Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-29-14, 06:08 PM   #1251
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: leungky1 查看文章
bf是在深刻歷史根基下,不會輕視兒童智商,讓大人都有得著嘅合家歡節目

呢套係無任何根基下,依舊輕視ACG界智商,讓大家得到一次宣洩壓力機會嘅過場節目
同製作組,我情願佢將另一邊套兄妹兩季,呢套一季重好……(雖然一季後我肯定更唔知想點)

舊 06-29-14, 06:35 PM   #1252
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
引用:
作者: 尼路 查看文章
同製作組,我情願佢將另一邊套兄妹兩季,呢套一季重好……(雖然一季後我肯定更唔知想點)
嗰邊唔夠份量

呢邊就唔知點解會一開始定左超長篇……
我真係想知邊個電擊編輯搞出嚟……
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-14, 06:52 PM   #1253
nomezero
Game Master

註冊日期: Jul 2004
PSN  IDnome0818
引用:
作者: sunhikari 查看文章
只係動畫唔知做唔做姐, 反正光井黎講初賽只係陽動作戰

小說透
複賽個陣全部人以為光井會做返初賽的野,全部帶黑超,最後變成全體因為黑超問題而自炒(除光井外,因為佢無帶)
咁叫乜
複賽
唔記得複賽光井有冇帶
不過光井係複賽冇再發光
改為彎位變暗
所以其他選手就算唔抄
過彎時都變到慢好多

劇情上如果神叫光井中場先發光都冇咁惹人反感
又唔係做唔到相同效果.....
反正係任何情況突然中閃光彈都好難維持

舊 06-29-14, 07:12 PM   #1254
sunhikari
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDHikariLeung
XBox Live Gamertagsunhikari
引用:
作者: nomezero 查看文章
複賽
唔記得複賽光井有冇帶
不過光井係複賽冇再發光
改為彎位變暗
所以其他選手就算唔抄
過彎時都變到慢好多

劇情上如果神叫光井中場先發光都冇咁惹人反感
又唔係做唔到相同效果.....
反正係任何情況突然中閃光彈都好難維持
回:複賽
光井係複賽冇帶黑超
而係選手們因為帶左黑超, 有好多灣位的暗位睇唔到,好多都因為咁而自炒,無記錯複賽係黃昏進行的
基本上都係上帝教出黎

此篇文章於 06-29-14 07:22 PM 被 sunhikari 編輯。
sunhikari 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-14, 08:07 PM   #1255
casio

註冊日期: Apr 2005
引用:
光井係複賽冇帶黑超
而係選手們因為帶左黑超, 有好多灣位的暗位睇唔到,好多都因為咁而自炒,無記錯複賽係黃昏進行的
基本上都係上帝教出黎

其實……
有帶,開賽有講「不只穗香,其餘兩人也戴了護目鏡」

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-14, 08:26 PM   #1256
Iro
God of Gamer
魔法學園學生

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: ouki 查看文章
應該說上帝玩文字。。。不淮用魔法搞對手。。。但冇講過不可以對其他野出魔法

只係一D玩GAME時係RULE到找冇明確寫明的手法。。。
不如過檔去NGNL玩下
Iro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-14, 08:33 PM   #1257
尼路
The One

引用:
作者: Iro 查看文章
不如過檔去NGNL玩下
佢會俾另一對兄妹玩死吧……

舊 06-29-14, 08:50 PM   #1258
小忍~~
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: Iro 查看文章
不如過檔去NGNL玩下
係魔法高校D人太單純jei
小忍~~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-14, 09:09 PM   #1259
ikari28
Crazy Gamer

註冊日期: May 2006
PSN  IDlktang28
XBox Live Gamertagikari 28
引用:
我想話,光井個場而家動畫先係初賽,之後先係主菜
引用:
光井係複賽冇帶黑超
基本上都係上帝教出黎
引用:
作者: casio 查看文章
其實……
有帶,開賽有講「不只穗香,其餘兩人也戴了護目鏡」
低能
唔記得對場地做左d乜手腳,但係帶黑超既人(包括光井在內)睇到既場地同真實場地有出入,其他人全部行唔到最靚條線,光井比神調校到唔用眼都可以跟住條靚線走

其實呢個講法好奇,因為呢類比賽所有選手都一家會死記左最靚條線係點,唔會到時先決定點行

巫女控工作日記 Wonder Festival 2015夏

點解今時今日[多機種]既意思已經變成PS123456789
ikari28 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-14, 09:21 PM   #1260
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: ikari28 查看文章
低能
唔記得對場地做左d乜手腳,但係帶黑超既人(包括光井在內)睇到既場地同真實場地有出入,其他人全部行唔到最靚條線,光井比神調校到唔用眼都可以跟住條靚線走

其實呢個講法好奇,因為呢類比賽所有選手都一家會死記左最靚條線係點,唔會到時先決定點行
因為自動導航未發明?

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-14, 09:34 PM   #1261
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
睇埋今集水光,已經對呢套嘢近乎無言
點解你地仲要向神挑戰呀

神說要有光就有光

舊 06-29-14, 09:36 PM   #1262
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
目的

第一場既閃光彈係為決賽舖路

第二場各校都戴哂墨鏡
但因為戴左墨鏡後暗位變得更暗而要提早減速
同埋記得好似話有落幻覺之類 (呢樣真係唔多記得)

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-14, 10:25 PM   #1263
FREDDY@o@

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDfreddy_lam
其他學生是豬, 是這作品的基本設定

舊 06-29-14, 10:42 PM   #1264
Hunter

註冊日期: Jan 2002
呢套作品一向都係主角群先有正常思考力(不是聰明)
其他人都無腦的

此篇文章於 06-29-14 10:45 PM 被 Hunter 編輯。
Hunter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-14, 12:10 AM   #1265
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: FREDDY@o@ 查看文章
唔好侮辱豬,豬實際係智商好高既家畜

今朝睇完依邊笑完無聊走去翻睇一次上年套GATCHAMAN CROWDS,深深咁體會點解人地得12集仲有半集總集篇可以講咁多野

依邊睇左咁耐都唔知個故事有咩推進,甚至除左比作者打飛機用之外既存在意義我都講唔出(?

英國說大家抱團死

此篇文章於 06-30-14 12:14 AM 被 細路翔 編輯。
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-14, 12:34 AM   #1266
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
引用:
作者: FREDDY@o@ 查看文章
引用:
作者: 細路翔 查看文章

今朝睇完依邊笑完無聊走去翻睇一次上年套GATCHAMAN CROWDS,深深咁體會點解人地得12集仲有半集總集篇可以講咁多野

依邊睇左咁耐都唔知個故事有咩推進,甚至除左比作者打飛機用之外既存在意義我都講唔出(?
佢無錯
好多角色都好高iq(豬)
只係主角係上帝b

舊 06-30-14, 01:47 AM   #1267
leungky1

註冊日期: Jul 2009
引用:
作者: 細路翔 查看文章

我們仍未知道那開場世界背景的用途。
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-14, 03:00 AM   #1268
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
我對於一個放閃光彈閃人唔叫攻擊對手既世界感到絕望:0)

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-14, 07:26 AM   #1269
casio

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: GUSTAV 查看文章
我對於一個放閃光彈閃人唔叫攻擊對手既世界感到絕望:0)
其實賽程容章妨礙對手,但禁止直接對人使用魔法……不過我唔知對水用閃光彈同對人用閃光彈有咩分別

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-14, 07:44 AM   #1270
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: casio 查看文章
其實賽程容章妨礙對手,但禁止直接對人使用魔法……不過我唔知對水用閃光彈同對人用閃光彈有咩分別
水係死物
人係生物

裁判咁定義所以冇犯規?

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-14, 07:50 AM   #1271
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: 埃及使者 查看文章
水係死物
人係生物

裁判咁定義所以冇犯規?
很多作品被限制 不能攻擊xx

所以我們打xx後方石
這種行為不是大家也見慣嗎 ? (ex 卡修千年月石篇,地平線的巫女 特別後者)

閃光不扣HP 也是原因之一吧

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊

此篇文章於 06-30-14 07:52 AM 被 pet3 編輯。
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-14, 08:27 AM   #1272
尼路
The One

其實想想下直接制做旋渦/結冰都係對水用魔法唔係對人呀,點解唔直接咁做

舊 06-30-14, 08:35 AM   #1273
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: 尼路 查看文章
其實想想下直接製做漩渦/結冰都係對水用魔法唔係對人呀,點解唔直接咁做
你叫體能笨蛋的她去做這種影響水面的
他炸完就自己掉落水了

而且她是光系特化型 (對 ,動畫完全沒提,她用光的能力比深雪還強幾倍

飛行中的飛機完全隱形
真正的邪眼(光信號洗腦完全版,不是入學篇的壞人頭目果種扮邪眼)

你真的學生嗎OTL

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊

此篇文章於 06-30-14 08:43 AM 被 pet3 編輯。
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-14, 08:51 AM   #1274
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: pet3 查看文章
很多作品被限制 不能攻擊xx

所以我們打xx後方石
這種行為不是大家也見慣嗎 ? (ex 卡修千年月石篇,地平線的巫女 特別後者)

閃光不扣HP 也是原因之一吧
咁用閃光彈炸"空氣"都冇範規啦
但嚴格來說閃光彈真的是炸"空氣"啊,幾時會見到一般光線射向人度會有傷害
破片手榴彈是都是炸空氣但破片射向人咁就真係對人做成傷害

舊 06-30-14, 08:55 AM   #1275
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
總之睇小說佢D RULES 根本好矛盾
唔好講光井
之後深雪捉星都係覺得作者為突顯達神諗埋d荒謬行動出黎
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 「.hack//」総合THREAD money 日本動漫畫討論版 157 11-18-22 07:04 PM
[PSV] 魔法科高校の劣等生 Out of Order 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 30 12-16-14 08:22 PM
出售日文輕小說(魔法科高校の劣等生/変態王子と笑わない猫),同人誌 sam55699 買賣專區 3 08-27-14 05:55 PM
あなたの力でBD化プロジェクト 総合THREAD money 日本動漫畫討論版 36 02-23-13 07:18 PM
[動畫] Lass「11eyes」総合Thread supermanlady 日本動漫畫討論版 239 12-20-12 11:23 PM

現在的時間是 08:50 AM

手機版 | APP版