Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 
電視遊戲討論版>[PC] Star Wars Jedi: Fallen Order︱發售中
X&Y 08:42 PM 11-14-19
等review, 順便等DL版xmas sales
(其實只係完全提唔起勁打機)
padage 08:42 AM 11-15-19
唔想化寶,貴1舊水買左下載版
padage 01:36 PM 11-15-19
https://www.ign.com/articles/2019/11...n-order-review
9分
鐵之侍 08:38 PM 11-15-19
368 入手,暫時做完送貨員明天改行做絕地武士
ComeLOLoh 07:38 AM 11-16-19
我都想轉行一陣去做武士
不過好肯定遲下又轉去做中國桂林運輸Part Time。
C.Ryo 08:16 AM 11-16-19
DL鳥,原來係SW x Uncharted, 玩落又係幾有吸引力令人唔停手
padage 09:53 AM 11-16-19
行路模擬路+we connect 我完全無興趣

星戰一開game以為自已睇緊戲, 畫面同音效都係game of the year級,我以為detroit已經好靚因為只係電影式遊戲,呢隻全動作竟然做到detroit個畫面級數
鐵之侍 09:47 PM 11-16-19
除了是Uncharted, 還有god of war4+dark soul的要素,高難度的話敵人真是很難打的(對我這動作苦手普通也有苦戰時候,不過基本還好)

雖然自己不是百份百的sw fans, 但都能找到不少系列的彩蛋(電影,動畫)

提大家當第一次能選擇星球時請先選紅色星球,雖然敵人很難打和那時的技能只能去到不遠的地方,但能在某處拿到雙刀,之後會比較輕鬆
mrk 11:16 AM 11-17-19
睇呢呢隻Game意外地表現幾好喎!
(我就純粹見EA出品,遲下先買2手PS4版 / 等PS5版算啦!!)
whassupbun 09:14 AM 11-19-19
哩隻其實似隻狼+Uncharted多過Dark Soul+Uncharted, 不停格劍擋擋擋

玩落係有心整既, 都幾好玩, 不過冇之前隻force unleashed咁爽, 果隻係純動作game, 哩隻我玩Jedi Master難度 (Story最易, 之後Jedi Knight, Jedi Master, Jedi Grand Master最難), 唔可以無雙, 都要小心打, 否則好易死, 真係好似隻狼咁, 幾隻弓兵+幾隻卒埋身打你, 哩度就幾隻白兵離遠用激光槍射你, 加多幾隻白兵用電擊棒埋身圍你
padage 12:46 PM 11-19-19
的確係似隻狼,佢要格格格,淨斬好多兵都斬唔入
赤兵尉SETH 11:32 PM 11-19-19
有隻NPC講野方式學埋Dark Souls咁陰聲細氣同賤笑
GP03D 03:14 PM 11-20-19
玩玩下送貨員有D悶想入呢隻試下,沙木3睇完GAMEPLAY都係等跌價入隻儲算,呢隻反而有D興趣,睇GAMEPLAY似UNCHARTED咩?節奏應該慢D?諗緊入唔入好
whassupbun 03:27 PM 11-20-19
作者: GP03D:
玩玩下送貨員有D悶想入呢隻試下,沙木3睇完GAMEPLAY都係等跌價入隻儲算,呢隻反而有D興趣,睇GAMEPLAY似UNCHARTED咩?節奏應該慢D?諗緊入唔入好
動作部份跳黎跳去爬黎爬去似Uncharted, 而且都幾多哩d部份, 因為每個地圖都幾大, 又分幾層, 好多秘道, 所以成日要跳黎跳去爬黎爬去搵路
當然就冇Uncharted咁驚險, 但有D大場面都幾正既, 睇你原本係咪星戰fans, 會加分
鐵之侍 08:28 PM 11-20-19
爆機了,星戰迷買了一定不後悔

結尾來看應會有續篇的說
PiroPiro 09:41 AM 11-21-19
呢隻雖然係EA 但係真係正...而且操作難度同解迷有返咁上下

不過玩既時候成日諗起Force Unlease 咁....光劍無雙
但諗返起主角其實只係一個未滿師既學徒 XDDDD
padage 10:10 AM 11-21-19
我覺得似tomb raider多過uncharted,或者甚至metroid prime,有成個半開放式區域比你探索而不是線性
主角我當佢係識原力既普通人sosad
darkvolver 10:31 AM 11-21-19
大家評價不錯........水位低番d可以入手,我第2隻EA game...

另外,暫時有冇太多不自然的 bug?
鐵之侍 11:58 AM 11-21-19
作者: darkvolver:
大家評價不錯........水位低番d可以入手,我第2隻EA game...

另外,暫時有冇太多不自然的 bug?
有跳入不明區域,突然要load很久和彈game, 不過不算太嚴重
赤兵尉SETH 03:58 PM 11-21-19
爆機
最終Boss夠難打, 但此終學唔到From Software設計更惡毒
比較不滿係Boss唔夠多, 同可能受原著所限故事唔可以玩得太大
whassupbun 05:24 PM 11-21-19
其實大家唔應該睇佢係EA EA都只係發行, 而應該睇由Respawn開發, 即係Infinity Ward原班底, CoD有今日都係靠佢地打出個江山
離開左Infinity Ward自立門戶之後, Respawn開發過Titanfall 1&2同Apex Legends, 全部評價都唔錯
不過當然亦都要多謝EA高抬貴手, 冇好似星戰Battlefield咁玩L死隻game
風間鈴木仁 05:28 PM 11-21-19
作者: whassupbun:
其實大家唔應該睇佢係EA EA都只係發行, 而應該睇Respawn, 即係Infinity Ward原班底, CoD有今日都係靠佢地打出個江山
離開左Infinity Ward自立門戶之後, Respawn出過Titanfall 1&2同Apex Legends, 全部評價都唔錯
不過當然亦都要多謝EA高抬貴手, 冇好似星戰Battlefield咁玩L死隻game
原來如此,明白晒了,EA 我想知道更多消息。THANKS.
darkvolver 05:34 PM 11-21-19
都係個句年底入手。

OT:想問1月有什麼大作出?還是等2月FF7好?
whassupbun 05:40 PM 11-21-19
作者: darkvolver:
都係個句年底入手。

OT:想問1月有什麼大作出?還是等2月FF7好?
大家都開始爆機, 而且單機game, 應該好快大量二手湧現, 唔洗等年底

岩岩check下維基
1月龍如7 (中文版同唔同步?), 開放世界RPG龍珠 (哩隻我有興趣, 雖然應該伏伏地 )
FF7 3月3, 3月仲有仁王2, Doom Eternal
4月Cyberpunk 2077, 必玩
5月復仇者同The Last of Us 2
(全部假設唔delay)
darkvolver 05:58 PM 11-21-19
作者: whassupbun:
大家都開始爆機, 而且單機game, 應該好快大量二手湧現, 唔洗等年底

岩岩check下維基
1月龍如7 (中文版同唔同步?), 開放世界RPG龍珠 (哩隻我有興趣, 雖然應該伏伏地 )
FF7 3月3, 3月仲有仁王2, Doom Eternal
4月Cyberpunk 2077, 必玩
5月復仇者同The Last of Us 2
(全部假設唔delay)
感謝,禁我可以等下先繼續搬貨
1 2 3 4 

返回主題版面