Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 17 57  ... 最後
攻略及心得交流區>Xenoblade 2『異度神劍2』|攻略及心得交流︱**劇透請spoiler**
MO 06:14 PM 12-03-17
點樣喺一堆怪中引一隻過黎打,
(最初初教學有講...但唔記得按乜制...)
qqchocolate1234 06:48 PM 12-03-17
作者: MO:
點樣喺一堆怪中引一隻過黎打,
(最初初教學有講...但唔記得按乜制...)
Lock完按下制扔石仔
CardGameDan 06:56 PM 12-03-17
作者: 代官:
邊個天才諗技能cd係普攻次數來減少...
上兩集都係real time...........
今集d怪又成日跑來跑去
走遠左又要用蟻一樣的速度追
戰鬥作業感又重
用普攻儲戰技的原因係上兩集個自動攻擊好影薄,尤其加左「取消攻擊」之後普攻的重要性比上兩集都過左好多

戰鬥作業感重就係個神劍連技系統大幅侷限左可能性,變成好早的時期就場場用番咁上下的必殺技順序打落去,打耐左當然會悶
MultiPASS 07:38 PM 12-03-17
作者: joeshpwai:
打唔贏第5章既大佬。。巴格爾的劍鋒 (36lv&38lvboss)
有冇人巴打可以指教下我。話我知咩裝備岩打
我隊伍平均43lv。
電力線打到一半hp.部主機械人38lv果隻就會發巔。
我自己用兩個blade係電屬性,最後貯超必IV行chain。
希望你快啲過到。
joeshpwai 08:11 PM 12-03-17
作者: MultiPASS:
我自己用兩個blade係電屬性,最後貯超必IV行chain。
希望你快啲過到。
已經過左啦.thank
第6章中。
joeshpwai 08:16 PM 12-03-17
作者: rinxlun:
依家響地度走來走去,已經見到好多係要用技能先過到既地方,遲吓玩到咁上吓真係可以再返轉頭睇睇
想問吓大家,抽返黎果班大眾面,大家係咪唔會點練佢地架??
大眾面會放走佢拎道具。
或 第3章 僱傭選項開左叫佢做 Mission
lunn 08:22 PM 12-03-17
大眾面會放走佢拎道具。
D Blade無得過繼比其他人架可??
野良猫 08:25 PM 12-03-17
大眾面會放走佢拎道具。
叫佢哋出任好似浪費啲,因為出任都會擴展技能表
我盡量都派有頭有面去,唔夠人或技先夾幾隻落去
joeshpwai 08:37 PM 12-03-17
作者: 野良猫:
叫佢哋出任好似浪費啲,因為出任都會擴展技能表
我盡量都派有頭有面去,唔夠人或技先夾幾隻落去
我就每個角色3位有派頭既人。
多出黎既派頭加 d 2打6角色去做mission。做左一兩次感覺到浪費。。。
為左主線順利又唔想浪費左mission。我依家唔做僱傭mission.
如無未要唔搞佢。
野良猫 08:41 PM 12-03-17
我就每個角色3位有派頭既人。
多出黎既派頭加 d 2打6角色去做mission。做左一兩次感覺到浪費。。。
為左主線順利又唔想浪費左mission。我依家唔做僱傭mission.
如無未要唔搞佢。
但權利書嗰最好做咗先,然後成為該店老闆,拎咗嗰小小著數先
同埋個團升級後又會多咗任,啲報酬又會靚啲
joeshpwai 08:41 PM 12-03-17
作者: rinxlun:
D Blade無得過繼比其他人架可??
有師兄已經講左一個道具叫超頻 去Blade換人.
重講左係貴重品黎。我拎左個但唔知道咩黎。亂用左。。
同埋好似同故事後期有關系。我用左起茄哩啡到。。可惜。
mrk 08:43 PM 12-03-17
相比 XB1 今集多左攪笑位。
焰一定吸唔少男玩家眼睛。

玩到第3章開始要強迫升 劍既被動技玩主線。
女主焰 同 今集人設正正係吸引我入坑的主因(另外有中文化實在太好啦!)

PS:冇諗到有幾多攪笑位(玩得幾輕鬆!)
PS2:希望老任HD化埋個XB1去switch到啦!(new3DS版畫質太崩啦!只玩左1次頂唔順,加上又唔做埋中文化!)
mrk 08:49 PM 12-03-17
請問下各位,
Q1:故事中劍主=類似Hunter o既職業??
Q2:女主焰=神劍中的精靈??
捲毛老爺 09:21 PM 12-03-17
第2章救貓女話要去樹根玩潛入個位係邊,我搵唔到,麻煩哂。
joeshpwai 09:33 PM 12-03-17
作者: mrk:
女主焰 同 今集人設正正係吸引我入坑的主因(另外有中文化實在太好啦!)

PS:冇諗到有幾多攪笑位(玩得幾輕鬆!)
PS2:希望老任HD化埋個XB1去switch到啦!(new3DS版畫質太崩啦!只玩左1次頂唔順,加上又唔做埋中文化!)
呢集其他女角其實都整得幾吸引。好想睇烏龜既Blade除眼鏡。

XB1 起WII出先。畫面俾3DS靚。
MultiPASS 09:58 PM 12-03-17
作者: 捲毛老爺:
第2章救貓女話要去樹根玩潛入個位係邊,我搵唔到,麻煩哂。

出左街冇帶機所以記唔到個名,
戰艦側面(去到農田個位)對出有地方可以行落去...
MultiPASS 10:01 PM 12-03-17
作者: mrk:
請問下各位,
Q1:故事中劍主=類似Hunter o既職業??
Q2:女主焰=神劍中的精靈??
玩落去你就會明白,講太明會嚴重劇透。
joeshpwai 10:25 PM 12-03-17
雪國主線真心罵左出黎。哈哈。
雪國落去果條路未免太長啦吧。。邊行邊猜疑有冇行錯路。。。。
捲毛老爺 10:25 PM 12-03-17
出左街冇帶機所以記唔到個名,
戰艦側面(去到農田個位)對出有地方可以行落去...
搵到,唔該哂

最強軍官其實係女既架?
joeshpwai 10:27 PM 12-03-17
搵到,唔該哂

最強軍官其實係女既架?
百份百係。
aquarius 11:01 PM 12-03-17
玩落去你就會明白,講太明會嚴重劇透。
我仲記得上一集嗰巨神界點形成..
捲毛老爺 11:18 PM 12-03-17
想問問基本野,係咪所有戰鬥冇2個回復技就唔洗打?
Wind King 12:24 AM 12-04-17
今集d雜魚都好多血, 一隻打好耐
MultiPASS 12:53 AM 12-04-17
想問問基本野,係咪所有戰鬥冇2個回復技就唔洗打?
焰第一戰技就會跌回復瓶,白虎都有。
可以check下blade入面嘅描述,右下角用L/R掣選擇
新月 01:31 AM 12-04-17
百份百係。
皇帝叫佢 家姐
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 17 57  ... 最後

返回主題版面