Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 04-08-20, 09:17 AM   #176
darkvolver
God of Gamer
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
想問下要儲分要點攪?

直接打完arena reload save便可以?

舊 04-08-20, 10:13 AM   #177
風之將

註冊日期: Jan 2005

把武士之刃今集原來好強,應該係幾把手槍入面最強嗰把

2014年7月11日早上,官方公佈新贊助商puma新一季球衣及智利國腳山齊士加盟,轉會費35m歐元
2015年5月30日凌晨,阿仙奴再奪足總盃,雲加成為第二名攞有六次冠軍名譽的領隊
2015年6月29日晚上,簽得捷克國腳施治加盟,轉會費10.9m英磅
2015年8月2日晚上,對戰14次後,雲加首次擊敗摩連奴
2015年9月19日晚上,一球員一球證製造史丹福橋慘案,阿仙奴最後9人作戰下不敵車路士
風之將 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-08-20, 10:21 AM   #178
darkvolver
頹冗

引用:
作者: 風之將 查看文章

把武士之刃今集原來好強,應該係幾把手槍入面最強嗰把
應該啦......Jill自己武器來家...Star的象徵

舊 04-08-20, 10:21 AM   #179
爽神

註冊日期: Jun 2002
引用:
開始打HC,天台打追跡者一開始打心臟,之後先打背似乎慳到好多彈,又多攻擊機會
避個查理頭原來HC會跌快啲,要用瞄準上落樓大法加快速度先避到切
仲有黃血時追跡者應該會大機會向玩家衝刺,試過好多次黃血俾佢從後追打
睇standard而家個wr speedrun打法係:
兩槍散彈心臟>一粒grenade>手槍一下大爆炸>等佢完全企返起身再放多粒grenade就完場
我諗hc都係大同小異,厚血少少

應該唔使樓梯大法都得
雖則我有用,但早排打nightmare玩呢度都仲覺得時間好充裕,或者得閒再測試下
話晒呢招唔係官方嘢嚟(雖然你睇下隻resistance就知佢正game有心保留)

引用:
作者: darkvolver 查看文章
想問下要儲分要點攪?

直接打完arena reload save便可以?
reload即可,網上教學一般係叫你放c4嗰part就一粒grenade,炸完一次即reload咁洗,應該最快
但我覺得你唔趕時間白金嘅其實都唔使咁做,我正正常常咁打晒hardcore, standard, assist,做埋啲成就,已經買得齊晒啲武器
不過我打standard嗰次都有心用盡晒啲子彈先放c4

舊 04-08-20, 10:25 AM   #180
darkvolver
頹冗

引用:
作者: 爽神 查看文章
兩槍散彈心臟>一粒grenade>手槍一下大爆炸>等佢完全企返起身再放多粒grenade就完場

應該唔使樓梯大法都得
雖則我有用,但早排打nightmare玩呢度都仲覺得時間好充裕,或者得閒再測試下
話晒呢招唔係官方嘢嚟(雖然你睇下隻resistance就知佢正game有心保留)

reload即可,網上教學一般係叫你放c4嗰part就一粒grenade,炸完一次即reload咁洗,應該最快
但我覺得你唔趕時間白金嘅其實都唔使咁做,我正正常常咁打晒hardcore, standard, assist,做埋啲成就,已經買得齊晒啲武器
不過我打standard嗰次都有心用盡晒啲子彈先放c4
佢無計時,我都冇理C4,反正有子彈幾好玩。

禁即係用C4後過場換Jill就可以load save...

所以我一開始玩easy係冇錯,反正要儲分。

舊 04-08-20, 10:27 AM   #181
風之將

註冊日期: Jan 2005
引用:

應該唔使樓梯大法都得
我琴日落梯避嗰陣都係正常落,俾佢碌死左幾次先睇人玩HC點走,都係用大法緊緊避開
第一形態原來仲可以咁打,圍住射

2014年7月11日早上,官方公佈新贊助商puma新一季球衣及智利國腳山齊士加盟,轉會費35m歐元
2015年5月30日凌晨,阿仙奴再奪足總盃,雲加成為第二名攞有六次冠軍名譽的領隊
2015年6月29日晚上,簽得捷克國腳施治加盟,轉會費10.9m英磅
2015年8月2日晚上,對戰14次後,雲加首次擊敗摩連奴
2015年9月19日晚上,一球員一球證製造史丹福橋慘案,阿仙奴最後9人作戰下不敵車路士
風之將 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-08-20, 10:32 AM   #182
爽神

引用:
作者: darkvolver 查看文章
佢無計時,我都冇理C4,反正有子彈幾好玩。

禁即係用C4後過場換Jill就可以load save...

所以我一開始玩easy係冇錯,反正要儲分。
唔係,你唔使放c4
佢出叫你放c4個cutscene位係有autosave
之後呢個位會有一渣喪屍出嚟,你炸一嘢再即reload game,重複即可

firstplay玩easy個體驗應該好差啦,除非你技術唔好就冇計

舊 04-08-20, 10:38 AM   #183
darkvolver
頹冗

引用:
唔係,你唔使放c4
佢出叫你放c4個cutscene位係有autosave
之後呢個位會有一渣喪屍出嚟,你炸一嘢再即reload game,重複即可

firstplay玩easy個體驗應該好差啦,除非你技術唔好就冇計
我個時玩爆機都有7千分,印象中。

舊 04-08-20, 11:02 AM   #184
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
引用:
我琴日落梯避嗰陣都係正常落,俾佢碌死左幾次先睇人玩HC點走,都係用大法緊緊避開
第一形態原來仲可以咁打,圍住射
[YOUTUBE]2yB5j49lamU[YOUTUBE]
片呢個係inferno黎

引用:
作者: Sgodkyo 查看文章
拳佬好難用
等高手發掘
反而覺得消防員重要
R1 同大絕用得好可以救全家
加埋踢門快 ,遇著史 SIR 就變得好緊要
見過一場勁既拳王
當R1 step係移動技, 快過其他角色跑好多

引用:
【RESISTANCE WORLD RECORDS】
全世界のRE.NET連動ユーザー集計 4/8 AM 11:00付情報

サバイバー生存率ランキング

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB

此篇文章於 04-08-20 12:31 PM 被 赤兵尉SETH 編輯。
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-08-20, 10:37 PM   #185
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
爆機了

..
jill雖然有好多種死法,
不過結局無開鎗event額頭中刀死最震憾
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-09-20, 12:17 AM   #186
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

Nintendo Switch ID8287-9006-2513
match到好Boss同撞到bug

舊 04-09-20, 02:16 AM   #187
魔法之子
Game Master

註冊日期: Jun 2007
PSN  IDkamiyu1988
做首腦見到6x lv 生存者...
D人到底打左幾多鋪...
D組好隊既人跟本阻唔到
放怪就送時間
唔放又阻唔到
D人已經好熟你可以做到既野......
魔法之子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-09-20, 03:04 PM   #188
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

引用:
作者: 魔法之子 查看文章
做首腦見到6x lv 生存者...
D人到底打左幾多鋪...
D組好隊既人跟本阻唔到
放怪就送時間
唔放又阻唔到
D人已經好熟你可以做到既野......
所以最恐怖都係Spenser, 唔駛放怪, 個陣佈得靚好易3分滅團
我主用生存者都覺得放怪Boos好難做, 好多場Boss見一區剩4~6分就退出
就算有新手, 只要唔係一舊飯咁 識跟大隊走都過到

舊 04-09-20, 03:26 PM   #189
darkvolver
頹冗

Spenser......Gapcom真係要做一集交代下....

舊 04-09-20, 04:24 PM   #190
Sgodkyo
the one

註冊日期: Jan 2003
威廉老婆都幾絕望
Mr.X 遇著識得玩捉依因嘅又係冇力
播種啲人都開始識打
Spenser。。。我用唔掂

舊 04-09-20, 05:09 PM   #191
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

引用:
威廉老婆都幾絕望
播種啲人都開始識打
放怪流開晒高級野加晒所有強化去到三區先開始屈, 尤其有房門個d目標位變左煉蠱狀態真係好難攻入
我對Spenser見佢開槍好似唔駛cd咁, 又唔救得隊友, 招電網就真係無乜用

裝備點最大係咪15? 見練到30再無野學 練下其他角色

此篇文章於 04-09-20 07:43 PM 被 赤兵尉SETH 編輯。
舊 04-10-20, 01:30 PM   #192
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

依家啲人已經唔怕Mr.X, 同RE2一樣用度門玩佢
呢隻真係估唔到咁好玩, 爆左FF7之後都會長玩

舊 04-10-20, 02:41 PM   #193
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

註冊日期: Jan 2002
列哥拉/黑人?

PS:開放時間為17:00~23:00

每天提醒自己,施恩莫望報,不要把得失看得太重。
幸福不是必然,擁有它的人,請好好珍而重之……
呂鳳仙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-10-20, 02:56 PM   #194
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

隻手猩猩更粗應該係Chris

舊 04-10-20, 10:37 PM   #195
魔法之子
Game Master

註冊日期: Jun 2007
PSN  IDkamiyu1988
引用:
威廉老婆都幾絕望
播種啲人都開始識打
我反而最鐘意用G1
如果你落位落得靚捉到人黎殺
殺一次就即cancel唔好用晒佢就好快可以再出
做boss都係要諗方法陰對面
D怪唔自己控有時真係一下都打唔到
基本上放完點都要自己控先有用
利卡高消費冇得控反而唔算好用
消防一腳又係比佢打到死
仲有記得帶毒針同強化
2樣都冇戈D怪放出黎真係送秒數
魔法之子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-20, 05:10 PM   #196
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
打完nightmare真係覺得last boss好狗
帶兩個鐵壁coin都無用。佢拍中第一下就再接第二第三下屈死
如果爆左nightmare
Inferno last boss係咪同樣打法?
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-20, 07:06 PM   #197
爽神

引用:
作者: 雷火武 查看文章
打完nightmare真係覺得last boss好狗
帶兩個鐵壁coin都無用。佢拍中第一下就再接第二第三下屈死
如果爆左nightmare
Inferno last boss係咪同樣打法?
尋晚白金咗,冇帶任何coin/書剩係用火箭炮都試咗我勁耐
nightmare嗰陣練完一輪點知又要再練過咁

整體打法係差唔多,但樣樣嘢都快咗,隻嘢癲咗咁
以唔帶coin計,nightmare最大差別係尾hit/剩係出單招有機會回到血
inferno就除咗噴水外任何招都一下即死
好似三連拍第三下係即出,連續拍拍機、橫掃手又出得快咗好多
拍拍機變速嗰下個反應timing要準好多
中龍吼你唔快速解除會連招即死(到底玩緊乜game)

此篇文章於 04-12-20 07:10 PM 被 爽神 編輯。
爽神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-20, 02:04 AM   #198
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
打地獄可唔可以用打字機拎S?

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-20, 02:52 PM   #199
爽神

引用:
作者: T.K. 查看文章
打地獄可唔可以用打字機拎S?
限save 5次

舊 04-13-20, 04:42 PM   #200
沙翁
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2008
PSN  IDSayonForPS

https://youtu.be/9xtdd2AVJQs
純分享,有d位真係幾有趣
沙翁 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4,XB1] Biohazard RE:2 バイオハザード RE:2 | PS4, XB1, PC | rapperjohnny 電視遊戲討論版 1106 08-05-23 12:05 AM
[PS4,XB1] バイオハザード RE:3 | Biohazard 3 RE | 已售 supermanlady 電視遊戲討論版 728 07-01-22 05:57 PM
[多機種] Biohazard RE:2 バイオハザード RE:2 攻略區 darkvolver 攻略及心得交流區 1431 08-30-19 06:31 AM
[多機種] バイオハザード リベレーションズ2 武藤遊戲 電視遊戲討論版 853 06-06-18 07:41 AM
[徵]WII バイオハザード ダークサイド・クロニクルズ 蚊蚊 買賣專區 2 04-11-13 11:43 PM

現在的時間是 12:48 AM

手機版 | APP版