Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 19 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 39  ... 最後
攻略及心得交流區>Biohazard RE:2 バイオハザード RE:2 攻略區
darkvolver 08:27 PM 02-02-19
作者: 小昭Teddy:
其實係咪等時間過????
我頭先打到冇晒彈, 用刀仔片佢原來咁岩我又係企佢左手邊, 片左一陣蘇玉華就俾左支火箭砲俾我
係等時間.....多過要打佢...但盡可能留1-2個閃光.....
zzzdx 08:49 PM 02-02-19
4就幾樣野我唔LIKE:

武器商人,唔太玩生存都算,但唔太接受到同人買武器,同BIO系列好違和,其他系列都係拾野同合野
QTE,想睇下片都唔得,例如刀仔大決戰果度每下都要按,講講下野又無啦啦斬你一野,明屈你初見殺,好影響體驗,同6一樣咁煩
超人化,LEON明明之前仲係菜鳥,等級也升太快
敵人,敵人都再唔係一般怪,高智怪都算,邪惡海軍LOOK小矮人(+佢隻巨人石像),寄生蟲光頭教主,D敵人太唔BIO、0同聖女果D敵人我都仲接受到
故事問題,太多唔合理劇情

呢隻又係如果唔當BIO我覺得無問題,但作為正傳續篇同之前D既BIO系列跳得太快
真!DC 08:57 PM 02-02-19
4開始果幾集最不滿成日都要你全滅清場先比去下個地方,太多強制戰鬥
主角們係執行緊救人/調查任務吧應該避免不必要戰鬥
ComeLOLoh 09:04 PM 02-02-19
作者: 赤兵尉SETH:
彈盡可以試下

Thanks,試左係得既。但PS4版個轉向set到盡都係太慢。
唔一定下下根到轉去右邊。(乜都無打過佢直至Ada支火箭炮)

除左佢衝過黎個下,我就射左佢先。
aquarius 09:27 PM 02-02-19
作者: STRIFE:
Bio3到4明顯係正面進化黎
未必人人buy,但係真係一個劃時代設計呢點應該冇人質疑

bio3 之後嘅正統進化應該係veronica
呢集我嘅評價比2更高

Sent from my iPhone using Gaforum
harakuma 09:50 PM 02-02-19
veronica 真心正

而且佢背景其實係實時3D, 而不是舊3作咁, render3d圖

與其出re 3, 不如 re veronica好過
女裝少年 10:02 PM 02-02-19
5同6既電影感我好鍾意

可能係人老左
已經唔可以玩返以前第一代至CV咁
開頭拎件KEY ITEM要到中後段先用得著
響同一個位兜嚟兜去既BIO

同埋佢個世界觀設定
生化武器已經普及地比恐怖份子使用
再唔係你返工去到先知嗰度變左死城
所以個個都full gear
連Anti-Materiel Rifle都有, 罷明用嚟打怪
GN00508771 10:29 PM 02-02-19
作者: Marco:
垃圾七代?垃圾得過五同埋六?
根本第七集完全睇到 CAPCOM 將 biohazard 系列新生化嘅決心
舊果班主角,故事,橫跨二十年
真係你唔悶我都厭
如果一直起用舊角色舊故事,都唔知點繼續做 biohazard 8, biohazard 9......
偏偏 5、6最好賣
jason 仔 10:33 PM 02-02-19
5,6好賣係因為4種落既福啫,5都還好,6堅係垃圾
zzzdx 10:36 PM 02-02-19
作者: GN00508771:
偏偏 5、6最好賣
6只係睇佢有1+2代主角們Raccoon同學會呢個賣點已經夠佢大賣
STRIFE 10:37 PM 02-02-19
作者: aquarius:
bio3 之後嘅正統進化應該係veronica
呢集我嘅評價比2更高

Sent from my iPhone using Gaforum
我講係正面,唔係只係用2d背景既正統
而且4的確係啓發好多遊戲制作人
赤兵尉SETH 10:39 PM 02-02-19
作者: 小昭Teddy:
其實係咪等時間過????
我頭先打到冇晒彈, 用刀仔片佢原來咁岩我又係企佢左手邊, 片左一陣蘇玉華就俾左支火箭砲俾我
睇wiki就話扣到一定血量就兩分鐘倒有火箭砲, 乜都唔做要等4~5分鐘
シェンムー 10:55 PM 02-02-19
CV音樂故事氣氛都係頂級
好期待快啲recv , 還掂原作AW 拎左steve條屍都無下文,不如比返個good end佢好過

STRIFE 11:22 PM 02-02-19
Chaire hardcore S+
隻G4多血到傻
真!DC 11:25 PM 02-02-19
我鍾意6多過5
起碼多幾條線玩又有擬似香港玩
ada篇又重番解迷

作者: 女裝少年:
同埋佢個世界觀設定
生化武器已經普及地比恐怖份子使用
再唔係你返工去到先知嗰度變左死城
所以個個都full gear
連Anti-Materiel Rifle都有, 罷明用嚟打怪
BOW經普到AK咁有錢就買到
7開頭個警察唔信主角講點睇都好奇怪
鈴蘭 11:35 PM 02-02-19
Bio4本身都問題唔大 咁當年CV都唔收得,三上會咁轉型係無可口非
而且重點係Bio4本身自體完成度好高,敵人種類又多,你打到爆機都唔會悶
5同6一無左三上就變左垃圾game

Bio7回歸原點係做得好好......
鈴蘭 11:39 PM 02-02-19
作者: 真!DC:
4開始果幾集最不滿成日都要你全滅清場先比去下個地方,太多強制戰鬥
主角們係執行緊救人/調查任務吧應該避免不必要戰鬥
其實Bio4唔多位要你清場 除左某幾個開門位同守城
詳細請睇ゆっくりレオン超余裕ナイフ縛り

https://www.nicovideo.jp/mylist/40162851
ComeLOLoh 01:13 AM 02-03-19
神谷英樹自爆沉迷《Biohazard Re:2》 被嚇到頭痛壽命都縮減了 -
https://m.gameapps.hk/news/31989/Bio...LTWeVeNiPP8njs
STRIFE 02:06 AM 02-03-19
白金
估唔到最後係差ada同全檔案兩個杯
全檔案個杯真係花時間搵
ComeLOLoh 03:43 AM 02-03-19
Hardcore S+ 可唔可以用藥樽?

已經照根攻略,人地20分鐘,我已經30分鐘…
係咪要由頭黎過?

UPDATE:放棄…超時…
darkvolver 09:02 AM 02-03-19
我用claire standard 打G3已經感覺到很多血.....現在諗緊用刀仔打......
STRIFE 09:37 AM 02-03-19
作者: ComeLOLoh:
Hardcore S+ 可唔可以用藥樽?

已經照根攻略,人地20分鐘,我已經30分鐘…
係咪要由頭黎過?

UPDATE:放棄…超時…
佢地d片真完全係參考,跟足去做一定會慢過預期
睇完之後你要做得快過佢,skip左一d唔要既野

我最初試都係慢左好多
布甸 09:41 AM 02-03-19
休息o左幾日,再戰 Leon normal,
比光頭佬追到氣咳,係圖書館一邊移動o個櫃,
一邊玩貓捉老鼠...
darkvolver 09:49 AM 02-03-19
作者: STRIFE:
佢地d片真完全係參考,跟足去做一定會慢過預期

睇完之後你要做得快過佢,skip左一d唔要既野

我最初試都係慢左好多

發現usb手指開了star office可以不用理會...對於claire來講..

darkvolver 09:55 AM 02-03-19
作者: 布甸:
休息o左幾日,再戰 Leon normal,

比光頭佬追到氣咳,係圖書館一邊移動o個櫃,

一邊玩貓捉老鼠...

個人建議個櫃..清一下喪屍.再推好一半櫃先....否則時間要用極長,另外善用掉下來機關很重要...

昨日發現下水道底層,有一間很大的地方,即拿子彈的地方,可以容納2隻g adult...所以盡量引他們行一邊,再塞手榴彈可以安全離開。g adult一見到你上左岸便不會追你。

第一 ... 19 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 39  ... 最後

返回主題版面