Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-23-05, 08:16 AM   #1
HTW
Game Master
(;´Д`)ハァハァ

註冊日期: Dec 2002
Animax HK討論 2

詞略.

上回
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=70892

_\      \  Q:為何擦邊的色情物會叫作"糟糕物"呢?
 \  /   \| SAKURA is not a M⊙NS†ER.
 |   〞  〝 | A:因為「やばい」.
 | \\  ﹏   |_
 |  \\    | |我的bloghttp://hk.myblog.yahoo.com/htw-animax

此篇文章於 04-18-06 10:14 PM 被 HTW 編輯。
HTW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-23-05, 09:47 PM   #2
地場衛
God of Gamer
燒肉配白飯!美味!!

註冊日期: Jul 2002
第一個post就要插o下佢先,所謂跨年大熱播,全部舊片黎既

\(>.<)/\(>.<)/\(>.<)/來!!大家一齊高呼蘿莉同乙女都係真真正正的王道!!!\(>.<)/\(>.<)/\(>.<)/

快制作向陽素描第五期&向陽版廢怯少女!!!
地場衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-23-05, 09:48 PM   #3
TCS_disable
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
套套都睇過......
我反而想佢播 浪客劍心...
TCS_disable 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-23-05, 09:55 PM   #4
POISON

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRayson-GAF2
頭先有個bug.....
賣學校怪潭既廣告...........最後居然係影住棋魂個兩個

舊 12-23-05, 11:11 PM   #5
cloud

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDsteve_ho110
淨睇幽遊

人並不是生來給打敗的。人可被消滅,但不能夠被打敗。

Hemingway (1899-1961)
cloud 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-23-05, 11:35 PM   #6
Robot-12412
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: 地場衛
第一個post就要插o下佢先,所謂跨年大熱播,全部舊片黎既
1月1日 10pm 有 cowboy bebop 劇場版
應該係跨年大熱播中唯一一套首播的
Robot-12412 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-24-05, 01:04 AM   #7
葉月健

註冊日期: Jan 2002
呢個台好心就換左個死人旁述去啦
把聲難頂之餘d對白又作到鬼咁白痴
而家拎d舊片出黎播又講到好似有咩大不了咁

話時話,animax近期點解好似冇咩買新野咁既...?

舊 12-24-05, 02:04 AM   #8
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
d對白內容未必關個旁述事

係o羅,
好似唔見佢講1月有乜新野?

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-24-05, 02:17 AM   #9
elmond
女權主義信奉者

註冊日期: Nov 2003
XBox Live Gamertagelmond1986
引用:
作者: 葉月健

幽冥地獄傳來鬼秘聲音
幽助被迫重番暗黑武術大會
接受靈界的考驗
(類似)

何來幽冥地獄?
何來重番?
暗黑武術大會算是靈界的考驗?

此篇文章於 12-24-05 02:22 AM 被 elmond 編輯。
elmond 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-24-05, 03:46 AM   #10
TCS_disable
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
引用:

[共嗚mode]
kero kero kero kero kero kero kero kero kero kero kero kero kero kero kero kero
[/共嗚mode]

好心佢播舊片都播多少少正野啦
TCS_disable 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-25-05, 01:54 AM   #11
HTW
Game Master
(;´Д`)ハァハァ

引用:
作者: elmond
幽冥地獄傳來鬼秘聲音
幽助被迫重番暗黑武術大會
接受靈界的考驗
(類似)

何來幽冥地獄?
何來重番?
暗黑武術大會算是靈界的考驗?
其實係咪想講後期的另一屆暗黑武術大會?

_\      \  Q:為何擦邊的色情物會叫作"糟糕物"呢?
 \  /   \| SAKURA is not a M⊙NS†ER.
 |  \\    | |我的bloghttp://hk.myblog.yahoo.com/htw-animax
舊 12-25-05, 02:05 AM   #12
HTW
Game Master
(;´Д`)ハァハァ

引用:
作者: 真!DC
d對白內容未必關個旁述事

係o羅,
好似唔見佢講1月有乜新野?
有奇諾有絕對少年有卒業有風人.

舊 12-25-05, 10:34 AM   #13
Norm
=_="""""

註冊日期: Sep 2002
佢夜晚十一點半至一點果段時間成日都唔啱睇....我通常都係呢段時間睇電視....

舊 12-25-05, 12:33 PM   #14
【子夜】
Game Master
亂石穿空,驚濤拍岸

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code1564 6017 4097
魔法少女隊alice好好睇

【子夜】 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-25-05, 03:31 PM   #15
POISON

引用:

唔係呀 a
我覺得其實有D作得幾好

好似介錯個套魔法乜乜貓...講到幾抵死又唔錯

舊 12-25-05, 04:41 PM   #16
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
卒業......"
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-25-05, 05:54 PM   #17
由科
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2003
我覺得個旁述都唔錯呀, 成日都扮到好興奮咁
不過d稿尚有改善空間

呢個收費電視台就咪鬼cut咁多啦
以幽遊白書為例, cut得仲多過當然無記播0個陣
咁俾錢佢睇黎把鬼咩
由科 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-25-05, 08:11 PM   #18
地場衛
燒肉配白飯!美味!!

註冊日期: Jul 2002
聽晚開始一至五晚10:30都播神槍蘿莉,唔愁冇野睇lu

\(>.<)/\(>.<)/\(>.<)/來!!大家一齊高呼蘿莉同乙女都係真真正正的王道!!!\(>.<)/\(>.<)/\(>.<)/

快制作向陽素描第五期&向陽版廢怯少女!!!
地場衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-05, 11:06 AM   #19
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: 地場衛
聽晚開始一至五晚10:30都播神槍蘿莉,唔愁冇野睇lu
之前都未播完, 而家又由頭播過...orz
佢個大熱播播d野做過曬, 成個星期都唔洗睇...
都好, 夜晚可以專心打機

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-05, 04:07 PM   #20
POISON

引用:
作者: supermanlady
卒業......"
講乜架........未睇過

舊 12-26-05, 04:30 PM   #21
superexpress
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: POISON
講乜架........未睇過
這套已經早於一九九九年在無線電視翡翠台播放過,譯名分別是《再見校園》(第一集及第二集)及《高校和平美使者》(第三集及第四集),首播時(是於一九九九年二月十三日及二月二十日)是於星期六下午五時正至下午五時五十五分播放。

故事大既是講述高城麗子、志村麻美、中本靜、新井聖美、加藤美廈就讀於清華中學,剛完成畢業試,不過一直成續不好的麻美於試後感到憂心仲仲,其餘四人便提出到溫泉區旅行散心;不過出發當天麻美乘錯了巴士,其他人要花時間找她...

至於第三集及第四集則於第一集及第二集的內容無關,是講述在銀河中有一顆彗星--杜志亞絲加的首都美加多經常被機械人襲擊,而中央奉行局也無法抗禦,結果便找上述五位主角組成「聖羅 Victory」...

(上述文章參考至《A-Club》第297期)
superexpress 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-27-05, 12:03 AM   #22
elmond
女權主義信奉者

註冊日期: Nov 2003
XBox Live Gamertagelmond1986
通靈王套野,入面稱通靈王為shaman lord,但個logo就係shaman king??

舊 12-27-05, 07:15 AM   #23
HTW
Game Master
(;´Д`)ハァハァ

引用:
作者: elmond
通靈王套野,入面稱通靈王為shaman lord,但個logo就係shaman king??
唔係都係SHAMAN KING咩?

舊 12-28-05, 05:54 AM   #24
Zeon
Junior Member

註冊日期: Dec 2005
想問下套COWBOY係邊套?
Zeon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-05, 11:05 AM   #25
HTW
Game Master
(;´Д`)ハァハァ

引用:
作者: Zeon
想問下套COWBOY係邊套?
Cowboy Bebop/星際牛仔;有一齣劇場版(天國之門).

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Animax HK討論 okabe 日本動漫畫討論版 998 12-23-05 07:58 AM
Animax 有無學無記咁Cut片 Designer 日本動漫畫討論版 10 10-29-04 09:55 PM
Animax 一問 Squaresoft 日本動漫畫討論版 5 10-26-04 09:50 PM
唔知post左未......Animax Robodream2004 top 100 月之民 ̄▽ ̄ 日本動漫畫討論版 3 08-07-04 10:49 AM
Animax HK Comics Festival 2004! Masato 日本動漫畫討論版 2 07-21-04 01:20 AM

現在的時間是 07:06 AM

手機版 | APP版