Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-29-12, 03:24 AM   #951
gingq7
God of Gamer

註冊日期: May 2008
引用:
作者: Mage.千砂望 查看文章
元十三限又做多次小丑.....
蘇夢枕無病~又拍左藥~+埋有個燕狂徒咁勁喎隨時~
但點解次次都寫到佢咁黑~

另~e+哩個世界既小石頭會唔會係原本果個黎~
內力武功皆強又同燕狂徒平手~有機喎~

七哥今次番黎睇黎真係揾女多喇~
我估粒藥隨時都係燕狂徒比蘇夢枕, 之後再引李大過去折磨佢;
李大呢次個設定幾有追看性 (手下無晒, 左右手玩完, 連武功都廢了大半)
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-12, 03:38 AM   #952
dust11

註冊日期: Aug 2010
引用:
作者: 次期Cekehe 查看文章
都靈輸俾小龍之後再苦練,功力大增,結果卻被石鐵打死......
謝提醒
真係完全唔記得左

原來係雜魚殺雜魚
唔怪得我冇印象
dust11 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-12, 09:56 AM   #953
Squaresoft
Crazy Gamer
皇冠琵琶

註冊日期: Nov 2002
Topic 寫支持, 但冇乜人講封神紀? ^^

就來第三部.... 我反而希望和仔寫番現代/未來故事.

舊 06-29-12, 10:14 AM   #954
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
封神堅冇咩好討論

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-12, 10:17 AM   #955
yeah yeah

註冊日期: Dec 2002
引用:
小說的話~
假設燕狂徒武力100
小石頭大概係1x吧~

我"原本"既意思係講群俠1最後果個~
我見佢幅背後圖貌似白髮~
如果再加赤目就好大機會係一果個~
如果係咁....可能一見面就爆出一句...x.你.x...

神魔:12476797

NTR.......
yeah yeah 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-12, 10:58 AM   #956
flymanhaha
Senior Gamer

註冊日期: May 2009
引用:
元十三限又做多次小丑.....
蘇夢枕無病~又拍左藥~+埋有個燕狂徒咁勁喎隨時~
但點解次次都寫到佢咁黑~

另~e+哩個世界既小石頭會唔會係原本果個黎~
內力武功皆強又同燕狂徒平手~有機喎~

七哥今次番黎睇黎真係揾女多喇~
元十三限話晒諸葛先生師弟, 佢地4師兄弟可以話係以前的4大名捕,但呢度就變成咁(以前的4大名捕,有懶殘大師,原著係沈虎嬋師父. 諸葛先生. 元十三限同埋天衣居士.天衣居士係王小石師傅. )我覺得呢4個勁過而家的4大名捕
flymanhaha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-12, 11:16 AM   #957
Mage.千砂望
The One
大神再臨~(‘3’)

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDelf_captain
XBox Live GamertagMage Sora
引用:
作者: gingq7 查看文章
我估粒藥隨時都係燕狂徒比蘇夢枕, 之後再引李大過去折磨佢;
李大呢次個設定幾有追看性 (手下無晒, 左右手玩完, 連武功都廢了大半)
其實撇除last果下來生再見奇縁盡~佢單係一半招都應該掃場先係~
第一部佢d招好似都無出左一半咁多~
單對單可以迫到沉船哥出last一下既都係得七哥一個~
引用:
作者: flymanhaha 查看文章
元十三限話晒諸葛先生師弟, 佢地4師兄弟可以話係以前的4大名捕,但呢度就變成咁(以前的4大名捕,有懶殘大師,原著係沈虎嬋師父. 諸葛先生. 元十三限同埋天衣居士.天衣居士係王小石師傅. )我覺得呢4個勁過而家的4大名捕
4大根本就好弱雞....
柳五幾條靚都勁佢地好多啦~

赤子之心 拯救失落時代

此篇文章於 06-29-12 02:56 PM 被 Mage.千砂望 編輯。
Mage.千砂望 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-12, 11:18 AM   #958
Squaresoft
Crazy Gamer
皇冠琵琶

引用:
作者: GUSTAV 查看文章
封神堅冇咩好討論
太好?
fb 成日都係個個讚...
我自己覺得第二部開始走下波. 主角唔覺斷過手咁.

希望和仔第三部後畫返現代/未來.

舊 06-30-12, 12:01 PM   #959
yeah yeah

引用:
作者: flymanhaha 查看文章
鐵手都叫有d可造之才既...
不過佢之後好似無做捕快...
得返3大名捕..

神魔:12476797

NTR.......
yeah yeah 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-12, 03:05 PM   #960
FREDDY@o@

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDfreddy_lam
引用:
作者: Squaresoft 查看文章
太好?

故事真係無乜好講... 太普通
鐘意既角色又死左2件(逆天, 窮兇), 淨番個子羽叔叔都閃緊死兆星
好想和仔出番火龍
FREDDY@o@ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-12, 08:54 PM   #961
豪傑公子

註冊日期: Jan 2005
引用:
太好?

我淨係知近廿幾三十期都係不停打打打打打...

舊 06-30-12, 09:23 PM   #962
gingq7

封神打打打唔係問題, 但我覺得一來打得無和仔以前d書咁好睇, 二來幾條戰線分得太散;
明明封神入面很多角色的背景和性格都設定得唔錯, 逆天而行和十刑明明係可造之材, 但一個死得太早, 另一個就完全失蹤....; 阿狗又硬係好似差d野咁, 而家得番子羽撐住....

此篇文章於 06-30-12 09:32 PM 被 gingq7 編輯。
舊 06-30-12, 09:33 PM   #963
gingq7

鐵將 - 難得有個女角比林業慶畫下, 估唔到咁就...
舊 06-30-12, 10:07 PM   #964
豪傑公子

註冊日期: Jan 2005
引用:
鐵將 - 難得有個女角比林業慶畫下, 估唔到咁就...
卓天威扯乾卓風姿嗰度,我諗起白雪公主魔幻復仇記

舊 07-12-12, 03:32 PM   #965
臭氏
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2002
想請教下而家仲有邊D舖頭係會售賣/代訂/補購一D港漫周邊的?邊套漫畫都可以的,先謝~~

舊 07-12-12, 03:35 PM   #966
凍檸茶
The One
青龍使用者

引用:
作者: 臭氏 查看文章
想請教下而家仲有邊D舖頭係會售賣/代訂/補購一D港漫周邊的?邊套漫畫都可以的,先謝~~
188 一樓, 右邊有間
炮台山興豬間鋪
信和二樓

PAD: 229 362 054
凍檸茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-12, 11:53 AM   #967
gingq7

子羽仲未死得
舊 07-13-12, 11:54 AM   #968
小白熊
Ultimate Gamer
冬眠中

註冊日期: May 2005
XBox Live GamertagJumbo Bear Bear
引用:
子羽仲未死得
瞎眼劍神
小白熊 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-12, 11:56 AM   #969
exiazero
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: 小白熊 查看文章
瞎眼劍神
之後果篇再上升LEVEL上第六感

舊 07-13-12, 12:00 PM   #970
D.K.
Game Master
こなみきりえ

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDKatyherDave
XBox Live GamertagDaveKatyher
引用:
作者: adrian_shum 查看文章
其實佢打十刑時話未練成o既招而家搞成點?
定係和仔已經唔記得左呢件事....

大જિંગ
大징

D.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-12, 02:23 PM   #971
gingq7

引用:
作者: D.K. 查看文章
其實佢打十刑時話未練成o既招而家搞成點?
定係和仔已經唔記得左呢件事....
有咁講過咩? 無乜印象

引用:
作者: adrian_shum 查看文章
佢破得沙加既六道輪回, 最少都有第七感了
舊 07-13-12, 04:04 PM   #972
Squaresoft
Crazy Gamer
皇冠琵琶

引用:
作者: FREDDY@o@ 查看文章
故事真係無乜好講... 太普通
鐘意既角色又死左2件(逆天, 窮兇), 淨番個子羽叔叔都閃緊死兆星
好想和仔出番火龍
殺道雖然故事有駁斥, 但好睇好多.
和仔真係要人幫佢度故事.....

引用:
有咁講過咩? 無乜印象

佢破得沙加既六道輪回, 最少都有第七感了
希望佢寫第三部時會睇番一/二部....

PS: 月巴良本瘋狂八期完.

舊 07-13-12, 04:29 PM   #973
sunnypigdog
Ultimate Gamer
滅絕小五郎

註冊日期: Sep 2003
引用:
殺道雖然故事有駁斥, 但好睇好多.
和仔真係要人幫佢度故事.....

希望佢寫第三部時會睇番一/二部....

PS: 月巴良本瘋狂八期完.
完左好幾個星期, 粗口俠都出左WOR
不過呢本完我覺得可惜。

第一, 二期我認我上網睇的, 之後就覺得應該要支持了。
點知就...........

舊 07-14-12, 02:22 AM   #974
臭氏
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: 凍檸茶 查看文章
188 一樓, 右邊有間
炮台山興豬間鋪
信和二樓
謝謝

舊 07-15-12, 08:17 PM   #975