Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 街機遊戲討論版 > 街機心得交流討論區

主題工具 顯示模式
舊 07-21-19, 01:39 AM   #5551
kev00269270
Game Master

註冊日期: Apr 2004
最近打繼往
勁唔勁先唔講
因為士氣使用需要一定控制
真係唔適合新手

上限+6武,對到真桃或者魏王之類第一波10/12士氣難守
就算係7氣+7的張承都難攪,偏偏依三副好多人用

而且第三波後有回血,好睇控血能力,新手會變成普通+6號令
kev00269270 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-19, 11:10 AM   #5552
maxwaver
Game Master
自爆を使う程度の能力

註冊日期: Jan 2007
砌副遠弓舞麻矢hea推下算,反正未入輪隨便打

--

係咪因為我副火焰d人弱智?成日開征知FC都唔覺大力左好多咁既
直接推上去打增援再飄風壓場反而仲安定

此篇文章於 07-21-19 11:14 AM 被 maxwaver 編輯。
maxwaver 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-19, 02:56 PM   #5553
LR猫
God of Gamer
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
作者: maxwaver 查看文章
砌副遠弓舞麻矢hea推下算,反正未入輪隨便打

--

係咪因為我副火焰d人弱智?成日開征知FC都唔覺大力左好多咁既
直接推上去打增援再飄風壓場反而仲安定
無老母都叫FC?

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-19, 03:24 PM   #5554
maxwaver
Game Master
自爆を使う程度の能力

註冊日期: Jan 2007
引用:
作者: LR猫 查看文章
無老母都叫FC?

唔記得邊場但我記得有睇過頂上都係就咁叉電征知推上去再副計副計咁打一波
但落埋老母就3弓了

舊 07-21-19, 10:39 PM   #5555
kaka2433
Junior Member

註冊日期: Sep 2018
義亂呂布岩新手?
kaka2433 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-19, 10:43 PM   #5556
b_boy
↘呆~

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: kaka2433 查看文章
義亂呂布岩新手?
叫易用0既

淯底可保一世平安
祝所有路必拾遺者年年月月日日破財
b_boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-19, 11:19 PM   #5557
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
作者: maxwaver 查看文章
唔記得邊場但我記得有睇過頂上都係就咁叉電征知推上去再副計副計咁打一波
但落埋老母就3弓了
副計火焰戰法都叫3粒啦
你呢副計全部5粒點副呀

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-19, 12:14 AM   #5558
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
引用:
作者: kev00269270 查看文章
最近打繼往
勁唔勁先唔講
因為士氣使用需要一定控制
真係唔適合新手

上限+6武,對到真桃或者魏王之類第一波10/12士氣難守
就算係7氣+7的張承都難攪,偏偏依三副好多人用

而且第三波後有回血,好睇控血能力,新手會變成普通+6號令
6氣+6 十零洲好夠用啦 控乜鬼血

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-19, 01:09 AM   #5559
kaka2433

引用:
作者: LR猫 查看文章
副計火焰戰法都叫3粒啦
你呢副計全部5粒點副呀
我都係諗住玩繼往玩到霸者先再算
舊 07-22-19, 10:45 AM   #5560
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
近排玩番古典既1.5劉曼, 夾決刻

可能D人升哂上去, 又叫打得幾順
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-19, 10:49 AM   #5561
GUSTAV
The One
poor

引用:
作者: iamleoluk 查看文章
近排玩番古典既1.5劉曼, 夾決刻

可能D人升哂上去, 又叫打得幾順
老師都輕鬆升到就知D人上哂去

一上到去就一街義兄弟無特技:0)

此篇文章於 07-22-19 11:53 AM 被 GUSTAV 編輯。
舊 07-22-19, 11:24 AM   #5562
kaka2433

引用:
作者: GUSTAV 查看文章
老帥都輕鬆升到就知D人上哂去

一上到去就一街義兄弟無特技:0)
幾時neft
舊 07-22-19, 02:45 PM   #5563
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
近排為了打副將器,整左個4枚效率deck。

周泰, 黃昏少女, 李典加個魏王。感覺良好用來打下電腦,輕鬆下

舊 07-22-19, 08:49 PM   #5564
kaka2433

想問下近呢2日先玩返,但我咩都唔記得哂,有d咩需要申請返同下載,唔該咁多位師兄
舊 07-23-19, 12:07 AM   #5565
b_boy
↘呆~

引用:
想問下近呢2日先玩返,但我咩都唔記得哂,有d咩需要申請返同下載,唔該咁多位師兄
帶卡同開.net

淯底可保一世平安
舊 07-23-19, 01:07 PM   #5566
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
引用:
作者: b_boy 查看文章
帶卡同開.net
最重要係平心靜氣打三國,事緣琴日見人大聲叫囂及拍台吊住人媽媽

舊 07-23-19, 08:42 PM   #5567
kaka2433

有冇師兄可以帶玩,謝謝
舊 07-24-19, 12:07 AM   #5568
b_boy
↘呆~

lee 度主要係閒雲野鶴,你有心跟人學最好去最就腳果間,搵D好"雙乳"又長駐0既師兄學仲實際
BUT 係小心D講多2句就想同你換卡0既老襯

淯底可保一世平安
舊 07-24-19, 09:58 AM   #5569
GUSTAV
The One
poor

明明BGOR 就係教到人既高手

繼往條FORM 唔算難 你經過見到我地可以打聲招呼大家交流下

我新之多 ID GTR

舊 07-24-19, 11:04 AM   #5570
b_boy
↘呆~

引用:

繼往條FORM 唔算難 你經過見到我地可以打聲招呼大家交流下

我新之多 ID GTR
最近沉迷另一隻三國麻, 好日先打一次

淯底可保一世平安
舊 07-24-19, 11:28 AM   #5571
kaka2433

引用:

我新之多 ID GTR
多謝師兄
舊 07-24-19, 03:17 PM   #5572
ouki
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
引用:

我新之多 ID GTR
你E期係新之多咩唔係觀記啦?
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-19, 03:33 PM   #5573
GUSTAV
The One
poor

呢期係太子返工嘛

舊 07-28-19, 06:01 PM   #5574
kaka2433

試完繼往有d難玩,基武太平均,對到好多基武高既deck已經好難打
舊 07-28-19, 07:30 PM   #5575
ouki
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
引用:
試完繼往有d難玩,基武太平均,對到好多基武高既deck已經好難打
繼往WO,不是會落一隻関興做高武腳咩....
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
三國志大戰討論區 Vol.LVIII 6eo 街機心得交流討論區 1078 08-21-13 11:04 AM
三國志大戰討論區 Vol.LVII Stevesteve 街機心得交流討論區 1000 04-01-13 01:06 AM
三國志大戰討論區 Vol.LI maxwaver 街機心得交流討論區 1035 07-18-12 12:22 AM
三國志大戰討論區 Vol.50 alucardp 街機心得交流討論區 1000 06-30-12 12:08 AM
三國志大戰討論區 Vol.48 b_boy 街機心得交流討論區 1000 05-25-12 12:13 AM

現在的時間是 07:55 AM

手機版 | APP版