Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-21-19, 09:26 PM   #276
wsx360
Game Master

註冊日期: May 2005
引用:
作者: HM 查看文章
https://www.gamer.ne.jp/amp/news/201911210060/

全球首周600万,日本200万
一個好清晰既信息俾全世界睇
PKM呢個IP已經成長到隻game點整都會大賣
當你做又三十六,唔做又三十六既時候,仲咁認真整game黎搏乜?

我諗而家GF班懶人發緊夢都會笑出黎
一個長期賣過千萬既IP冇可能一下就沉
如果長期唔掂,支持者會逐步流失

對隻game不滿而唔買既人,應該唔會見到大賣就走去買呱?
wsx360 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-19, 09:29 PM   #277
Kain
God of Gamer

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
引用:
https://www.gamer.ne.jp/amp/news/201911210060/

全球首周600万,日本200万
一個好清晰既信息俾全世界睇
PKM呢個IP已經成長到隻game點整都會大賣
當你做又三十六,唔做又三十六既時候,仲咁認真整game黎搏乜?

我諗而家GF班懶人發緊夢都會笑出黎
係,大BRAND不嬲係咁
正正係咁就係人都知銷量不等於質素
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-19, 10:13 PM   #278
[X-MEN]
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2012
引用:
作者: yuhchan5 查看文章
依隻真係史上最糞主機作,故事使唔使hea到咁?個營地想點,完全係hea做,攻擊動作扮開心?城與城之間短到咁,連個似樣d ge迷宮都無?個敵組織完全無心無力⋯⋯

Sent from my iPhone using Gaforum
真係,直頭誇張到打完一間道館之後路上打幾個NPC就到下一間道館,
仲有,城市啲景靚係幾靚,但好多都得個殼唔入得,大大坐城堡,建築物點知只係背景.
[X-MEN] 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-19, 10:22 PM   #279
Heaven
Game Master

註冊日期: May 2013
出重製可能重好d 有中文化重溫下
由手機版發出
Heaven 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-19, 11:18 PM   #280
yuhchan5
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2008
PSN  IDmartinchan1986
XBox Live GamertagMrMidatumn
引用:
作者: [X-MEN] 查看文章
真係,直頭誇張到打完一間道館之後路上打幾個NPC就到下一間道館,仲有,城市啲景靚係幾靚,但好多都得個殼唔入得,大大坐城堡,建築物點知只係背景.
每個城市好似幾靚咁,但大而無當,無劇情,除左個樣之外基本上每個都一樣!
上個星期為左打PKmon而快快手爆埋DQ11, 人地同樣都係RPG, 都係大 title, 雖然性質有D唔同,但人地每一樣野都好有心,由故事、畫面、人物描寫到小劇情都見到有花心思,80個鐘都好enjoy,但依隻劍盾真係真係好唔得,3/10
yuhchan5 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-19, 03:02 AM   #281
HM

註冊日期: May 2007
引用:
作者: Heaven 查看文章
出重製可能重好d 有中文化重溫下
由手機版發出
重製但CUT野
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-19, 07:35 AM   #282
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: [X-MEN] 查看文章
真係,直頭誇張到打完一間道館之後路上打幾個NPC就到下一間道館,
仲有,城市啲景靚係幾靚,但好多都得個殼唔入得,大大坐城堡,建築物點知只係背景.
無咗反派打下,無咗啲洞穴行下,真係唔洗幾分鐘又打道館
明明第一個道館過好耐先有得打,仲以為之後都係咁長,點知⋯⋯
中間劇情只有,有事發生?唔怕你專心打道館。我冠軍幫你解決
Pokemon神獸個故事今晚喺好弱(雖然金銀都係)

明明玩落去其實系統好多好多,不過故事的確唔滿足
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-19, 08:35 AM   #283
iu fu pig
塵埃...

引用:
作者: iu fu pig 查看文章

明明玩落去其實系統進步咗,不過故事的確唔滿足
(終於唔洗再釣心心魚偷心片)
由手機版發出
由手機版發出
舊 11-22-19, 09:49 AM   #284
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
今集最成功係女主角同水館主
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-19, 10:38 AM   #285
神風@AMD
Action!

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID2776-5245-9304
3DS Friend Code5327 1257 3881
PSN  IDamd8899
引用:
作者: 野良猫 查看文章
今集最成功係女主角同水館主
彩豆派
不過因為同人夾雙版本既關係,我玩緊盾(抱頭

舊 11-22-19, 03:22 PM   #286
iu fu pig
塵埃...

慢慢玩,終於爆機,(其實速通關真係幾粒鐘就會搞掂)
應該喺最短時間爆機嘅正傳⋯⋯

玩完比無盡嘅失落感包圍住,打boss喺幾好氣氛,不過只係機能比以前好,表達到打神獸嘅情節,(神獸戰應該唔會超越到DP,仲可唔可以期望重製?)

5星荒野怪一個人同npc點打得贏架?
由手機版發出
舊 11-22-19, 03:27 PM   #287
亞比斯
Insane Gamer
初心者

註冊日期: Jul 2006
PSN  IDterrykly
引用:
大作喎,其實玩到一半,又唔算真係咁差嘅
由手機版發出
你可以玩埋後面果半先作評論
亞比斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-19, 03:43 PM   #288
iu fu pig
塵埃...

引用:
作者: 亞比斯 查看文章
你可以玩埋後面果半先作評論
比咗了,喺樓上
唯一滿意嘅喺野生怪有恥鬼果堆要交換進化嘅野(無朋友打)
同埋今集啲怪幾岩我口味
由手機版發出
舊 11-22-19, 05:36 PM   #289
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
睇到咁好成績
我就放心了

下代一定不會變善

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-19, 05:54 PM   #290
HM

註冊日期: May 2007
引用:

明明玩落去其實系統好多好多,不過故事的確唔滿足
由手機版發出
無得咁講野
唔計加強版,金銀都只係系列作既第二作
成20年前既作品
封面神獸就更加係呢一作先開始係咁
劍盾同金銀隔左幾多代?幾多年?
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-19, 06:06 PM   #291
iu fu pig
塵埃...

引用:
無得咁講野
唔計加強版,金銀都只係系列作既第二作
成20年前既作品
封面神獸就更加係呢一作先開始係咁
劍盾同金銀隔左幾多代?幾多年?
我就喺想講金銀唔用神獸做主線依然好充實,
無反派嘅一集唔慣,明明英國好多歷史可以寫
不過加強版可以補完返啲故事都好
由手機版發出
舊 11-23-19, 11:53 AM   #292
滅龍士
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
有冇人知捉咗無極汰那之後點先可以將佢重新極巨化?/
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-19, 01:19 PM   #293
iu fu pig
塵埃...

引用:
作者: 滅龍士 查看文章
沈醉咗喺魔法交換同極巨團戰
完全無理二週目添⋯
其實打下極巨行下曠野都唔算悶嘅
由xy開始已經無乜二周目
Online打完先知npc幫手係幾咁無用
(極巨怪出招會轉天氣。又沙又冰,垃圾npc有一血巾又點?)
原來極巨團戰會爆波⋯⋯⋯
由手機版發出
舊 11-29-19, 01:19 AM   #294
lwl

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDlwlworld
XBox Live GamertagLWLWORLD
請問連線交換精靈係米要買online pass 架
Thanks

舊 11-29-19, 08:28 AM   #295
iu fu pig
塵埃...

引用:
作者: lwl 查看文章
請問連線交換精靈係米要買online pass 架
Thanks
Local應該唔洗
所有要連線嘅應該都要
由手機版發出
舊 11-29-19, 11:45 PM   #296
張飛後代
V-MAX

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: 滅龍士 查看文章
無法極巨化。

舊 11-29-19, 11:49 PM   #297
張飛後代
V-MAX

註冊日期: Jan 2002
引用:
Online打完先知npc幫手係幾咁無用
由手機版發出
我都領教到⋯
皮卡丘、伊布(不停發動「幫助」)、果然翁(對住特攻派出「雙倍奉還」)、泥驢仔、波克比甚至係鯉魚王都夠膽攞出黎打極巨戰⋯

又,有某部份NPC隊友個名有玩梗。

舊 11-30-19, 08:55 AM   #298
iu fu pig
塵埃...

引用:
作者: 張飛後代 查看文章
我都領教到⋯
皮卡丘、伊布(不停發動「幫助」)、果然翁(對住特攻派出「雙倍奉還」)、泥驢仔、波克比甚至係鯉魚王都夠膽攞出黎打極巨戰⋯

又,有某部份NPC隊友個名有玩梗。
「育江」隻比卡超喺最正常嘅
水炮鋰魚王對住儲水烏波出水炮⋯⋯
我以為通關之後啲npc會勁啲,點知都喺咁,我唔要求有輸出,npc下下一hit死要我點玩啫
由手機版發出
舊 01-07-20, 10:57 PM   #299
leungky1

註冊日期: Jul 2009
1月9日 10:30PM

外國力吹Nintendo Direct時忽然俾Pokemon做主場先
老任背後實係有啲操作

由手機版發出
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-20, 01:09 PM   #300
iu fu pig
塵埃...

出bank啦,都一月,
定喺D~L~C
由手機版發出

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Pokémon Masters (寶可夢大師) | The Pokémon Company X DeNA | 好評配信中 david 手機平板遊戲討論版 28 10-25-19 04:37 PM
[漫畫] EYE SHIELD 21(高速達陣)光速討論區 vol.3 衝鋒21<夢幻的聖誕碗, 開波喇>29期已出 信長 日本動漫畫討論版 999 06-01-08 07:24 PM
[Pokemon]デオキシス入手 :cwm26: /[/Pokemon] Eugene 手提遊戲機討論版 8 07-03-04 11:29 PM
[GC]GC・GBA用「Pokemon」次回作の構想が! Pokemon FESUTA & E3発表 神祕人1號 電視遊戲討論版 15 01-08-04 10:34 PM
pokemon 唔係有兩隻0既咩? (Pokemon Saphire and Pokemon Ruby )請問邊隻先係好玩? CoCoFan 手提遊戲機討論版 5 01-04-03 06:29 PM

現在的時間是 05:44 AM

手機版 | APP版