幾有feel
有些人鍾意上高處飛過去夠方便,我就鍾意陸路慢慢行
fortel 04:15 PM 04-10-17
作者: 赤武神:
我唔係超級遠途我都鍾意騎馬,盡量少用傳送~
有d地方係幾適合騎馬,例如右上地圖,火山就不適合騎了
每人玩法同,騎馬在樹林中穿插都幾有feel
有些人鍾意上高處飛過去夠方便,我就鍾意陸路慢慢行
特別馬仲要唔比人REG 唔係我可能仲會騎多D

比起騎馬,我個人比較鍾意SIR盾,好爽
標籤:Breath of the Wild, The Legend of Zelda, ゼルダの伝説
第一 ... 16 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32  ... 最後

返回主題版面