Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 21 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 41 81 131  ... 最後
攻略及心得交流區>Monster Hunter: World 攻略集會區
qwe 09:47 AM 02-03-18
作者: 雷火武:
冥燈、我自己拎把滅盡龍之制裁去打半個鐘
之後升埋做滅鬼兇器、同fd 2個打、打3x分鐘

見親人地hr解放都係變hr 29
之後出個雙爆鱗仲話要係強勁個體⋯未打住

仲有滅盡龍最難齊既料係大角⋯
冥燈solo 30分鐘+1 打到手痛⋯
原過得HR24可能3古龍我搵人幫手開打少左好多
blackpighk 10:07 AM 02-03-18
作者: qwe:
冥燈solo 30分鐘+1 打到手痛⋯
原過得HR24可能3古龍我搵人幫手開打少左好多
冥燈solo 用槌15分鐘 仲易打過D 火龍

最煩係鋼龍打左30分鐘 最尾靠返camp 拎兩排閃光彈 先打死... 懷疑隻鋼龍唔知有冇1500 血

屍套同炎王都係易打 有300防都易打
鈴蘭 10:10 AM 02-03-18
作者: 赤兵尉SETH:
公會房?
應該得隊員同code先入到
同個房code唔知係咪固定, 如果係可以放頭post
係咪要爆左機先入得公會?我見我自己果個仲黑左唔比用
ゆり 10:33 AM 02-03-18
作者: 鈴蘭:
集會所開,或者比人invite你入

最多加八個
由手機版發出
blackpighk 10:50 AM 02-03-18
上最頂集會區
鳳熾魂 11:17 AM 02-03-18
作者: blackpighk:
冥燈solo 用槌15分鐘 仲易打過D 火龍

最煩係鋼龍打左30分鐘 最尾靠返camp 拎兩排閃光彈 先打死... 懷疑隻鋼龍唔知有冇1500 血

屍套同炎王都係易打 有300防都易打
鋼龍佢風壁果時係唔係都照食閃三古龍最難打我反而覺炎王
冥灯就算啦 最煩係燒地下其他都覺佢易打
ゆり 11:26 AM 02-03-18
炎王最左粉塵好閃 閃到眼痛之外

就得番比地板燒同自爆果下最有殺害性
DanielDaniel 01:30 PM 02-03-18
終於拎晒wiki現時所知既裝衣

今集Solo一定易同快過團戰, 隻貓同部族又勁幫到手
好多時叫救援入黎只係幫隻怪加血
因為識打都係打調查,同一個任打火龍join故事比佢飛來飛去打成廿幾分鐘。打調查個個帶晒閃光,閃中一下四人圍佢倒地
赤兵尉SETH 01:42 PM 02-03-18
作者: ゆり:
集會所開,或者比人invite你入

最多加八個
由手機版發出
應該無上限, 依家呢度都有15個

公會房code唔係固定, 之後再安排時間收人分卡
ゆり 01:46 PM 02-03-18
應該無上限, 依家呢度都有15個

公會房code唔係固定, 之後再安排時間收人分卡
我指每人可加既公會數量
由手機版發出
赤兵尉SETH 01:53 PM 02-03-18
過埋"村"最終任,可以入4個人, 但限時25分應該係迫你solo
無最麻煩既轟炸機同歷戰体, 9星任仲係藍色clear, 應該仲有野打

雷火武 02:19 PM 02-03-18
有沒有人知超會心珠要咩料整
而家用全套滅盡龍a裝但未裝珠
赤兵尉SETH 03:33 PM 02-03-18
護石?
雌火雄火冥灯玉+龍晶原石
神風@AMD 08:07 PM 02-03-18
中左bug,等更新
不過見人第一日就話send信去投訴,而家更新左幾次都無回音

巴哈好似有折衷既解決方法
零式 10:07 PM 02-03-18
HR29兩隻爆鱗咩料呀.....攻擊力超高

點打
赤兵尉SETH 10:33 PM 02-03-18
安全打法就用弓弩射
如果要近戰就等佢正常狀態集中攻擊腳, 整跌佢會一段時間生唔到炮彈
pureman 11:17 PM 02-03-18
Thx 雖然斷線,最後都過到熔山龍
多謝兄弟幫忙
大覺屋師真 12:48 AM 02-04-18
作者: 零式:
HR29兩隻爆鱗咩料呀.....攻擊力超高

點打
我用大劍solo搞掂
(第一場開救難,又係變成焗食街客三死)
最重要爆紅狀態回避重視,真係有機會先插一刀就走,等佢發完癲先再打
最好先斷尾,因為條尾太多炸彈跌落嚟.前又跌後又跌無位走
地利適合騎乘盡量騎左先,騎上去轉位狂插條尾出埋大招都有少少幫助斷快dd(當然平時斬得準嘅人,應該吾似我依d低手在乎靠咁樣斬多下)

又當然最佳都係用遠程
應該屈斬裂彈ok啦?

如果要近戰就等佢正常狀態集中攻擊腳, 整跌佢會一段時間生唔到炮彈
原來可以咁架
暗黑騎士 10:16 AM 02-04-18
不入虎穴邊度攞2塊肉
真十人€ 11:00 AM 02-04-18
作者: 暗黑騎士:
不入虎穴邊度攞2塊肉
作者: 真十人€:
要穿過啲藤
可以睇上圖
暗黑騎士 11:16 AM 02-04-18
Thanks
赤兵尉SETH 01:46 PM 02-04-18
作者: 大覺屋師真:

原來可以咁架
我係睇game內個怪物圖鑑知道, 入面d資訊意外地有用
仲有講打古龍要用封龍力武器消氣牆, 唔係用毒
DevilElvis 07:08 PM 02-04-18
想問500萬出貨達成獎品去邊dl?

e家無乜時間打…仲係hr5……有冇人link機
tao08 07:44 PM 02-04-18
呢度有冇開小隊,可唔可以join
赤兵尉SETH 07:59 PM 02-04-18
作者: DevilElvis:
想問500萬出貨達成獎品去邊dl?

e家無乜時間打…仲係hr5……有冇人link機
禮品要去自己間房搵貓管家拎

作者: tao08:
呢度有冇開小隊,可唔可以join

但今晚開唔到機, 會再按排時間加人
標籤:Monster Hunter: World 攻略, 魔物獵人 世界
第一 ... 21 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 41 81 131  ... 最後

返回主題版面