Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-16-20, 11:58 AM   #151
darkvolver
God of Gamer
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
特別喺常闇真係堅大鑊,仲要重武件件都防禦性能低…
就算用返無敵雙刀,都仲有回唔到氣既問題,大概要常備神水。
今集特殊效果有邊幾種重要?要小心?

我見同大太刀打,發現佢地打起上來好硬下......

舊 03-16-20, 12:27 PM   #152
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: darkvolver 查看文章
今集特殊效果有邊幾種重要?要小心?

我見同大太刀打,發現佢地打起上來好硬下......
妨礙系最麻煩都係遲鈍同雷,不過一般黎講小心D就唔會中。
反而係敵人D BUFF有時幾麻煩。

睇你用咩武器,用輕武既一定擋完先打,硬批你氣力消耗大過佢。
重武試過一兩次,硬批係批得入既。
人對人都叫公平既;問題係隻GAME打得最多既係出手唔計氣力既妖怪…

舊 03-16-20, 03:22 PM   #153
darkvolver
頹冗

我打煙煙羅都用了一套防火裝打....如果冇用真係好傷,條血一直插水。

舊 03-16-20, 08:11 PM   #154
紫紅豆
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2010
請問它的季票是否未可購買,港版見沒法購入

此篇文章於 03-16-20 08:15 PM 被 紫紅豆 編輯。
紫紅豆 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-20, 08:25 PM   #155
chrischun
Juliuscrui

註冊日期: Jan 2005
Nintendo Switch IDJuliuscruiz
XBox Live GamertagJuliuscruiz
呢集敵人啲ai蠢到痺

舊 03-17-20, 01:59 AM   #156
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
呢D game初期你輸同死絕對同你件防裝勁唔勁係完全無關係
比一千防你你唔避招、唔當身、唔用檔都係hi架啦.....
與其有時間心機打刀塚farm初期堆垃圾裝 不如入去死多幾次記下招

術20 成身裝加術力 D攻擊術都仲係好細力
唔通我真係加黎淨係為幫把鐮刀加攻咁慘情 我咁難得玩Dark Soul like既game做咒術角就咁慘

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-17-20, 08:51 AM   #157
chrischun
Juliuscrui

註冊日期: Jan 2005
Nintendo Switch IDJuliuscruiz
XBox Live GamertagJuliuscruiz
學埋忍術完全變咗隻狼

舊 03-17-20, 02:30 PM   #158
padage
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2016
太刀到底係咪唔好用? 打boss好吃力攻好弱,又無乜進攻技
padage 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-17-20, 02:34 PM   #159
darkvolver
頹冗

引用:
作者: padage 查看文章
太刀爆左機後再睇,現在我都係鐮刀+雙刀繼續玩下去。最多用下槍桶人...

舊 03-18-20, 12:06 PM   #160
darkvolver
頹冗

講下近況﹕

現在去到蛇女穴,準備打boss。感覺今集打主線都幾長下,d怪都會陰下人。

請問蛇女穴有d單眼精靈仔好像要給他們東西,大家知道係什麼?另外d肥貓有什麼用?lv 今集應該冇上限。

現在lv應該有30..

舊 03-18-20, 12:22 PM   #161
神人ではない!新人だ

引用:
大太刀係浪漫武器黎,打人系會有用D,打怪/BOSS就…

引用:
講下近況﹕

現在去到蛇女穴,準備打boss。感覺今集打主線都幾長下,d怪都會陰下人。

請問蛇女穴有d單眼精靈仔好像要給他們東西,大家知道係什麼?另外d肥貓有什麼用?lv 今集應該冇上限。

現在lv應該有30..
進度嘛…
目前打到第三章既大刀怪BOSS(直XXX,唔記得名),尋晚同佢公平鬥大太刀死到癲咗。
紅精仔可以俾D多出既武器/防具/素材,佢會換D同等既野俾你。
貓波係幫下手去打人,常闇會大力好多。
LV上限應該係全99。目前LV3。

舊 03-18-20, 12:36 PM   #162
padage

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
大太刀係浪漫武器黎,打人系會有用D,打怪/BOSS就…

進度嘛…
目前打到第三章既大刀怪BOSS(直XXX,唔記得名),尋晚同佢公平鬥大太刀死到癲咗。
紅精仔可以俾D多出既武器/防具/素材,佢會換D同等既野俾你。
貓波係幫下手去打人,常闇會大力好多。
LV上限應該係全99。目前LV3。
唔係大太刀,係細個把單刀
而家搞唔到唔知升唔升好,洗點又唔易
用住另一把槍先,槍技好好玩
舊 03-18-20, 12:39 PM   #163
darkvolver
頹冗

引用:

槍其實都小用左好多,自從有鐮刀上段斬2下都可以爆人頭或氣絕。鐮鎖就好路人。

Sent from my iPhone using Tapatalk

舊 03-18-20, 01:42 PM   #164
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
基於我理念係武器一重一輕
輕果邊我玩緊旋棍 幾好玩
雖然殘心一定要back step呢點有D怪 但派生又幾好玩

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-18-20, 01:47 PM   #165
darkvolver
頹冗

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
有次我打旋棍血武士......發現旋棍硬直低而且先讀快,氣絕好容易發生。

舊 03-18-20, 01:50 PM   #166
padage

旋棍同雙斧其實係咪好似?
舊 03-18-20, 02:16 PM   #167
darkvolver
頹冗

引用:
旋棍同雙斧其實係咪好似?
雙斧其實幾硬下,不如用雙刀,下位無雙,削人d氣幾快而且可以保持幾好距離。

所以我諗仍然保持到仁王 end game武器的位置。

舊 03-18-20, 02:31 PM   #168
神人ではない!新人だ

引用:
打刀算係多用途既,打怪有削氣神腳,打人有反技有直前,拔刀都好大力。
而且根據上集經驗,唔少套裝武都有佢份。
問題係輸出唔夠特定武器快,防禦性能亦唔高。
個別武器點數分開計唔駛太擔心,而且今次重點一切既六道書好早就有得賣。

武器配套最好有一件防禦性能高既,例如雙刀、雙斧同旋棍。
2X同5X擋既扣氣量完全兩回事黎…

啱啱尋晚大太刀既公平對決太絕望(又未有得用雪月花…),家陣轉用雙斧…
引用:
雙斧其實幾硬下,不如用雙刀,下位無雙,削人d氣幾快而且可以保持幾好距離。

所以我諗仍然保持到仁王 end game武器的位置。
雙斧可以掟,其實好方便。

此篇文章於 03-18-20 03:16 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-18-20, 02:34 PM   #169
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
因為呢個旋棍係以前Ninja Gaiden2既遺物
果陣已經係用Step來cancel,派生

舊 03-18-20, 03:01 PM   #170
darkvolver
頹冗

自從自己有愛用度項鍊....都開始想用其他武器升武器技能。因為始終都要攪一攪,否則玩落去又冇技,感覺成日會被拖後腳。

舊 03-18-20, 10:30 PM   #171
淡水
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2005
一路旋棍+鐮打到四章, 打幾關都唔升一point
隨手擰返二刀玩下, 完全無skill都好用到傻
再擰返下段balance崩回避同上段手打牛丸, 直情開心到返唔到轉頭
淡水 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-18-20, 10:33 PM   #172
darkvolver
頹冗

進度去到KO毒蛇boss.....果然用lv壓boss係有一定功效。

2刀不作他選.上位轉轉...有番以前仁王1 end game的感覺。

舊 03-19-20, 11:28 AM   #173
ps4boy

註冊日期: Mar 2016
網友買$350又$450!

舊 03-19-20, 11:32 AM   #174
padage

我有預感薙刀鐮會改弱xd
舊 03-23-20, 09:36 AM   #175
darkvolver
頹冗

又講下近況...

現在lv60用5件巫女裝打到去城堡,準備去第3章。近排發現隻game到一定時間刷裝很重要,特別係打隻小怪猩猩都冇力便知好大問題,比以前容易卡關。打人型boss好像好易打死佢地....要睇一周目之後如何

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 09:59 AM

手機版 | APP版