Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 照相館

主題工具 顯示模式
舊 01-21-09, 11:45 PM   #1
getter173
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2006
窮人IS

趕新年 + Budget有限
唯有....

舊 01-22-09, 02:04 AM   #2
com1010hkjp
God of Gamer
‧唔知咩兔 .

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDcom1010hk
新年一齊去打d煙花落黎/

舊 01-22-09, 02:18 AM   #3
teamkiller

註冊日期: Dec 2003
幾錢藥費?
我都係時候要入番支輕便的窮人腳

舊 01-22-09, 07:10 AM   #4
getter173
Crazy Gamer

引用:
作者: com1010hkjp 查看文章
新年一齊去打d煙花落黎/
初幾有煙花?

引用:
作者: teamkiller 查看文章
幾錢藥費?
我都係時候要入番支輕便的窮人腳
五舊半...
但都幾紮實

舊 01-22-09, 08:48 AM   #5
initial

註冊日期: Jun 2002
3DS Friend Code1263 6620 0970
PSN  IDphilip_son23
XBox Live Gamertagphilipwing
引用:
作者: getter173 查看文章
初幾有煙花?
唔係香港人?? 講笑

初二

2004 東京 2005 仙台 2006 首爾
2010 廣島, 四國 (愛知縣, 高知縣, 香川縣, 德島縣), 岡山, 神戶, 大阪
2010 吳哥窟, 越南
2011 Sep 北京 (故宮, 長城, 789 Art Zone) Dec 台北
2012 名古屋, 白川鄉, 萋籠宿, 馬籠宿, 高山, 飛驒, 沖繩
2013 倫敦, 格林威治, 溫莎堡, 曼徹斯特
2014 秘魯 馬丘比丘 玻利維亞
initial 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-09, 09:05 AM   #6
亞飛
Moderator
野人生活中

註冊日期: Dec 2001
3DS Friend Code5086 0979 5484
To getter173:
記得善用個鉤

舊 01-22-09, 12:09 PM   #7
teamkiller

引用:
五舊半...
但都幾紮實
最大負重幾多?
依家我機+鏡已經1.6kg...都未計filter同閃

舊 01-22-09, 12:31 PM   #8
getter173
Crazy Gamer

引用:
作者: initial 查看文章
唔係香港人?? 講笑

初二
咁要plan下la

引用:
作者: 亞飛 查看文章
記得善用個鉤
呢個一定會用
尋日係天台試影,
落左真係定唔少
但怕我個袋太重佢頂唔住

引用:
最大負重幾多?
依家我機+鏡已經1.6kg...都未計filter同閃
佢寫4kg
波頂好似得2kg...

舊 01-22-09, 02:37 PM   #9
charcsc2000
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
請問係咩型號既腳及波頭???
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-09, 02:37 PM   #10
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: 亞飛 查看文章
記得善用個鉤
腦殘一問..個鉤有咩用..
舊 01-22-09, 03:00 PM   #11
Paptimus
Ultimate Gamer

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDpaptimuslun
引用:
作者: charcsc2000 查看文章
腦殘一問..個鉤有咩用..
鉤野lw
有時太大風, 可以搵重物鉤住

舊 01-22-09, 03:32 PM   #12
Strider
初段

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDAStrider
XBox Live GamertagStriderAdrian
咦getter兄咁快出手喇?
恭喜!!
心動就行動, 值得欣賞!

舊 01-22-09, 11:46 PM   #13
getter173
Crazy Gamer

引用:
請問係咩型號既腳及波頭???
350EX + BH-0 M

~~~

個頭真係麻麻...
不過用番排先算

引用:
作者: Strider 查看文章
咦getter兄咁快出手喇?
恭喜!!
心動就行動, 值得欣賞!
由我買左機一兩星期
連焦距光圈係乜都唔太清楚時
已經有買腳既心...

相比起枝ultra wide, 腳真係諗左好耐既事了...

舊 01-23-09, 12:29 AM   #14
teamkiller

引用:

~~~

個頭真係麻麻...
不過用番排先算

由我買左機一兩星期
已經有買腳既心...

但有時越諗得耐既就越係買錯
等我又去衝動下先...

舊 01-23-09, 07:15 AM   #15
getter173
Crazy Gamer

引用:
但有時越諗得耐既就越係買錯
等我又去衝動下先...
期待醫生煲

舊 01-23-09, 10:01 AM   #16
charcsc2000
J神哥

引用:
getter兄,
你身高有幾高???
因為我沒咩錢都想買呢個牌子..
但我成177cm高..唔知o岩唔o岩我..
仲有你係邊買嫁??
成套幾多錢??
舊 01-23-09, 10:10 AM   #17
Strider
初段

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDAStrider
XBox Live GamertagStriderAdrian
引用:

~~~

個頭真係麻麻...
不過用番排先算

由我買左機一兩星期
已經有買腳既心...

我諗左幾年都未換

呢支腳係我用G6既時候買落...體力大考驗

舊 01-23-09, 10:43 AM   #18
Keno
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2003
引用:
getter兄,
你身高有幾高???
因為我沒咩錢都想買呢個牌子..
但我成177cm高..唔知o岩唔o岩我..
仲有你係邊買嫁??
成套幾多錢??
其實...入腳先睇下自身裝備...再睇下所選既MODEL SPEC 配唔配合...因為樓主套MAX LOADING 大約 4KG左右...你照跟...有機會入錯貨....小心!

我建議你計一計手上器材, 同想一想平時外影習慣...先再決定吧~
Keno 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-23-09, 11:28 AM   #19
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

註冊日期: Aug 2002
Wii U ID↑プスドラID
3DS Friend Code105 743 596
腳都係睇自己用途,好似我咁,影event搞多,event跟本無時間地方比你玩腳,所以event 我不帶腳的.
係有閒情出街影境時先會帶腳.
諗起唔知邊個既說話" 腳既價值,買自己器材既1/10價錢就ok了" <----不記得有無記錯.

嘿哈兒 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-09, 12:20 AM   #20
getter173
Crazy Gamer

我買腳絕對唔係衝動
我敢用送果隻腳黎影果份勇氣大到自己都唔信

用黎放dc可能ok...
以後都係咁用架la...

咁既體操能力先係腳黎架ma

舊 02-01-09, 11:42 AM   #21
jma