Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-19-13, 09:07 AM   #151
( ゚ω゚)?
God of Gamer
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
我部係ps3 薄機新版,用bluray玩又唔覺有pop-up, 見都係得少部分人有問題,會唔會隻硬碟裝到就快爆,我諗要有8gb空間起碼
(見問題係PS3 download版先會發生pop-up,暫無solution)
GTA V Digital Version Reportedly Suffering Issues
http://www.ign.com/articles/2013/09/...ffering-issues

你講個Video係換咗隻750GB Hybrid drive (HDD+SDD cache)+download version
即是Seagate Momentus XT (750GB) Hybrid HDD, 呢隻值得換嘅,雖然貴,不過容量大,不過一定要買第二代
http://www.techbang.com/posts/7982-s...entus-xt-750gb
引用:
作者: VC15 查看文章
個video講download version 冇 pop up, 有冇ching試過? 若果真係冇pop up, 我買多個版本都唔緊要, 唔想放3日假都冇機打

http://www.youtube.com/watch?v=_BufsMxYxww

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.

此篇文章於 09-19-13 09:36 AM 被 ( ゚ω゚)? 編輯。
( ゚ω゚)? 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-13, 09:11 AM   #152
nami_tamaki999
Ultimate Gamer
僕は夢を見てる?

註冊日期: Apr 2008
PSN  IDHarrison_Tang96
我用Super Slim PS3, 完全無咩問題發生
nami_tamaki999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-13, 09:16 AM   #153
taikin0901
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2011
Wii U IDtaikin0901
PSN  IDTAIKIN_CHAN
XBox Live GamertagTAIKIN
其實我玩360版又唔覺有問題,係換人慢少少,都唔太影響
taikin0901 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-13, 10:07 AM   #154
kakajit
Game Master

註冊日期: Aug 2008
引用:
作者: lokzean 查看文章
巴打可唔可以話我知你係買邊隻usb? 好驚買錯左隻認唔到既... 多

http://www.sandisk.com/products/usb/...sandisk-ultra/

我買了呢隻 , 佢話read 15 , write 10

write 話之佢~(唔掛得知install果陣慢過hdd咁多1)

其實我係貪平先買呢隻 , 唔排除有仲好佢好多o既選擇

此篇文章於 09-19-13 10:11 AM 被 kakajit 編輯。
kakajit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-13, 10:35 AM   #155
Leaf
我有錯嗎

註冊日期: Jun 2003
今次有冇恢復番以前人體切斷? 有沒有人露鳥?

引用:
劉表様はご自分を愛することにかけては最高の色情魔。この中原を遠く離れた土地からあのお方は戦という札をちらつかせるだけで乱世を動かす天下人の気に浸ってこられました。つまり劉表様は天下と性交せずともただ自慰にふけっているだけで恍惚を充分に味わえるお方。ですが袁と曹が天下を争っていた頃であればともかくこれより先は天下と交わろうとなさらないお方に乱世の生き場所はありません。

http://hksan.net/forum/index.php?showtopic=12437
麻雀って楽しいよね
Leaf 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-13, 10:41 AM   #156
hkpm
Junior Member

註冊日期: Nov 2010
引用:
作者: kakajit 查看文章
我未玩到有得換人...真係開始左一陣(啱啱先剷完再裝)

DISC1 -USB
DISC2 - HDD

的確係之前有人講O既LOAD入GAME一張半圖搞掂
PAUSE地圖 1秒多D 搞掂
唔知夠唔夠SSD + 碟快了? 無得試~
不過呢個應該係360版最好方案了
不過USB都有快慢
我買SANDISK 聲稱15MB傳送果支
FORMAT完比部機話我呢支唔係最好 , 但其實XBOX都係USB2.0
真係諗唔到點可以再快D?

ANYWAYS , D乜野POP UP全部唔見~(可能太細少無留意)
之前HDD 1碟 + LOAD 2碟 都有少少少少少POP

但講番轉頭玩CONSOLE 都可以咁玩零件真係好正!
唔知有冇人比較過
DISC1 -USB
DISC2 - HDD

DISC1 -HDD
DISC2 - USB
有冇大分別呢?
hkpm 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-13, 12:01 PM   #157
winson

註冊日期: Jun 2010
Smile

今集有無save slot?

我在option剩係搵到開關autosave & 載入任務...
winson 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-13, 12:03 PM   #158
HEAD_HUNTER
月圓下之銀狼

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: winson 查看文章
今集有無save slot?

我在option剩係搵到開關autosave & 載入任務...
有12個,番上床果陣會有得俾你選

我的雜談小屋
dream304.mysinablog.com
HEAD_HUNTER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-13, 12:22 PM   #159
The Dog

註冊日期: Jan 2004
XBox Live GamertagBrasil KK
我尋晚發生樣攪笑野, 唔知你地有無人試過...
之前泊左架電單車係Franklin車房, 咁主角行去拎車, 上埋車之後, 我慢慢退後出車房, 架電單車竟然好似個影咁由本架車分身出黎, 結果車房入面有架電單車, 主角自己又騎住架同款電單車.

我即刻轉用架私家車試下撞車房入面架電單車, 竟然撞得lum, 結果架電單車無啦啦就真係copy and paste咁複製多一架
The Dog 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-13, 12:24 PM   #160
AE86(Turneo)
知足常樂

註冊日期: Aug 2002
PSN  IDCTH225
XBox Live GamertagCTH1989
我想問SanDisk除左上面果兩款仲有咩手指仲可以對應到??
其實15× speed係咪已經好快?
原裝xbox手指o唔ok?

利物浦~!!!You'll never walk alone
AE86(Turneo) 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-13, 12:37 PM   #161
kakajit
Game Master

引用:
作者: hkpm 查看文章
唔知有冇人比較過
DISC1 -USB
DISC2 - HDD

DISC1 -HDD
DISC2 - USB
有冇大分別呢?
拿我無試過不過我估計o既
之前有人話playdisc d 資料較散所以放o係個快d o既地方 , 呢個我認同的

因為我隻手指15m read , 其實同佢舊版機個dvd drive 應該差唔多
但我裝左disc1 去手指 , disc2 去hdd , 就真係明顯快左

咁我諗應該1去手指 , 2去hdd會好一ddddd

引用:
作者: AE86(Turneo) 查看文章
我想問SanDisk除左上面果兩款仲有咩手指仲可以對應到??
15m/s 其實唔太快 , 不過部機係usb2.0 , 其實快極都有個譜 , 但你會感受到快左的 , 至少唔洗load碟已經開心好多
有無更快就真係唔知~ 買usb3.0果d 有d去到 80mb/s 不過用唔著

此篇文章於 09-19-13 12:40 PM 被 kakajit 編輯。
舊 09-19-13, 12:49 PM   #162
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
個要求就係15MB/s, 你不如去買時同店員講明呢個要求叫佢俾隻你. 好過嚮呢度問呢款得唔得果款得唔得.

xbox支援既係USB2.0. Wiki話USB2.0最快可以去到35MB/s
http://en.wikipedia.org/wiki/USB#USB_2.0

此篇文章於 09-19-13 12:52 PM 被 ahleung 編輯。
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-13, 12:57 PM   #163
知足常樂

引用:
作者: kakajit 查看文章

15m/s 其實唔太快 , 不過部機係usb2.0 , 其實快極都有個譜 , 但你會感受到快左的 , 至少唔洗load碟已經開心好多
有無更快就真係唔知~ 買usb3.0果d 有d去到 80mb/s 不過用唔著
因為我見到有隻係SanDisk extreme 3.0好似幾好,
不過我怕對應唔到360
睇黎今晚返去又要裝過
另外我想問join左佢個club之後點先有枝步槍同車?

利物浦~!!!You'll never walk alone
舊 09-19-13, 12:58 PM   #164
ahleung
The One
Bannnned

引用:
不過我怕對應唔到360
USB2.0, size大過1GB就對應到360
舊 09-19-13, 01:03 PM   #165
知足常樂

引用:
作者: ahleung 查看文章
USB2.0, size大過1GB就對應到360
麻煩哂,今晚去搵搵先
另外個額外槍同車係點拎??

此篇文章於 09-19-13 01:20 PM 被 AE86(Turneo) 編輯。
舊 09-19-13, 01:37 PM   #166
hkpm

註冊日期: Nov 2010
引用:
麻煩哂,今晚去搵搵先
另外個額外槍同車係點拎??

車唔知
鎗就去ammu-nation買, 果支鎗寫明係free的
hkpm 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-13, 02:45 PM   #167
lokzean
Senior Gamer

註冊日期: May 2011
PSN  IDLork_Han
引用:
因為我見到有隻係SanDisk extreme 3.0好似幾好,
不過我怕對應唔到360
睇黎今晚返去又要裝過
另外我想問join左佢個club之後點先有枝步槍同車?
買左隻kingston datatraveler100, 16gb 3.0
成功認到, 無warning, 不過要另外加延長線先連到 (插位頂住..#$*& M$)
花左10-15分鐘安裝disc 2, 開map同換人都快左, 最明顯係一開始入game, 未到第3張圖就搞掂!

EDIT:
另一隻option: http://www.xbox360achievements.org/f...78&postcount=8

此篇文章於 09-19-13 03:04 PM 被 lokzean 編輯。
lokzean 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-13, 03:59 PM   #168
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
我兩部PS3讀碟都無問題,又唔覺得慢呀,覺得同GTA4(XB版)差唔多,算係比較好彩

舊 09-19-13, 04:01 PM   #169
kakajit
Game Master

今集換黎換去想快d 已經係另類樂趣
舊 09-19-13, 04:50 PM   #170
whassupbun

註冊日期: Jul 2010
PSN  IDwhassupbun
XBox Live Gamertagwhassupbun
引用:
作者: whassupbun 查看文章
GTA 5 is most expensive video game ever at $265 million

引用:
...the $265 million (£170 million) budget of Grand Theft Auto V is more than double that of 2008’s Grand Theft Auto IV.

A number of movies hover around the same mark, including famous flop John Carter, but the only film that cost more to make than Grand Theft Auto V is 2007’s Pirates of the Caribbean: At World’s End.
Grand Theft Auto V® Retail Sales Exceed $800 Million Worldwide During First Day of Launch

係咪等如首日已回本?

whassupbun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-13, 05:07 PM   #171
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
8億usd ????
除返hkd $500 一隻, 第一日都賣千二萬隻woo(・㉦・)

舊 09-19-13, 05:21 PM   #172
0826使者
Insane Gamer
[死硬派]

註冊日期: Aug 2009
PSN  IDzeroTIM
XBox Live Gamertagtim0826
引用:
作者: SHIJI.F.LAPPLAY 查看文章
8億usd ????
除返hkd $500 一隻, 第一日都賣千二萬隻woo(・㉦・)
聽講話1日賣出1320萬隻
破晒紀錄

多多指教

"叫果D死人黑客去死啦"
0826使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-13, 05:29 PM   #173
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
真係soooo crazy

舊 09-19-13, 06:01 PM   #174
ahleung
The One
Bannnned

剩係睇HK既排隊情況, 唔奇.

但其實我唔明點解今次GTA5咁瘋狂. 呢幾年open world已經變左一個常見既類型, 有好多game可以揀. 甚至完全一樣 (現代城市做罪犯) 既都有 Saints Row, Sleeping Dog. 點解唯獨係GTA5就忽然全城追捧.
舊 09-19-13, 06:01 PM   #175
紫紅豆
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2010
Angry

我也是ps3簿機,沒問題,不覺有拖慢,
不過我部PS3,有用比NB用的USB散熱風扇,
如有拖幔,會否PS3過熱呢?
這款,
http://www.coolermaster.com.hk/uploa....jpg?170661868

此篇文章於 09-19-13 06:06 PM 被 紫紅豆 編輯。
紫紅豆 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[ETC] 電 視 遊 戲 《 Grand Theft Auto 》嚇 退 4 賊 倒十架VS火紅眼 電視遊戲討論版 16 06-10-14 07:44 PM
賣ps3 Grand Theft Auto 5 鐵盒版 lwm 買賣專區 0 04-04-14 10:05 PM
Grand Theft Auto V | 已售 | 系列首次正體中文版!!! 川上双葉 電視遊戲討論版 1000 09-17-13 02:08 PM
[分享] 《Grand Theft Auto》真人短片 neo2046 電視遊戲討論版 1 11-19-12 07:11 PM
Grand Theft Auto 4 neo2046 PC電腦遊戲討論版 93 01-27-09 05:51 PM

現在的時間是 06:36 PM

手機版 | APP版