Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 04-20-16, 10:44 AM   #151
Mage.千砂望
The One
大神再臨~(‘3’)

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDelf_captain
XBox Live GamertagMage Sora
引用:
作者: Carl@William 查看文章
我想問下,我係罪之都殺左第3隻薪王之後佢自動傳左我去王城打二連戰個boss度死左,佢又送返我返去罪之都,咁我要點先行到返去佢二連戰boss度??
冷たい谷の踊り子?
自己係冷谷行返過去囉~好近ja ma~

赤子之心 拯救失落時代
Mage.千砂望 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-20-16, 12:45 PM   #152
ALEX CHOW
God of Gamer
AUDI SPORT

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDALEX_201225

洛斯里克高壁
即係邊度??

站(2024/03/30)!!!!!
第71屆澳門格蘭披治大賽車!!!!!
少女時代,
Jessica, TWICE, 宇宙少女, 請夏!!!
F1 2024討論區
ALEX CHOW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-20-16, 12:56 PM   #153
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
作者: Mage.千砂望 查看文章
冷たい谷の踊り子?
自己係冷谷行返過去囉~好近ja ma~
佢應該係講緊雙王子

引用:
作者: HONDA 查看文章
洛斯里克高壁
即係邊度??
最初頭要去祭祀場傳過去果度
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-20-16, 01:04 PM   #154
ALEX CHOW
AUDI SPORT

引用:
作者: teealpha 查看文章
佢應該係講緊雙王子

係張相執武器個度係乜位

BOSS战——冷冽谷波尔多

又是一个菜鸡BOSS,而且打这个BOSS之前居然可以召唤2个很强的NPC

我食左餘火之後係咩位召喚???

少女時代,
F1 2024討論區
舊 04-20-16, 01:31 PM   #155
Mage.千砂望
The One
大神再臨~(‘3’)

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDelf_captain
XBox Live GamertagMage Sora
引用:
作者: teealpha 查看文章
佢應該係講緊雙王子

罪之都喎~有得直接跳去打王子ga咩???

赤子之心 拯救失落時代
Mage.千砂望 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-20-16, 01:52 PM   #156
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: Mage.千砂望 查看文章
罪之都喎~有得直接跳去打王子ga咩???
好明顯係講緊跳舞姐 所以你無答錯啦

順帶一提 跳舞姐其實係薪之王葛溫既末裔…
由手機版發出
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-20-16, 01:53 PM   #157
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: 雙日 查看文章
唔知點解,我自己覺得太刀幾難用
感覺上攻擊速度慢過直劍

今集有無平民神兵? (記得第一集把雷槍可以用到尾)
暫時打完隻樹人都未升過武器,本來想升下普通果把直劍,但又驚浪費左D石...
今集平民神兵就係粗製アストラ直劍同你講既long sword…今集既直劍系根本就勁到痴線,太刀慢過佢好正常
因為事實上係除左小刀系無野快得過直劍

大型武器既話唔計boss武器就係煙之特大劍同黑騎士大斧
前者超火力 後者雙持初段無得parry,對囉小圓盾既入侵者有著數
計埋boss武器既就有人手一把既ヨーム大鉈同最近受到評價既グンダの斧槍
由手機版發出

此篇文章於 04-20-16 02:08 PM 被 鈴蘭 編輯。
舊 04-20-16, 02:03 PM   #158
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
如果設暗號同人連線收唔收lv影響?
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-20-16, 02:47 PM   #159
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: Carl@William 查看文章
我想問下,我係罪之都殺左第3隻薪王之後佢自動傳左我去王城打二連戰個boss度死左,佢又送返我返去罪之都,咁我要點先行到返去佢二連戰boss度??
我打果個次序唔一樣,但進度相近,
我係打咗不死隊BOSS、巨人BOSS、最後再打出箭雨果隻BOSS,
由箭雨果間房出過場動畫轉移去返第一個城堡區域拎青教果間教堂,
NPC比咗件什麼盤之後就引起第二場BOSS戰,
我用返回骨片返去傳火"基地"準備整理好先返去,
城堡區>冷冽谷果個營火>向拎青教果間教堂行入去打舞者BOSS。

不過,首戰召到人4個一齊打都GAME OVER…
個BOSS後段不停轉轉轉出大範圍攻擊好煩。

好似見人用大刀+魔法武器扣血會快D,不過手上無…有都唔夠力用,灰咗…

此篇文章於 04-20-16 02:49 PM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-20-16, 03:02 PM   #160
雙日
Game Master

註冊日期: May 2002
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
好明顯係講緊跳舞姐 所以你無答錯啦

順帶一提 跳舞姐其實係薪之王葛溫既末裔…
由手機版發出
聽聞....
亞諾爾隆德仲有個白龍女,佢話自己老豆係葛溫?

雙日 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-20-16, 04:14 PM   #161
ALEX CHOW
AUDI SPORT

點解我食左餘火都招唔到人嘅

少女時代,
F1 2024討論區
舊 04-20-16, 04:49 PM   #162
IDGAF
The One

引用:
作者: HONDA 查看文章
點解我食左餘火都招唔到人嘅
係咪好似咁?

引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
唔知算唔算BUG,由DS3中文碟首日出玩起的版本,應該都係app 1.03版。

有時係BOSS門前果D地區出現召喚失敗(可能LV差距、連線質素)會出現咗封鎖對外連線的bug咁,
期間營火不能用、不能正常結束遊戲、自己寫被召喚印,雖然照有寫印果下動作,但地上無任何印。
正常時應該只係短時間會咁,但出問題時就長時間維持上述情況不變,好似變咗單機模式咁,甚至連入侵者都無過…

短期解決方法,如果可以就行去另一個地區(以轉送營火計,其實可能只係隔離一小段路),
用黑水晶功能送走被召喚者果個功能(雖然你個世界乜人都無…),
見到畫面右上方有個火焰logo閃動(save中),再返去原來位置就通常會快d變返ONLINE狀態,一地都係召喚印~!

舊 04-20-16, 08:44 PM   #163
Slush
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2008
五分鐘前: 終於搵到方法打你啦死巨人!

一分鐘前: 搞點你啦,巨人咩事,邊個召我

阿婆!...唔係化,又打過!

舊 04-20-16, 09:21 PM   #164
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: 雙日 查看文章
聽聞....
亞諾爾隆德仲有個白龍女,佢話自己老豆係葛溫?
ヨルシカ呢個名係グヴェンドリン(即係DS1暗月神殿再入去果個Boss,比人由細當女人養既男人,係葛溫個仔)幫佢改的,而ヨルシカ叫グヴェンドリン做阿哥
目前有三個可能性
一係就係真係葛溫遺子,生得白只係偶然
一係就係半龍女プリシラ失憶,グヴェンドリン係比エルドリッチ食之前可能帶左佢出繪畫世界再比ヨルシカ呢個名將佢隱匿
我個人係想相信第二個講法,但呢個講法有個極大既矛盾點,就係エルドリッチ係知道繪畫世界,而且實際上エルドリッチ亦識用奪取生命之鐮...所以好有機會プリシラ已經比人食左
呢個就係第三個可能性,葛溫同プリシラ之間既女係ヨルシカ,因為プリシラ本身就係白龍シース許配比葛溫王

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 04-20-16, 11:57 PM   #165
Chris Redfield
クリス.レッド

註冊日期: May 2005
Nintendo Switch IDSW-1401-0972-8521
3DS Friend Code0173 1380 4358
PSN  IDChris_kyoman
XBox Live Gamertagmsc97msy
引用:
今集平民神兵就係粗製アストラ直劍同你講既long sword…今集既直劍系根本就勁到痴線,太刀慢過佢好正常
因為事實上係除左小刀系無野快得過直劍

大型武器既話唔計boss武器就係煙之特大劍同黑騎士大斧
前者超火力 後者雙持初段無得parry,對囉小圓盾既入侵者有著數
計埋boss武器既就有人手一把既ヨーム大鉈同最近受到評價既グンダの斧槍
由手機版發出
黑暗劍變質做厚重係唔係可以用到尾?

艦娘老婆list
金剛、榛名、大和、Bismarck、扶桑、山城、Iowa、Warspite、大鳳、加賀、Saratoga、Ark Royal、摩耶、羽黑、親王、北上、神通、阿武隈、時雨、夕立、秋月、照月、初月、萩風、鹿島

小弟打機直播link
Chris Redfield 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-16, 12:04 AM   #166
IDGAF
The One

引用:
作者: Slush 查看文章
五分鐘前: 終於搵到方法打你啦死巨人!

一分鐘前: 搞點你啦,巨人咩事,邊個召我

阿婆!...唔係化,又打過!
同感…

冷冽谷舞孃果度,原來用咗魔法"魔法武器"去打會快好多,
先前4個人一齊斬都扣得好少血,
用咗"魔法武器"之後,一個人負責引開佢,
我用已魔法化的藍劍吉屁股位十幾下佢就死咗…

舊 04-21-16, 12:09 AM   #167
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: Chris Redfield 查看文章
黑暗劍變質做厚重係唔係可以用到尾?
其實絕大部份武器單純solo故事既我諗改到+8以上都可以用到尾

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 04-21-16, 12:24 AM   #168
IDGAF
The One

引用:
其實絕大部份武器單純solo故事既我諗改到+8以上都可以用到尾
咁各種類的石係邊度刷?

舊 04-21-16, 01:30 AM   #169
ZOMA
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2006
第一次玩DS (淨係玩過Bloodborne)
好唔慣個節奏

我想問我用粗製アストラ直劍打d肥仔怪會彈刀
係因為信仰未夠夾硬用 定正常就會彈?

DeviantArt
PIXIV
ZOMA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-16, 09:56 AM   #170
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: ZOMA 查看文章
好唔慣個節奏

你指不死街D傳教士既,在下好似冇試過斬中彈刀,雖然作為專業既咒術師,在下主要都係火球掟死佢…

舊 04-21-16, 10:49 AM   #171
Chris Redfield
クリス.レッド

註冊日期: May 2005
Nintendo Switch IDSW-1401-0972-8521
3DS Friend Code0173 1380 4358
PSN  IDChris_kyoman
XBox Live Gamertagmsc97msy
引用:
了解,咁我主谷依把嘢黎用先

剛打完祭師群同到左法蘭要塞,想問下遲幾個map有冇d只可以自己打/coop 2人?

艦娘老婆list
金剛、榛名、大和、Bismarck、扶桑、山城、Iowa、Warspite、大鳳、加賀、Saratoga、Ark Royal、摩耶、羽黑、親王、北上、神通、阿武隈、時雨、夕立、秋月、照月、初月、萩風、鹿島

小弟打機直播link
Chris Redfield 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-16, 01:17 PM   #172
Slush
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2008
引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
同感…

冷冽谷舞孃果度,原來用咗魔法"魔法武器"去打會快好多,
先前4個人一齊斬都扣得好少血,
用咗"魔法武器"之後,一個人負責引開佢,
我用已魔法化的藍劍吉屁股位十幾下佢就死咗…
我咒術師來,一個混沌火球掉埋去成500,掉掉下佢就死左

可能火炎奇手+魔女們介指補正太好吧

此篇文章於 04-21-16 01:19 PM 被 Slush 編輯。
Slush 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-16, 01:33 PM   #173
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: ZOMA 查看文章
好唔慣個節奏

應該唔會彈刀 不過你信仰唔夠既話就算斬落去應該都超細力
雙持可以將筋力1.5倍,但信仰同智力就一定要夠數值先囉得起武器

ペルソナ5

隨時更新
舊 04-21-16, 01:36 PM   #174
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: Chris Redfield 查看文章
了解,咁我主谷依把嘢黎用先

剛打完祭師群同到左法蘭要塞,想問下遲幾個map有冇d只可以自己打/coop 2人?
原則上只要係無BOSS打既區域就無得叫白靈
Demon遺跡如果太早打死老王應該就會變左無得叫白靈
無緣墓地打完英雄之後果段小路應該亦無得叫白靈
就咁諗大概就咁上下

ペルソナ5

隨時更新
舊 04-21-16, 02:14 PM   #175
ZOMA
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2006
引用:
應該唔會彈刀 不過你信仰唔夠既話就算斬落去應該都超細力
雙持可以將筋力1.5倍,但信仰同智力就一定要夠數值先囉得起武器
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
你指不死街D傳教士既,在下好似冇試過斬中彈刀,雖然作為專業既咒術師,在下主要都係火球掟死佢…
OK THX
咁應該係打錯位,用番長劍刷夠信仰12先
未到不死街,只係遇到高牆個斧槍肥仔同BOSS
係咁彈刀好冇癮

DeviantArt
PIXIV
ZOMA 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] DarkSoul2 攻略Thread [人間性を捧げ...ない!?] 鈴蘭 攻略及心得交流區 723 05-18-16 01:39 PM

現在的時間是 04:03 AM

手機版 | APP版