Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 03-26-15, 12:51 AM   #51
歌迪
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2003
關於特典件衫
想請問特典衫打到邊度可以拎?
歌迪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-15, 12:54 AM   #52
reiyaw
Crazy Gamer
絶望を焚べよ

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code4081 6920 1571
PSN  IDReiYaw
XBox Live Gamertag360已丟
投資技術..玩拐杖結果好似好蝕咁...
+3 技點到18 打出來d傷害都唔夠13 14力既斧大力
儲氣技仲要打唔down怪 回饋低傷又無斧咁快 鞭起手又慢
好後悔唔跟以前玩全力

reiyaw 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-15, 01:16 AM   #53
ZOMA
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2006
第一次玩DS(?)系列
剛剛打完聖職者

個內臟爆擊(?)行埋去有時會發生唔到
係太遠就R1 定已經慢左?

同埋配點係特化型有利?
我宜家係咁加力量...

引用:
作者: martinyau1979 查看文章
連隻樹怪都打唔贏....................
死咗好多次, 一埋身 就會成個身遮住個畫面, 好難睇到佢既攻擊模式

開槍有時會打到硬直, 但好多時射佢都係無反應, 點解..............

我個fd 斬死咗hunter dream 個公仔, 會點架?
聖職者?
用汽油彈燒死佢

DeviantArt
PIXIV
ZOMA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-15, 01:58 AM   #54
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
引用:
作者: reiyaw 查看文章
投資技術..玩拐杖結果好似好蝕咁...
+3 技點到18 打出來d傷害都唔夠13 14力既斧大力
儲氣技仲要打唔down怪 回饋低傷又無斧咁快 鞭起手又慢
好後悔唔跟以前玩全力
斧頭真係好駛好用,就算買左把大劍都係覺得把斧好用

舊 03-26-15, 02:01 AM   #55
minekaoru
Crazy Gamer
UROBOROS

註冊日期: Nov 2004
3DS Friend Code0087 3062 9709
PSN  IDminekaori
XBox Live GamertagDLLMisFun
引用:
作者: Akira 明 查看文章
今次最煩係死咗嘅points留係敵人身上
唔係放係地下

錯手殺咗npc,使唔使辟掉重練
我搵左好耐自己條屍XD
仲以為死左會冇哂心裡咒罵
minekaoru 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-15, 02:22 AM   #56
ZOMA
Crazy Gamer

打完第2隻BOSS

開始掌握到槍反個時間點
原來連BOSS都可以反

DeviantArt
PIXIV
舊 03-26-15, 02:24 AM   #57
Sar8
The One

比隻怪捉左去咩未見之村,點知見到第一隻怪比佢割喉死左

舊 03-26-15, 02:32 AM   #58
Tannhauser Gate
Crazy Gamer
薛西佛斯

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: Sar8 查看文章
比隻怪捉左去咩未見之村,點知見到第一隻怪比佢割喉死左
割喉X 擦牙O

老婆婆:做一個好獵人先要有一排靚牙

and bones in their noses I just flat
out wouldn't of believed you.」
Tannhauser Gate 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-15, 06:28 AM   #59
大懶財
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDJACKYSIN
引用:
作者: ZOMA 查看文章
第一次玩DS(?)系列
剛剛打完聖職者

同埋配點係特化型有利?
我宜家係咁加力量...

聖職者?
用汽油彈燒死佢
我覺得鬆開粒analog, 就咁禁R1掣好似會好d

槍反擊屈機過盾擊,判定要求低好多 不過都係瘋狂被虐

啱聽嘅說話,就係金石良言....相反就當你透明.
(  ̄ー ̄)人(゚д゚;)
大懶財 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-15, 10:31 AM   #60
rubyyu
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2005
好難玩呀,不停死不停load

想問下係咪一開頭選咗武器就無得轉?
rubyyu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-15, 10:52 AM   #61
reiyaw
Crazy Gamer
絶望を焚べよ

引用:
作者: rubyyu 查看文章

係獵人之夢有得買

舊 03-26-15, 11:11 AM   #62
whassupbun
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2010
PSN  IDwhassupbun
XBox Live Gamertagwhassupbun
引用:
作者: rubyyu 查看文章

返個夢度買埋第一套獵人裝甲先, 會易打D
(套甲有得落下水道執, 但如果你覺得太難打, 可以狂刷初段D敵人, 儲夠錢買左套甲先)

whassupbun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-15, 11:12 AM   #63
ist
Game Master
.

註冊日期: Mar 2003
經歷過dark souls 1,肥瘦龍騎boss後,就再無咩野覺得難打了

舊 03-26-15, 11:13 AM   #64
martinyau1979
God of Gamer

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDmartin1979
引用:
第一次玩DS(?)系列
剛剛打完聖職者

同埋配點係特化型有利?
我宜家係咁加力量...

聖職者?
用汽油彈燒死佢
有呀, 但最多只可拎10個...
有時扔好似扣好小血咁既, 有時扔有好似扣多d

點先會扣得多

你將會被誰抱緊 唱什麼歌哄他開心
我想著天空什麼時候會放晴
地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-15, 11:15 AM   #65
martinyau1979

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDmartin1979
引用:
打完第2隻BOSS

開始掌握到槍反個時間點
原來連BOSS都可以反
咩時機, 我打一隻boss , 除咗開頭1次有硬直外, 其餘都無硬直既

你將會被誰抱緊 唱什麼歌哄他開心
我想著天空什麼時候會放晴
地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-15, 11:19 AM   #66
RS 200

PSN  IDRS200Terry
XBox Live GamertagRS200Terry
琴晚只係打到橋頭o個兩隻狼,落左下水道拎左套衫就熄左,第一個boss都未到,有條路見到2隻肥仔唔敢行過去住....
有時比d村民圍,側邊仲有d契弟o係度射槍真係好難搞....d槍手o既位仲要唔係成日睇到佢o係邊....

想問,開頭把武器係咪唔建議upgrade?
咁d upgrade武器o既石留返幾時用好?因為成日覺得the best is yet to come....
RS 200 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-15, 11:22 AM   #67
Sar8
The One

D石裝左可以拿返出來
照用就得

舊 03-26-15, 11:25 AM   #68
reiyaw
Crazy Gamer
絶望を焚べよ

引用:
作者: RS 200 查看文章
琴晚只係打到橋頭o個兩隻狼,落左下水道拎左套衫就熄左,第一個boss都未到,有條路見到2隻肥仔唔敢行過去住....
有時比d村民圍,側邊仲有d契弟o係度射槍真係好難搞....d槍手o既位仲要唔係成日睇到佢o係邊....

想問,開頭把武器係咪唔建議upgrade?
咁d upgrade武器o既石留返幾時用好?因為成日覺得the best is yet to come....
情報今代其實唔多武器 就算一開頭把鉈都可以放心升(因為強化素材可以farm)
至於Blood Gem可以拆返落黎再用

舊 03-26-15, 11:27 AM   #69
RS 200

PSN  IDRS200Terry
XBox Live GamertagRS200Terry
引用:
作者: Sar8 查看文章
D石裝左可以拿返出來
照用就得
引用:
情報今代其實唔多武器 就算一開頭把鉈都可以放心升(因為強化素材可以farm)
至於Blood Gem可以拆返落黎再用
Thank you兩位
RS 200 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-15, 11:30 AM   #70
tallken
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2004
XBox Live Gamertagtallkenwong
有冇儲物櫃? 儲存金錢
tallken 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-15, 11:36 AM   #71
reiyaw
Crazy Gamer
絶望を焚べよ

引用:
作者: tallken 查看文章
有冇儲物櫃? 儲存金錢
有倉庫(獵人之夢Doll姐姐旁邊樓梯入門口右手邊) 無銀行
隻game最大壓力既地方就係要你帶住一千萬現金走過貧民窟
所以初期習慣一有燈就去升lv

舊 03-26-15, 11:59 AM   #72
tallken
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2004
XBox Live Gamertagtallkenwong
引用:
有倉庫(獵人之夢Doll姐姐旁邊樓梯入門口右手邊) 無銀行
隻game最大壓力既地方就係要你帶住一千萬現金走過貧民窟
所以初期習慣一有燈就去升lv
現在才知升裝備方法,
tallken 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-15, 02:29 PM   #73
ZOMA
Crazy Gamer

引用:
作者: martinyau1979 查看文章
咩時機, 我打一隻boss , 除咗開頭1次有硬直外, 其餘都無硬直既
汽油彈LOCK住頭扔
近d中頭會扣多d

槍反時機..我係打完第一隻BOSS先練
第2隻BOSS我都係用槍反打

時機就係打落來遲小小先開槍
生死一瞬間!

DeviantArt
PIXIV
舊 03-26-15, 02:34 PM   #74
minekaoru
Crazy Gamer
UROBOROS

註冊日期: Nov 2004
3DS Friend Code0087 3062 9709
PSN  IDminekaori
XBox Live GamertagDLLMisFun
我想問打兩隻狼點解咁難打,打左成晚仲係kick住係果度,但幾個friend都話好易打,係咪我太屎
minekaoru 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-15, 02:41 PM   #75
ZOMA
Crazy Gamer

引用:
作者: minekaoru 查看文章
我想問打兩隻狼點解咁難打,打左成晚仲係kick住係果度,但幾個friend都話好易打,係咪我太屎
我將佢地拉到好遠打
分到佢用咩攻擊打你就好d..

後尾就用槍反,不過竟然爆擊唔係一下死,果然係強敵(?)

DeviantArt
PIXIV

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4] Bloodborne ブラッドボーン 血源詛咒 | From Software | Metascore 93 信♡保證 | DLC『The Old Hunters』 登場 ( ゚ω゚)? 電視遊戲討論版 318 12-06-17 05:57 AM
sold............. henrywk 買賣專區 0 04-18-15 11:59 PM
sell bloodborne pureman 買賣專區 2 04-04-15 09:38 AM
[SELL]全新 PS4 行貨 Bloodborne (sold) lauyan 買賣專區 0 03-27-15 07:35 AM
PS4 Bloodborne 中文版 i611i 買賣專區 1 03-27-15 02:17 AM

現在的時間是 06:45 AM

手機版 | APP版