Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-14-19, 07:04 PM   #226
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: rinxlun 查看文章
佢講到明係日版,美版要星期五先到呀
咁哩個價係日版又的確平
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-19, 08:36 PM   #227
Heaven
Game Master

註冊日期: May 2013
等睇各位試後報告 今集d精靈對我黎講唔多吸引 都係觀察下先唔衝住
由手機版發出
Heaven 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-19, 08:42 AM   #228
HM

註冊日期: May 2007
http://blog.esuteru.com/archives/9412890.html

堅持罷買既我贏左 /
由手機版發出
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-19, 08:52 AM   #229
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: HM 查看文章
http://blog.esuteru.com/archives/9412890.html

堅持罷買既我贏左 /
由手機版發出
公平啲講
咁彈game又唔止得佢

dqs、異界鎖鏈我都彈過
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-19, 09:29 AM   #230
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: 野良猫 查看文章
公平啲講
咁彈game又唔止得佢

機戰T初初成日彈每關都有機會添
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-19, 01:10 PM   #231
[X-MEN]
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2012
引用:
作者: 野良猫 查看文章
公平啲講
咁彈game又唔止得佢

唔係彈game咁簡單,係令到你其他game壞save.
[X-MEN] 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-19, 03:12 PM   #232
張飛後代
V-MAX

註冊日期: Jan 2002
咪咁快下定論一定係game既問題。會唔會係當事人既micro SD card質素唔好?
有冇其他case?

追記:
https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn...=108260&tnum=5

有消息指係下載版會出現問題
可能係劣質SD卡造成既原因
建議關掉自動寫記錄功能

此篇文章於 11-15-19 05:03 PM 被 張飛後代 編輯。
張飛後代 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-19, 04:00 PM   #233
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
唔一定係game既問題
可能係部switch質素唔好
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-19, 05:37 PM   #234
iu fu pig
塵埃...

引用:
作者: 張飛後代 查看文章
咪咁快下定論一定係game既問題。會唔會係當事人既micro SD card質素唔好?
有冇其他case?

追記:
https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn...=108260&tnum=5

有消息指係下載版會出現問題
可能係劣質SD卡造成既原因
建議關掉自動寫記錄功能
呢一方面我唔護航住,因為暫時呢個現象未係其他遊戲見過
最重要係GF要用幾多時間修復問題
本身已經多負評,再係咁呢隻遊戲就會支持唔住
舊 11-15-19, 06:06 PM   #235
catho7
Game Master
焗肉醬貓

註冊日期: Aug 2002
Wii U IDcatho7
Nintendo Switch IDSW-2641-5503-7716
3DS Friend Code0533 4943 9848
引用:
作者: iu fu pig 查看文章
呢一方面我唔護航住,因為暫時呢個現象未係其他遊戲見過
最重要係GF要用幾多時間修復問題
本身已經多負評,再係咁呢隻遊戲就會支持唔住
壞save應該係誤傳
https://www.ptt.cc/bbs/C_Chat/M.1573803946.A.F35.html

save無事,但sd卡入面d錄畫同相無左
想安心d就想辦法唔用sd卡keep save

從技術上猜測可能係auto save+load game+cheap sd卡頂唔順頻繁讀寫而出問題

但畫面freeze左就應該似game既問題

實體版都有機會出事,但主要係dl版出事
總之就熄左auto save穩陣d

catho7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-19, 06:40 PM   #236
Heaven
Game Master

直銷網排隊拎緊game個個都係劍盾!
由手機版發出
舊 11-15-19, 06:45 PM   #237
yuhchan5
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2008
PSN  IDmartinchan1986
XBox Live GamertagMrMidatumn
有人話係 SD卡save會死,但任記出左post話save唔會落SD卡,所以而家估話死save係因為玩開心版
yuhchan5 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-19, 07:16 PM   #238
sugoteam

註冊日期: Feb 2005
其實因為 SD card 質量有死data 嘅事件喺 Switch 初出時已有,今次好可能關係到隻 game 嘅運作重而將事件重現機會增多。

同時,如果呢隻PM賣得好會令對手更處一個比較不利嘅地步,放大問題將不知會否發生的陰影套在消費者上,這是外媒常用手法。

當然,事件應該可能真的有發生,但是否真的有極大影響就真係要睇一段時間才知,對於現在充滿假消息的世界,什麼事也要睇清楚才下定論⋯⋯

Sent from my iPhone using Gaforum
sugoteam 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-19, 07:38 PM   #239
leungky1

註冊日期: Jul 2009
引用:
作者: sugoteam 查看文章
其實因為 SD card 質量有死data 嘅事件喺 Switch 初出時已有,今次好可能關係到隻 game 嘅運作重而將事件重現機會增多。

同時,如果呢隻PM賣得好會令對手更處一個比較不利嘅地步,放大問題將不知會否發生的陰影套在消費者上,這是外媒常用手法。

當然,事件應該可能真的有發生,但是否真的有極大影響就真係要睇一段時間才知,對於現在充滿假消息的世界,什麼事也要睇清楚才下定論⋯⋯

Sent from my iPhone using Gaforum
其實純內容計,呢隻都算今次聖誕商戰入面負面消息最多嘅遊戲
真係有廠商覺得需要再用力踩多幾下?嫌錢多得滯?

無論係邊個責任
corrupt save話咁快蓋過3DS reuse呢單野
總覺得唔會係最後
由手機版發出
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-19, 08:02 PM   #240
catho7
Game Master
焗肉醬貓

Nintendo Switch IDSW-2641-5503-7716
引用:
作者: yuhchan5 查看文章
有人話係 SD卡save會死,但任記出左post話save唔會落SD卡,所以而家估話死save係因為玩開心版
死save應該係誤傳

舊 11-15-19, 08:26 PM   #241
1pi

註冊日期: Aug 2013
雙包裝賣晒
結果買咗一隻 行版劍398
1pi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-19, 11:01 PM   #242
Heaven
Game Master

去到曠野見到大巖蛇衝埋去即刻畀人滅團 又走唔到又捉唔到
由手機版發出
舊 11-15-19, 11:27 PM   #243
張飛後代
V-MAX

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: Heaven 查看文章
由手機版發出
岩岩睇到呢樣野(我仲未玩)...

https://news.nicovideo.jp/watch/nw61..._html5_marquee

何よりプレイヤーを熱狂させているのが、バッジ0個で入れるエリアとは思えない出現ポケモンの凶悪さ。適正レベルの虫や鳥に加えて、レベル34のキテルグマ、レベル60のバンギラスなど、武装していても勝てなさそうな怪物がその辺を普通に散歩しています。

34等穿著熊同埋60等老班到處散步...呢隻係異度神劍嗎?

舊 11-15-19, 11:39 PM   #244
Heaven
Game Master

引用:
作者: 張飛後代 查看文章
岩岩睇到呢樣野(我仲未玩)...

https://news.nicovideo.jp/watch/nw61..._html5_marquee

何よりプレイヤーを熱狂させているのが、バッジ0個で入れるエリアとは思えない出現ポケモンの凶悪さ。適正レベルの虫や鳥に加えて、レベル34のキテルグマ、レベル60のバンギラスなど、武装していても勝てなさそうな怪物がその辺を普通に散歩しています。

34等穿著熊同埋60等老班到處散步...呢隻係異度神劍嗎?
我有幾隻16,18lv 幾辛苦就打死對面26lv都唔比我捉
由手機版發出
舊 11-16-19, 12:52 AM   #245
catho7
Game Master
焗肉醬貓

引用:
作者: Heaven 查看文章
由手機版發出
想係曠野冒險就買定d皮皮公仔
唔夠打走佬用,或者用特性逃足

舊 11-16-19, 07:16 AM   #246
iu fu pig
塵埃...

明雷遇敵嘅其中一個特色就係地圖突然有高lv到唔合理嘅大怪
我覺得幾好嘅,生態呀嘛

不過限制lv捉就唔喺咁好
由手機版發出
舊 11-16-19, 07:43 AM   #247
Tannhauser Gate
Crazy Gamer
薛西佛斯

註冊日期: Mar 2007
玩咗十粒鐘,話創新又唔係好創新,舊有好野又劈一大半

and bones in their noses I just flat
out wouldn't of believed you.」
Tannhauser Gate 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-19, 08:21 AM   #248
iu fu pig
塵埃...

引用:
作者: Tannhauser Gate 查看文章
玩咗十粒鐘,話創新又唔係好創新,舊有好野又劈一大半
進度未去博士屋企,掛住捉野,
女水主起手,咁快有水之波動嘅
咁快有電狗狗捉
舊 11-16-19, 10:09 AM   #249
iu fu pig
塵埃...

引用:
作者: iu fu pig 查看文章
進度未去博士屋企,掛住捉野,
水主起手,咁快有水之波動嘅
咁快有電狗狗捉
由手機版發出
舊 11-16-19, 05:50 PM   #250
Heaven
Game Master

啲野生怪level跟得好貼 冇屬性相剋真係好難搞
組隊要考量下
由手機版發出

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Pokémon Masters (寶可夢大師) | The Pokémon Company X DeNA | 好評配信中 david 手機平板遊戲討論版 28 10-25-19 04:37 PM
[漫畫] EYE SHIELD 21(高速達陣)光速討論區 vol.3 衝鋒21<夢幻的聖誕碗, 開波喇>29期已出 信長 日本動漫畫討論版 999 06-01-08 07:24 PM
[Pokemon]デオキシス入手 :cwm26: /[/Pokemon] Eugene 手提遊戲機討論版 8 07-03-04 11:29 PM
[GC]GC・GBA用「Pokemon」次回作の構想が! Pokemon FESUTA & E3発表 神祕人1號 電視遊戲討論版 15 01-08-04 10:34 PM
pokemon 唔係有兩隻0既咩? (Pokemon Saphire and Pokemon Ruby )請問邊隻先係好玩? CoCoFan 手提遊戲機討論版 5 01-04-03 06:29 PM

現在的時間是 12:21 AM

手機版 | APP版