Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 街機遊戲討論版 > 街機心得交流討論區

主題工具 顯示模式
舊 06-12-21, 08:46 AM   #7401
6eo
God of Gamer
美波様!

註冊日期: Nov 2005
法正原來+4 -4咁勁
試下玩下先
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-21, 09:06 AM   #7402
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
引用:
作者: iamleoluk 查看文章
法正原來+4 -4咁勁
試下玩下先
好過攻守自在.......cost都平

舊 06-12-21, 11:00 AM   #7403
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
法正原來+4 -4咁勁
試下玩下先

3.9.2A環境Dick原來係虎威

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-21, 11:17 AM   #7404
b_boy
↘呆~

註冊日期: Mar 2002
引用:
法正原來+4 -4咁勁
試下玩下先
打號令係勁0既
係見到隻勇次郎就

淯底可保一世平安
祝所有路必拾遺者年年月月日日破財
b_boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-21, 11:57 AM   #7405
LR猫
ˊ_>ˋ

アル都玩愉悅喇

鏟手遊保平安
舊 06-14-21, 12:12 AM   #7406
6eo
美波様!

紅白簡左40場 30勝 200魅
岩岩9証, 應該夠上到司空

引用:
作者: b_boy 查看文章
打號令係勁0既
係見到隻勇次郎就
所以諗住落局地雲散
法正 馬飛 碎城 吳蘭(求其1.5兩征槍) 局散

引用:
作者: LR猫 查看文章
アル都玩愉悅喇
9.2C 仲要+7(?)真係幾勁
舊 06-14-21, 09:42 AM   #7407
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:

所以諗住落局地雲散

Leo巨巨打返機就升到火箭咁
你副虎威得2.5cost魅a u sure

星期六等接人收工見活力城有吉位打兩局入咗考試盤

愉悅係+8
今週得返8點異彩
反而韓遂升到20點

鏟手遊保平安

此篇文章於 06-14-21 09:48 AM 被 LR猫 編輯。
舊 06-14-21, 10:55 AM   #7408
darkvolver
頹冗

講起雲散,機略都有9c但+6攻,諗緊d腳點攪。

Sent from my iPhone using Tapatalk

舊 06-14-21, 11:50 AM   #7409
b_boy
↘呆~

註冊日期: Mar 2002
引用:

所以諗住落局地雲散

局散打地上最強唔係好好用
對面預咗你散都會係其他位開, 至少突你一下+磨其他腳一下先比你散
BTW, 號令打任何一隻呂布WARA/漢4枚呂布都勁下風

淯底可保一世平安
祝所有路必拾遺者年年月月日日破財
b_boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-21, 12:05 PM   #7410
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
社畜升好快,証9位彈出彈入左五六次

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-21, 03:43 PM   #7411
6eo
美波様!

引用:
作者: 柚原このみ 查看文章
社畜升好快,証9位彈出彈入左五六次
漢董異彩6威能

引用:
Leo巨巨打返機就升到火箭咁
你副虎威得2.5cost魅a u sure

星期六等接人收工見活力城有吉位打兩局入咗考試盤

愉悅係+8
今週得返8點異彩
反而韓遂升到20點
玩緊漢董同漢鳴, 有7 cost魅 / 4.5魅

虎威岩岩先印齊
最多支1.5槍用張皇后

6粒 +8 都幾痴線地勁
對過一次都唔記得佢+幾

引用:
作者: b_boy 查看文章
局散打地上最強唔係好好用
對面預咗你散都會係其他位開, 至少突你一下+磨其他腳一下先比你散
BTW, 號令打任何一隻呂布WARA/漢4枚呂布都勁下風
所以先用大馬
腦內諗住靠張飛同局散走位黎搞

Agger
不過可能d對手弱, 之前用漢鳴打親漢4呂布都贏到, 但真係勁辛苦
舊 06-14-21, 06:54 PM   #7412
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
漢董異彩6威能

玩緊漢董同漢鳴, 有7 cost魅 / 4.5魅

虎威岩岩先印齊
最多支1.5槍用張皇后

6粒 +8 都幾痴線地勁
對過一次都唔記得佢+幾

所以先用大馬
腦內諗住靠張飛同局散走位黎搞

Agger
不過可能d對手弱, 之前用漢鳴打親漢4呂布都贏到, 但真係勁辛苦
斬乜random個變數好大
對馬斬槍要攻城斬高cost要守城斬弓要散開斬最放面果隻都有時玩死自己
頭先打白銀光芒開兩次都斬無比人封支槍之後被清場

太尉啲勇次郎LEO巨巨都easy eat啦

遇到個打過嘅對手,半過月打咗117場31勝86敗由0証0聲望升咗做0証57聲望

鏟手遊保平安

此篇文章於 06-14-21 08:11 PM 被 LR猫 編輯。
舊 06-14-21, 08:37 PM   #7413
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
有咩6粒加8咁勁

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-21, 08:58 PM   #7414
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
作者: 柚原このみ 查看文章
有咩6粒加8咁勁
5粒加8嘅都有啦,名門抗爭

鏟手遊保平安
舊 06-15-21, 10:35 AM   #7415
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
引用:
5粒加8嘅都有啦,名門抗爭
你真是天才

邊到搵咁多勇次郎 今個version 漢軍下風deck多成咁

你針都係針女帝啦

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-21, 11:42 AM   #7416
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
作者: GUSTAV 查看文章
你真是天才

邊到搵咁多勇次郎 今個version 漢軍下風deck多成咁

你針都係針女帝啦
我有諗過漢單愉悅入抗爭
砍咗抗爭就砍咗最低武果隻
砍唔到就有combo+16
好似點都有賺咁

鏟手遊保平安
舊 06-15-21, 11:44 AM   #7417
GUSTAV
The One
poor

引用:
我有諗過漢單愉悅入抗爭
砍咗抗爭就砍咗最低武果隻
砍唔到就有combo+16
好似點都有賺咁
1武槍+8 得9 你接受到咩 呢個號令你落唔到城就蝕成狗WOW

落隻3武車好過 個計幾勁依家

舊 06-15-21, 12:24 PM   #7418
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
1武槍+8 得9 你接受到咩 呢個號令你落唔到城就蝕成狗WOW

落隻3武車好過 個計幾勁依家
係11士氣+16武
不過都係得個諗,宜家夾韓遂玩得幾開心未諗住轉漢單

之前見有ranker玩抗爭夾1.5淳于瓊+增援智升加多2秒嚟用硬攻
爆前榮譽剛騎儲士氣,最後遊軍智升落雷同抗爭守

其實又有諗過用同盟自爆係我宜家副嘢度
無同盟成日早過對面爆士氣明明贏緊征都要局攻咁
但開同盟上將就零征

鏟手遊保平安

此篇文章於 06-15-21 12:30 PM 被 LR猫 編輯。
舊 06-16-21, 05:49 PM   #7419
darkvolver
頹冗

Sega新game影片...

https://www.youtube.com/watch?v=XAE9...b_channel=SEGA

舊 06-17-21, 06:14 PM   #7420
GUSTAV
The One
poor

引用:
係11士氣+16武
不過都係得個諗,宜家夾韓遂玩得幾開心未諗住轉漢單

之前見有ranker玩抗爭夾1.5淳于瓊+增援智升加多2秒嚟用硬攻
爆前榮譽剛騎儲士氣,最後遊軍智升落雷同抗爭守

其實又有諗過用同盟自爆係我宜家副嘢度
無同盟成日早過對面爆士氣明明贏緊征都要局攻咁
但開同盟上將就零征
上將開活都唔開征啦

舊 06-17-21, 08:50 PM   #7421
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
上將開活都唔開征啦
我無得揀得一張

鏟手遊保平安
舊 06-21-21, 10:03 AM   #7422
kuraki1028
Junior Member

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: darkvolver 查看文章
槍兵迎擊後減騎兵速
類似步兵有斬擊Skill
弓兵移動射擊有提示
唔錯唔錯
kuraki1028 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-21, 10:22 AM   #7423
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
作者: kuraki1028 查看文章
槍兵迎擊後減騎兵速
類似步兵有斬擊Skill
弓兵移動射擊有提示
唔錯唔錯
騎兵被迎減速就扺撚死啦玩咗咁多代有效迎擊完仲走得甩都唔知槍兵點剋騎兵
走射提示宜家都有,槍兵封槍提示其實都有不過直接睇有冇槍頭仲實際
啲箭Sharp咗易睇啲有無射錯人
不過啲加流派嘅音效真係好泡泡龍好電子舊game咁
火槍就係要reload滿先射得嘅5飛連弩
三國加連弩跟本就alpha test嚟
知道搖卡會甩lock所以改咗做前後chok
無咗攻城兵算係少少德政可以比人撚足99c
象兵個震撃就放咗落刀仔度
新征壓線唔係太睇得明點玩
人頭多過對面就會推線?
10知有如迅城,當啲妨害個圈越嚟越細時個知力嘅作用終於明顯返啲
無咗將器同副將呢啲垃圾手遊元素係好事
但怕佢啲高rare嘅卡更難出

鏟手遊保平安
舊 06-21-21, 11:11 AM   #7424
GUSTAV
The One
poor

唔係劍豪斬人先有? 迎擊好似冇?

舊 06-21-21, 11:22 AM   #7425
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
唔係劍豪斬人先有? 迎擊好似冇?
迎擊都有,我都睇漏咗,介紹條片無點明確咁講迎擊會減速,劍豪效果明顯好多
睇返local test實況先留意到

鏟手遊保平安

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
三國志大戰討論區 Vol.LVIII 6eo 街機心得交流討論區 1078 08-21-13 11:04 AM
三國志大戰討論區 Vol.LVII Stevesteve 街機心得交流討論區 1000 04-01-13 01:06 AM
三國志大戰討論區 Vol.LI maxwaver 街機心得交流討論區 1035 07-18-12 12:22 AM
三國志大戰討論區 Vol.50 alucardp 街機心得交流討論區 1000 06-30-12 12:08 AM
三國志大戰討論區 Vol.48 b_boy 街機心得交流討論區 1000 05-25-12 12:13 AM

現在的時間是 11:52 AM

手機版 | APP版