Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版

主題工具 顯示模式
舊 06-26-02, 11:51 PM   #151
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

註冊日期: Apr 2002
雖然有人認為南韓無資格入4強~
不過我就有果場就睇果場~
佢對德國果場~兩隊都差不多姐~又唔覺得南韓實力好唔夠資格bor~
不過睇完土耳其對巴西呢場我會覺得南韓下一場唔易打~

Hitomi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-02, 11:52 PM   #152
楊威利
Game Master
革命預備軍總司令官

以家用鬼佬球証,好唔公平(好似鬼鬼相畏)

"國家的滅亡是理所當然的事。就和死亡一定會來訪一樣,這是世間自然的道理。"
"帝國的人民,在過去這將近二十個世代的歲月中,已經習慣了被統治、被支配。所謂的政治對他們來說,就是被迫去做些事情、或者靠別人為他們去做些什麼事。所以他們才會支持這個比過去還要好上許多的羅言克拉姆支配體制,絕對是理所當然的。但是當羅言克拉姆王朝,在歲月的風化作用中,開始走上自然崩壞的下坡路段時,就是民主共和制開始變得有意義的時候了吧 !"
民主主義萬歲!!!!!!!!!!!!!!
楊威利 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-02, 11:56 PM   #153
楊威利
Game Master
革命預備軍總司令官

大多數人係因為意大利輸左場波,已經冇晒理志

"國家的滅亡是理所當然的事。就和死亡一定會來訪一樣,這是世間自然的道理。"
"帝國的人民,在過去這將近二十個世代的歲月中,已經習慣了被統治、被支配。所謂的政治對他們來說,就是被迫去做些事情、或者靠別人為他們去做些什麼事。所以他們才會支持這個比過去還要好上許多的羅言克拉姆支配體制,絕對是理所當然的。但是當羅言克拉姆王朝,在歲月的風化作用中,開始走上自然崩壞的下坡路段時,就是民主共和制開始變得有意義的時候了吧 !"
舊 06-26-02, 11:57 PM   #154
魚伕
Moderator

註冊日期: Jan 2002
引用:
Originally posted by 楊威利 :
以家用鬼佬球証,好唔公平(好似鬼鬼相畏)
你都好似唔係幾中立喎:hrmph:
鬼佬球証唔代表佢會幫鬼佬
要相信球証,先會有一場好睇0既賽事
如果場場話球証判錯
禁巴西,德國都唔應該係決賽出現啦
魚伕 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-02, 12:01 AM   #155
楊威利
Game Master
革命預備軍總司令官

引用:
Originally posted by 魚伕之寶 :

你都好似唔係幾中立喎:hrmph:
鬼佬球証唔代表佢會幫鬼佬
要相信球証,先會有一場好睇0既賽事
如果場場話球証判錯
禁巴西,德國都唔應該係決賽出現啦
你講得好有道理,所以我希望係最後果場係用果個光頭佬球証,人地話佢好公正

舊 06-27-02, 12:09 AM   #156
魚伕
Moderator

引用:
Originally posted by 楊威利 :

你講得好有道理,所以我希望係最後果場係用果個光頭佬球証,人地話佢好公正
光頭佬哥連拿剛剛差D要以後只可以做乙組或低水準球賽球証
因為佢有場意大利球賽羅馬對威尼斯執法不公
所以想係決賽見佢都好難
舊 06-27-02, 12:11 AM   #157
宮本茂
Game Master
宮本博士

我絕支持以波論波的精神
宮本茂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-02, 12:21 AM   #158
魚伕
Moderator

引用:
Originally posted by 宮本茂 :
我絕支持以波論波的精神
多謝
唔知可唔可以獎我1000個POST
舊 06-27-02, 01:15 AM   #159
紅血人
Game Master
求其作的一個名字

註冊日期: Mar 2002
土耳其今屆除左對巴西
其他比賽完全未輸過
何況土耳其攻力,其實仲高過德國
所以應該贏硬南韓
不過可能佢地會冇心機打季軍戰而輸波:hrmph:

名稱 : Devil
紅血人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-02, 01:18 AM   #160
宮本茂
Game Master
宮本博士

引用:
Originally posted by 紅血人 :
土耳其今屆除左對巴西
其他比賽完全未輸過
何況土耳其攻力,其實仲高過德國
所以應該贏硬南韓
不過可能佢地會冇心機打季軍戰而輸波:hrmph:
機會好微..
土耳其唔會放氣的..
我都睇高土耳其一線,但我也支持南韓!
只要踼場好波..贏輸都冇所謂啦..
宮本茂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-02, 03:31 AM   #161
紅血人
Game Master
求其作的一個名字

註冊日期: Mar 2002
引用:
Originally posted by 宮本茂 :
機會好微..
土耳其唔會放氣的..
我都睇高土耳其一線,但我也支持南韓!
只要踼場好波..贏輸都冇所謂啦..
上屆都係荷蘭打到放棄
先被克羅地亞拎到季軍之嘛

名稱 : Devil
紅血人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-02, 03:44 AM   #162
RX-93
Insane Gamer
new type

註冊日期: Jun 2002
如果季軍賽冇出蠱惑,我覺得土耳其應該嬴南韓.

舊 06-27-02, 09:34 AM   #163
|0|
God of Gamer
太陽神

註冊日期: May 2002
引用:
Originally posted by koyasu :

咁都差?入左就差呀?德國不守得更差?!只是德國好彩遇不到攻擊力強的球隊,不然早死了!

今屆德國幾時又打反擊呀,經常走去攻人,攻唔掂之嘛

總之一句,連阿叔是德國迷,都說德國唔掂,人人都這樣說,你咪繼續話掂囉,冇緊要,我亦都唔想再講
我話德國守得差
係因為佢各有各守
冇一個好既補位意識

我都話德國冇冠軍相架

X
巴布 路禾尼 禾恩斯
軒列治 迪斯拿 X 史高爾 保爾瑪
X 薛基拿

如果咁都叫有冠軍相既話
咁我就真係冇野好講....
|0| 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-02, 10:05 AM   #164
|0|
太陽神

引用:
Originally posted by sugihara :
阿叔都話呢隊德國係呢幾十年黎最廢0既德國啦
成日淨係識講用高路斯+贊卡屈機,識唔識足球戰術架?求其執個領隊見到咁都識搵兩個高大中堅頂住你啦,高路斯有3球波係沙地班矮仔度屈返黎架咋
對住喀麥隆根本就屈唔到,唔係靠保迪可能已經出左局啦
巴拉圭0個場開頭咪又係想屈機,不過0係巴拉圭兩個高大中堅面前,屈條毛?又咪係最後靠返紐維利d腳法
而家唔係打we呀,屈機......:loco:
淨係得一招,勁又點?人地一早研究好對策,防你有幾難,班後衛踢返十幾分鐘,睇唔穿你條路0既唔好踢世界盃啦
進攻板斧要多係足球0既基本戰術黎架,淨係靠屈機就捧到盃,我都可以做領隊啦
--
德國0既死守同英格蘭有d唔同,英格蘭係擺哂成隊0係後半場任你攻,德國係keep住個波0係後半場差死你,相比起黎,德國波係悶得死人0既:loco:
戰後最廢係列碧克時代呀(1998-2000)
見識過未?

屈唔到喀麥隆?
好似係佢地眼定定望住高路斯頂入架喎...
波歷克都差d頂入啦

不過你講得岩
我贊成出高路斯+保迪雙鬼拍門
根本贊卡頂波唔掂
不如出頂波/出波都掂既保迪
加強接應力/側擊力好過啦

對巴拉圭果場又係禾拉玩野啦
冇端端打騎哩4-4-2
學人玩中路突破又唔掂
結果咪又要靠兩邊側擊

仲有因為出左紐維爾
佢不但頂唔到波
仲令到高路斯冇人掩護
搞到雙箭頭各自為政
入球數量大減添

如果齋計身高就可以頂贏既話
比亞荷夫頂到100歲都得啦

事實係仲要講走位接應架嘛
所以我先要強調去出保迪加強接應力

如果得高路斯一個去頂
幾條友一齊夾到佢發唔到力都得啦

但如果有波歷克或者保迪甚至贊卡等去一齊做接應
係碼可以拉散對方盯人目標嘛

哩個亦係我唔贊成用紐維爾打中鋒既原因
人地知你咁矮都唔怕你去頂啦
跟住咪去盯死高路斯囉

進攻板斧夠多當然係最好啦
但德國目前可以做到咩?
無謂好似日本咁愈變愈衰搞到自亂陣腳
倒不如做返好自己最剎食既屈form算啦

我唔多相信佢地可以屈到冠軍返黎架
不過係未做到多元化前
咪要先發揮返自己最強本領囉

贏唔贏到係另一回事
但起碼盡左全力都輸
都好過自亂陣腳而輸
所以德國無論比數係幾多
都唔會去大改打法

我都想佢地係後場搓波悶死人算呀
但目前哩隊連搓波都差過以前
又冇意識去拖延時間
所以先睇到我咁火滾
舊 06-27-02, 10:27 AM   #165
koyasu
Account Locked
地獄領隊侯利亞

引用:
Originally posted by |0| :

戰後最廢係列碧克時代呀(1998-2000)
見識過未?
那時應該不是最廢喎,唔係話歐盃得1分就最廢o架
好像說因為出贊卡而他又太廢,所以才廢到得1分,
那時的防守都好過現在,包位都好過現在的

最後一句,德國佬屈唔到喀記,只係mark唔實;
如果咁都叫屈到,南韓o個場都叫屈到啦
koyasu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-02, 10:57 AM   #166
|0|
太陽神

引用:
誰說贏波就垃圾呀,贏波和實力都無關,德國識得點贏!羸最強都是愛爾蘭的隊囉

對著沙地屈到機咁巴閉,對著比沙地強的隊伍呢?會守高空攻勢的那些隊呢?說到一定屈到咁,屈唔到就收啦德國;如果你說德國防守意識唔好才失愛爾蘭那球,那麼愛爾蘭夏迪都是意識不好,mark失高佬C,而攔到波的羅比堅尼又可以那麼順的入禁區射,德國佬完全包不到

面對現實啦,今次德國真的是幸運才入決賽的,以前的德國,甚至是上屆的德國,
都不會有今屆那麼差的表現啦(除了kahn)

來來去去都是那些point重重覆覆,很悶,不想再談了
對愛爾蘭係臨尾被追平架
證明德國仲未到家去贏啦

除左沙地之外
其他隊至少係意識上有返咁上下既
但德國至少都係平均身高最高
冇理由唔好好利用者

冇話一定屈到架
但唔發揮自己所長
反而走去自曝其短
咁就係自己笨啦

一來係夏迪失位啦
另外仲有係薛基,贊卡走位幫手拉開防線
波歷克又係三閘線出到個重西波落十二碼點附近
再加上高路斯及時衝埋去跳起頂入
如果選德國今屈金球
我會選哩球架

至於羅比堅尼果球
咪就德國臨尾唔集中囉
先係夏文交失波俾人長傳
梅斯達又唔夠昆尼頂
再加上拿美路包唔到
咁樣造就機會俾羅比堅尼
真係唔鬧下德國都唔得

講開拿美路
就一定要話埋德國個"前衛"戰術啦
拿美路身為"前衛"
成日標埋上去搶波
結果竟然要簡恩做埋清道伕工作去補位
咁樣自己玩命法
我都真係好佩服禾拉既膽色同埋運氣

我都認同德國入到決賽係有d運氣成份架
原本預佢去到八強都收貨
而家只係超額完成者
仲有好多方面係將來需要逐步改善

不過話打得差啦喎
雖然今屆的確打得唔好
不過就算及不上90年或以前
起碼都比94,98改善左先

94連續三場係領先情況下
被追返較接近紀錄甚至反勝為敗
點都好唔過今屆6場只失一球啦

98又係玩兩邊出波屈頂
但問題係屈都差屈得差
薛基,路達冇態
泰勒特,軒列治側擊力又差
結果要靠希士拿甚至係基斯頓
間中係右路發難先出到下波

今屆就明顯識得強化既自己屈頂模式(尤其係死球戰術方面)
打側擊出波有波歷克,薛基,B.史奈達甚至弗林斯去做
計接應都有高路斯,波歷克,贊卡甚至保迪添
14個入球有12個都係經過有效組織既
證明同係玩屈頂都好屈得勁過上屆啦

不過我最唔明禾拉做乜係分組賽後又亂去搞變化
結果自廢武功到三場都險勝1:0
所以我都係唔好德國咁搞法都可以贏今屆冠軍架啦
舊 06-27-02, 11:00 AM   #167
|0|
太陽神

引用:

最後一句,德國佬屈唔到喀記,只係mark唔實;
如果咁都叫屈到,南韓o個場都叫屈到啦
咪就係拉開對方防線
博你睇漏一次而搞到掂你囉
機會唔係時時有
最緊要係把握到
舊 06-27-02, 11:23 AM   #168
|0|
太陽神

引用:

那時應該不是最廢喎,唔係話歐盃得1分就最廢o架
好像說因為出贊卡而他又太廢,所以才廢到得1分,
那時的防守都好過現在,包位都好過現在的
成日話贊卡廢
但贊卡29場入8球
紐維爾就35場入4球
紐維爾果然勁過贊卡啦下話

列碧克時代10勝6和8負
其餘歷任德國國家隊領隊都冇佢咁好成績
仲未計佢成日同球員內部不和添呀

果時防守,包位好過而家!?
見過佢d驚人戰果未?
食美國兩場5蛋
食巴西4蛋
食葡萄牙3蛋

馬圖斯去左美國之後仲嚴重退化埋
搞到又要簡恩出黎打埋清道伕
如果唔係摩杜雲空門居然好射唔射
係要射左落去馬圖斯個身度
三場輸晒都似啦

如果唔係咁都俾史高爾一下腳趾尾拉西扳平
三場捧蛋都似啦

禾拉係冇經驗呀
佢係成日大命死唔去呀
但係差唔多既班底
佢係碼可以令國家隊上下團結
都叫交到好成績出黎
點計都冇列碧克咁好野啦下話
舊 06-27-02, 11:36 AM   #169
koyasu
Account Locked
地獄領隊侯利亞

打反擊博人家後場少人包不到位,就不能叫做屈機啦,屈機者,差不多完全由我頂也,有完全的制空權才叫屈機
拉開人家讓人後上,和高波無關,拉開了,後上條友喜歡射喜歡頂怎樣都行啦,反正空哂
還有,如果說拉空人後場,紐維利都是負責這個喎

>梅斯達又唔夠昆尼頂
再加上拿美路包唔到

這兩條加linke一直都唔掂,他們包唔到又未必頂到,經常被人突破
過了夏文就突破啦,根本中路中場都由他來掃,沒有他德國佬很大機會16強都入唔到

94/98怎麼能和今屆比呀?今年對的球隊根本沒的和那些隊比,只是成績令你產生錯覺,94/98年的德國對著今年的美國,怎和打到咁?!
koyasu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-02, 11:57 AM   #170
|0|
太陽神

引用:
94/98怎麼能和今屆比呀?今年對的球隊根本沒的和那些隊比,只是成績令你產生錯覺,94/98年的德國對著今年的美國,怎和打到咁?!
係囉
冇得咁比架嘛

上屆德國閒閒地都贏到美國2-0
今屆就險勝1-0咋
證明美國哩四年的確係大有進步啦

94年南韓冇主場之利
都可以連追兩球
94年德國真係勁啦

我都同意成績唔代表一切架
對荷蘭,法國,阿根廷都只係輸一球
但好明顯已經係被人控制戰局
舊 06-27-02, 12:06 PM   #171
|0|
太陽神

引用:
打反擊博人家後場少人包不到位,就不能叫做屈機啦,屈機者,差不多完全由我頂也,有完全的制空權才叫屈機
拉開人家讓人後上,和高波無關,拉開了,後上條友喜歡射喜歡頂怎樣都行啦,反正空哂
還有,如果說拉空人後場,紐維利都是負責這個喎
如果紐維爾係打翼既話咪算囉
但又要佢打中咁不倫不類喎

有時打主攻
好難完全拉空晒對方防線架
咪要靠高波吊埋去囉

尤其當對方打密集防守果陣
好難有空位俾地波去架
咁就更加要靠高波去湧

德國係碼身高方面算有d優勢
而哩個優勢又唔係短時間可以扭轉到
所以咪要加以利用

咁你話屈唔晒都岩既
但至少都屈到少少啦
有得屈到少少
好過連果少少都唔去屈
舊 06-29-02, 07:28 PM   #172
cloud

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDsteve_ho110
3-1!!!!turkey win la!!上半!!

人並不是生來給打敗的。人可被消滅,但不能夠被打敗。

Hemingway (1899-1961)
cloud 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-02, 07:50 PM   #173
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

PSN  IDhigurash66442088
愈黎愈憎土耳其
隊波超廢,咁都打到4強兼有機贏波
呢隊廢物淨係識一味靠撞,但係就偏偏俾佢對哂幾隊都係唔撞得0既,攻力差都唔恨,又場場靠後衛失誤俾佢--66搞掂左
呢隊波比南韓更加唔值入4強

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-02, 07:59 PM   #174
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

PSN  IDhigurash66442088
贊卡係廢架喎,除左識撞下人,同埋識頂下波,仲有d乜?腳法無,俾波無,射術都唔見得有
仲有,紐維利都唔係打正前鋒,正職唔係入波,佢多數係帶波上腳,有機就射,或者落底咁,利華好多波係由佢或者舒尼達俾波歷克同基斯頓搞掂架
而家德國俾得波0既人已經唔多,出哂兩個淨係識頂0既前鋒,莫非真係要靠弱隊專利0既死球戰術?
同埋呢,而家隊德國人腳又真係近年最廢0既,前面重心繼慕拿同希士拿之後0既史高爾無左,後面德國最強0既自由人,又無人繼承到森馬同馬圖斯,組織力無,防守力亦極差,入到決賽有起碼7成功勞係簡恩

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-02, 08:44 PM   #175
Samuel
我想...

XBox Live Gamertagsamuel0929
3:2 wor..
Samuel 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
土耳其 對 英格蘭 馬馬 體育版 64 10-13-03 02:09 AM
如果 巴西 鸁了 土耳其, 比利 會... t-cup 體育版 7 06-26-02 10:20 PM
南韓 勝利了 StevenLeong 體育版 79 06-24-02 10:04 PM
土耳其 sugihara 體育版 4 06-23-02 10:15 AM

現在的時間是 05:55 AM

手機版 | APP版