Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-05-16, 11:43 PM   #23126
樹靈DRYAD
Crazy Gamer
樹靈

註冊日期: Jul 2006
http://news.fate-go.jp/2016/smygcg/
【対応内容】・聖晶石5個・黄金の果実5個 變成5個了

545726419 Syalon(副): 好像成了主ACC中獎後的還債ACC

火紋
ID : 6357513623 <雖然加朋友唔知有咩用>
樹靈DRYAD 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-16, 11:44 PM   #23127
蛋撻王子
God of Gamer
功德完滿

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: gingq7 查看文章

------

最後呢一場個問題我覺得係我方頂盡得3隻從者可以消敵人buff(主要係皇帝特權), 唔消基本上係打唔入
而就算齊晒3隻, 我方放技CD都唔夠敵方開皇帝特權開得密, 結果又係打零
諗下諗下
當年第一次下修難度好似係無敵瑪莉個次?
自此之後就即刻出左無敵貫穿既大姐出黎

當然天草既寶具 先解狀態>後輸出
呢件事係今次活動簡直發揚光大
無論敵我兩方都係

但始終普及率太低
無得點試

但如果照以上情況
遲下會唔會有全體減強化成功率既英靈出現呢....?
(類似係黑貞既強化無效 但就全體既 咁)

舊 10-05-16, 11:46 PM   #23128
蛋撻王子
功德完滿

引用:
作者: 樹靈DRYAD 查看文章
http://news.fate-go.jp/2016/smygcg/
【対応内容】・聖晶石5個・黄金の果実5個 變成5個了
師兄有少少誤會
(一係就我誤會)

【ご報告】「ネロ祭再び ~2016 Autumn~」一部ゲームバランスの難易度緩和のお知らせ(10/5 22:15実施)

【対応内容】
・聖晶石3個
・黄金の果実3個

【追記・更新】緊急メンテナンスのお知らせ(10/5 22:36実施)

2016年10月5日(水)17:00より実施をしておりました、「700万DL突破キャンペーン」の概念礼装強化プチリニューアルにおいて、1度以上強化したことのある概念礼装を強化素材にした場合のEXP量が意図した設定になっていない不具合を確認いたしました。

■対応内容
「700万DL突破キャンペーン」の概念礼装強化プチリニューアル実施の延期

【対応内容】
・聖晶石5個
・黄金の果実5個

合共各8個?

舊 10-05-16, 11:54 PM   #23129
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: 樹靈DRYAD 查看文章
講起P5....我玩左2小時左右而已.....>_<
打得這麼慢?

抱歉離題了,如果想討論p5 請往攻略區吧(賣廣告)

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-16, 11:55 PM   #23130
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
引用:
作者: 蛋撻王子 查看文章
諗下諗下
當年第一次下修難度好似係無敵瑪莉個次?
自此之後就即刻出左無敵貫穿既大姐出黎

當然天草既寶具 先解狀態>後輸出
呢件事係今次活動簡直發揚光大
無論敵我兩方都係

但始終普及率太低
無得點試

但如果照以上情況
遲下會唔會有全體減強化成功率既英靈出現呢....?
(類似係黑貞既強化無效 但就全體既 咁)

佢個減強化成功率幾乎等於100%,我試左咁多場 ,未試過係有呢個DEBUFF下成功過囉

我反而覺得下一套新魔術禮裝好大機會會有消除對方強化狀態既MASTER SKILL
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-16, 12:22 AM   #23131
大破人間

搞邊科

決勝的王者級的花既效率似乎下降了

我禮裝有+7

本選平均一場15格,每格9-10
我未見過13格以下

決勝剛剛我一場得9格花,一樣每格9-10

中間獅身人面獸跌得一個箱

玩咩
舊 10-06-16, 12:25 AM   #23132
蛋撻王子
功德完滿

引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
維修完後我給黑狗裝突滿嫁王試試吧
二圖

改少完血之後
一入GAME就見到鐵大隻突滿嫁王黑狗

然後行錯左好重要既兩步
但都咁樣...
好似可以搵鐵拳聖女試試w

本來想再開鐵拳聖女入去試
但其實已經好似無左個個成就感咁

打多幾個金章仲實際d

舊 10-06-16, 12:30 AM   #23133
大破人間

補充:試第二場王者級

今次有14格,每格9至10

但量依然沒比本選好

雖然易打了
舊 10-06-16, 12:33 AM   #23134
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
12 點修好喎

題外話gn 大你p5打成怎樣?沒見你在攻略區出沒呢
因為玩得超慢 唔想不小心被透

依家先玩到杉田入隊

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-16, 12:33 AM   #23135
蛋撻王子
功德完滿

今天強化係法職狗哥既符文魔術強化

變做 原初符文

自身爆擊UP & 弱体耐性UP & 增加NP

見Twitter有人話
乜法狗哥都已經用到原初符文既咩wwww

舊 10-06-16, 12:35 AM   #23136
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

決勝有得刷騎士章 太好!

舊 10-06-16, 01:31 AM   #23137
鐵之侍

總算過到了。。。。。雖然打了3次又浪費了令咒。。。。。

最後的章掉率也不太好。。。。。勇者關能刷章最尾關能刷甲虫,看情況再決定刷那個吧

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
舊 10-06-16, 01:39 AM   #23138
天子
weIBetAriTTeR
StElla

註冊日期: Sep 2002
渣渣的我今次event 只過到金閃閃 b 叔 其它都投降算

10支以上可議價~

新產品:UOD 每支30

比UO 光~耐久力俾UO 長 設計更方便夾手~
天子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-16, 02:03 AM   #23139
heyman774
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2005
騎士章好似幾好跌, 換齊金牌之前可以一戰

*講完就7場無再跌過

此篇文章於 10-06-16 03:19 AM 被 heyman774 編輯。
heyman774 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-16, 02:27 AM   #23140
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

改左血量真係易打左好多....

件件都係賴光掃掃掃

尼祿交給弓吾王

舊 10-06-16, 08:51 AM   #23141
雷帝.嘉芙
直路王 彎路亡

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDgabrielaznable
XBox Live Gamertaggabrielaznable
改完易打好多+1
尤其法老金同尼祿呢2隻少左咁多血
不過多少都要靠運, 好似每round都連到ex串

塔羅牌占卜 Tarot Reading
歡迎pm查詢、預約
雷帝.嘉芙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-16, 09:13 AM   #23142
鐵之侍

引用:
作者: heyman774 查看文章
騎士章好似幾好跌, 換齊金牌之前可以一戰

*講完就7場無再跌過
是比平時好掉啦,但以成效來說除非是要刷金章大慨還是換箱實際得多(雖然花瓣掉少了。。。。。)

銀刷ap20,銅刷ap10

舊 10-06-16, 09:21 AM   #23143
蛋撻王子
功德完滿

就之前我曾經貼過既雙5星狂戰士陣

當少左血既時候
唔駛寶具就可以簡單直劈死傑克>黑槍王>天草
然後先要用第一下金時寶具去處理法老金

呢到已經剩番尼祿同C媽了
然後就只係睇少少既運氣睇你需唔需要開寶具清走第一轉尼祿既HP
減少佢係場上既時間
佢留係到愈耐就愈容易有機會成功開到皇帝特權

然後亦因為佢根性只係回5萬鬆D既血量
基本上5星狂戰突滿嫁王既B卡都可以劈到6~7萬
運氣好其實可以直接一波帶走3條命咁濟

之後剩番C媽個陣就會好似我尋晚幅圖咁....

組合既需要仍然係到
但少左寶具壓力同攻擊卡組合既壓力就真既

P.S. 掛緊突滿嫁王禮裝既金時

舊 10-06-16, 10:15 AM   #23144
GGGG
Game Master
我是玻璃心

註冊日期: Feb 2007
下修後一如所料對我來講難度上升左,奶光好易就KO C媽然後拉二尼祿太硬打唔入。
然後一堆好友唔係掛0突白嫁就係滿突白嫁配奶光...唔通叫我雙奶光打咩

似乎可以過到,但要卡住關浪費AP等今晚回令咒先得

此篇文章於 10-06-16 10:41 AM 被 GGGG 編輯。
GGGG 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-16, 10:41 AM   #23145
蛋撻王子
功德完滿

引用:
作者: GGGG 查看文章
下修後一如所料對我來講難度上升左,奶光好易就KO C媽然後拉二尼祿太硬打唔入。
然後一堆好友唔係掛0突白嫁就係滿突白嫁配奶光...唔通叫我雙奶光打咩

其實當C子死左之後會加咁厚既防BUFF比全家既時候
就唔再應該用奶光既寶具去清場

我用鐵大既黑狗其實都無預佢儲到NP
而且依家咁少血其實齋劈都夠做

反而只係金時有儲30NP 或等回第二次動物会話既壓力

師兄你一係試下用我個隻再去打下?

(我最尾放孔明 係因為d盾役死得七七八八 就可以幫金時補50np比佢再開寶具)

舊 10-06-16, 10:45 AM   #23146
heyman774
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2005
我金時 孔明 奶光咁入場
其實打打下唔對路, 奶光儲滿左一路都無得放
最後換左去後面, 打到LAST先一下清C媽紅王
heyman774 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-16, 11:04 AM   #23147
鐵之侍

我是用黑狗+雙偉伯,後方喬治老師,學妹和b 叔

Master 裝用能無敵和解弱化那件

最重要保黑狗的命,如蛋撻說的不一定要儲滿np, 如果能做到一套攻擊能帶走前方數個人

總之不要用地圖炮,要逐一擊破能計好數同時ko 兩個人(先寶具ko 一個再用餘下的連擊ko 另一個) 也很重要,當然也要運氣

舊 10-06-16, 11:32 AM   #23148
gingq7

註冊日期: May 2008
我照用番
奶光+孔明+騎鐵拳+鐵拳+撻爺隻金時+弓王

騎鐵拳解傑克給我方個debuff + 解法老金皇帝特權
奶光掃場, 普攻
鐵拳神性特攻招呼(秒殺)法老金

當死剩尼祿時, 就用撻爺隻金時令咒寶具x2侍候 (一次令咒寶具可殺佢兩條命)

其實試多幾次應該有機唔駛用令咒, 保得住孔明唔死就可以(弓王行行企企無乜用, 換另一隻應該保得住孔明), 不過我試了兩次就放棄, 打多幾次40AP好過..

此篇文章於 10-06-16 11:38 AM 被 gingq7 編輯。
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-16, 11:51 AM   #23149
大破人間

引用:
作者: gingq7 查看文章
我照用番
奶光+孔明+騎鐵拳+鐵拳+撻爺隻金時+弓王

騎鐵拳解傑克給我方個debuff + 解法老金皇帝特權
奶光掃場, 普攻
鐵拳神性特攻招呼(秒殺)法老金

當死剩尼祿時, 就用撻爺隻金時令咒寶具x2侍候 (一次令咒寶具可殺佢兩條命)

其實試多幾次應該有機唔駛用令咒, 保得住孔明唔死就可以(弓王行行企企無乜用, 換另一隻應該保得住孔明), 不過我試了兩次就放棄, 打多幾次40AP好過..

剛剛我都打完
我幾乎一樣, 得少少唔同

先殺JACK→奶光掃場殺C媽, 黑槍, 天草

尼祿和法老金上場
在場時我只死了黑J, 在場奶光, 三藏, 撻爺金時, 超過50星

令咒撻爺金時技1開寶具殺尼祿第一次, 金時紅卡爆擊殺尼祿第二次, 奶光紅卡爆擊殺尼祿第三次

下TURN, 撻爺金時再用令咒開寶具, 殺法老金, 兩紅卡EX殺尼祿第四次

完, 血量低左近半即刻咩都唔同哂, 尼祿1 TURN 死3次

多謝蛋撻同金時既幫忙

此篇文章於 10-06-16 12:05 PM 被 大破人間 編輯。
舊 10-06-16, 11:58 AM   #23150
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
引用:
作者: 天子 查看文章
渣渣的我今次event 只過到金閃閃 b 叔 其它都投降算
3跟5抱大腿計好回合應該沒問題的

剛剛超緊張的情況下過了第4,只欠6&7了!加油

FGO 009 862 141
非洲人...

此篇文章於 10-06-16 12:29 PM 被 fami~yan 編輯。
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
FGO, 歐洲人, 非洲人

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
代購 Fate/grand order material I, II, III h0104788 買賣專區 0 10-12-17 12:08 AM
[代購] Fate/Grand Order material I & II 各HKD 140 h0104788 買賣專區 0 11-22-16 07:23 AM
[SELL] Fate/Grand Order account Toshi 買賣專區 0 01-20-16 01:08 PM
Fate Grand Order FGO 120石 初始, 低進度 黑Saber acc, 事前 bigv 買賣專區 3 09-24-15 11:16 AM
出售 Fate/Grand Order 帳號(60貞德/60Saber/33阿提拉) isumi2613 買賣專區 1 08-14-15 08:48 PM

現在的時間是 09:59 AM

手機版 | APP版