Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版

主題工具 顯示模式
舊 06-29-02, 08:46 PM   #176
老野一個
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2001
場波幾好睇喎

保方
老野一個 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-02, 08:55 PM   #177
koyasu
Account Locked
地獄領隊侯利亞

註冊日期: Jan 2002
引用:
Originally posted by sugihara :
愈黎愈憎土耳其
隊波超廢,咁都打到4強兼有機贏波
呢隊廢物淨係識一味靠撞,但係就偏偏俾佢對哂幾隊都係唔撞得0既,攻力差都唔恨,又場場靠後衛失誤俾佢--66搞掂左
呢隊波比南韓更加唔值入4強
不過南韓敗給突厥了...對著突厥都輸3粒...
koyasu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-02, 09:00 PM   #178
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

PSN  IDhigurash66442088
引用:
Originally posted by koyasu :

不過南韓敗給突厥了...對著突厥都輸3粒...
南韓今場輸班df唔生性
唔駛我講你都睇到今場係邊隊好d...
你話唔掂0既南韓,攻門威脅都大過對面多多聲,所以我先憎呢隊仲-6兼好彩過德國0既突厥隊

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-02, 09:12 PM   #179
koyasu
地獄領隊侯利亞

引用:
Originally posted by sugihara :

南韓今場輸班df唔生性
你話唔掂0既南韓,攻門威脅都大過對面多多聲,所以我先憎呢隊仲-6兼好彩過德國0既突厥隊
班友仔好像不想踢,才會沒有攻門,下半場根本就想死守完場返屋企
不過季軍求其算啦,都沒人會記得哪個是季軍啦
cut了季軍戰算啦,都沒人care...
舊 06-29-02, 09:33 PM   #180
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

PSN  IDhigurash66442088
不過近年慣例,季軍戰節奏都係快過決賽,好睇d0既:loco:

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-02, 09:40 PM   #181
koyasu
地獄領隊侯利亞

談起軒迪克和季軍戰,上季軒迪克也是拿第4 :loco:
舊 06-29-02, 09:53 PM   #182
楊威利
Game Master
革命預備軍總司令官

註冊日期: Apr 2002
韓國踢得好好(下半場),但點都好我覺得哩場都算係場表演賽

"國家的滅亡是理所當然的事。就和死亡一定會來訪一樣,這是世間自然的道理。"
"帝國的人民,在過去這將近二十個世代的歲月中,已經習慣了被統治、被支配。所謂的政治對他們來說,就是被迫去做些事情、或者靠別人為他們去做些什麼事。所以他們才會支持這個比過去還要好上許多的羅言克拉姆支配體制,絕對是理所當然的。但是當羅言克拉姆王朝,在歲月的風化作用中,開始走上自然崩壞的下坡路段時,就是民主共和制開始變得有意義的時候了吧 !"
民主主義萬歲!!!!!!!!!!!!!!
楊威利 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-02, 09:57 PM   #183
楊威利
Game Master
革命預備軍總司令官

大韓民國萬歲!!!!!!!!!!!!!!!!!
民主主義萬歲!!!!!!!!!!!!!!!!!!

都起碼曾經踢底好多鬼佬勁旅(eg:意大利)

"國家的滅亡是理所當然的事。就和死亡一定會來訪一樣,這是世間自然的道理。"
"帝國的人民,在過去這將近二十個世代的歲月中,已經習慣了被統治、被支配。所謂的政治對他們來說,就是被迫去做些事情、或者靠別人為他們去做些什麼事。所以他們才會支持這個比過去還要好上許多的羅言克拉姆支配體制,絕對是理所當然的。但是當羅言克拉姆王朝,在歲月的風化作用中,開始走上自然崩壞的下坡路段時,就是民主共和制開始變得有意義的時候了吧 !"
民主主義萬歲!!!!!!!!!!!!!!
楊威利 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-02, 10:00 PM   #184
紅血人
Game Master
求其作的一個名字

註冊日期: Mar 2002
死人哈根蘇古鹹魚翻生令我係估波遊戲中失分

名稱 : Devil
紅血人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-02, 10:03 PM   #185
某F
God of Gamer
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
引用:

南韓今場輸班df唔生性
係希汀克部署既問題,唔關球員事(試問一個中場點可以一時間頂當做後衛?)
某F 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-02, 10:09 PM   #186
koyasu
地獄領隊侯利亞

引用:
Originally posted by 某F :

係希汀克部署既問題,唔關球員事(試問一個中場點可以一時間頂當做後衛?)
df本身都廢啦
舊 06-29-02, 10:12 PM   #187
某F
我的歌聲裡

引用:

df本身都廢啦
君不見下半場後防既表現比上半場好嗎?
舊 06-29-02, 10:14 PM   #188
koyasu
地獄領隊侯利亞

引用:
Originally posted by 某F :

君不見下半場後防既表現比上半場好嗎?
人家想守嘛
舊 06-29-02, 10:18 PM   #189
某F
我的歌聲裡

引用:

人家想守嘛
希汀克想做返好條後防先換金戴影入黎
舊 06-30-02, 12:30 AM   #190
迷之樣
Game Master
『最気高刃』

PSN  IDsheep23
最慘係一開始就俾人入左粒
迷之樣 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-02, 12:45 AM   #191
魚伕
Moderator

根本係希丁克問題
完全冇左對意大利的戰意.鬥心
冇左7個前鋒的戰術
條友根本就唔想win
魚伕 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-02, 12:49 AM   #192
I love Japan
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2001
我幾鍾意南韓入果球自由球。好有碧咸影子。

我好憎哈根蘇古!上幾場好明顯打假波!又唔見佢早幾場打得好似今場咁妙!!!

舊 06-30-02, 12:51 AM   #193
魚伕
Moderator

引用:
Originally posted by I love Japan :
我幾鍾意南韓入果球自由球。好有碧咸影子。

我好憎哈根蘇古!上幾場好明顯打假波!又唔見佢早幾場打得好似今場咁妙!!!
相同的打法對唔同球隊有唔同效果
而且季軍戰打得鬆好多
所以你才覺得最踢得好好
魚伕 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-02, 09:21 AM   #194
|0|
太陽神

註冊日期: May 2002
引用:
贊卡係廢架喎,除左識撞下人,同埋識頂下波,仲有d乜?腳法無,俾波無,射術都唔見得有
仲有,紐維利都唔係打正前鋒,正職唔係入波,佢多數係帶波上腳,有機就射,或者落底咁,利華好多波係由佢或者舒尼達俾波歷克同基斯頓搞掂架
而家德國俾得波0既人已經唔多,出哂兩個淨係識頂0既前鋒,莫非真係要靠弱隊專利0既死球戰術?
同埋呢,而家隊德國人腳又真係近年最廢0既,前面重心繼慕拿同希士拿之後0既史高爾無左,後面德國最強0既自由人,又無人繼承到森馬同馬圖斯,組織力無,防守力亦極差,入到決賽有起碼7成功勞係簡恩
贊卡頂波唔多掂架
甚至仲差過紐維爾添
有幾何見過贊卡頂入過呀?
反而用腳入就有大把
就好似夾硬伸盡隻腳篤入果d

仲有佢係好識得用身材優勢
用背脊壓住人地令佢搶唔到波
然後再回俾隊友甚至轉身抽射

我都知紐維爾係利華古遜打得唔錯
不過國家隊係少左
薛羅拔圖,巴斯杜克,基斯頓等等同佢配合
所以佢係始終係國家隊冇乜成就

而且禾拉仲真係要佢打中鋒添
所以先會咁格格不入
如果佢肯少d上腳既話
德國打快攻仲可以流暢d添

齋計俾得波既球員既話
薛基,B.史奈達都有3球助攻啦
波歷克仲有4球添(可惜停賽)

咁當然哩d只係屬於造波類型
唔似得施丹果種分波類型既keyman

不過針冇兩頭利
keyman可能會多上腳拖慢節奏
咁對打快攻唔係咩好事黎

而且就算係以前德國輝煌時期
都唔係好倚重個別keyman去分波
何況而家連keyman都冇
咁咪要認命打返慣常部署囉

德國就係冇一齊出兩個善頂中鋒
例如我建議既高路斯+保迪
搞到接應力不足
唔湯唔水咁
所以先令我咁勞氣囉

紐維爾同人爭頂輸蝕唔在講
就算係贊卡都只係負責掩護咋
所以咪成日要靠高路斯
同埋波歷克後上囉(可惜停賽)

至於講到死球戰術
其實係劣勢下反而有用就真
就好似對美國果場咁
全場被人壓住黎打
根本好難組織到上去

不過因為打反攻果陣
弗林斯係右路死去
對方回防人數唔夠
咪要用超技術去阻你快攻囉
自由球可以排定幾個善頂球員做接應
所以先可以把握到少有機會入波咋

反而係打主攻果陣
對方靠人多打密集唔俾空位你上
冇咁大必要用超技術去阻你快攻
所以死球戰術作用反而冇咁明顯添

你話人腳既話可能真係差左
不過人腳點都好都要視乎點發揮既者
就好似以前A.慕拿淨識係順景果陣交行貨
反而係危急關頭就多數冇乜大幫助囉

史高爾個人技術出眾又如何
都配合唔到隊波整體
結果咪又係對球隊冇乜幫助
雖則EURO2000都係靠佢既個人技術挽回些少面子

反而而家唔去倚重個別球員
都可以做到場場有波入
仲好過史高爾,戴斯拿在陣果陣添
證明只要整體配合得好都可以組織到架

至於講到佈防我就真係無話可說
我到而家都仲好佩服禾拉居然咁藝高人膽大
排個騎哩4-4-2陣出黎
搵拿美路打"前衛"戰術
簡恩就兼埋做清道伕

禾拉咁樣玩命法
都可以6場只失一球
我都唔知應該話佢命大
定抑或係我地先唔識波呢

或者係禾拉對簡恩佢地既能力充滿信心
所以先敢打得咁冒險啦
|0| 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-02, 09:32 AM   #195
宮本茂
Game Master
宮本博士

南韓完成歷史.
宮本茂 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
土耳其 對 英格蘭 馬馬 體育版 64 10-13-03 02:09 AM
如果 巴西 鸁了 土耳其, 比利 會... t-cup 體育版 7 06-26-02 10:20 PM
南韓 勝利了 StevenLeong 體育版 79 06-24-02 10:04 PM
土耳其 sugihara 體育版 4 06-23-02 10:15 AM

現在的時間是 03:57 AM

手機版 | APP版