Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 05-31-08, 07:49 PM   #451
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: frankieccc 查看文章
VAN HELSING 無記錯得disc2有中文字幕.....我初買都中左計
不過我其實戲院睇左,用黎儲都好值(我0個時買左$28 定$38....又平左...正)
dororo係咪得日文字幕?
係…我全部都未得閒開嚟睇…睇過封底。
都唔緊要,我有中文VCD版。

舊 05-31-08, 09:34 PM   #452
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
VAN HELSING 初出只係$18.. 雙碟版.
wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-08, 10:26 PM   #453
半熟蕃茄
Game Master
有朋自遠方來非姦即盜

註冊日期: Oct 2004
引用:
作者: 機場美少年 查看文章
係…我全部都未得閒開嚟睇…睇過封底。
都唔緊要,我有中文VCD版。
其實我都係好多隻未開.....係無意中睇到封底
近期最值得買應該真係奪寶奇兵box set了(不過我又係未睇,只係播過幾個片段睇下)
半熟蕃茄 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-01-08, 02:30 PM   #454
不死game神
Ultimate Gamer
任天堂絕命之使者

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDWONG_FAMILY
XBox Live GamertagNintendo
我知道左價錢那麼平的真正原因了-.-

任天堂是唯一可以能夠帶你們進入創意無限的遊戲國度,讓你們體會電視遊戲的真正樂趣。雖然我們人數不多,而且四面受敵,但我們絕不氣餒,我們的大門隨時願意為你們打開,墮進電玩遊戲冥界的人喔,趕快回頭是岸唷!
阿們
老任皇者之收藏庫:N64遊戲(over100),GC遊戲(over300),NDS遊戲(over300),Wii日版遊戲(全部)
用手機,識貨之人梗係會用NOKIA啦
打TV同手提game,係路o既人實玩任記o既
不死game神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-01-08, 03:28 PM   #455
IDGAF
The One

引用:
作者: 機場美少年 查看文章
今日收獲~!

VERTIGO $18(Hitchcock系列,中國語字幕)
VAN HELSING $20(2DVD,中國語字幕)
BRIDGET JONES 2 $18
MIAMI VICE $18
DORORO $18

另加一隻PS2 GAME
電車 de GO!FINAL THE BEST版 $28

今日好多人,迫係一間舖,好難揀碟~!
又有幾位人兄成行/排碟咁入貨…

更正,套VAN HELSING的確係只有日文及英文字幕的,
DISC2先有先有繁體中文字幕。

另外,套日語片DORORO就連日文字幕都無,本身係無任何字幕的
一定要用PC睇了。

引用:
作者: 不死game神 查看文章
我知道左價錢那麼平的真正原因了-.-
係咩?
就係之前講的回收"廢料"再用?
定係有更絕望的真相…

舊 06-01-08, 06:02 PM   #456
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
我想知好耐,其實點解咁平 ??

但如果真相係更加絕望, 你地會唔會再買 ??

此篇文章於 06-01-08 06:06 PM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-01-08, 06:04 PM   #457
StOnE
Game Master

註冊日期: Jun 2003
前排見到有CAST AWAY
今日去好似唔見左 ?

呢期仲有拳頭包裝的 HULK 同 勁大盒的 E.T.

舊 06-01-08, 06:35 PM   #458
nico
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2006
其實有D舖頭響淘寶網入貨
CD最明顯, 牧野由依, KOTOKO既碟有D$10有交易, 某店賣成$4X
再CHEAP D $5-8 都有, 最多都係開左封姐, 同新買冇乜分別
琴日上淘寶網, 搵到平價既DN($10)同動森初回($5)
仲有愛內里菜LIVE, 仲平過另一某店個價, 好似$35咋
所以有D碟淘寶網賣得平過信和好多
不過去淘寶網買野係麻煩D既

此篇文章於 06-01-08 06:39 PM 被 nico 編輯。
nico 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-01-08, 07:53 PM   #459
半熟蕃茄
Game Master
有朋自遠方來非姦即盜

引用:
作者: nico 查看文章
CD最明顯, 牧野由依, KOTOKO既碟有D$10有交易, 某店賣成$4X
再CHEAP D $5-8 都有, 最多都係開左封姐, 同新買冇乜分別
所以有時真係預左比佢賺
不過算la,人地又要比鋪租
而家好多又真係平過買vcd ge
頭先都係忍唔住買埋$20仙樂飄飄  
舊 06-01-08, 07:54 PM   #460
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
有咩絕唔絕望o者,買呢d碟惹到病就話o者....

舊 06-01-08, 08:01 PM   #461
StOnE
Game Master

註冊日期: Jun 2003
引用:
作者: nico 查看文章
不過自己去淘寶網買又要比運費
買得唔多的話, 不如去信和比佢賺
當然如果有"淘寶網團購"的話另計

不過信和有D碟淘寶都係無的
會唔會大陸有D 地方 有勁多呢D碟賣, D 人再放去淘寶賣

此篇文章於 06-01-08 08:06 PM 被 StOnE 編輯。
StOnE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-01-08, 09:42 PM   #462
Nabo
Junior Member

註冊日期: Oct 2006
動森初回 係咪1 樓對住扶手電梯個間 定係對住宇宙船個間 有得買??
Nabo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-08, 10:24 AM   #463
wing
格鬥低手

引用:
作者: StOnE 查看文章
前排見到有CAST AWAY
今日去好似唔見左 ?

呢期仲有拳頭包裝的 HULK 同 勁大盒的 E.T.
其實呢d都係已經賣左幾個月的舊貨........

呢期的新貨應該只有ultimate 版LXG 同埋雙碟版ice age2
舊 06-03-08, 01:13 PM   #464
赤目黑龍
赤貧神

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDdamnprincess
ot一吓...

有冇仁兄可以話俾細佬知
邊度仲見到有美版x-men II & III (THX 版本)??

許許許許許許許許
許許許許許許許許許許許許!!
赤目黑龍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-08, 11:27 AM   #465
泰利
Moderator
GAF 足球隊3號

註冊日期: Feb 2002
3DS Friend Code2680 9513 3230
PSN  IDterry1803
Indiana Jones I-III box set 去到5十幾蚊... 愈來愈貴.
泰利 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-08, 11:33 AM   #466
wing
格鬥低手

引用:
作者: 泰利 查看文章
Indiana Jones I-III box set 去到5十幾蚊... 愈來愈貴.
因為多人買ma

之前我買左一盒俾人cut左一刀的打口碟, 只係18, 唔介意個盒爛其實好抵.

不過呢d pack貨量少, 見到要即刻買了.
舊 06-06-08, 12:01 AM   #467
亞利古
桃太郎~~

註冊日期: Nov 2002
3DS Friend Code5413 0864 7405
PSN  IDmomotarou112
XBox Live Gamertagmomotarou112
異形3係咪沒哂a
今日淨係見到2同4

清理中遊戲(點解仲有咁多 ):
PS3: Demon's Souls
PSP:流行り神2
360: SSF IV,Lost Planet2
Wii: Disaster,朧村正
亞利古 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-08, 08:19 PM   #468
wing
格鬥低手

舊貨大量推出並減價: LXG雙碟版, DareDevil 雙碟版.(只是戲院版, 唔係director's cut版)

新貨: 天國驕雄雙碟版 (只是戲院版, 唔係評語較好的director's cut版)
舊版planet of the apes 雙碟版

此篇文章於 06-07-08 10:31 PM 被 wing 編輯。
舊 06-09-08, 01:31 AM   #469
半熟蕃茄
Game Master
有朋自遠方來非姦即盜

引用:
作者: wing 查看文章
舊貨大量推出並減價: LXG雙碟版, DareDevil 雙碟版.(只是戲院版, 唔係director's cut版)

新貨: 天國驕雄雙碟版 (只是戲院版, 唔係評語較好的director's cut版)
舊版planet of the apes 雙碟版
今日我都走左去信和入貨
買左天國驕雄雙碟版 $30 (雖然唔係三碟ver....但真係好抵所以入...見有間賣$28 tim) 同B'Z live $58 (無lala平左好多...要買快手)
另外巴打提到0個幾隻仲係$28....抵
同埋多羅羅box set又平左........$68 only

此篇文章於 06-09-08 01:33 AM 被 半熟蕃茄 編輯。
舊 06-09-08, 09:51 AM   #470
wing
格鬥低手

引用:
今日我都走左去信和入貨
買左天國驕雄雙碟版 $30 (雖然唔係三碟ver....但真係好抵所以入...見有間賣$28 tim) 同B'Z live $58 (無lala平左好多...要買快手)
另外巴打提到0個幾隻仲係$28....抵
同埋多羅羅box set又平左........$68 only
天國驕雄果日我見到間間都28.... 可能多人買所以有舖加到30?

不過我都諗住等四碟的director's cut版了.... 因為套戲本身真係差好遠.
舊 06-09-08, 10:35 AM   #471
半熟蕃茄
Game Master
有朋自遠方來非姦即盜

引用:
作者: wing 查看文章
天國驕雄果日我見到間間都28.... 可能多人買所以有舖加到30?

不過我都諗住等四碟的director's cut版了.... 因為套戲本身真係差好遠.
下...我未睇過唔知tim
可以講下點樣差好遠ma? thx
其實我本身都有預感套野會幾悶....但好多時都係比日版d正packing吸引所以買左
舊 06-10-08, 09:52 AM   #472
wing
格鬥低手

引用:
下...我未睇過唔知tim
可以講下點樣差好遠ma? thx
其實我本身都有預感套野會幾悶....但好多時都係比日版d正packing吸引所以買左
呢套戲最初拍左3粒幾鐘, 後來電影高層因為想一日放映多幾場, 所以迫導演剪短套戲, 留番d血腥, 動作同戰爭場面, 但好多劇情轉接冇左, 令故事內容同人物性格唔連貫, 而且令劇情出現唔少漏洞, 所以一致劣評.

呢套戲o既導演係Ridley Scott, 有頭有面, 咁都冇say, 都幾悲.

後來director cut's 加番差唔多50分鐘, 成套戲順番o西, 評價都高左好多.

如果你只係有興趣睇動作場面, 唔理人物唔埋劇情, 戲院版都ok. 如果你真係想睇一套認真的戲, 要睇director's cut.
舊 06-12-08, 06:58 PM   #473
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
東京鐵塔好平$20

另有unfair電影版2DVD
跳躍2賣$78, 正常價嗎?
多左堆007