Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-18-19, 07:24 AM   #14076
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
正樹命中仲差,唔好追

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-19, 09:24 AM   #14077
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
岩岩刷到盾zero其實開唔開得局?定最好都係有變態先開局?

我從使用 Tapatalk 的 LG-H930 發送
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-19, 09:27 AM   #14078
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
盾zero行得太慢已經唔係top ace
由手機版發出
J+1 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-19, 09:31 AM   #14079
ShinDou

咁繼續刷變態開局先 XD

舊 10-18-19, 01:14 PM   #14080
LordofNightmare
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2014
攻嚟講變態至少重有3個月可以威到嘅

仍然唔算太多組合打唔到
雖然我係無抽到
LordofNightmare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-19, 01:52 PM   #14081
ShinDou

終於刷到變態開局

大器仲有射sf,盾f91,盾創性,紫哈曼omg,盾hinu,r35老虎,藍激勵哥,紫翼霸omg,黑騎,孖女筆頭,海賊戰隊,m9d,拳黑兔,盾美少年,純白,紫原創教官,宇宙刑事,00細妹

呢堆有冇邊隻鬥雞 精霸 之類有用?

而家d pickup pool有冇邊d幫到打精霸? Thanks

舊 10-18-19, 02:21 PM   #14082
Crazy Gamer

都係主睇指揮/開場珠

要盾美少年嗰版啱啱換走咗,其他key機真係要到嗰版先記得到

pvp就有變態就夠,其他嘅都係睇開場珠同一氣
LordofNightmare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-19, 02:26 PM   #14083
ShinDou

鬥雞20c變態已經14c,得番6c用,唔識組 XD 好似唔夠機

舊 10-18-19, 02:52 PM   #14084
ShinDou

暫時都係十字陣是但塞夠廿c算,等有送珠指揮低c機先換到落去

留石完全唔射等有精霸key機pool先射?

舊 10-18-19, 05:35 PM   #14085
Crazy Gamer

我冇變態唔清楚,不過單靠佢p征應該可以輕鬆打到33
舊 10-18-19, 09:53 PM   #14086
ShinDou

頭先死剩凸爆變態單挑凸2SENIA爭D唔夠打,幾驚俾佢打左99條命,佢BUFF到盡下下開必扣3萬幾,磨左好耐要招必CRI到扣萬幾先殺到,唔係佢冇放防衛技炒左好耐 @@

普攻打落去唔CRI扣得2千幾佢補番4千幾,唔知點解硬成咁,佢100%輕減加65%特甲輕減,係咪因為俾人打果陣會解除弱體化所以拆唔到特甲﹖不過補4千又係睇唔明,係咪100%侵蝕既效果黎﹖浪費化+5又係唔知咩黎

定其實呢部係特登出黎俾人放守陣陰變態﹖

諗緊好唔好抽隻番黎,變態應該驚多段HIT招秒佢,有時打果D陣放SENIA係佢前面坦,SENIA應該冇咁驚多段HIT﹖拆唔到特甲高減傷又俾人1扣血就補25%

此篇文章於 10-18-19 10:14 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 10-19-19, 01:05 AM   #14087
王蛇
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2003
引用:
作者: ShinDou 查看文章
頭先死剩凸爆變態單挑凸2SENIA爭D唔夠打,幾驚俾佢打左99條命,佢BUFF到盡下下開必扣3萬幾,磨左好耐要招必CRI到扣萬幾先殺到,唔係佢冇放防衛技炒左好耐 @@

普攻打落去唔CRI扣得2千幾佢補番4千幾,唔知點解硬成咁,佢100%輕減加65%特甲輕減,係咪因為俾人打果陣會解除弱體化所以拆唔到特甲﹖不過補4千又係睇唔明,係咪100%侵蝕既效果黎﹖浪費化+5又係唔知咩黎

定其實呢部係特登出黎俾人放守陣陰變態﹖

諗緊好唔好抽隻番黎,變態應該驚多段HIT招秒佢,有時打果D陣放SENIA係佢前面坦,SENIA應該冇咁驚多段HIT﹖拆唔到特甲高減傷又俾人1扣血就補25%
技能升到幾多,對面有沒有5部機?

對面仲可以技能再減傷40%,沒升減傷無效必殺?用普攻倍率會唔夠

舊 10-19-19, 08:46 AM   #14088
ShinDou

對面得3部機,我變態招必MAX,不過PA冇咩點升,邊有錢,RANK2升3要幾十萬,對面應該都冇咩點升,見佢都係RANK11,睇佢能力似係機都冇改盡 XD

估遲D可能有用靠佢坦,結果都係爬左兩次半山抽左隻番黎,特效4隻齊晒有1隻,係咪抽埋積加拎埋合體技黎用好D﹖

此篇文章於 10-19-19 08:56 AM 被 ShinDou 編輯。
舊 10-19-19, 09:28 AM   #14089
Crazy Gamer

如果夠料改晒啦兩部刃馬係比想像中強
舊 10-19-19, 09:49 AM   #14090
ShinDou

見人擺凸爆食通,凸3積加,前面送珠機,1開波唔夠佢快俾佢合體技1野秒晒 @@ 變態要升爆晒加行動PA先快得過食通開技﹖佢食通疾驅5行動5

諗諗下開頭既最大問題係冇咁多限凸,儲得黎之後可能又有新神機出

其實係咪應該首抽狂抽正樹POOL抽到凸爆用住先算,正樹POOL頭3STEP保底1SSR,STEP4有十隻40% SSR

平時單騎打下低分帶D陣正樹應該都夠用﹖

結果又刷過首抽變態,刷1次就出左 XD 今次狂射正樹射到凸爆就停先 XD

此篇文章於 10-19-19 12:28 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 10-19-19, 07:16 PM   #14091
王蛇

引用:
作者: ShinDou 查看文章
見人擺凸爆食通,凸3積加,前面送珠機,1開波唔夠佢快俾佢合體技1野秒晒 @@ 變態要升爆晒加行動PA先快得過食通開技﹖佢食通疾驅5行動5

諗諗下開頭既最大問題係冇咁多限凸,儲得黎之後可能又有新神機出

其實係咪應該首抽狂抽正樹POOL抽到凸爆用住先算,正樹POOL頭3STEP保底1SSR,STEP4有十隻40% SSR

平時單騎打下低分帶D陣正樹應該都夠用﹖

結果又刷過首抽變態,刷1次就出左 XD 今次狂射正樹射到凸爆就停先 XD

三部6000速+(有的話)兩個MAX技3000=9000
龍卷5000+900+2XX+L技500=6600左右

PVP仲有體型補正變態係再快D,對方就係快你少少
最少要升個速度技能保險一下

舊 10-19-19, 07:23 PM   #14092
ShinDou

見有人守陣放隻紫精霸大佬受傷補滿血仲要唔中異常﹖點殺佢﹖仲要成廿幾萬血 @@
舊 10-19-19, 08:29 PM   #14093
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

用侵蝕攻擊,用變態普攻三連擊

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 10-19-19, 09:06 PM   #14094
ShinDou

侵蝕係降最大血量﹖但隻野好似同SENIA1樣俾人打會解狀態﹖應該1樣照補到血﹖@@
舊 10-19-19, 09:11 PM   #14095
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

侵蝕係將血量上限削減無得回復,不過大約削到1/10 總血量就唔可以再削...

因為變態係100%侵蝕所以唔會回到血

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 10-19-19, 09:15 PM   #14096
ShinDou

THANKS,但之前我隻變態斬SENIA唔知點解都俾佢補到4千血 @@

同埋點解頭先見人變態可以組正樹﹖佢兩隻VCOST都少左1既﹖
舊 10-19-19, 09:39 PM   #14097
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

必殺無爆擊?? 中了侵蝕條血條會變灰黑色....

所有機嘅機師 pa 練滿lv 5 會減1c.. 所以先叫13c 1c 機....

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 10-19-19, 10:01 PM   #14098
ShinDou

可能冇爆 XD 變態好似冇百爆 XD
舊 10-19-19, 10:12 PM   #14099
王蛇

講真對新手來說,官方派的錢根本少得可憐根本升唔到技,RANK

新手忍返半年左右先可能儲到一部機的錢(官方:你可以用石升

舊 10-19-19, 10:39 PM   #14100
ShinDou

試打隻紫大佬又真係侵蝕完就唔補血,之前應該真係冇爆擊既關係

未棄之前明明D錢多到用唔晒 XD 3周年開始PA就變左咁燒錢﹖其實打咩拎錢最快﹖

不過而家變態都好多陣唔打得,例如少機既合體技/正樹陣,未必夠人快,始終人地多數升爆晒行動技

此篇文章於 10-19-19 10:53 PM 被 ShinDou 編輯。

標籤
スパクロ, スーパーロボット大戦X-Ω, 本區金句:營運都要賺錢嫁, 極西支部, 超級機器人大戰 X-Ω

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
J League 討論區 泰利 體育版 131 08-17-14 12:19 PM
[憤怒鳥] MKJJPOP 討論區 歌絲˙暮斯 ~清談館~ 34 07-07-14 05:54 PM
Xenosaga 討論區 + 爆機畫面 Legends 攻略及心得交流區 296 06-10-04 08:00 PM

現在的時間是 04:29 PM

手機版 | APP版