Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機資訊/電腦軟硬討論

主題工具 顯示模式
舊 01-25-06, 01:52 PM   #1
batti
Junior Member

註冊日期: Jan 2006
no-ip 點樣可以自動update ip?

我set左佢係system...即開機佢就run
但每次開機都要double click佢出黎有個笑口先叫update到...
係咪點都要禁一次出黎先架?
我想一開機唔駛理佢就可以用到...
batti 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-06, 02:44 PM   #2
Corex
God of Gamer
↘ 飛行甲板に直撃

註冊日期: Jan 2003
3DS Friend Code0189 9216 9190
引用:
作者: batti
我set左佢係system...即開機佢就run
但每次開機都要double click佢出黎有個笑口先叫update到...
係咪點都要禁一次出黎先架?
我想一開機唔駛理佢就可以用到...
入option有個run as a startup service 的 option
之後reboot入task manager就會睇到no-ip個exe run緊, 但係右下角taskbar唔會有icon
用service好處係任何人login甚至未login都run緊

/ 兒子生性病母倍感安慰 \

\ 獅子山下體現香港精神 /

Corex 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-06, 06:27 PM   #3
batti
Junior Member

註冊日期: Jan 2006
即係一開機就駛開任何no-ip既野?
因為我試過開機果陣task manager係有run緊....
但係update唔到個ip...
以為一定要手動去update一次....
而家好似得lu
thx u~
batti 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
請問可唔可以改hosts檔將所有網址都轉去同一個ip ? zzz 手機資訊/電腦軟硬討論 1 01-25-06 02:51 PM
[E3]Nintendo IP ?? neo2046 電視遊戲討論版 0 05-05-04 09:53 PM
急問! Window XP如何釋放IP? 天堂之門 手機資訊/電腦軟硬討論 3 12-08-03 04:20 PM
流動ip問題~~~ Autumn's Tale 手機資訊/電腦軟硬討論 3 09-01-03 05:34 PM
IP係咪唔會同人撞相同架? Autumn's Tale 手機資訊/電腦軟硬討論 7 07-04-03 10:09 AM

現在的時間是 01:09 AM

手機版 | APP版