Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 26 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 46  ... 最後
攻略及心得交流區>Xenoblade 2『異度神劍2』|攻略及心得交流︱**劇透請spoiler**
fortel 11:48 AM 12-21-17
作者: charcsc2000:
想問清楚, 係用戰技先可以儲必殺技???
咁第一下的戰技係咪不斷移動第一下儲戰技???
然後先普123+戰技打人會痛d???
儲必殺技係靠戰技 / 換blade 就可以

戰技靠普天攻儲,不過你去食d 甜品斬2下就出到戰技

基本上打後你唔會有機會出到第2刀普攻,d 技cd快到你出唔切

前期就可以靠拉斬狂出第1刀黎儲戰技
yuhchan5 12:09 PM 12-21-17
作者: martinyau1979:
THX

芳的疑問
佢比真一下插中, 但點解無變番核心, 仲有神劍唔係唔會死既咩...........
我都唔係好明
但係好似話佢係人同神劍融合ge噬人者,同之前個阿伯一樣,係會生老病死
lunn 12:36 PM 12-21-17
去到太陽之門
唔夠真打
一來佢lv66,高過我,我平均都係得60
二來佢招回復無效真係唔知點搞,開場十幾秒就比佢封左回復技,之後就死…
fortel 01:18 PM 12-21-17
作者: rinxlun:
去到太陽之門
唔夠真打
二來佢招回復無效真係唔知點搞,開場十幾秒就比佢封左回復技,之後就死…
除左頂血同屈無限羈絆返生都真係唔知點搞
lunn 01:45 PM 12-21-17
作者: fortel:
見其他人打到去依個位大約都係lv65左右
我可能都要去做吓其他野升吓lv先

同埋想問吓,傭兵村果度,果D好似梯田既位,有兩座係特別高,跳唔到上去,但又見到上面係有D觸發點,想問吓係點樣先上到去架
fortel 01:52 PM 12-21-17
見其他人打到去依個位大約都係lv65左右
我可能都要去做吓其他野升吓lv先

同埋想問吓,傭兵村果度,果D好似梯田既位,有兩座係特別高,跳唔到上去,但又見到上面係有D觸發點,想問吓係點樣先上到去架
搵位發動 潛水 上,有其他支線任既野黎
lunn 02:34 PM 12-21-17
搵位發動 潛水 上,有其他支線任既野黎
我唔係好見有水入面既發動位…再去睇吓先
依家做緊hana JD Mode個支線,睇黎又係D煩野…
RPG之鬼 02:57 PM 12-21-17
我唔係好見有水入面既發動位…再去睇吓先
依家做緊hana JD Mode個支線,睇黎又係D煩野…
點都唔夠謎之壁畫煩

去到太陽之門
唔夠真打

係咪近爆機位置?
現在還在第8章做任務,已經去到68級了
RPG之鬼 03:08 PM 12-21-17
作者: yuhchan5:
我都唔係好明
但係好似話佢係人同神劍融合ge噬人者,同之前個阿伯一樣,係會生老病死
未玩到解答

所以都唔知有有冇解答
果段話佢個核石得一半,所以有可能還有另一半存在,因此沒有消失……掛

RPG之鬼 03:12 PM 12-21-17
想問清楚, 係用戰技先可以儲必殺技???
咁第一下的戰技係咪不斷移動第一下儲戰技???
然後先普123+戰技打人會痛d???
普攻會儲戰技
普攻第三組出戰技會儲好多必殺技
移動普通好處是好快儲好戰技
lunn 03:28 PM 12-21-17
作者: RPG之鬼:
點都唔夠謎之壁畫煩
係咪近爆機位置?
現在還在第8章做任務,已經去到68級了
我依家第9章架喇
所以我諗緊係咪真係要升吓lv
主角先岩岩lv60
之前我都係避得就避,好多位都係鬼鬼鼠鼠咁行過

謎之壁畫係響邊條村呀??

黎緊又要升貓女既影景技…
其實要升唔係問題
最慘都係唔知要打咩同食咩
有時上網搵到知道要打咩
但又唔知個位置…玩依隻game真係好考你對隻game既愛有幾深…
charcsc2000 03:46 PM 12-21-17
儲必殺技係靠戰技 / 換blade 就可以

戰技靠普天攻儲,不過你去食d 甜品斬2下就出到戰技

基本上打後你唔會有機會出到第2刀普攻,d 技cd快到你出唔切

前期就可以靠拉斬狂出第1刀黎儲戰技
好的, 因為玩到第二章, 開始WIN唔到, 成日死....
RPG之鬼 03:46 PM 12-21-17
我依家第9章架喇
所以我諗緊係咪真係要升吓lv
主角先岩岩lv60
之前我都係避得就避,好多位都係鬼鬼鼠鼠咁行過

謎之壁畫係響邊條村呀??

黎緊又要升貓女既影景技…
其實要升唔係問題
最慘都係唔知要打咩同食咩
有時上網搵到知道要打咩
但又唔知個位置…玩依隻game真係好考你對隻game既愛有幾深…
基本上升能力的怪都唔駛等天氣,差極行多次成個地圖就得,係果啲採摘任務先難頂
charcsc2000 03:47 PM 12-21-17
普攻會儲戰技
普攻第三組出戰技會儲好多必殺技
移動普通好處是好快儲好戰技
好的, 我見普1移動儲技速度勁快...
之前不識玩, 成日慢慢普123...唔夠隻山羊打..佢一出爆發技就扣勁多HIT死左...
lunn 03:51 PM 12-21-17
有冇練功好地方介紹呀?
RPG之鬼 03:57 PM 12-21-17
好的, 我見普1移動儲技速度勁快...
之前不識玩, 成日慢慢普123...唔夠隻山羊打..佢一出爆發技就扣勁多HIT死左...
其實移動普攻基本上唔會用,只會在需要回血先先用,始終第三次儲必殺技多,一些人物能力要靠打爆屬性球先會獲得(好奇怪,試了即使用了CHAIN ATTACK,但唔成功人物相關能力係唔會加點??)
RPG之鬼 04:00 PM 12-21-17
有冇練功好地方介紹呀?
一直有打傭兵就去旅館瞓,有名怪都唔算加得多
lunn 04:17 PM 12-21-17
一直有打傭兵就去旅館瞓,有名怪都唔算加得多
之前有人話去世界樹打返果隻響外圍既機械人
順便可以刷item,但我殺左佢一次之後…我搵唔返佢個墓出黎………之前唔想打果時明明都仲見到…
野良猫 04:20 PM 12-21-17
有冇練功好地方介紹呀?
搵精英怪打

通常我都搵啲高自己十幾個lv去打
打唔到先再搵低啲lv嘅打
lunn 04:31 PM 12-21-17
作者: 野良猫:
搵精英怪打

通常我都搵啲高自己十幾個lv去打
打唔到先再搵低啲lv嘅打
我依家搞緊Hana個JD任…搞完之後應該會去升吓Lv先再去打真
charcsc2000 05:14 PM 12-21-17
其實移動普攻基本上唔會用,只會在需要回血先先用,始終第三次儲必殺技多,一些人物能力要靠打爆屬性球先會獲得(好奇怪,試了即使用了CHAIN ATTACK,但唔成功人物相關能力係唔會加點??)
即係始終係普123咁儲戰技實際d???
RPG之鬼 05:24 PM 12-21-17
即係始終係普123咁儲戰技實際d???
睇你自己習慣,由於最初我不知道有這種方式,就真係三刀一儲
PatrickNo42 05:58 PM 12-21-17
好的, 因為玩到第二章, 開始WIN唔到, 成日死....
第二話開頭得補師同攻擊手,d怪平均Lv又同等以上,打得辛苦係正常
過多陣主線等到三隻腳齊哂之後就會順d

另外關於戰鬥心得果d其實唔洗咁急問,基本系統要去到第四話先解鎖完
你慢慢過主線等佢教學,再唔明先問都唔遲

後面cancel手段多左都唔爭在第三下多果少少啦
再唔得咪裝埋首飾
RPG之鬼 06:02 PM 12-21-17
作者: PatrickNo42:
第二話開頭得補師同攻擊手,d怪平均Lv又同等以上,打得辛苦係正常
過多陣主線等到三隻腳齊哂之後就會順d

另外關於戰鬥心得果d其實唔洗咁急問,基本系統要去到第四話先解鎖完
你慢慢過主線等佢教學,再唔明先問都唔遲

後面cancel手段多左都唔爭在第三下多果少少啦
再唔得咪裝埋首飾
後面用光基本上都唔駛理cancel,但唔用呢啲角色就唔同
fortel 06:30 PM 12-21-17
我依家搞緊Hana個JD任…搞完之後應該會去升吓Lv先再去打真
去刷石啦,一到刷你會發現d lv 好似火箭咁升

Sent from my iPhone using Gaforum
第一 ... 26 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 46  ... 最後

返回主題版面