Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

顯示所有圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 14 54 104  ... 最後
攻略及心得交流區>機動戦士ガンダム Gundam: Battle Operation 2 戰略基地
aquarius 11:29 AM 08-05-18
作者: nomezero:
gbo靠隊友就一直都要,但係4個有1個唔識玩個結果會明顯過6個有1個

突擊係抽水同單挑支援/陽動嚇支援縮返埋去+引對方汎用救機減輕前線負擔
單挑汎用既話,你諗下點樣走到好過
雖然用得好既g3好似冇呢個問題
由手機版發出

玩咗幾次都已經明
不過總遇到D人鐘意單抽w

玩支援玩上癮
見隊友圍人或俾人圍就幫手一炮好爽
始終都係鐘意snipper
Kain 11:33 AM 08-05-18
最近玩得400場多玩慣左BEAM
好用過炮好多
炮CD好鬼慢
DanielDaniel 01:21 PM 08-05-18
作者: 鳳熾魂:
都係丫 有場條友低能一開始就人仔由自己飛去人地度=.=結果長期3打4輸
可惜我不是G3只是矛吉:-)
見大把低能隊友,所以好難先升到c-
我估好快又會跌返D。
nomezero 01:26 PM 08-05-18
作者: Kain:
最近玩得400場多玩慣左BEAM
好用過炮好多
炮CD好鬼慢
先勇定78?
巨人砲比上代cd長左難用左
上代78只有牙籤砲1000基礎傷,今集強化左
搞到78更好用
由手機版發出
Kain 01:34 PM 08-05-18
先勇定78?
巨人砲比上代cd長左難用左
上代78只有牙籤砲1000基礎傷,今集強化左
搞到78更好用
由手機版發出
就係低攻果支都覺得慢
睇番上集4.7秒今集6.6秒
差好多播
鳳熾魂 02:33 PM 08-05-18
CD長正常現家個個都一炮斬/圍,Beam真係少用
DanielDaniel 02:42 PM 08-05-18
我基本上高達,大魔,g3同吉姆改都用大砲民工連
砲,後格,cancel後boost, 前boost,後格
非常安定
Hunter 05:31 PM 08-05-18
作者: 鳳熾魂:
都係丫 有場條友低能一開始就人仔由自己飛去人地度=.=結果長期3打4輸
可惜我不是G3只是矛吉:-)
仲有D 傻人剩餘時間唔夠1分鐘都要去人地基地放炸彈 :-)
aquarius 06:07 PM 08-05-18
作者: Hunter:
仲有D 傻人剩餘時間唔夠1分鐘都要去人地基地放炸彈 :-)

之前有講臨完場裝炸彈會高分D
holsety 07:00 PM 08-05-18
作者: aquarius:
之前有講臨完場裝炸彈會高分D
有多少分w?
qwe 07:21 PM 08-05-18
2場贏左,同步失敗屈我脫離
Gundam MK-2 07:28 PM 08-05-18
作者: qwe:
2場贏左,同步失敗屈我脫離
我開始夠人之前睇住其他人接收能力
如果太多三條我會光速離場(因為三條好多都係wifi人,用wifi者唔會多過三條)

我從使用 Tapatalk 的 G8342 發送
aquarius 07:29 PM 08-05-18
作者: holsety:
有多少分w?

唔知啊
要追番前幾個post或都等其他ching解答w
Kain 07:31 PM 08-05-18
爆就高分D,裝無分別
DanielDaniel 10:33 PM 08-05-18
Ace戰本身贏緊,ace衝前去死,直接送分比對面。痴線
Kain 11:23 PM 08-05-18
驗證完
炸機地得分=時間下面果個數字,即敵TEAM總COST
即係等於爆6部機
2分鐘以下炸再加+20%
nomezero 09:26 AM 08-06-18
作者: aquarius:
唔知啊
要追番前幾個post或都等其他ching解答w
爆就正如kain所講最後2分爆會高分d
但係爆係要裝完倒數一分鐘
咁唔夠一分鐘去裝炸彈會點:-)
由手機版發出
qwe 11:17 AM 08-06-18
作者: DanielDaniel:
Ace戰本身贏緊,ace衝前去死,直接送分比對面。痴線
普通都係啦,明明贏緊分走去炸基地打少個仲要炸唔到
支援機企後面都俾人圍企無人幫手
贏緊少少分衝上去送人頭
支援機衝上去打但唔識搵cover
格機格緊泛機衝埋黎搶人頭已後硬直

最燥係用開支援機,咁同場有人用咪俾你用,我換機,但你成場淨係送人頭無作為想點:-)

已經唔係戰術問題,係常識:-)
holsety 11:29 AM 08-06-18
我諗其實對打法冇咩概念想hea ,都係玩泛用la ,學抽水/集抽/圍抽。
對面見你6個一齊。好少亂來心理上。
nomezero 11:40 AM 08-06-18
作者: holsety:
我諗其實對打法冇咩概念想hea ,都係玩泛用la ,學抽水/集抽/圍抽。
對面見你6個一齊。好少亂來心理上。
hea玩唔想死想要有輸出
上前混戰好鬼難,唔知做乜就死左
都係龜遠d趴係度狙擊算
嘩~做乜對面強襲衝過黎,冇人返黎幫我架

呢d心態更多:-)
由手機版發出
aquarius 11:41 AM 08-06-18
今朝最爽
打三場win三場
遇到識唔識玩圍嘅players真係講運

據點支援地圖炮都會計埋擊破數同assist數
不坊多用
DanielDaniel 12:06 PM 08-06-18
昨晚打D場全部都係夠12人就有人走,D人係咁出入。九成係見成班friend先開。咁都算,直情見D隊友爆左唔出擊,長期打少個大家都知咩事。我試過無論我選邊個出世位都係有五隻來圍我,個場明明有隊友。成件事清楚晒,長期唔出擊果個報晒位比對面。最後超大比數落敗。明明入場前全部都係ranking c,完全唔係果回事。
DanielDaniel 12:24 PM 08-06-18
落返D rank反而D場正常好多
pet3 04:36 PM 08-06-18
作者: DanielDaniel:
昨晚打D場全部都係夠12人就有人走,D人係咁出入。九成係見成班friend先開。咁都算,直情見D隊友爆左唔出擊,長期打少個大家都知咩事。我試過無論我選邊個出世位都係有五隻來圍我,個場明明有隊友。成件事清楚曬,長期唔出擊果個報曬位比對面。最後超大比數落敗。明明入場前全部都係ranking c,完全唔係果回事。
仲有死賤人 攻擊自己人

狙擊手 站好位置攻擊

他就用後斬打倒狙擊手

之後用火箭射其他人身後:-)
Hunter 07:49 PM 08-06-18
凡用型最近愛上渣古2改
一粒榴彈射停, 再成排豆送出去好爽

爆就正如kain所講最後2分爆會高分d
但係爆係要裝完倒數一分鐘
咁唔夠一分鐘去裝炸彈會點:-)
由手機版發出
多謝解說, 仲以為無人明我講乜 :-)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 14 54 104  ... 最後

返回主題版面