Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-08-20, 01:45 PM   #301
[X-MEN]
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2012
引用:
作者: iu fu pig 查看文章
出bank啦,都一月,
定喺D~L~C
由手機版發出
Pokémon Home應該會取代Bank,劍盾本身就hea整,就算出DLC都於事無補,
免費嘅話叫做好過冇,如果仲夠膽收費嘅就無視佢算.
[X-MEN] 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-20, 03:44 PM   #302
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: [X-MEN] 查看文章
Pokémon Home應該會取代Bank,劍盾本身就hea整,就算出DLC都於事無補,
免費嘅話叫做好過冇,如果仲夠膽收費嘅就無視佢算.
Dlc多個舊地圖,大把人爭住課金
新動畫都唔限地新地圖玩,明明遊戲就想咁

不過老實,我都棄咗game,爆機之後嘅要素喺0
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-20, 11:11 PM   #303
iu fu pig
塵埃...

果然如我所料,劍盾會係pokemon墜落dlc地獄嘅開始
出埋御三家,可能點?課囉
第二彈有埋三神鳥可以點?課囉

你出pat屎我都要食架啦,喺愛嘛
不過可以預視到炎上嘅味道
舊 01-09-20, 11:46 PM   #304
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
『寶可夢 劍/盾 Expansion Pass』開發者介紹
https://youtu.be/G3-EO_UOn7c
引用:
Pokémon Direct 2020.1.9
https://youtu.be/XfBnbf03uu0
引用:

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-20, 11:55 PM   #305
N0T51B
Game Master
非中國藉

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175
引用:

果然如我所料,劍盾會係pokemon墜落dlc地獄嘅開始
出埋御三家,可能點?課囉
第二彈有埋三神鳥可以點?課囉

你出pat屎我都要食架啦,喺愛嘛
不過可以預視到炎上嘅味道
講真我都係觀望下
隻game係由開始到爆機都差,佢就算出課金二週目到救唔返

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)
N0T51B 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-10-20, 02:29 AM   #306
yuhchan5
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2008
PSN  IDmartinchan1986
XBox Live GamertagMrMidatumn
引用:
作者: N0T51B 查看文章
講真我都係觀望下
明題隻野係半製成品.........
yuhchan5 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-10-20, 08:36 AM   #307
iu fu pig
塵埃...

引用:
作者: N0T51B 查看文章
講真我都係觀望下
呢兩個DLC應該一早就計劃好,
其實明明就喺以往嘅二週目內容,
而我嘅預計會有第三個,開埋第三神嘅其他形態

預告最尾好多神獸,神獸大平賣的話派下幻之pokemon之類都唔過份吧
我最驚喜算喺三神鳥(三廢柱什麼的我無見過)
三神鳥用咗利基亞爆誕嘅果個生命環。意味住電影版重製同埋會有新形態嘅利基亞
(鳳凰繼續被無視)

而我最唔想嘅喺鑽石珍珠重製會用DLC解決就算
由手機版發出
舊 01-10-20, 08:42 AM   #308
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
之前扮哂可憐說是做不切 所以得咁少隻(做了2年)
但現在可以1-2個月就說又能加200隻

根本全是謊言

有心鎖起哂要你買dlc

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-10-20, 08:54 AM   #309
iu fu pig
塵埃...

引用:
作者: pet3 查看文章

根本全是謊言

有心鎖起哂要你買dlc
2020年嘅遊戲界,唔賣DLC喺無可能嘅事,想合理化之下變成神獸大平賣
要又有價值又唔得罪粉絲

不過係衰在公關唔識做囉,劇情上面唔期望(果個兩個島仔可以有幾多劇情先)
由手機版發出
舊 01-10-20, 09:10 AM   #310
HM
God of Gamer

註冊日期: May 2007
加PKM係免費更新
地圖先要收錢
我算數架啦
起碼佢未去到連俾番D PM你都要收錢咁無恥
另外出DLC同出加强版意思係一樣的
只係GF技術力差到連DLC都唔識出
由手機版發出
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-10-20, 09:33 AM   #311
iu fu pig
塵埃...

引用:
作者: HM 查看文章
加PKM係免費更新
地圖先要收錢
我算數架啦
起碼佢未去到連俾番D PM你都要收錢咁無恥
另外出DLC同出加强版意思係一樣的
只係GF技術力差到連DLC都唔識出
由手機版發出
神柱果啲唔喺新地圖限定?
加新地圖唔加新野?

我肯定會課,
PM第一次出DLC,課下睇下咩料
由手機版發出
舊 01-11-20, 08:36 AM   #312
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
先唔講DLC定加強版
同佢點解一開始唔出晒舊怪一啲關係都無
你話佢掉翻轉打算收錢先有得用舊怪反而都叫有個理由
定係原本真係諗住收錢,俾人叉完先發覺唔掂所以一直唔講出口

此篇文章於 01-11-20 08:40 AM 被 Kain 編輯。
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-20, 01:50 PM   #313
iu fu pig
塵埃...

引用:
作者: Kain 查看文章
先唔講DLC定加強版
同佢點解一開始唔出晒舊怪一啲關係都無
你話佢掉翻轉打算收錢先有得用舊怪反而都叫有個理由
定係原本真係諗住收錢,俾人叉完先發覺唔掂所以一直唔講出口
睇你信邊個講法,我傾向喺後者
本來免費突然收錢根本唔合理
由手機版發出
舊 01-11-20, 05:39 PM   #314
HM

註冊日期: May 2007
引用:
加新地圖唔加新野?

我肯定會課,
由手機版發出
都有舊時果D可以用
其實只要PKM缺一不可
好多野我都會寬容對待
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-14-20, 12:23 PM   #315
yuhchan5
Crazy Gamer

引用:
加新地圖唔加新野?

我肯定會課,
由手機版發出
所有舊(新?)怪新地圖限定先捉到,但可以傳俾無買 DLC ge舊版
舊 01-14-20, 03:05 PM   #316
iu fu pig
塵埃...

引用:
作者: yuhchan5 查看文章
所有舊(新?)怪新地圖限定先捉到,但可以傳俾無買 DLC ge舊版
其實開返home的話,舊怪應該都無邊隻喺無貨嘅
比錢嘅地圖希望佢試下做下生態(or同地圖有互動,大比鳥追綠毛蟲,鯉魚王喺個地下都彈),唔好一大堆怪喺個地圖亂行就算
由手機版發出
舊 01-14-20, 03:38 PM   #317
yuhchan5
Crazy Gamer

引用:
比錢嘅地圖希望佢試下做下生態(or同地圖有互動,大比鳥追綠毛蟲,鯉魚王喺個地下都彈),唔好一大堆怪喺個地圖亂行就算
由手機版發出
我好相信係唔會有............
舊 01-14-20, 06:59 PM   #318
[X-MEN]
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2012
引用:
由手機版發出
無可能,Game Freak咁廢下一代都未必有生態,佢肯整靚精靈個模型同出招動作已經謝天謝地,
不過睇個勢Switch打後嘅寵物小精靈都會keep住用3DS啲模型,下一代新機先有可能整新模型
[X-MEN] 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-20, 10:33 AM   #319
風間鈴木仁

註冊日期: Sep 2007
Wii U ID任天堂 Fans
Nintendo Switch ID任天堂超級 Fans
3DS Friend Code2017 5200 8860
PSN  IDs813leon
XBox Live Gamertags813 g
https://www.nintendo.com.hk/topics/a...200123_01.html

系列首次!『寶可夢 劍/盾』付費新增內容正式發售!

『寶可夢』系列首度發售付費新增內容『寶可夢 劍/盾 擴充票』。

『擴充票』分『寶可夢 劍』和『寶可夢 盾』兩種,出現的部分野生寶可夢和登場人物相異。此外,可從現在遊玩中的『寶可夢 劍』和『寶可夢 盾』的遊戲紀錄享受新的冒險。

PS系總共 5826隻GAME,PSN LV602
PSN HK暫時排名 318,341
全球最佳排名10771,11717 ,https://asia.playstation.com/cht-hk/
SONY PS NEW GAME http://psnprofiles.com/games
CAPCOM:http://www.capcom.co.jp/ MINI NEOGEO
SEGA:https://sega.jp/soft/ + DSi GBA GB MINI/MD
任天堂:https://www.nintendo.co.jp/sp/index.html
風間鈴木仁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-15-20, 06:49 PM   #320
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch ID4486 0587 6008
將隻100IV超夢夢見送去let's Go 再入HOME, 可以帶去劍盾用

D.有期望可會失望,但係冇期望就一定冇望。
E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
F.千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。

此篇文章於 02-15-20 06:54 PM 被 ZlWS 編輯。
ZlWS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-15-20, 06:54 PM   #321
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

Nintendo Switch ID4486 0587 6008
引用:
作者: pet3 查看文章

根本全是謊言

有心鎖起哂要你買dlc
出左HOME,已經知有幾多舊寵解鎖

E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
舊 02-27-20, 02:04 PM   #322
張飛後代
V-MAX

註冊日期: Jan 2002
記念活動會係極巨團體戰出現超夢。
(P.S.:極巨超夢不能捕捉)
追記:現時極巨團體戰會隨機出現關都御三家!
(妙蛙種子、妙蛙草、小火龍、火恐龍、傑尼龜、卡咪龜,共6種,打倒後會得到劇毒寶珠、火焰寶珠、生命寶珠其中一種)

此篇文章於 02-28-20 01:04 AM 被 張飛後代 編輯。
張飛後代 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-20, 03:26 PM   #323
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

《Pokemon HOME》首批開放跨世代35隻
https://www.youtube.com/watch?v=wBfqZ9SJjOc

Update (Mon 24th Feb, 2020 13:00 GMT):
Today's the day, folks. The Pokémon Global Link - the service which expands the worlds of Pokémon Sun and Moon and Pokémon Ultra Sun and Ultra Moon by offering a variety of online features - is set to close today after more than nine years of operation.

The service will be shut down at 23:59 UTC on 24th February. If you haven't yet done so, make sure to log in quickly to claim your free special Munna (full details below).

Original Article (Tue 26th Nov, 2019 10:00 GMT): The Pokémon Company has revealed that the Pokémon Global Link service available in the series' seventh generation of games is set to be shut down early next year.

On 24th February 2020, all gameplay features which require the service in Pokémon Ultra Sun and Ultra Moon and Pokémon Sun and Moon will no longer be available. Other online functions in the games will remain accessible. Here's the official statement:

"After more than nine years of operation, the Pokémon Global Link (PGL) service will be retired on February 24, 2020, at 23:59 UTC. After PGL service has ended, you will no longer be able to use any gameplay features that require a connection to the PGL on your Pokémon Ultra Sun, Pokémon Ultra Moon, Pokémon Sun, or Pokémon Moon games. You will still be able to use other online functionality apart from the PGL."

舊 06-02-20, 07:57 PM   #324
neo2046
(<ゝω・)綺羅星~

舊 06-02-20, 09:23 PM   #325
neo2046
(<ゝω・)綺羅星~

The Isle of Armor (first DLC) プロモーション映像
https://youtu.be/MK0e03X9txs
引用:

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Pokémon Masters (寶可夢大師) | The Pokémon Company X DeNA | 好評配信中 david 手機平板遊戲討論版 28 10-25-19 04:37 PM
[漫畫] EYE SHIELD 21(高速達陣)光速討論區 vol.3 衝鋒21<夢幻的聖誕碗, 開波喇>29期已出 信長 日本動漫畫討論版 999 06-01-08 07:24 PM
[Pokemon]デオキシス入手 :cwm26: /[/Pokemon] Eugene 手提遊戲機討論版 8 07-03-04 11:29 PM
[GC]GC・GBA用「Pokemon」次回作の構想が! Pokemon FESUTA & E3発表 神祕人1號 電視遊戲討論版 15 01-08-04 10:34 PM
pokemon 唔係有兩隻0既咩? (Pokemon Saphire and Pokemon Ruby )請問邊隻先係好玩? CoCoFan 手提遊戲機討論版 5 01-04-03 06:29 PM

現在的時間是 07:53 PM

手機版 | APP版